VIDEO O noua amanare in dosarul ICA - Dan Voiculescu: urmatorul termen, pe 29 aprilie. Voiculescu cere anularea privatizarii ICA si recuperarea banilor investiti

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 15 aprilie 2014, 10:07 Dosare Anticoruptie


Dan Voiculescu
Foto: Agerpres
Curtea de Apel Bucuresti judeca, marti, al treilea termen din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, in care Dan Voiculescu a fost condamnat in prima instanta la 5 ani de inchisoare cu executare pentru o frauda evaluata de procurori la 60 de milioane de euro. "Traian Basescu spune numai prostii. Mai nenorocit ca el nu e niciunul", le-a declarat Dan Voiculescu jurnalistilor, inaintea intrarii in sala de judecata. Seful statului afirmase, duminica seara, despre omul de afaceri ca este un "securist nenorocit".

UPDATE: Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au stabilit un nou termen in proces pentru data de 29 aprilie.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a declarat, la termenul de marti, ca este de acord cu anularea privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), iar el sa isi recupereze banii investiti in ultimii 12 ani in acest institut. Marti, avocatii au pus in dezbatere in sala de judecata mai multe exceptii, prin care au solicitat judecatorilor de la CAB anularea unei hotarari de guvern prin care ICA a fost transformat din institut in societate comerciala, introducerea Ministerului Finantelor ca parte civila in dosar si trimitere la ICCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept. Instanta a anuntat ca se va pronunta pe 29 aprilie pe aceste exceptii, potrivit Agerpres.



La iesirea din sala de judecata, Dan Voiculescu a declarat ca este de acord cu anularea acelei hotarari de Guvern: "A aparut o idee care mi se pare foarte buna. Un avocat, nu stiu al cui, a ridicat problema anularii privatizarii, care inseamna ca ei sa-si ia terenul si cladirile alea superbe, sa le vanda cu 60 de milioane, cat cred ei ca valoreaza, iar eu sa-mi recuperez toti banii pe care i-am bagat in ICA in 12 ani. Va asigur ca este o suma foarte mare. As prefera sa fie aceasta decizie si sa-mi dea banii inapoi", a spus Dan Voiculescu.

Al treilea termen din dosarul ICA trebuia sa se judece, initial, pe data de 8 aprilie, insa Dan Voiculescu a obtinut atunci o amanare.

La termenul de martea trecuta, unul dintre cei doi judecatori din complet a formulat o cerere de abtinere, deoarece ar fi fost implicat intr-un alt caz privind fapte de coruptie ale unora dintre inculpatii din dosarul ICA. Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe 26 septembrie 2013, pe Dan Voiculescu la 5 ani de inchisoare cu executare, pentru savarsirea infractiunii de spalare de bani, in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, Sorin Pantis, fost ministru al Telecomunicatiilor si angajat al ICA, Jean Catalin Sandu, Popa Corneliu, Vlad Nicolae Savulescu si Flavius Pop au fost condamnati la cate sase ani de inchisoare cu executare.

Alti inculpati din dosar, Constantin Baciu, Grigore Marinescu, Vica Ene si Alexandru Petre, au primit cate cinci ani de inchisoare.

Instanta l-a obligat pe Dan Voiculescu sa plateasca aproape 6 miliarde lei vechi, reprezentand contravaloarea a peste 18 milioane de actiuni de la ICA donate fiicei sale, Camelia Voiculescu.

De asemenea, Dan Voiculescu si ceilalti inculpati au fost obligati sa plateasca in solidar suma de 60.482.613 euro, prejudiciul adus Ministerului Agriculturii.

Judecatorii au mentinut sechestru asigurator pus de procurori pe bunurile si conturile lui Dan Voiculescu, printre care o casa din Bucuresti evaluata la 250.000 euro si un cont deschis la BRD, in care se afla peste 15 milioane lei.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis in judecata in decembrie 2008 de procurorii DNA, in calitate de actionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA Bucuresti, de membru al Adunarii Generale a Actionarilor si al Consiliului de Administratie ale ICA si de membru al AGA si director general al SC 'Bioprod' SA Bucuresti.

Procurorii anticoruptie au retinut in sarcina acestuia infractiunile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum si de spalare de bani, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

In acest dosar a mai fost trimis in judecata fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucuresti (firma din grupul Grivco) Jean-Catalin Sandu, pentru complicitate la infractiunea de stabilire, cu intentie, a unei valori diminuate fata de valoarea comerciala reala a bunurilor apartinand agentilor economici la care statul este actionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general si membru al AGA si, ulterior, al CA al ICA SA Bucuresti, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri sub semnatura privata.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























14576 vizualizari

  • +49 (55 voturi)    
    Hai varane, (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:11)

    Matrafirefox [utilizator]

    la multi ani la racoare! ONG-ul tau (Facias) care comploteaza cu guvernul sa te scoata din parnaie modificand Codul Penal n-o sa faca nimic, tot la parnaie ajungi intr-un fel sau altul, pentru ca asta merita securistii ca tine. Normal ca-l injuri pe Basescu, esti obisnuit sa torni, chiar si cand nu ai ce.
    • +18 (18 voturi)    
      PSD asteapta condamnarea pt a vota AMNISTIA (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:27)

      Kivek [utilizator] i-a raspuns lui Matrafirefox

      PSD asteapta ca Voiculescu sa fie condamnat pt a vota legea GRATIERII si a AMNISTIEI ca sa-l scoata pe TURNATORUL Dan Voiculescu de la puscarie.
    • -9 (9 voturi)    
      . (Marţi, 15 aprilie 2014, 15:22)

      sandra.renetova [utilizator] i-a raspuns lui Matrafirefox

      Ce sa toarne ma? Obsedatilor...Deja s-a dovedit ca nu a turnat pe nimeni. Tu pe ce planeta esti? CNSAS s-a razgandit cand a ajuns baselu la putere.
      • +3 (3 voturi)    
        N-a turnat (Miercuri, 16 aprilie 2014, 4:51)

        DumitruCiobotaru [utilizator] i-a raspuns lui sandra.renetova

        nici o data in pahare.A fost si este servit de sclavi.Sa restituie banii furati ,iar pt .faptele ilicite comise ,sa stea cativa ani la puscarie sa mediteze si eventual sa scrie ""un cap de opera"" despre viata de huzur pe care a dus-o.La multi ani,tataie.
  • +38 (42 voturi)    
    Dreptate pana la capat! (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:28)

    AnticoruptieinRomania [utilizator]

    Conform sloganului USL-ist, sa se faca dreptate pana la capat, domnule Voiculescu!!! :)
    • +32 (34 voturi)    
      Aparam DNA, aparam Justitia !!! (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:49)

      insist pana la capat [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

      LPC ! Toti baronii Romaniei sa-si dea foc la puscarie !!!
  • +30 (34 voturi)    
    s'auzim de bine (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:31)

    nash pandelica [utilizator]

    cat mai repede.
    sa i se acorde cat mai mult timp, sa scrie carti.
  • +41 (45 voturi)    
    La puscarie cu tine, urgent! (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:31)

    triciupa [utilizator]

    Te intrebi cum de pot trai astfel de creaturi? Ticalosul absolut, canalia perfecta, asta este voiculescu. Ai impresia ca e un personaj literar, nu un biped ce respira acelasi aer cu noi. E greu de conceput ca un individ poate sa acumuleze atat de mult jigodism, o asemenea mizerie morala, un caracter atat de infect!
    Inchiderea lui voiculescu in strafundurile temnitei nu este doar un act de justitie, e o operatiune de ecarisaj, un necesar gest de igiena pentru insanatosirea societatii.
  • +31 (35 voturi)    
    Nastase dixit: (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:32)

    rov [utilizator]

    Te astept...
  • -43 (47 voturi)    
    . (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:38)

    DeLove [utilizator]

    Sa se termine odata cu circul asta de proces ca s-a dovedit de nspe mii de ori ca voiculescu e nevinovat. Ce o tot lungesc atat nu inteleg.
    • +32 (34 voturi)    
      Adica (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:56)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui DeLove

      La Voculescu unde a fost o sentinta de 5 ani cu executare pentru furtul a zeci de milioane din banii statului - adica teoretic ai nostri -
      "...s-a dovedit de nspe mii de ori ca voiculescu e nevinovat..."

      Iar pe un amarat de copil al strazii de-ti fura 100 lei vrei sa-l bagi la racoare pentru ...totdeauna daca se poate?

      Intrebare:
      Asta-i justitia lu' Ponta, a lu' Basescu sau a ...matale?
    • +10 (12 voturi)    
      s-a dovedit??? (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:57)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui DeLove

      de catre cine? cum? cand?
      de lungit a lungit-o seful tau plimband dosarul peste tot. ba e parlamentar, ba isi da demisia, ba candideaza iar bar iar isi da demisia :)
      ca urmare ar trebui sa-ti intrebi seful ce o lungeste ata ca s-a dovedit intr-o instanta deja ca este vinovat :)
      sper sa ii dea mai mult de 5 ani si inca pe atat sa nu se mai atinga de contracte cu statul.
      10 ani sa-l vad facnd afaceri fara bani si terenuri de la buget.
    • +9 (13 voturi)    
      Cand? (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:11)

      Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui DeLove

      Cand zici tu ca s-a dovedit ca e nevinovat? Cand? Da un link ceva ca altfel ramai doar un postac al lui Voiculescu.
  • -37 (41 voturi)    
    in Noiembrie... (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:52)

    demaGOGU [utilizator]

    ...se schimba rolurile
    • +9 (11 voturi)    
      Super ar fi (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:01)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Din partea mea sa-si dea in gura infractorii pana nu mai ramane niciunul.
    • +13 (13 voturi)    
      Ce? (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:13)

      Matrafirefox [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      O sa te promoveze pe tine de la postac voiculescian la baron si pe varan o sa-l faca postac? Ce, s-a plictisit felix de trafic de influenta si vrea sa faca munca de jos pe care o faci tu?
    • +15 (17 voturi)    
      O sa te surprindem ... (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:35)

      gigi1111 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      tovarase !!! Stiu ca iti este dor de ratia de paine, dar mai ai o optiune, Corea de Nord !!! Go go go go go !!!!
    • +11 (13 voturi)    
      Da, .... (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:38)

      Zgabeartza Iftode [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      ... pana acum ramanem noi afara si intra Voiculescu la puscarie, dupa noiembrie intra Voiculescu la puscarie si ramanem noi afara...
    • +8 (10 voturi)    
      SI care-i problema? (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:38)

      Encounter [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Daca au incalcat legea sa infunde cu totii puscaria. Iar filozofia asta e opusa celei practicate de uslam adica daca fura toti sa ramana toti in libertate!
    • +10 (12 voturi)    
      sa faci plici? (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:48)

      unnene [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      da' ce e ba in noiembrie, de tot inaintati termenul asta in mod obsesiv? cumva va iluzionati ca veti lua presedintia? :)) ar fi mai interesant ce se intampla pana in noiembrie, nu crezi?
    • +9 (11 voturi)    
      in noiembrie (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:53)

      pecos [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      nu cred...
      daca raman la fel...
      va fi cosmarul vietii tale...
      chiar si ultima speranta sa moara...
      ce rea e viata asta domne,,,adica sa platesti pentru faptele tale.....naspa rau, zic
    • +4 (10 voturi)    
      nu se schimba nimic (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:57)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Poti sa-l si impusti pe Basescu pentru ca justitia acum functioneaza asa cum trebuie si UE are grija de asta. Azi Voiculescu, maine cine stie cine... tremura careva? Chiar nu ma intereseaza ce pateste Basescu, poporul roman ii vrea la puscarie tot FSN-ul si nu mai scapa nimeni.
    • +10 (12 voturi)    
      corect (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:10)

      ws [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      voiculescu va fi deja in inchisoare, nu liber cum e acum.

      iar ponta nu va mai fi prim ministru, ci, cu un baron de gat, vor comparea in fata unui complet de 5.

      doar basescu va fi tot presedinte in noiembrie.

      ws
    • +7 (7 voturi)    
      sigur ca da (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:32)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      La toamna statul roman ii va plati lui Voiculescu 60 milioane euro in schimbul ICA si ii va plati acestuia si investitiile "care nu sint mici". Cam asta e visul vostru nu? sa furati cat puteti si la urma sa mai dati un tun mic. Am o veste proasta pentru tine, alegerile din toamna sunt pentru presedintie nu pentru toate posturile de procuror si judecator din tara asta.
  • +18 (20 voturi)    
    ai cu el... (Marţi, 15 aprilie 2014, 10:55)

    ciankanel [utilizator]

    Mhinchate puscatoria !!!!
  • +9 (11 voturi)    
    ... (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:23)

    Lol Lolovici [utilizator]

    Daca Basescu zice de el ca e un securist nenorocit si el raspunde ca mai nenorocit decat Basescu nu e nimeni atunci se deduce logic ca el nu neaga ca ar fi securist, doar se simte bine ca Basescu e mai securist nenorocit decat el. Micile bucurii ale vietii de securist: sa gasesti un securist mai nenorocit ca tine.
  • +10 (12 voturi)    
    poate azi (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:28)

    baimarean [utilizator]

    ...primim o veste buna in saptamana mare si inainte de sarbatori...
  • +11 (13 voturi)    
    Sper sa si judece de data asta. (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:37)

    ouyang [utilizator]

    Au fost destule amanari.
  • +14 (16 voturi)    
    La racoare (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:39)

    Mihai_Silas [utilizator]

    Poate sa zica cine ce vrea dar in mandatul lui Basescu s-au facut cele mai grele condamnari. Asa ca va place sau nu, asta e realitatea. Nu-s pro nici contra Basescu si nu fac parte din nici un partid politic insa as fi ipocrit sa fiu orb la ce-a facut pana acum. Voi credeti ca altul ar fi mai bun, va spun eu ca nu.
  • -16 (18 voturi)    
    vise de puberi (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:40)

    destanga [utilizator]

    Voiculescu este nevinovat.
    In schimb preaiubitul are muuuulte procese de indurat,va fi hartuit de Ponta mai rau decat Nastase.
    Cel putin 5 procese mari il asteapta, plus ce se va gasi dupa ce Ponta ajunge la Cotroceni.
    O sa fie un deliciu sa-l vedem plimbat pe la justitie zilnic.
    O sa fie o minunatie sa va vedem cum va smulgeti parul din cap de nervi.
    • +11 (13 voturi)    
      exact (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:09)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui destanga

      si nu te va interesa ca avem preturi mari la alimente, tu doar sa-l vezi pe Basescu in puscarie si gata Romania este o tara buna in care traiesti bine.
    • +11 (13 voturi)    
      sora lu dreapta (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:09)

      corvus coraX [utilizator] i-a raspuns lui destanga

      vouă nu vă dau concediu?!
    • +7 (7 voturi)    
      uneori ma intreb (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:38)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui destanga

      Daca destanga nu cumva e platit sa scrie de catre Basescu. Elucubratiile lui pro-Rusia, pro-Ponta, anti- Europa/America sunt asa gogonate incat eu cred ca e platit de opozitie sa ne arate cretinismul stangii.
      Daca insa gresesc si e cu adevarat de stanga atunci imi e teama ca incaseaza banii degeaba.
      • +1 (1 vot)    
        felicitari! (Marţi, 15 aprilie 2014, 15:50)

        destanga [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

        Este ultimul mesaj
        In sfarsit si-a si-a dat seama cineva ca fortam lucrurile pentru a arata cat de urata este fata anti occidentala,pro rusa , dusa la extrem.
        Asa mi-am dat seama cine sunt cei ce adera la aceste mesaje contra occident ce posteaza zilnic,din pacate sunt multi.
        Nu sunt platit ,nici nu am fost vreodata am vrut doar sa demasc postacii de stanga acre ar adera in viitor la un curent si mai extremist.
        Scuze tuturor celor de dreapta,minusurile au fost pe deplin meritate.
  • -6 (8 voturi)    
    sa il bage (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:44)

    adrian8 [utilizator]

    si la anu' sa vina langa el si 'ala cu caciula'n mana' ...
  • +11 (13 voturi)    
    LA MULTI ANI !!! (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:46)

    catalin72 [utilizator]

    La cit mai multi ani !
    Acum imi explic de ce facea pontalaul aseara urit pe la tv ...
  • +9 (11 voturi)    
    varaneee... (Marţi, 15 aprilie 2014, 11:49)

    unnene [utilizator]

    esti pe cale sa castigi primul mandat la Jilava/Rahova! multe inainte! :)) iti cam tremura nadragii///
  • -11 (15 voturi)    
    . (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:03)

    sandra.renetova [utilizator]

    Cu siguranta a avut nevoie sa pregateasca temeinic dovezile si argumentele pentru a pune cu botul pe labe procurorii platiti politic!
    • +4 (4 voturi)    
      cine? (Marţi, 15 aprilie 2014, 15:08)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui sandra.renetova

      varanu care a plecat de 2 ori din parlament numai sa se duca dosarul in alte tribunale si sa se tot amane?
      cine? varanu? care acum spune ca anuleaza contractul dar vrea banii pe investitii?
      dar profitul catigat ni-l da inapoi?
      sa vedem si noi cum profitul depaseste cu mult investitiile facute de el.
      daca eu ma duc si fur un tv din magazin si am prinde politia, scap daca dau inapoi televizorul?
      pai fur in fiecare zi pana nu ma mai prind :)
      ///
  • +12 (14 voturi)    
    Bine ar fi sa ceara judecatorii Institutul (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:04)

    abel [utilizator]

    inapoi si tereneurile plus daune . Parca eu sau altii n-am fi cumparat Institutul si hectarele alea de pamant cu cateva sute de mii de euro daca ar fi fost licitatie?
  • +9 (11 voturi)    
    @demaGogu (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:22)

    Matusalem [utilizator]

    ... Vad ca ai o parere proasta despre poporul roman! Te anunt ca o sa ai o dezamagire mare in Noiembrie :)
  • +7 (7 voturi)    
    mai (Marţi, 15 aprilie 2014, 12:59)

    misa2002_2006 [utilizator]

    saracu' de tine! curatelule! cinstitule si nevinovatule!cum ai cazut tu in baza lui Basescu, fara vreun motiv!

    Du-te cu Dumnezeu! si sa nu te mai intorci de unde te duci, pana nu te-om chema noi!!!! cu neamul tau cu tot!!!!!
  • +8 (8 voturi)    
    nu am vazut (Marţi, 15 aprilie 2014, 13:06)

    misa2002_2006 [utilizator]

    nu am vazut nici un condamnat dintre politicienii nostri votati cu incredere de popor, pt a lucra spre binele tuturor... cum spuneam, nu am vazut nici un condamnat sa recunoasca injuriile care i se aduc..nici unul..toti sunt nevinovati si le-au fost facute inscenari! nici caca nu au mancat, nici gura nu le pute...
    astia se numesc barbati??? nici un pic de demnitate sa nu aiba?
    ai bagat mana in caraman, macar recunoaste..
    am gresit si eu, ca m-am lacomit, va rog sa ma iertati...
    asa poate ar aparea si ei alfel in ochii poporului, care l-a votat cu incredere..
    carpe ..asta sunt..
    la tara, taranii le spun- otrepe!!!
  • +5 (5 voturi)    
    din pacate (Marţi, 15 aprilie 2014, 14:24)

    coor [utilizator]

    prejudiciile nu cred ca vor fi recuperate in veci ! voiculescu si daca ajunge la parnaie , iese dupa mai putin de jumate din pedeapsa ! nu ma incalzeste cu nimic ! recuperarea banilor trebuie sa fie prioritara , dupa parerea mea , pentru orice speta care-i impliica , cu dobanda de la data prejudiciului pana la achitare ! si, pe cei prinsi cu ocaua mica sa-i purice de toata averea dobandita !
    howgh !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by