UPDATE Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mihai Adrian Stef, a fost declarat incompatibil de ANI

de R.M.     HotNews.ro
Vineri, 21 martie 2014, 12:33 Dosare Anticoruptie


Presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mihai Adrian Stef (PNL), a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece acesta, printre altele, a detinut, pe vremea cand era vicepresedinte al CJ, in mandatul 2008 - 2012, si functia de administrator la o societate comerciala.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Integritate, "in perioada exercitarii mandatului de vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, Stef Mihai Adrian a detinut si functia de administrator al S.C. STEF & CO S.R.L. (21 iunie 2008 - 21 aprilie 2009) si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul STEF MIHAI ADRIAN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA (21 iunie 2008 - 18 iunie 2012).

De asemenea, in perioada exercitarii mandatului de Presedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, STEF MIHAI ADRIAN a detinut, simultan, atat functia de presedinte, cat si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul STEF MIHAI ADRIAN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA (in perioada 18 iunie 2012 - 30 mai 2013)
".

In acest fel, afirma ANI, Mihai Adrian Stef "a incalcat dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d si g) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora [...] Functia de [...] presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu [...] functia de [...] administrator [...] la societatile comerciale [...] calitatea de comerciant persoana fizica".

Potrivit legii, "persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".

Mihai Adrian Stef: Acuzatii nefondate, voi contesta decizia


Mihai Adrian Stef afirma, intr-un comunicat de presa, ca acuzatiile ANI sunt "nefondate" deoarece a renuntat la calitatea de administrator al S.C. STEF & CO S.R.L.  la data de 3 martie 2008, inainte de inceperea mandatului de vicepresedinte al CJ. Acesta invoca o hotarare a AGA S.C. STEF & CO S.R.L. care a confirmat renuntarea la calitatea de administrator "dar si de solutia dispusa in dosarul numarul 5208/296/2011 de pe rolul Judecatoriei Satu Mare.

In ceea ce priveste a doua acuzatie formulata de ANI, potrivit careia ar fi detinut simultan atat functia de presedinte de CJ cat si calitatea de comerciant persoana fizica in cadrul STEF MIHAI ADRIAN PERSOANA FIZICA AUTORIZATA, Mihai Stef sustine ca a "derulat activitati in calitatea de comerciant persoana fizica (...) doar in anul 2007".

"In anul 2009 am facut demersuri si am suspendat activitatea sa de PERSOANA FIZICA AUTORIZATA - conform autorizatiei F30/116/2007. Suspendarea a fost efectiva pana in anul 2012 inclusiv.

Ulterior, in anul 2013, conform Rezolutiei nr. 4498/30.05.2013 a ORC Satu Mare, s-a dispus radierea PFA Stef Mihai Adrian conform autorizatiei F30/116/2007. Aceste aspecte au fost certificate de catre Directia Regionala a Finantelor Publice Cluj-Napoca, respectiv Administratiei Judetene a Finantelor Publice Satu Mare printr-o adresa pe care am comunicat-o catre ANI", argumenteaza el.

In opinia sa, simpla detinere a unei autorizatii, suspendate, "nu poate constitui temei de drept pentru considerarea unui caz de incompatibilitate dintre functia de  presedinte si vicepresedinte al Consiliului Judetean si calitatea de comerciant persoana fizica", astfel incat va contesta raportul emis de ANI in termenul legal de 15 zile de la comunicare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1374 vizualizari

  • +4 (4 voturi)    
    USL-ist? (Vineri, 21 martie 2014, 12:42)

    UnOarecare [utilizator]

    Incredibil!
    • +4 (4 voturi)    
      Uselist, adjectiv (Vineri, 21 martie 2014, 13:07)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

      Uselist, adjectiv.
  • +1 (1 vot)    
    si ? (Vineri, 21 martie 2014, 14:48)

    coor [utilizator]

    care-i verdictul ? il zvantura de-acolo au ba , ca mie unu' mi-e tare "drag" !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by