Detaliile scandalului Duicu. Judecator: "Extrem de grav este ca a fost traficata influenta la un nivel inalt al statului roman"

de Sorina Matei     HotNews.ro
Marţi, 22 aprilie 2014, 14:05 Dosare Anticoruptie


​Jurnalista Sorina Matei scrie, pe blogul sau, despre culisele scandalului de coruptie in care este implicat presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Adrian Duicu: "Pentru ca zonele din media controlate de Dan Voiculescu (condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare, trimis in judecata pentru complicitate la santaj)  si Sebastian Ghita ( "mai toxic decat Voiculescu", "noul Vintu" ) fac eforturi impresionante pentru a abate atentia opiniei publice si a oamenilor cinstiti de la subiectul cu adevarat grav care-l are in centru pe premierul Victor Ponta, prin inflamarea intentionata a concluziilor politice ale comisiei parlamentare Nana si divagarea discutiilor inspre disputa presedintele Basescu si un senator PSD, am decis sa public pe acest blog toate documentele referitoare la acest scandal de coruptie fara precedent in Romania", scrie Sorina Matei.

Rețeaua de corupție din cabinetul/ cancelaria/ de la ușa Primului Ministru al României, Victor Ponta. Vorbim aici despre fapte extrem de grave, acțiuni întreprinse, confirmate de judecători și procurori la cel mai înalt nivel al statului român, vorbim despre trafic de influență - infracțiune de corupție, așa cum este ea definită în legea 78/2000, despre influența fără dubiu a celei mai periculoase rețele de corupție din România în acest scandal- rețeaua Voicu- M. Iliescu, despre infiltratea de oameni în Ministerul de Interne, DNA și Parchetul General, și despre niște răspunsuri pe care premierul României, Victor Ponta, nici acum, după 9 zile, nu le-a dat opiniei publice, deși are această obligație.

Continuarea pe blogul Sorinei Matei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























11948 vizualizari

  • +18 (24 voturi)    
    Desteptarea romani! (Marţi, 22 aprilie 2014, 14:21)

    rov [utilizator]

    Sau in curand nu veti mai avea nimic...
    • -2 (10 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Marţi, 22 aprilie 2014, 15:13)

      [anonim] i-a raspuns lui rov

      • +2 (4 voturi)    
        Care istorie? (Marţi, 22 aprilie 2014, 21:55)

        Miscarea Focul Dacic [utilizator] i-a raspuns lui

        Istoria care ai invatat-o tu este o istorie masluita, falsa si tradatoare de neam sin tara. Poporul asta a avut mult mai multe decat iti imaginezi tu. Pe langa multe altele a avut demnitate si iubire de tara. Exact ce le lipseste la multi ligai de blide, ca sa nu zic altfel, si pupincuristi care pentru bani fac orice. La nevoie arunca cu noroi in propria lor țară. Scopul scuza mijloacele. Nu?
    • +8 (12 voturi)    
      procentul de desteptare .............. (Marţi, 22 aprilie 2014, 15:31)

      oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui rov

      trebuie sa fie mare.............greu de realizat pe termen scurt..............ar trebui sa avem o opozitie de mare forta (civica,financiara, etc.) ca sa realizam ceva.
  • -13 (17 voturi)    
    Sau exact invers (Marţi, 22 aprilie 2014, 15:17)

    La Tour Eiffel [utilizator]

    Pentru a abate atentia de la marile escrocherii bas-iste se mai scot in presa (cea absolut indepenta si neaservita binenteles) niste ascultari securistice, putin prelucrate si trunchiate.
  • +4 (16 voturi)    
    Eu... (Marţi, 22 aprilie 2014, 15:32)

    vitan.sandu [utilizator]

    ... am citit toate dezvaluirile. Am o intrebare si cateva observatii. Intrebarea: Puteti identifica o singura numire in functii de conducere, inclusiv la serviciile deconcentrate, in care sa nu se fi facut exact la fel precum descrie autoarea in dezvaluiri? Nu cred. In 2005 lucram intr-o Prefectura din tara. Adica atunci cand Basescu-Tariceanu tocmai se instalasera la putere. Asolut toate functiile de conducere se negociau exact asa cum descrie SM in articol. Sunt sigur ca si la nivel central lucrurile se intampla identic. La toti acesti politicieni, pe care avem nesansa de a-i suporta, nu conteaza nici cat negru sub unghie meritele unei persoane. Conteaza doar daca este "de al nostru" sau nu. Dl. Bodu, instalat la sefia ANAF a venit in judet, l-a convocat la Prefectura pe seful Garzii Financiare, care nu avea nici o vina decat aia ca functia se cuvenea altui partid, si nu l-a lasat sa plece pana nu si-a scris demisia. Cel numiin locul lui era un fost subaltern, cu nimic mai bun, doar ca asta era cu partidul caruia ii revenise functia. Orice numire se face asa. Chestiunile cu concursuri, proiecte etc sunt naivitati pentru ochii si urechile prostimii.
    Insist sa gasiti exemplu contrar si sa il faceti cunoscut ca exceptie de la regula.
    • +10 (16 voturi)    
      numiri (Marţi, 22 aprilie 2014, 15:59)

      botezatu1 [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

      Daca asa s-a intamplat, asta nu inseamna ca nu trebuie schimbat ceva sa nu se mai intample. Daca exista dovezi ca asa s-a intamplat, trebuie sa raspunda fiecare. Cei care sunt inlocuiti, de obicei li sa dau niste posturi tot caldute. Daca era dat cineva afara pe nedrept, nu cred ca tacea fara sa spuna.
      Oricum ca sa mearga ceva in tara asta, respectiva entitate trebuie desfintata, apoi infintata una noua dar cu conducere fara contact politic.
  • +3 (5 voturi)    
    HAI SCULAREA ,TREZITI-VA ACUM OR NICIODATA (Marţi, 22 aprilie 2014, 23:33)

    andreesanu [utilizator]

    Cit mai rabdati derbedeii astia sa-si faca mendrele si sa va ia de prosti !!!.
    Toti sunt o haita de maidanezi au intrat in politica ca nu stiau sa faca nimic,erau rupti in fund si-n coate azi o fac pe boierii cu gulere albe ,v-au ciugulit din palma ca sa-i alegeti ,azi vi se caca in cap !!!,au ajuns sus ,mult prea sus pentru cit de prosti sunt .
    Voi cu necazurile cu taxele ,impozitele ,iar ei cu chefurile cu distractiile.
    Cind voua va intra apa-n casa ei chefuiau ,la ei demult nu se mai aude nici glasul nici nevoia voastra.
  • +1 (3 voturi)    
    Comment sters de user (Miercuri, 23 aprilie 2014, 8:40)

    polonyca [anonim]

  • 0 (2 voturi)    
    da. şi...? (Miercuri, 23 aprilie 2014, 10:09)

    barbu007 [utilizator]

    echipele de campanie ar trebui să explice idioţilor legătura dintre aceste practici ale şefilor şi ocrotirea hoţilor care le calcă ogoarele şi curţile. să înţeleagă că-i priveşte direct, nu e doar încă un scandal de presă.
    dar... ei sunt ocupaţi cu talk showuri TV, cu strângerea de bani şi cu amplasarea de bannerere şi afişe electorale.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by