Madalin Dumitru, fostul sef al Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, va fi cercetat sub control judiciar

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 iunie 2014, 16:29 Dosare Anticoruptie


Madalin Dumitru, fostul sef al Directiei Infrastructura din Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), retinut joi de procurorii DNA pentru ca ar fi dat preferential contracte unor firme, va fi cercetat in libertate, sub control judiciar, a hotarat sambata Tribunalul Bucuresti. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, anunta Mediafax.

Procurorii DNA au dispus joi punerea in miscare a actiunii penale si retinerea lui Madalin Ionica Dumitru, director al Directiei Generale Infrastructura si Servicii Publice din Primaria Municipiului Bucuresti, pentru fals in declaratii (trei acte materiale), efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, participatie improprie la delapidare, in forma continuata, luare de mita, abuz in serviciu si trei infractiuni de trafic de influenta, a aratat DNA, intr-un comunicat de presa.

Madalin Dumitru a fost suspendat din functie, dupa ce a fost retinut.

Potrivit DNA, seful Directiei Infrastructura a municipalitatii a luat mita doua masini de lux, 50.000 de euro si 9.000 de lei, de la doua firme, pentru a le obtine lucrari in subcontractare si a receptionat lucrari neefectuate la Pasajul Baneasa, fiind decontati in plus 701 metri de parapet.

Procurorii arata, in ordonanta de retinere, ca in perioada 2009 - 2014, in calitate de director general in cadrul Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, presedinte al comisiilor de evaluare, presedinte al comisiei de receptie a lucrarilor, Dumitru a pretins si primit de la o societate comerciala foloase necuvenite de peste 9.200 de lei, constand in efectuarea unor lucrari de reparatii, renovare, instalatii, in materialele necesare si in obiecte electrocasnice, pentru a-si exercita influenta in vederea atribuirii si a derularii in bune conditii a contractelor, precum si pentru a aproba decontarea unor lucrari neefectuate.

Madalin Dumitru mai este acuzat ca, prin receptionarea unor lucrari neefectuate la obiectivul "Refacerea si consolidarea structurii de rezistenta a Pasajului denivelat suprateran Baneasa", a creat premisele decontarii de lucrari neefectuate in suma de 372.636 lei fara TVA, respectiv la articolul deviz "Parapet metalic directional zincat" au fost decontati in plus 701 metri de parapet nepus in opera.

In ordonanta de retinere se mai arata ca, in perioada 2009 - 2014, Madalin Dumitru a primit de la reprezentantii a doua societati comerciale doua autoturisme, un Mercedes si un BMW X6, precum si alte foloase necuvenite in cuantum de circa 50.000 de euro si 9.000 de lei, in vederea obtinerii pentru acestea de lucrari in subcontractare, de avize sau aprobari, dar si pentru efectuarea platilor la timp.

Madalin Dumitru mai este acuzat si ca a facut declaratii necorespunzatoare adevarului cu privire la veniturile realizate in perioada 2008-2013.

In ce priveste acuzatia de efectuare de acte de comert incompatibile cu functia, procurorii arata ca, dupa numirea in functia de director al Directiei Infrastructura, Madalin Dumitru a continuat sa administreze societatile Precon SRL si Magistral SRL, atat in mod direct, cat si prin intermediul altor persoane, fiind in continuare factorul de decizie in cadrul acestora.

In 28 mai, procurorii DNA au facut 20 de perchezitii in Bucuresti si in judetul Ilfov, la institutii publice, printre care si la Primaria Capitalei, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























434 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by