Mihail Vlasov, interceptat de procurori cand cerea mita: Aveti banii? Merge baiatu' cu dumneavoastra!

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 24 martie 2014, 19:46 Dosare Anticoruptie


Mihail Vlasov
Foto: Agerpres
Presedintele suspendat al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) Mihail Vlasov a fost interceptat de procurorii DNA in timp ce cerea mita 200.000 euro de la un om de afaceri, iar el este cel care l-a trimis pe soferul sau sa ia banii din masina denuntatorului, relateaza Agerpres.

Detalii despre acest caz apar in motivarea instantei prin care s-a dispus, saptamana trecuta, arestarea preventiva a lui Mihail Vlasov.

Potrivit probelor stranse de procurori, Mihail Vlasov a fost denuntat la DNA de omul de afaceri Petroczki Gheza Iosif, unul din jucatorii importanti in industria de tipar din Romania.

Impreuna cu un partener de afaceri, Petroczki Gheza Iosif avea pe rolul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei, inca din anul 2013, un dosar de arbitraj, ce avea ca obiect pretentiile formulate de catre SC Infopressgroup SA.

Prin intermediul unui avocat, Petroczki Gheza Iosif a fost contactat de Mihail Vlasov, iar intre cei doi a avut loc o intalnire pe data de 13.3.2014, la sediul Curtii de Arbitraj, ocazie cu care Vlasov l-a intrebat pe omul de afaceri daca stie ca are proces, daca este constient ca il va pierde si ca va fi obligat sa plateasca suma de 4 milioane euro, iar denuntatorul i-a replicat ca pretentiile reclamantului Infopressgroup SA sunt nefondate.

Vlasov i-a spus lui Petroczki Gheza Iosif ca "este putin important daca pretentiile reclamantilor sunt fondate sau nu", iar ideea este ca o sa fie "obligat la plata a 4 milioane euro", sens in care omul de afaceri a fost intrebat daca doreste sa castige procesul si daca e "dispus sa contribuie".

Anchetatorii sustin ca acesta a fost momentul in care denuntatorul a inteles clar ca, in fapt, i se solicita o suma de bani, daca doreste sa castige procesul.

Petroczki Gheza Iosif i-a replicat ca nu are decat suma solicitata prin cererea reconventionala depusa la instanta, insa pentru castigarea procesului Vlasov i-a solicitat direct 1.000.000 euro.

Procurorii mai arata ca insistentele lui Vlasov au fost clare, acesta impunandu-i practic lui Petroczki Gheza Iosif sa-i promita o prima transa 500.000 euro, ce trebuiau remisi imediat, pentru ca, mai apoi, sa procedeze la o intelegere, constand in aceea ca, pana la termenul din 19.03.2014, sa-i achite 200.000 euro, urmand sa primeasca mai multe termene apoi, pentru a achita intreaga suma de 1.000.000 euro.

Din discutiile purtate, Petroczki Gheza Iosif a inteles ca Vlasov ar avea influenta asupra arbitrilor din cadrul Curtii de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

La data de 18.03.2014, in jurul orei 20,00, Vlasov s-a intalnit cu Petroczki Gheza Iosif in incinta restaurantului englezesc din Hotelul Hilton.

Vlasov era insotit de prietenul si soferul sau, Onofrei Adrian Ioan, caruia ii spusese ca merge la un meci de fotbal. In realitate, Vlasov i-a spus sa opreasca autoturismul la restaurantul Hotelului Hilton, pentru 'a avea o discutie' cu o persoana despre care spunea el ca insista sa stea de vorba.

Dupa o scurta discutie intre Vlasov si Petroczki Gheza Iosif, aflati la mese alaturate, soferul l-a insotit pe omul de afaceri la masina acestuia, unde a primit o punga de culoare rosie, in care se aflau 200.000 euro, pe care a dus-o apoi la masina lui Vlasov, moment in care au intervenit procurorii.

Anchetatorii au ca proba o convorbire ambientala purtata intre Vlasov si Petroczki Gheza Iosif.


Vlasov Mihail: Aveti banii la dumneavoastra?

Petroczki Gheza Iosif: Da. E afara. Ii am in masina.

Vlasov Mihail: La masina, nu? Merge baiatu' cu dumneavoastra. Sa plecam acuma...

Petroczki Gheza Iosif: Da, bine.

Vlasov Mihail: Merge cu mine... merge baiatul ala cu dumneavoastra.

Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Si ne mai intalnim doar data viitoare. Nu vorbim la telefon, nu mai dati telefon nici cu... [neinteligibil]... niciodata, da?

Petroczki Gheza Iosif: Bine.

Vlasov Mihail: Bine domnu...

Vlasov Mihail: Si astepti la... [neinteligibil]... Te duci fix la masina si vin si eu la masina.

Onofrei Adrian Ioan: Da, da.

***

Vlasov Mihail: Daca veniti prima data cu aia doua sute, no.

Vlasov Mihail: Vorbim de... vorbim de jumatate din bani. Vorbim de jumatate, deja. Transa asta si diferenta de trei sute la termenu' viitor.

Petroczki Gheza Iosif: Deci, inca trei sute, termenu' viitor?

Vlasov Mihail: A?

Petroczki Gheza Iosif: Deci... inca trei sute la termenu' viitor?

Vlasov Mihail: La termenu' viitor, da!

Vlasov Mihail: Normal. Dumneavoastra o vedeti de... ca si cum noi nu ne-am discutat nimic. Dumneavoastra va vedeti in mod normal ...[neinteligibil]... o continuare. Cand o sa vina sorocul pronuntarii o sa ...[neinteligibil]... Asta-i... asta-i singura, asta e ceea ce trebuie sa se intample, asta se va intampla.

***

Pe 20 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihail Vlasov, acuzat de trafic de influenta de procurorii DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























12192 vizualizari

  • +19 (21 voturi)    
    Offfff (Luni, 24 martie 2014, 20:09)

    UnOarecare [utilizator]

    Votati dragilor politicieni corupti care-i sustin pe corupti astalalti, CC, ASF, ARP, etc....o sa va iasa pe nas si mai si, minunat veti trai!
    • +13 (13 voturi)    
      D-na Pivniceru.... (Luni, 24 martie 2014, 21:09)

      roman diaspora [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

      e cumva "prietena", consoarta acestui individ, despre care se discuta aprins cand a fost d-sa propusa la justitie? Cine sunt cei care l-au protejat pe acest individ????
    • +12 (12 voturi)    
      = Votati si clanuri de camatari :D (Luni, 24 martie 2014, 21:35)

      Clop [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

      Foarte proactiv la cei 70 de ani si, in plus, seful CCIR - Excelenta Sa fara numar! :D

      http://www.evz.ro/detalii/stiri/seful-camerei-de-comert-si-industrii-a-romaniei-i-a-umplut-de-bani-pe-camatari-excelenta-1068979.html

      Martor sub acoperire

      "Cu privire la Mihail Vlasov s-a stabilit faptul că acesta frecventează săptămânal cazinourile. Acesta pariază sume considerabile de bani, iar în momentul în care pierde, pentru a continua să joace, apelează la diverşi cămătari, printre care şi Stan Gheorghe, zis "Bulgaru’", de la care împrumută bani cu camătă", se arată în rechizitoriul procurorilor din Parchetul Capitalei.
  • +13 (13 voturi)    
    Si complicii? Cand vor fi saltati? (Luni, 24 martie 2014, 20:23)

    Zentrix [utilizator]

    Cu siguranta ca nu o facea prima oara. Omul era sigur pe el si chiar plictisit ca pierde timp pretios. Sa joci in cazinouri sume cu 7 cifre imprumutate de la camatari cu dobanzi de 10% pe zi...mhm. sa vedem acum cine sunt complicii.
  • +11 (13 voturi)    
    vlasov nu este la primul flagrant ! (Luni, 24 martie 2014, 20:34)

    PSD-erbedeul [utilizator]

    vlasov nu este la primul flagrant !
    a mai intrat la puscarie si inainte de 1989 tot pentru luare de mita !
    ”da se vede treaba” ca lovilutia lu ILICI Fara Tara numai golani din acestia a adus la suprafata !
  • +10 (10 voturi)    
    deci nu numai mita... (Luni, 24 martie 2014, 21:02)

    IancuJianu [utilizator]

    ...ci si santaj, impartirea dreptatii dupa bunul plac (interes). Parca unul din judecatori era fi-sa, nu?
  • +8 (8 voturi)    
    Dar, au aflat procurorii ...? (Luni, 24 martie 2014, 21:30)

    Supravietiutorul [utilizator]

    Dar, au aflat procurorii cui urma sa dea banii Vlasov?
    Asteptam!
  • +9 (9 voturi)    
    merge baiatu' (Luni, 24 martie 2014, 21:41)

    aresul [utilizator]

    Trafic de influenta, luare de mita, tradare, santaj, favorizarea infractiunii, fonduri europene, evaziune fiscala, caltabosi, fals in declaratii, trafic cu informatii secret de stat, transferuri frauduloase...
    Ministrii, secretari de stat, consilieri, prim ministrii, sefi de stat major, directori, presedinti CJ, senatori, prefecti, comisari, deputati, patroni, magistrati, primari...
    Cat sa mai mearga si baiatu' asta?!
  • +8 (8 voturi)    
    lol (Luni, 24 martie 2014, 21:43)

    corvus coraX [utilizator]

    Și lacom și prost. Sau prost de lacom...
    • +4 (4 voturi)    
      Academician in cazinouri (Marţi, 25 martie 2014, 0:15)

      Clop [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      Cu pretentii de excelenta, dar lipsit totalmente de demnitatea functiei (cel putin).

      Intelegem, de asemenea, ca le-o fi fost cald si altora daca l-au sa tinut in functie la etatea pe care o are, aveau paravanul, briza si smenul.
  • +7 (9 voturi)    
    stadion (Luni, 24 martie 2014, 22:05)

    Adrian1 [utilizator]

    stadion, glont, factura trimisa familiei. restul e can-can.
  • +7 (9 voturi)    
    e clar (Luni, 24 martie 2014, 22:09)

    Adrian1 [utilizator]

    e clar ca ticalosii n-au priceput nimic din inchiderea lui Nastase. eu sustin pedeapsa cu moartea sau macar inchisoare pe viata. viermii corupti nu se potolesc altfel. strivim viermii sau ii lasam sa ne conduca?
  • +7 (7 voturi)    
    Bolta RECE Marin BURLEA (Luni, 24 martie 2014, 22:30)

    SRA [utilizator]

    Vlasov este prietenul de poker a lui BURLEA, cel care trimite pacienti de la spitalul de copii la cabinetul personal de lânga Bolta RECE !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by