Vicepresedintele ANRE Claudiu Dumbraveanu si directorul Enel Florin Gugu vor fi cercetati in liberate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 7 iunie 2014, 11:15 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a respins propunerea de arestare preventiva inaintata de procurorii DNA pentru vicepresedintele ANRE Claudiu Dumbraveanu, directorul Enel Florin Gugu si Gheorghe Ciubotaru, asociat al unei firme, cercetati intr-un dosar de coruptie, anunta Mediafax. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii anticoruptie i-au retinut, joi, pe vicepresedintele ANRE Claudiu Dumbraveanu si pe Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International SRL, acuzati de luare de mita, alaturi de directorul ENEL Florin Gugu, pentru dare de mita, informeaza DNA.

In ordonanta de retinere se arata ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2013, suspectul Dumbraveanu Claudiu Sorin, vicepresedinte Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si membru al Comitetului de reglementare, a pretins si a obtinut, de la suspectul Gugu Florin, director ENEL, in baza unei intelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru SC ElectroAlfa International SRL, al carei asociat este suspectul Ciubotaru Gheorghe.

Foloasele necuvenite constau in atribuirea a doua contracte de executie lucrari in valoare totala de 407.199,10 lei, in schimbul indeplinirii, de catre Dumbraveanu Claudiu Sorin a unor acte contrare indatoririlor sale de serviciu, respectiv efectuarea la 21 iunie 2013, 2 si 3 octombrie 2013, a unor interventii, in virtutea functiei, pentru avantajarea intereselor ENEL, si anume: micsorarea procentului de reducere a tarifelor de la -6% la -1,3%, majorarea unui spor de eficienta de la 25% la 50% si informarea ENEL despre faptul ca un control nu avea la baza o reclamatie, ci era in programul anual de control.

Concret, in prima jumatate a anului 2013, inculpatul Dumbraveanu Claudiu Sorin, avand o functie de decizie in cadrul ANRE, i-a pus in vedere inculpatului Gugu Florin, director ENEL ca, in urma descoperirii unei duble taxari a certificatelor verzi catre consumatori in anul 2012, ENEL Distributie Muntenia este pasibila de sanctiuni constand in reducerea tarifelor de furnizare a energiei electrice cu 6%. Cu aceasta ocazie, Dumbraveanu Claudiu Sorin a conditionat micsorarea procentului de reducere a tarifelor la 1,3 % (in loc de 6%, reprezentand o economie pentru ENEL de 2,5 milioane euro) de atragerea firmei SC ElectroAlfa International SRL in implementarea proiectului Smart Meter, ori de incheierea, de catre ENEL, a unor contracte de lucrari sau de achizitie echipamente cu aceasta societate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1336 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    Se mai mira cineva? (Sâmbătă, 7 iunie 2014, 12:34)

    Cataleya [utilizator]

    Oamenii protejati de sitem (indiferent din ce partid fac parte) sunt foarte greu "de ucis".
    Ma gandesc la amarata aia gratiata de Basescu.
    Ea a fost condamnata la 2 ani jumate cu executare pt ca a furat niste flori din spatiul public (probabil cu ideea de a le vinde).
    Ei bine, ce valoare o fi avut florile alea? Cateva sute de lei? ca doar n-a furat cu combina si cu camionul. O fi furat si ea "cu bratul" cat o fi putut.
    In acest timp, oameni politici si afaceristi care au fost prinsi furand chiar si zeci de milioane de la stat, primesc inchisoare cu suspendare sau 3-4 ani cu executare.
    Penibil.
    • +1 (1 vot)    
      nu, nu se mira nimeni! (Sâmbătă, 7 iunie 2014, 17:15)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      Prin 2000 EZ publica un particol in care arata astel de pedepse cu executare, de trei ani si mai mult, primite de unii care s-au ocupat cu "gainarii", la propriu: cel care a furat trei gaini si doi curcani a primit ceva ani de puscarie, mai mult decat Bombo, iar complicele sau, care tinuse de sase, a primit si el doi ani ... si desigur ca i-au facut, nu au putut aduce certificate medicale cum ca "nu suporta detentia" !
  • 0 (0 voturi)    
    Hotiile ANRE din buzunarele romanilor !!! (Sâmbătă, 7 iunie 2014, 17:29)

    andreesanu [utilizator]

    Hotiile celor de la ANRE sunt posibile datorita incometentei celor care au pretentie ca guverneaza.
    De la promovarea actelor normative ce favorizeaza pe cei mari, ce dau spaga si pina la defavorizarea consumatorului captiv ori casnic prin preturi aleatorii
    ANRE se face vinovat.
    Un exemplu a fost jaful facut cu eolienele : acceptarea la plata energiei la preturi mai mar sau egale cu energia livrata de centralele pe carbune sau gaz;acceptarea recuperarii investitiilor in regim accelerat peste valorile din studiile de fezabilitate;acceptarea studiilor de fezabilitate in variantele propuse de firmele implicate.
    Spaga la ANRE este ca si cafeaua de dimineata pentru bugetarul care face actul de prezenta.
  • 0 (0 voturi)    
    Ce era de demonstrat.. (Sâmbătă, 7 iunie 2014, 23:52)

    mopsu [utilizator]

    Halal justitie, cica pentru economie le da arest de lux la domiciliu..Ne meritam soarta.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by