UPDATE Florin Anghel a depus plangere contra lui Mircea Basescu pentru trafic de influenta si inselaciune

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 13 iunie 2014, 17:13 Dosare Anticoruptie


Florin Anghel a depus, vineri, prin avocatul sau, Pavel Abraham, o plangere penala impotriva lui Mircea Basescu, in care il acuza de trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare, in legatura cu dosarul in care fiul lui Bercea Mondial este acuzat de santaj.

Avocatul Pavel Abraham, care ii reprezinta pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, si pe ginerele acestuia, Marius Constantin, in dosarul in care sunt cercetati pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu, a adus, vineri, la DNA Constanta, doua inregistrari audio-video ce urmeaza sa fie evaluate de catre procurorii anticoruptie si, "in raport de concluziile lor sa se ia masuri in consecinta", transmite Mediafax.

"Este vorba despre doua inregistrari, audio si video in care apar aspecte legate de aceasta cauza si care, in viziunea noastra, contracareaza ceea ce s-a spus in parte pana acum. Apar persoanele la care s-a facut referire. (...) In discutie este implicat si domnia sa (Mircea Basescu - n.r.) dar ce spune nu putem preciza. Eu zic sa lasam anchetatorii sa evalueze probele si dupa aceea sunt convins ca veti vedea si consecinte practice, pe care dansii le vor lua potrivit legii", a spus Pavel Abraham la iesirea din sediul DNA.

"Sunt implicate persoanele care deja au devenit publice. Actorii principali sunt cei reprezentati de familia domnului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, si a domnului Mircea Basescu, cu cei cu care, intr-o forma sau alta, domnia sa a colaborat", a mai precizat avocatul familiei Anghel.

Intervievat de jurnalisti, avocatul Pavel Abraham a spus ca inregistrarile ar fi fost facute in februarie 2012 sau 2013, acestea fiind "foarte compromitatoare".

"Din datele pe care le am, dar nu sunt expert ca sa stiu in mod cert, sunt facute in 20 si 26 februarie 2012, sau 2013. Cu siguranta nu sunt din acest an. Dar nu sunt expert, v-am spus. Anchetatorii urmeaza sa verifice daca sunt autentice. (...) S-ar parea, din ce a promis Florin Anghel, ca ar mai exista asemenea inregistrari. Eu nu pot sa ma pronunt. Ce mi-a prezentat si a fost de acord sa le difuzez, le-am difuzat. Parchetului, bineinteles. (...) Sunt probe foarte compromitatoare, asta-i parerea mea", a declarat Pavel Abraham.

Avocatul a mai spus ca in aceste inregistrari ar aparea si numele presedintelui Traian Basescu.

"Domnia sa (presedintele Traian Basescu - n.r.) nu a fost prezent niciodata la asemenea discutii, dar numele poate ca a fost pomenit intr-un context in aceasta cauza. (...) In contextul general al inregistrarilor este vehiculat si numele domniei sale, in calitatea de presedinte al Romaniei".

Avocatul a adaugat ca numai Florin Anghel a facut plangere impotriva lui Mircea Basescu, dar cumnatul sau, Marius Constantin, nu, insa este de parere ca inregistrarile ar putea sa contracareze acuzele ce i se aduc acestuia.

"In cazul domnului Marius Constantin avem intentia sa depunem o cerere pentru inlocuirea masurii (de arest preventiv - n.r.) cu una mai putin constrangatoare, mai usoara, respectiv a arestului la domiciliu sau controlului judiciar", a spus Abraham.

El a precizat ca infractiunile reclamate de Florin Anghel in plangerea depusa impotriva lui Mircea Basescu fac referire la trafic de influenta, inselaciune si inducerea in eroare a organelor judiciare.

"Acestea este punctul nostru de vedere, al apararii. Cei care vor decide vor fi in final magistratii, iar pana atunci, daca isi vor insusi punctul nostru de vedere, si vor achiesa la el procurorii anticoruptie, deoarece faptele sunt de competenta domniilor lor in mod cert. (...) Cred ca sunt oameni competenti (procurorii anticoruptie - n.r.), au facut dovada acestui lucru. Sigur vor evalua corect probele si nu ma indoiesc ca se vor face propuneri. Daca apararea va avea credibilitate atunci vor fi solutii care vor crea probleme foarte mari, cu rezonanta puternica", a mai spus avocatul Pavel Abraham.

Pavel Abraham, care il reprezinta pe Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, in dosarul in care acesta este cercetat pentru presupusa santajare a lui Mircea Basescu, a adus, vineri, la DNA Constanta, o serie de inregistrari audio-video despre care el spune ca "vor schimba datele anchetei".

Fiul si ginerele lui Bercea Mondial, Florin Anghel si, respectiv, Marius Constantin, cercetati intr-un dosar de santaj pentru ca i-ar fi cerut lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, 280.000 de euro, in caz contrar amenintand cu dezvaluirea unor informatii compromitatoare despre acesta si familia sa, au anuntat, de mai multe ori in ultima perioada, ca vor face publice, prin intermediul avocatului, o serie de inrregistrari audio si video in legatura cu acest caz.

Vineri la pranz, avocatul Pavel Abraham s-a prezentat la DNA Constanta pentru a depune la dosar aceste inregistrari.

Inaintea intrarii in sediul DNA Constanta, el a declarat ca a primit acceptul familiei de a face publice aceste inregistrari, precizand ca acum le va preda doar procurorilor anticoruptie si ca, deocamdata, nu vor fi date presei.

Joi, procurorii DNA Constanta au dispus inceperea urmaririi penale in cazul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, pentru trei infractiuni de santaj, barbatul fiind cercetat in dosarul presupusei santajari a lui Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2830 vizualizari

  • -2 (12 voturi)    
    Militzica Abraham se poate da tzantzos in Antene (Vineri, 13 iunie 2014, 19:37)

    Plagarus [utilizator]

    Avocat de rasu-plansu .
  • +5 (11 voturi)    
    pozitia strutului (Vineri, 13 iunie 2014, 21:35)

    Gustav666 [utilizator]

    Daca in locul numelui Basescu era Ponta, la comentarii nu mai pridideau moderatorii cu treaba.
    Asa ca... mucles... ciocu' mic...
    Basistii au intrat in weekend.
    Iar cand o fi sa apara si transcriptul inregistrarilor HN va fi strabatut de o sfanta indignare: fals ordinar, pixel albastru,...
    • -5 (9 voturi)    
      Da pisi, (Vineri, 13 iunie 2014, 22:40)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      asa este. Lasa ca sunt latrinele pe faza si preiau ele toata munca. De-aia vroia sa-l santajeze, sa mai manaca si gura lui o bucata de paine. Dupa ce o sa apara (daca!!) transcriptul, o sa se vada ca de fapt familia Basescu santaja pe famiglia lu' Mondialu'.
    • -4 (10 voturi)    
      Tocmai ca nu are ce sa apara (Vineri, 13 iunie 2014, 23:07)

      edi.h [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      Daca era ceva in inregistrarile alea, erau difuzate demult de A3.
  • +1 (3 voturi)    
    O fi,nu o fi ??? (Duminică, 15 iunie 2014, 10:03)

    gica43 [utilizator]

    Banuiesc ca foarte putina lume crede ca M.Basescu ar fi vreun ingeras.Sunt de parere ca este vorba despre o combinatie de latrina 3 cu ceva trafic de influenta sau coruptie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by