Senatorul PSD Sorin Constantin Lazar, urmarit penal de DNA pentru abuz in serviciu

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 30 mai 2014, 13:42 Dosare Anticoruptie


Lazar Sorin Constantin
Foto: Senatul Romaniei
Senatorul PSD Sorin Constantin Lazar este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi sub acuzatia de abuz in serviciu, in vremea cand era primar al comunei Strunga.

Senatorul este acuzat de:
  • abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (2 acte materiale);
  • abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata (12 acte materiale);
  • abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata ;
Concret, procurorii afirma ca in perioada 2008-2009, Sorin Constantin Lazar, in calitate de primar si ordonator principal de credite, a dispus in doua randuri aprobarea fara nici o baza legala a platii urmatoarelor sume de bani:
- suma de 10.160 lei, cu titlul de "onorariu participare la licitatie" catre trei persoane;
- suma de 16.550 lei, catre alte trei persoane, reprezentand "plata lunara zilieri" (12 rate).

De asemenea, in aceeasi perioada a mai aprobat, tot nelegal premii anuale, in cuantum de 2.638 lei pentru sine si 2.291 lei pentru viceprimarul comunei, sume achitate la data de 14.01.2009.

Prejudiciul cauzat comunei Strunga ar fi de 31.639 lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1899 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    PSD (Vineri, 30 mai 2014, 13:52)

    CititorulComentator [utilizator]

    Penali al forno!
    • +2 (2 voturi)    
      cred ca (Vineri, 30 mai 2014, 14:43)

      Snitzelvienez [utilizator] i-a raspuns lui CititorulComentator

      bunului Primar Nichita care a divortat curand ii cam temura chilotii..are bani destui ce nu ii poate justifica..mai nou defriseaza teii din Iasi la o rata ametitoare inlocuindu-i cu salacami japonezi si amplaseaza busturi ale unor persoane cu trecut dubios in sfera culturala.
  • +1 (1 vot)    
    Rugaminte pt. DNA (Vineri, 30 mai 2014, 14:11)

    Matrafirefox [utilizator]

    Fratilor, puneti de-o banda rulanta, ceva, sa-i ia direct pe marii corupti de la Casa Poporului, sau Palatul Victoria, sau mai nou de la MApN, de unde or fi si sa-i duca direct la Rahova. Poate asa vom atinge eficienta necesara pentru curatarea clasei politice de lichele.
    • 0 (0 voturi)    
      Telegondola Opresciană (Vineri, 30 mai 2014, 16:10)

      CititorulComentator [utilizator] i-a raspuns lui Matrafirefox

      Să le bage telegondolăria direct...rapid și eficient.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by