O noua amanare in dosarul ICA - Dan Voiculescu: Urmatorul termen, pe 10 iunie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 13 mai 2014, 9:43 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, marti, pentru data de 10 iunie, dezbaterile in dosarul privind privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in prima instanta, la 5 ani de inchisoare cu executare. Pe 29 aprilie, la precedentul termen, dezbaterile s-au amanat pentru astazi. Atunci, un complet format din doi judecatori ar fi trebuit sa se pronunte pe mai multe exceptii ridicate de avocatii lui Dan Voiculescu. Sedinta de judecata nu a mai avut loc, deoarece judecatorul Stan Mustata a fost ridicat de procurori si dus la DNA pentru audieri, el fiind acuzat ca a cerut bani de la mai multi inculpati si persoane condamnate pentru a da solutii favorabile acestora.

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru spalare de bani. Instanta a constatat ca a fost implinit termenul de prescriptie speciala si a dispus incetarea procesului penal pentru cealalta infractiune de care a fost acuzat Dan Voiculescu de catre procurorii DNA, respectiv cea de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantis, Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Vlad Savulescu si Flavius Adrian Pop au fost condamnati la sase ani de inchisoare cu executare. Instanta a mai dispus condamnarea la cate cinci ani de inchisoare cu executare a lui Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu si Vica Ene.

In cazul lui Marian Gheorghe Domnisoru, instanta a dispus incetarea procesul penal, constatand ca acesta a decedat in cursul procesului penal.

Sentinta a fost contestata la Curtea de Apel Bucuresti, care va da o decizie definitiva in acest dosar.

Dan Voiculescu si alte 12 persoane au fost trimisi in judecata in acest dosar la inceputul lunii decembrie 2008. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie sustin ca privatizarea frauduloasa a ICA ar fi fost facuta in folosul lui Dan Voiculescu, fiind realizata prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro.

Dan Voiculescu, actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, membru al Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) si al Consiliului de Administratie (CA) al Institutului de Chimie Alimentara, membru al AGA si director general al SC Bioprod SA Bucuresti, a fost acuzat de procurori de folosire, de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de spalare de bani, ambele in forma continuata.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs in urma acestei privatizari se ridica la peste 60 de milioane de euro.

Alaturi de Voiculescu, procurorii DNA i-au trimis in judecata pe Corneliu Popa, Catalin Sandu Jean, Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Vlad Nicolae Savulescu, Marian Gheorghe Domnisoru, Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Marinescu Grigore, Vica Ene si Flavius Adrian Pop. Toti acestia sunt acuzati de complicitate la stabilirea, cu intentie, a unei valori diminuate fata de cea reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar, comisa in actiunea de privatizare in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata.

Gheorghe Mencinicopschi a fost membru al PC, director general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti. Acesta a fost acuzat si de abuz in serviciu contra intereselor publice, precum si de fals in inscrisuri sub semnatura privata.









Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























10388 vizualizari

  • +13 (15 voturi)    
    hai cu berea NOROC (Marţi, 13 mai 2014, 9:58)

    un domn [utilizator]

    e frumos afara, sa aiba Noroc Romania !
    • +8 (10 voturi)    
      Dau si eu o lada de bere (Marţi, 13 mai 2014, 11:33)

      Picsius [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      sa mi-o raceasca Voiculescu la racoare!
    • -15 (17 voturi)    
      problema turnatorului basescu (Marţi, 13 mai 2014, 14:42)

      Aiko10 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      problema turnatorului comunist basescu este ca nu are ce ce anume sa il santejeze pe voiculecu asa cum face cu o parte din politicienii acestei tari.
      • +3 (3 voturi)    
        Si asa cum o face.. (Miercuri, 14 mai 2014, 8:55)

        Alius [utilizator] i-a raspuns lui Aiko10

        ...turnatorul capitalist felix.

        Tu esti fai, varanule? Sau unul din limbacii lui, gadea sau badea?
      • +2 (2 voturi)    
        nici nu s a pus problema asa (Miercuri, 14 mai 2014, 12:03)

        un domn [utilizator] i-a raspuns lui Aiko10

        in anturajul sau FAMILIA TA, santajul poate fi la micul dejun-pranz-cina...in ceea ce cred eu despre base..nu cred ca e fan santaj...un lucru te rog sa imi spui..daca Romania va cere banii de la crescent..exista Ca Cineva sa ii dea inapoi ?
  • +15 (19 voturi)    
    Varanul e ca si achitat (Marţi, 13 mai 2014, 10:12)

    Cataleya [utilizator]

    Cum se face ca noul judecator in dosarul lui Voiculescu este tocmai fosta doamna sefa a justitiei de pe mosia lui Dragnea?
    La ce sa ne asteptam?
    Daca vreme de 10 ani justitia teleormaneana l-a lasat pe Dragnea sa-si faca de cap, ba mai mult, l-a acoperit permanent, e cam greu de crezut in integritatea doamnei respective.
    Poate ca ma insel.
    Dar parca prea bate la ochi!
    ............................
    Doar asa, ca idee:
    "Din 01.01.2008, Tribunalul Teleorman este condus de judecător Cristiu-Ninu Luminiţa. Într-un top al preşedinţilor de tribunale, în funcţie de numărul de autoturisme deţinute, doamna Cristiu este pe primul loc, avand nu mai putin de patru autoturisme. In fine, sa revenim la ciocoiul rosu al Teleormanului.
    Ceea ce vine să confirme, dacă mai era nevoie de aşa ceva, că "Legea" Dragnea nu e doar folclor, e faptul că soţul doamnei Preşedinte al Tribunalului Terleorman, domnul Cristiu Ninu Ioan Razvan, este funcţionar al Consiliului Judeţean Teleorman. Nici un angajat al CJ nu are ce căuta acolo dacă nu are acceptul jupânului, mai ales în aparatul de specialitate al Preşedintelui CJ. Domnul Cristiu este şi expert evaluator, fiind asociat şi administrator în două firme. Lungul şir de procese în care se câştiga la Tribunalul Teleorman şi se pierdea la instanţele superioare, procese în care sunt implicate institutiiile pesediste din judeţ şi oameni ai jupânului, sunt încă o dovadă că doamna Cristiu este omul de casă al lui L.Dragnea. Cu asemenea presedinti de Tribunal, precum doamna Cristiu, "legea" Dragnea guverneaza in acest biet judet."
    • +4 (8 voturi)    
      nu te grabi cu acuzatiile.. (Marţi, 13 mai 2014, 11:50)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

      ai rabdare sa se dea sentinta. Apoi discutam daca judecatorii l-au judecat corect sau nu.
      • +3 (5 voturi)    
        De obicei (Marţi, 13 mai 2014, 18:21)

        canuta [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        si eu zic la fel. Dar omul asta parca-i frate cu dracu' sau il are cu ceva la mina!
        Nu vedeti ca justitia asta, care pare sa invete a sta in picioare,fuge de el ca necuratu' de tamiie ?!
  • +13 (15 voturi)    
    La Multi Ani (Marţi, 13 mai 2014, 10:13)

    AliKimiku [utilizator]

    Ii dorim!
    tara asta va fi mai curata cu securistul asta ascuns.
  • +16 (18 voturi)    
    este timpul pentru un verdict (Marţi, 13 mai 2014, 10:14)

    ..13 [utilizator]

    Eh, cred ca nu se mai poate intinde prea mult pelteaua,
    dar sa vedem ce decid judecatorii.

    Numai de bine sa auzim si LA MULTI ANI pentru Felix!
    • +6 (8 voturi)    
      in completare (Marţi, 13 mai 2014, 13:24)

      coor [utilizator] i-a raspuns lui ..13

      as dori sa se mareasca si varsta de la care puscariasii sunt consideati batrani si li se injumatateste pedeapla !
      daca la pensionari se poate mari varsta de pensionare la puscariasi cu atat mai mult !
  • +12 (14 voturi)    
    Se amana! (Marţi, 13 mai 2014, 11:49)

    Je__ [utilizator]

    Varanul nu va fi condamnat nici azi!

    Si probabil nu va fi condamnat niciodata, daca poporul voteaza USL/USD. Si cum 60% vor face asta....mi-e destul de clar unde ne indreptam.
    • +7 (9 voturi)    
      E simbioză între popor și hoți. (Marţi, 13 mai 2014, 12:36)

      Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Je__

      Poporul muncește și hoții fură, astfel fiecare face ce-i place. Hoția legitimează munca, dacă nimeni nu-ti fură din muncă muncești degeaba. Cum și munca legitimează hoția, în sensul că furtul e permis numai din muncă, altfel riști să intri la bulău dacă furi de la hoți.
    • +3 (5 voturi)    
      gresit! (Miercuri, 14 mai 2014, 1:04)

      Delia13 [utilizator] i-a raspuns lui Je__

      ... sint 60% din o prezenta la vot de maxim 40%... Daca se face un calcul simplu, cei 60 devin 23-25% din cei cu drept de vot! Deci, cu o mica mobilizare, rezultatul ar fi DIFERIT! Nu prostii sint multi, ci mofturosii...
  • +7 (9 voturi)    
    oamenii PSD-ului (Marţi, 13 mai 2014, 13:09)

    Gobelin [utilizator]

    la CAB:
    - madam Costiniu, aripa Voicu
    - madam Cristiu, aripa Dragnea
    si mai si seamana numele ...
  • -13 (15 voturi)    
    . (Marţi, 13 mai 2014, 13:12)

    sandra.renetova [utilizator]

    Nu exista nici o dovada valida care sa sustina aceste acuzatii impotriva lui Voiculescu. Dosarul acesta politic ar trebui inchis odata pentru totdeauna.
    • -8 (10 voturi)    
      Dovezi (Marţi, 13 mai 2014, 13:38)

      Raluca.H [utilizator] i-a raspuns lui sandra.renetova

      Chiar dacă nu exista nici o dovada se pare ca Băsescu are sub papuc toate instituțiile statului
      • +6 (8 voturi)    
        iesi papucule de sub pat (Marţi, 13 mai 2014, 14:45)

        liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui Raluca.H

        basescu nu are nimic sub papuc de muuulti ani. toata presa este rosie si uneori maronie la antene. daca acest dom' profesor nu era vinovat, nu existau dovezi, se cerea repede judecat si gata. de ce o lungeste de atatia ani, daca-i curat ca pampersii nefolositi ?
  • -8 (12 voturi)    
    !!! (Marţi, 13 mai 2014, 13:37)

    Raluca.H [utilizator]

    E normal ca judecătoarea sa vrea sa amâne dosarul, nu a avut destul timp sa îl studieze.
  • -5 (7 voturi)    
    . (Marţi, 13 mai 2014, 15:20)

    DeLove [anonim]

    Procesul ICA, ca si Telepatia se amana foarte mult pentru ca sunt niste dosare cu care Basescu incearca sa-l prinda pe Voiculescu. Din pacate pentru Basescu, nu-i merge treaba pentru ca minciuna are picioare scurte.
  • +5 (7 voturi)    
    Trista soarta sa fii postacul lui Voiculescu (Marţi, 13 mai 2014, 22:00)

    Maniu [utilizator]

    se simte din "vocea" postatorilor, din slabiciunea "argumentelor" ca stiu si ei ca bat cimpii.
    • +2 (2 voturi)    
      Unii dintre ei.. (Miercuri, 14 mai 2014, 8:58)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

      .sunt de fapt aceiasi dar cu alte nick-uri; nici macar nu se chinuiesc sa scoata ceva diferit in fiecare comment, scriu exact acelasi lucru.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by