Senatorul Alexandru Mazare, fratele lui Radu Mazare, este audiat la DNA

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 17 aprilie 2014, 10:00 Dosare Anticoruptie


Senatorul PSD Alexandru Mazare, fratele primarului Constantei, Radu Mazare, este audiat joi dimineata la sediul DNA. El a fost citat in acelasi dosar in care este implicat si fratele sau, Radu Mazare, anunta B1 Tv.

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale "Henri Coanda" -, pentru a o ajuta pe aceasta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului.

Radu Mazare si Avraham Morgenstern au fost eliberati din arestul Politiei Capitalei in 9 aprilie, dupa ce instanta suprema a decis cercetarea lor in libertate, sub control judiciar. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost contestata de procurori Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Radu Mazare trebuie sa se prezinte in fiecare marti, la ora 12.00, la Politie, obligatia fiind stabilita in cadrul masurii controlului judiciar luate de instanta in cazul primarului. Totodata, Mazare are interdictie de a parasi tara.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1623 vizualizari

  • -4 (6 voturi)    
    mama (Joi, 17 aprilie 2014, 10:30)

    evoque [utilizator]

    pe mama lui mazare cand o chemati la dna?
    "Domnu' Alexandru, recunoaste domnule ca ai luat spaga, ca ne omoara presedintele. Hai domnule ca uite ne facem de ras, noi suntem baieti buni va facem dosare fara probe si dumneavoastra nu recunosteti, ce naiba"
    Justitiabili lui peste prajit continua sa faca de ras notiunea de justitie in romania, au o facatura de dosar pe numele lui mazare, fara probe, dar care le permite sa faca perchezitii, normal ca fara probe nu il pot aresta pe mazare, dar ca sa nu para de cacao declara ca extind ancheta asupra lui in speranta ca o sa gaseasca ceva cu care sa il lege. Chiar crede cineva ca, mister bonduele este atat de prost incat sa nu isi stearga urmele? Eu cred ca mazare a avut grija, mai ales ca se stia vizat de multa vreme.
    Pana cand procurorii nu isi vor schimba modul de operare cu personaje precum mazare nu o scot la capat, iar asa cum lucreaza acum asta numai justitie nu este, este doar mascarada ieftina si este clar ca aceasta mascarada inceteaza dupa alegerile presedentiale sau continua insa actorii vor fi cei din gasca basesciana care acum lucreaza in liniste si isi spala in pace banii.
    Este cea mai mare prostie sa creada cineva ca politica se face pro-bono, politica inseamna bani, bani din troaca comuna numita bugetul statului.
    • +2 (4 voturi)    
      incredibil (Joi, 17 aprilie 2014, 10:58)

      mihai23 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      A devenit cea mai mare prostie de crezut intr-o tara in care hotii au sugrumat orice normalitate.Daca te-ar auzi cineva din tarile nordice de exemplu ce consideri tu prostie despre politica si-ar face cruce cu ambele maini.Cat de tare a fost pervertita ideea de politica daca poti scrie asa ceva.
      • -2 (4 voturi)    
        in (Joi, 17 aprilie 2014, 11:27)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui mihai23

        tarile alea nordice, presupun si democratice, ai auzit cumva sa se deschida dosare in care nu ai nici o proba? cred ca nu.
        In schimb metodele astea le stiu de pe vremea comunistilor, aici la noi in romania.
        Justitia nu se face fara probe. Nu exista "indicii temeinice" Acestea sunt metode staliniste.
        A nu se intelege ca ma refer la cazul mazare, si eu ca multi alti romani avem indoieli asupra moralitatii lui mazare, insa probe, probe, astea au lipsit si inca lipsesc. Cand ai probe palpabile te duci peste om, daca nu ai atunci te duci din justitie.
        • 0 (2 voturi)    
          corect , (Joi, 17 aprilie 2014, 12:00)

          adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui evoque

          la noi justitia fososeste 'sfanta' reteta securista ...

          dar asta nu inseaman ca e bine si trebuie acceptata ideea ca " politica" nu "se face pro-bono, " .
          cand o sa fim si noi la fel de "democratici" ca sua , atunci o sa avem acel 'lobby' adica spaga de azi , legala si o sa fie totul aliniat cu 'democracy' .
          • 0 (2 voturi)    
            depinde (Joi, 17 aprilie 2014, 13:23)

            evoque [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

            prin ce se intelege prin lobby, la noi este asociat cu "dare si luare" in realitate este o activitate diferita.
            cat despre democratia americana am vazut zilele trecute un studiu facut de doua mari universitati americane din care reiesea ca democratie in america nu mai exista, tara fiind in mainile politicienilor si bancherilor, suna cunoscut, nu?!
          • 0 (0 voturi)    
            legea sau palavra? (Joi, 17 aprilie 2014, 19:14)

            cinic [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

            Contul din Israel al senatorului NU e declarat. Asta e penal [3-6 ani]. Nu marimea soldului conteaza si faptul ca nu e declarat.
            Evident ca va trebui sa justifice si provenienta sumei.
            Iar daca sustii ca se poate DESCHIDE un cont fara stiinta titularului mai citeste legile [din Israel, din UE, din USA etc].
    • 0 (0 voturi)    
      asta ai inteles? (Joi, 17 aprilie 2014, 19:11)

      cinic [utilizator] i-a raspuns lui evoque

      Senatorul A.Mazare NU A DECLARAT un cont in strainatate. A calcat legea, indiferent de marimea soldului.
      Soldul trebuia si el declarat alaturi de PROVENIENTA sumelor din acel cont.
      Regulile sunt si mai severe cand NU vorbim de UE.
      Aperi deci o fapta ilegala , evoque? De ce?
      • 0 (0 voturi)    
        am (Vineri, 18 aprilie 2014, 0:47)

        evoque [utilizator] i-a raspuns lui cinic

        scris despre altceva si mai ales despre faptul ca legile sunt strambe si sunt aplicate si mai stramb.
        Atat timp cat legea nu este aplicata de catre autoritati si mai ales atat timp cat legile sunt strambe nu avem ce discuta despre dreptate si/sau mai ales justitie.
        Poate de contul ala ar fi trebuit sa afle ani insa ani era ocupata cu un actor devenit peste noapte dusmanul numarul unu al tarii.
  • +5 (7 voturi)    
    In marea gradina maicii a Donului Romania (Joi, 17 aprilie 2014, 10:47)

    mihai23 [utilizator]

    Toti nimeni,toti hotii ajung senatori in Romania.Imi amintesc afisul prin care mucosul asta era popularizat la alegeri..Mazare cu tichia rosie de nebun pe cap aratand spre niste foto de neica nimeni si spunand ca garanteaza pt ei!Vai de capul ei de tara.Ce a facut prostul asta la senat atatia ani in afara de aranjamente mafiote cu voicu,spagi etc?nimic.imi amintesc de un filmulet cu el in care se harjonea in senat cu alta hahalera din constanta cu ferrari la scara,Martin.De le-ar da Dumnezeu ce merita in viata asta,nu in cea de apoi.
    • 0 (2 voturi)    
      si cine a tolerat (Joi, 17 aprilie 2014, 11:18)

      vodatepes [utilizator] i-a raspuns lui mihai23

      Si cine a tolerat toate acestea? Cine ii voteaza si ii pune iin functii? Nu tot noi prostimea? Ei , politiceni isi face reguli astfel incat sa ajunga acolo sus fara probleme. Nu DNA -ul trebuie sa faca curat.Noi trebuie sa facem curat, prostimea care votam ca vitele fara sa gandim. Vin europralamentarele si sa vezi cu marea majoritate va vota cu mafiotii.
      • 0 (2 voturi)    
        'va vota cu mafiotii' (Joi, 17 aprilie 2014, 12:01)

        adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

        mai mult ca sigur .

        dar spune tu , cine (din cei ce participa) nu intra in categoria 'mafiotii' ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by