Patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, urmariti penal de procurorii DNA. Printre ei, Mircea Moldovan, care a admis intrarea Hidroelectrica in insolventa in 2012. Acesta ar fi sarit gardul locuintei sale, dar a fost prins ulterior si dus la DNA
Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca in dosar exista un denuntator care ar fi reclamat presupuse fapte de coruptie ale judecatorilor. Trei dintre judecatori se aflau in jurul orei 14.00 la DNA, urmand ca al patrulea sa fie adus pentru audieri. In cursul zilei de luni procurorii DNA vor cere avizul CSM pentru retinerea judecatorilor, au declarat pentru HotNews.ro sursele citate.
DNA confirma informatiile - s-a inceput urmarirea penala fata de patru judecatori ai Tribunalului Bucuresti. Iata mai jos comunicatul DNA:
"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a coruptiei au dispus efectuarea urmaririi penale fata de patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII civila, avand in vedere ca exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, direct sau prin intermediari, acestia ar fi pretins si primit sume de bani sau bunuri in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia acte privitoare la indatoririle de serviciu, respectiv atribuirea anumitor dosare de insolventa, numirea unor administratori judiciari in dosare de insolventa ori furnizarea de informatii in legatura cu dosare de insolventa in favoarea unor lichidatori judiciari sau administratori judiciari care erau interesati in cauze aflate in solutionare la judecatorii vizati de cercetari.
In cazul magistratilor suspecti in cauza, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Codul de procedura penala: suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar inainte de a fi fost chemat prin citatie, daca aceasta masura se impune in interesul rezolvarii cauzei.
La data de 19 mai 2014, la trei dintre judecatori li s-a aduce la cunostinta calitatea de suspect in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala.
Unul dintre judecatori se sustrage punerii in executare a mandatului de aducere.
In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare".
Evenimentele zilei:
Ora 20:50 DNA a solicitat luni seara Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii incuviintarea retinerii si arestarii preventive a magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, acuzati de mai multe fapte de coruptie, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.
Ora 20:20 Realitatea TV a difuzat imagini surprinse de camerele de luat vederi care il prezinta pe judecator sarind gardul din spatele casei, in curtea unei fabrici, unde incepe sa fuga
Politistii s-au prezentat cu un mandat de aducere, si nu unul de perchezitie, au precizat, pentru HotNews.ro, surse judiciare. Datele de interceptare ale telefonului mobil al judecatorului indicau ca aparatul se afla in locuinta, in timp ce menajera le spunea oamenilor legii ca Moldovan nu era acasa. Ulterior, datele de interceptare au aratat ca telefonul nu se mai afla in locuinta.
Ora 18:45 Judecatorii Elena Roventa, Ion Stanciu si Ciprian Sorin Viziru de la Tribunalul Bucuresti sunt ceilalti trei magistrati urmariti penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, au declarat luni, pentru Agerpres, surse judiciare.
Ora 18:00 Ziaristul Alex Costache scrie, pe contul lui de Facebook, ca judecatorul Mircea Moldovan a sarit gardul si a fugit. Acesta s-a prezentat insa ulterior la DNA, unde a spus ca nu stia ca e cautat.
Ora 15.38: Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca printre judecatorii vizati de ancheta DNA s-ar afla si Mircea Moldovan, judecatorul care a admis in 2012 cererea de intrare in insolventa a Hidroelectrica. Aceleasi surse sustin ca judecatorul nu s-a prezentat la DNA, iar la domiciliul sau o alta persoana raspunde la interfon si sustine ca judecatorul nu este acasa.
Urmareste pe HotNews.ro dezvoltarea evenimentului

Un uriaș adormit ar putea ucide viața din oceane / Mark Zuckerberg și-a făcut de râs metaversul / Noi filme „Lord of The Rings” la orizont
Când vremea o ia razna pentru o lună - O „plimbare” virtuală printre extremele de frig și căldură în cele 12 luni ale anului
„Nu mai vorbiți veverițelor, că vă iau și vă prind de coadă și apoi mă excit”. Girl Up, rețeaua adolescentelor care luptă împotriva abuzurilor sexuale din școli
Zelenski spune că situația de pe front devine din cea în ce mai grea. Hanna Maliar: Rușii și-au desfășurat toate forțele pentru a încercui Bahmut
Răsturnare de situație în cazul morții Dariei Dughina. Un grup clandestin anti-Putin a ucis-o pe fiica lui Aleksandr Dughin, susține un fost deputat rus
![]() | Proiect finantat de Uniunea Europeana |
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei. Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor. Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania. |
- 15 ani 9 luni
- 15 ani 5 luni
- 15 ani
- 11 ani 4 luni
- 11 ani 2 luni
- 4329 zile
- 4132 zile
- 3798 zile
- 3712 zile
- 3712 zile
- 7650 zile
- 4323 zile
- 5889 zile
- 6464 zile
- 3876 zile
- 3728 zile
- 6315 zile
- 5668 zile
- 6273 zile
- 3770 zile
- 4335 zile
- 6008 zile
- 6842 zile
- 5412 zile
- 5339 zile
- 6394 zile
- 6367 zile
- 3424 zile
- 4575 zile
- 6368 zile
- 3827 zile
- 3643 zile
- 4637 zile
- 5441 zile
- 5455 zile
- 6275 zile
- 5436 zile
- 3720 zile
- 3687 zile
- 4560 zile
- 6078 zile
- 4600 zile
- 5861 zile
- 4153 zile
- 6207 zile
- 4714 zile
- 3650 zile
- 3873 zile
- 4985 zile
- 3663 zile
- 3909 zile
- 6725 zile
- 5633 zile
- 4922 zile
" judecatorul Mircea Moldovan a sarit gardul si a fugit, dar a fost prins ulterior si adus DNA, unde a spus ca nu stia ca e cautat"
Mircea...nici o imaginatie d-le...pai de la gainari te astepti la asta...de la judecatori te astepti la ceva mai elaborat...un gyrocopter...o parapanta cu motor...autodenuntare cu turnare a colegilor...vai vai :)
Iată declaratiile lui in revista unei dive de presă, fostă Mata-Hari de trotuar în anii 90: "Sunt avocat din anul 1995. Fac parte din cea mai bună promoţie de absolvenţi pe care a dat-o Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în ultimii 20 de ani. Toţi colegii mei din promoţia 1995 şi-au construit o carieră solidă în avocatură, magistratură, şi nu numai. Voi da doar câteva exemple, fără pretenţia de a fi exhaustiv: Gabriel Zbârcea, Monica Bena, Dragoş Vilău, Mugur Filipescu, Daniel Ştefănică şi, cu voia dvs., Mircea Andrei – senator PD-L, Dan Şova – senator PSD, Victor Ponta – preşedinte PSD."
Remus Vulpescu a terminat dreptul în 1996 la Univ. București:
http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2012-06-21-12583475-0-lui-remus-vulpescu.pdf
Iată scheletele din dulapul domnului jude sindic Mircea Moldovan, oaie neagră a TB:
Moldovan a cîştigat in extremis un recurs la Înalta Poartă împotriva hotărîrii CSM de excludere şi s-a întors înapoi jude-sindic la Tribunalul Bucureşti,
http://www.adevarul.ro/actualitate/Judecatorul-Mircea-Moldovan-exclus-magistratura_0_71994433.html
http://www.ziarultimpul.ro/articole/2010/11/insolven%C8%9Ba-plafar-sa-cu-dedicatie-pentru-avocatul-borza/
Moldovan se pare că a fost și asistent universitar la o particulară de drept și coregrafie care își are sediul în fostul circ al foamei din Timpuri Noi titularul de curs (insolvență) fiind deputata PSD de mare angajament Ana Birchall, actuală înalt reprezentant extraordinar si plenipotentiar al primului-ministru pentru afaceri europene.
DNA verificați vă rog portalul instanțelor și BPI și vedeți la care din aceste dosare mai apare tandemul Moldovan-Borza:
Asmita Gardens SRL, Uztel SA, CFR Mesagerie SA, Meridian Land, World Trade Center S.A, Hotel Planet, Plafar S.A, Universul SRL, Servtrans S.A, Elca Auto, Real Power Construct, Institutul Naţional al Lemnului, Bucovina Mineral Water.
în cadrul administării insolvenţei, pe lângă potlogăriile privind decizii luate interesat şi în consens de specialists şi judele sindic, cu efectul colateral al unor dosare la DNA,
o ciudată colaborare între entităţi din structura Mnisterului J. - Of. Reg. Com.- şi o uniune nonprofit, asigură o finanţare largă, din fonduri publice uriaşele onorarii de performanţă ale specialiştilor, reprezentând de fapt o administrare nesupusă unui elementar raport de gestiune.
Dacă la cota de 50 % colectată Ministerul J. prin ORC se adaugă taxarea cu o cotă de 2 % pentru
" fondul de lichidare" de către profesionişti în insolvenţă a tuturor încasărilor entităţilor în insolvenţă şi punerea acestor sume de ordinul
milioanelor de lei anual la dispoziţia acestor liber profesionoşti,utilizate fără o elementară formă de control a unui fond public, transformat în "fond privat" la dispoziţia grupului de interese în profesie, ne confruntăm cu o impunerea unei taxe contrară art. 44 alin. 1,2,şi 3 din Constituţie privitoare la dreptul la proprietate.Mai concret, din sumele incasate de ex. de Hidro. în insolvenţă o cotă de 2% se pune la dispoziţia "specialiştilor" pentru cheltuieli ce nu privesc societatea. ca o "curată expropriere".
Mai mult, legea prevedea ca faptele penale comise de un specialis în administrarea insolvenţei să fie expertizate numai de un coleg de profesie, cu cotizaţia la zi ca măsură absolut necesară elementarei protecţii.
Nu trebuia să stați la pușcărie împreună cu Dinel Staicu? Aveți internet moca acolo?
Eu sînt de acord cu dumneavoastră că Arin Stănescu președintele UNPIR ar trebui să înfunde pușcăria vreo 50 de ani de acum încolo pentru devalizarea sub pretextul insolvenței a băncilor de care vorbiți, dar nu sunt de acord că trebuia să-l furați numai dumneavoastră (eventual și Dinel) pe bietul deponent mioritic.
Ehee..anii 90, nea Văcă (Hagi al finanțelor) ...haiducie nu?
Dacă nu v-am nimerit și VASCO vine de fapt de la Sever Mureșan vă rog să mă scuzați...
Domnul Arin Stănescu (în flagrantă incompatibilitate de preşedinte de onoare şi administrator de asociaţie condamnată penal) de la nivelul înaltei sale răspunderi solicită public cercetării penale detalii privind găinăriile la care au recurs unii colegii pentru a lua măsuri de "reperare a onoarei", neglijind grav preocuparea domniei sale pentru infracţiunile de milioane de euro comise, cercetate penal şi judecate cu decizii de anii de inchisoare pentru colegii ai RVA Insolvency de către cei trei asociaţi inculpaţi al căror unic coordonator şi administrator de fapt legal şi de onoare este în dosarul nr. 6419/2012/2651/2012 prin care "Firma" ca persoană juridică şi asociaţii ca inculpaţi datorează în solidar victimei parte civilă SC PSV Company suma de 20.475.578,18 lei..
Va duce executarea datoriei de mai sus la falimentul asociaţiei cunoscând că prin lege fostul RVA a trecut ca precauţie şi fără lichidare, de la Societate pe Acţiuni la SRL, astfel că răspunderea este in limita restrânsă a "patrimoniului de afecţiune profesională".
Rămâne speranţa că în lichidarea judiciară a RVA Insolvency să se asigure cu jud. sindic un specialist de onoare şi o eficientă mobilizare de resurse din fondul de 2 % pus la dispoziţia insolvenţei deoarece fondul trăeşte, Reg. Com. M Jus. adună o parte iar specialiştii angajaţi colectează diferenţa din conta de 2 %. ca o adevărată profanare a mormintelor firmelor cărora le asigură serviciile unor pompe funebre de pecialitate
Am ajuns in Romania sa rugam cu frumosul pe scursurile astea, mai jos pe treapta evolutiva decat criminalii carora le-au inlesnit fraudele ?
Muma lor si muma ei de tara in care traim, corupta pana in miezul maduvei!
Uita-te la A3 sa vezi ce spume face...!
Fara complicitatea magistratilor de la instantele superioare NU s-ar fi finalizat hotararile injuste de la instantele inferioare.
Judecatorii care se demonstreaza ca au pronuntat hotarari injuste motivati de spaga, influente de alta natura ar trebui condamnati pe viata.
Prin hotararile lor au influentat viata si destinele unor persoane si familii.