Deputatul PMP de Dambovita Florin Popescu, pus sub control judiciar

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 4 iunie 2014, 15:06 Dosare Anticoruptie


Florin Popescu
Foto: AGERPRES
Deputatul PMP de Dambovita Florin Popescu a fost pus sub control judiciar de catre procurorii anticoruptie, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. Masura vine la o saptamana dupa ce Camera Deputatilor a respins cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului. Florin Popescu este acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PDL, si i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

DNA precizeaza ca procurorii au dispus luarea masurii controlului judiciar fata de inculpatul Florin Popescu, "in cauza rezultand suspiciunea rezonabila ca acesta a savarsit infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite".

In comunicatul de presa se precizeaza ca deputatul trebuie sa respecte urmatoarele reguli pe timpul cat se afla sub control judiciar:
  • sa se prezinte la organul de urmarire penala ori de cate ori este chemat;
  • sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei;
  • sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori este chemat.
  • sa nu depaseasca teritoriul Romaniei, decat cu incuviintarea prealabila a procurorului competent;
  • sa nu comunice direct sau indirect cu persoana vatamata si martorii audiati in cauza.
Deputatului i s-a atras atentia ca, in caz de incalcare cu rea-credinta a obligatiilor care ii revin, masura controlului judiciar se poate inlocui cu masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive, precizeaza DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut in 23 aprilie Parlamentului sa aprobe arestarea preventiva a deputatului PMP Florin Popescu, acuzat ca si-a folosit influenta si autoritatea decurgand din functia de presedinte al organizatiei judetene Dambovita a PDL, si i-a cerut administratorului unor societati comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita, in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

In cererea DNA adresata Parlamentului pentru incuviintarea arestarii preventiva in cazul lui Popescu, actualmente deputat, se arata ca la sfarsitul lunii martie 2012, din functia de presedinte al Consiliului Judetean Dambovita si din cea de presedinte al organizatiei judetene PDL, Florin Popescu i-ar fi cerut administratorului  S.C. Avicola Crevedia S.A. si SC Agroli Group SRL cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui in scop electoral cetatenilor din judetul Dambovita in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012.

O prima sedinta de plen a Camerei Deputatilor, in care urma sa se dea vot asupra cererii ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu, programata pe 13 mai, nu a putut avea loc din lipsa de cvorum.

In data de 27 mai, Camera Deputatilor a votat impotriva arestarii preventive a deputatului PMP de Dambovita. Dintre parlamentarii prezenţi, 224 s-au pronunţat împotriva arestării preventive şi 78 în favoare. Potrivit Mediafax, deputaţii s-au pronunţat asupra solicitarii DNA prin vot secret cu bile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























933 vizualizari

  • +2 (4 voturi)    
    (Miercuri, 4 iunie 2014, 15:48)

    federal [utilizator]

    toti parlamentarii facuti scapati( pentru moment) sa fie pusi sub control judiciar, si sa fie mentinut controlul pina nu mai au imunitate parlamentara.
    sa fie mentinut deschis dosarul ( pentru fiecare din cei "protejati"pina se poate pune in aplicare cerinta initiala indicata de catre procurorul DNA.

    Bravo DNA.
  • -2 (4 voturi)    
    Dovezi ceva? Pana acum doar presupuneri (Miercuri, 4 iunie 2014, 16:17)

    Cristiann80 [utilizator]

    Sa fim seriosi, nu-i el mai vinovat ca unul care a furat o gaina. E bine ca este sub control judiciar, asa se va constata inevitabilul. Astept ca marii hoti si banditi de tara sa fie saltati de DNA nu astfel de cazuri lipsite de fondul problemei! Baronii PSD care mai sunt inc ain libertate, Voiculescu ehe cati sunt . Aici ne sunt averile, la acesti smecheri.
  • +2 (6 voturi)    
    PMP intrat in politica pe usa din spate (Miercuri, 4 iunie 2014, 16:31)

    jackalphonse [utilizator]

    si partidul udrea-base este plin de paduchi


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by