Adevarul: Motivarea instantei pentru cercetarea in libertate a lui Dumitru Dragomir: A fost cooperant, e casatorit si pensionar

de I.B.     HotNews.ro
Vineri, 11 aprilie 2014, 0:48 Dosare Anticoruptie


Dumitru Dragomir (foto arhiva)
Foto: Hotnews
Dumitru Dragomir poate fi cercetat in stare de liberate pentru ca nu are antecedente penale, este pensionar si casatorit. Acestea sunt o parte din motivele pentru care judecatorul de camera preliminara a Tribunalului Bucuresti a decis ca fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal poate fi cercetat in stare de libertate in dosarul in care este acuzat de de delapidare si spalarea a trei milioane de euro, scrie Adevarul.ro

"A adoptat in mod constant o atitudine cooperanta, punand la dispozitia organului de urmarire penala mai multe documente si inregistrari necesare pentru justa solutionare a cauzei [...] Este necesar ca ele sa fie privite si prin raportare la depozitiile acelor martori care au aratat ca in cadrul discutiilor purtate s-a decis gasirea unui intermediar sau atribuirea directa. In conditiile acestui probator nu se poate retine, cel putin acest stadiu al cercetarilor ca singurele negocieri ar fi privit forma finala a contractului si s-ar desfasurat in mod direct intre reprezentantii LPF si SC RCS - RDS, fiind cu desavarsire exclusa implicarea unor intermediari", a declarat magistratul Alexandru Nestor in motivarea sentintei din 7 aprilie.

Dumitru Dragomir (fostul sef al LPF) a fost retinut, luni, pentru 24 de ore de procurori pentru implicarea in scandalul drepturilor tv din Liga 1. Prejudiciul estimat este de 3 milioane de euro. Reactia oficiala a Parchetului - "S-a creat un circuit fictiv de intermediere a vanzarii drepturilor tv". Dupa peste 5 ore de deliberari, magistratii Tribunalului Bucuresti au hotarat ca Dumitru Dragomir sa fie cercetat in libertate. Oamenii de afaceri Mihai Corbu si Radu Arhire au fost insa arestati preventiv, in dosarul privind vanzarea de catre LPF a drepturilor TV pentru meciuri.

Citeste aici cum s-au desfasurat evenimentele in cazul retinerii lui Dumitru Dragomir.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1610 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    pe dracu! (Vineri, 11 aprilie 2014, 1:26)

    un dac [utilizator]

    Are doua condamnari penale la activ. A facut si puscarie, pe vremea cand conducea clubul Chimia. Pentru barbut. In '89 e prins din nou, condamnat pentru abuz in serviciu. Cum adica nu are antecedente penale? Se pun doar cele de dupa Revolutie sau cum?
    Bai, om fi toti luati de prosti de politicieni, dar jurnalistii ce au cu noi? Sau, daca exista vreo lege care sa-l disculpe pe aceste om de antecedente, macar sa ni se explice si noua, prostilor.
  • +4 (4 voturi)    
    Cercetarile in libertate din toata Romania (Vineri, 11 aprilie 2014, 1:44)

    Clop [utilizator]

    Mda... Pe oricare altul daca il salta maine potera, nu se pune problema in acelasi fel.

    Motivatia pentru Dragomir sau un altul cu bani si avocati de top este particularizata, individuala.
  • +4 (4 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 11 aprilie 2014, 2:18)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    Normalitate? (Vineri, 11 aprilie 2014, 2:48)

    moprea19 [utilizator]

    Intr-o lume normala, faptul ca te judeca fiind liber e ceva normal, adica asta ar trebuii sa fie norma nu exceptia, prin simplul fapt ca nu esti declarat vinovat numai dupa judecarea cazului. Nu ma refer la acest bandit de Dragomir care a traiit o viata intreaga din shmecherii si a jerpelit o tara fotbalistica de o garla de bani dar chiar cu riscul de a ma repeta, E ceva normal sa fi judecat in libertate daca prezinti( nu si cazul lui- Dragomir) credibilitate si ne- riscuri de a influenta actul de justitie. Drgagi romani stiu ca suntem inca departe de faptul general de a gandi ca o normalitate acest fapt, de a fi judecat in libertate, democratia la noi e inca puerila in constinta generala a pipulatie, dar norma democratiei cere ca regulile sa fie respectate. Din nou incerc sa va explic ca normalitatea e sa fi judecat in liberate si numai dupa pronuntare judecatorului de caz poti fi condamnat si gasit vinovat sau nu. Stiu ca noi toti ne-am obisnuit ca atunci cand un jmecher e prins la stramtoare , dorim sa fie bagat si sa nu se mai vada dar timpul inca nu a trecut destul ca in constinta generala sa se faca obisnuit faptul ca democratia are niste reguli bine stabilite si trebuiesc respectate.
  • +4 (4 voturi)    
    Este acelasi judecator (Vineri, 11 aprilie 2014, 5:46)

    derblauereiter [utilizator]

    care a respins propunerea arestarii si pt. Nicusor Constantinescu (e din Constanta).


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by