UPDATE Senatorul PSD Marius Isaila este urmarit penal sub acuzatia de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata

de I.R.     HotNews.ro
Vineri, 4 aprilie 2014, 11:15 Dosare Anticoruptie


Marius Isaila
Foto: Senatul Romaniei
Senatorul PSD Marius Ovidiu Isaila este urmarit penal sub acuzatia de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat.

Procurorii afirma ca exista "indicii rezonabile" potrivit carora, in prima parte a anului 2012, Marius Isaila, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Ene Cristian Stefan, "au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de catre A.N.A.F., la firma unui denuntator care le-a solicitat ajutorul in acest sens".

Senatorul PSD de Dambovita Marius Ovidiu Isaila s-a prezentat vineri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), el fiind insotit de un avocat.

Potrivit procurorilor, Marius Isaila si Cristian Stefan Ene i-au cerut suspectului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor interveni pe langa functionarii ANAF. Catalin Cristescu a transmis solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina suspectului Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe lui Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan.

Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, suspectul Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi suspecti nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului, potrivit sursei citate. Acestia au pretins o noua suma, respectiv 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control.

In cursul anului 2013, in luna august, Marius Isaila si Cristian Stefan Ene i-au cerut lui Cristescu Catalin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, pentru a-l ajuta sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna anului 2013, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala.

In acelasi scop, pentru a realiza interventii pe langa diferiti functionari publici si decizionali din structurile de resort - in vederea favorizarii suspectului Cristescu Catalin la concursul ce a avut loc la data de 29.03.2014 pentru ocuparea unor functii in cadrul ANAF, Directia Generala Antifrauda Fiscala - Marius Ovidiu Isaila, prin intermediul lui Ene Cristian Stefan, i-a pretins o noua suma, in cuantum tot de 20.000 euro.

Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu Catalin, suspectul Marius Ovidiu Isaila, pentru a ascunde primirea banilor, "a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut, intre suspectii Ene Cristian Stefan si Cristescu Catalin".

In cauza era dispusa efectuarea urmaririi penale si fata de:
ENE CRISTIAN STEFAN ¬ in prezent consilier parlamentar, fata de care exista indicii rezonabile ca a savarsit 2 infractiuni concurente de trafic de influenta (2 acte materiale), ambele in forma continuata;
CRISTESCU CATALIN, la data faptelor comisar la Garda Financiara, structura centrala, fata de care exista indicii rezonabile ca a savarsit infractiunea de trafic de influenta, in forma continuata;

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Vom reveni cu amanunte






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3334 vizualizari

  • +14 (14 voturi)    
    Bine ati venit (Vineri, 4 aprilie 2014, 11:34)

    Matrafirefox [utilizator]

    dle. Isaila, celula dvs. este la demisol, cu vedere la gura de canal. La pranz se va servi spanac pe varza.
  • +15 (15 voturi)    
    Dar ce seamana cu Niculae (Vineri, 4 aprilie 2014, 12:14)

    ouyang [utilizator]

    Cred ca in curand se vor face arestarile direct dupa fata.
  • +13 (13 voturi)    
    Alt penal (Vineri, 4 aprilie 2014, 12:27)

    RaduIconaru [utilizator]

    Sigur a votat si asta pentru Legea amnistiei si gratierii in "Martea neagra".
  • +10 (10 voturi)    
    in atentia redactiei (Vineri, 4 aprilie 2014, 12:35)

    pi5 [utilizator]

    Am rugamintea ca pe viitor, in cazul stririlor de acest gen in care sunt implicati senatori sau deputati, sa puneti si o poza de afis din campania electorala (in care sa se veda fetele si sloganul) in care apar zambind langa cate un Ponta, Antonescu, Blaga etc. Poate in felul asta fac mai multi oameni asocierea intre cine sunt inculpatii si cine i-a girat la un moment dat.
    • +7 (7 voturi)    
      super! (Vineri, 4 aprilie 2014, 13:34)

      newshot [utilizator] i-a raspuns lui pi5

      știi că e bună ideea?!
      să-i asocieze cetățenii cu sigla pe care trebuie să o ignore pe buletinele de vot
  • +9 (9 voturi)    
    se confirma zi de zi o chestie (Vineri, 4 aprilie 2014, 12:55)

    mircearh [utilizator]

    Se confirma zi de zi faptul ca PSD este cea mai infecta cloaca politica de mafioti, spagari si hoti.
  • +10 (10 voturi)    
    PSD (Vineri, 4 aprilie 2014, 13:11)

    Trojan.H [utilizator]

    Grup Infractional Organizat.
  • +6 (6 voturi)    
    căți sunt? 600? (Vineri, 4 aprilie 2014, 13:26)

    newshot [utilizator]

    puișor,
    și tu ești nevinovat, nu-i așa?
    ce rau este băsescu! se ia așa... de oameni nevionovați
    și ăsta este victima unui dosar politic.
    măi- măi! băsescule! ce la faci tu ăstora?
    ei sunt așa de cuminți și tu ne lasi fără parlamentari.
    dar lasă că avem destui comuniști si pensionari care îi va vota iarăși.
    mi-e scârbă!
    BĂSE! scapă-ne de ei mai repede!
  • +6 (6 voturi)    
    PAI, (Vineri, 4 aprilie 2014, 13:26)

    cezy43 [utilizator]

    acu' bag sama dece era nevoie de atati alesi(!?) in parlament!
    • +4 (4 voturi)    
      Yes, of course ! (Vineri, 4 aprilie 2014, 13:47)

      LegatusAugusti [utilizator] i-a raspuns lui cezy43

      Trebuie sa mai ramana cineva dupa "curatenia de primavara" ! -:)

      Ar trebui puse inscriptii cu textul "AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA" ! pe la primarii, consilii judetene, Senat, Camera Deputatilor, partide...........peste tot pe unde sunt condamnari pentru talharii , fapte de coruptie...........

      La fel, agentiile de pariuri ar face bani buni cu un segment nou de activitate: care vor fi arestatii saptamanii viitoare.............
  • +4 (4 voturi)    
    CEI MARI (Vineri, 4 aprilie 2014, 13:48)

    zot [utilizator]

    pana cand nu vor da socoteala ptr faptele lor dragnea, mazare, baronul de vrancea si ceilalti care deja sunt in "actiune", cam toti psd isti care au inoculat virusul coruptiei ( dupa 8 ani de foame in opozitie) vor continua furtul
    atata timp cat plagiatul practicat la un anumit nivel nu este sanctionat, cat timp varanul reuseste sa fenteze justitia, aceasta (justitia) sa continue eforturile de aplicare a legii ptr a-i descuraja pe alti amatori, indiferent de partid
  • +4 (4 voturi)    
    isaila (Vineri, 4 aprilie 2014, 13:59)

    EmilIonut [utilizator]

    Se pare ca nu trece o zi fara sa fie desconspirat un pesedist. Cu oamenii astia vrea Ponta sa conduca Romania? Cu Isaila, cu Duicu, cu Constantinescu? La alegeri trebuie sa eliberam Romania de sub jugul partidului-stat condus de Ponta.
  • +3 (3 voturi)    
    JOS partidul stat (Vineri, 4 aprilie 2014, 14:22)

    Andrej [utilizator]

    Prea multi in guvern care nu au treaba! Ati ajuns pe teren minat si ati calcat pe mina. Lasa mina din pix ca anul acesta lucram cu stampila dorind sa creeam schimbarea. Cei in psd au inceput sa fie desconspirati. Jos PSD
  • +1 (1 vot)    
    jos psd!! (Vineri, 4 aprilie 2014, 16:15)

    GianiConstantin [utilizator]

    Antonescu are dreptate,pentru ca declaratiile lui Blanculescu au pus tara in pozitia de a-si risca statutulde partener n cadrul structurilor internationale. Situatia este mult prea tensionat pentru a risca de dragul unor oameni corupti precum Ponta si Blanculescu.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by