VIDEO UPDATE Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in 2013, a fost eliberat conditionat. Cum arata azi fostul ministru al agriculturii

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 11 februarie 2014, 13:58 Dosare Anticoruptie


Remes la iesirea din inchisoare
Foto: ziarmm.ro
Fostul ministru al Agriculturii Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul "Caltabosul", va fi eliberat din penitenciar, unde a ispasit un an din pedeapsa, dupa ce Tribunalul Maramures i-a admis definitiv cererea de eliberare conditionata, anunta Mediafax.

UPDATE: Decebal Traian Remes a iesit din Penitenciarul Baia Mare in cursul dupa-amiezii, relateaza ZiarMM.ro, care difuzeaza si imagini cu fostul ministru la iesirea din inchisoare.

Potrivit publicatiei locale, Remes nu a vrut sa declare nimic ziaristilor, acesta parand afectat dupa regimul de detentie. Cu o barba alba si o geanta de voiaj, Remes a mers pe jos cateva sute de metri pana la sotie, care il astepta in masina.



Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul "Caltabosul", este incarcerat din 25 februarie 2013 la Penitenciarul Baia Mare, iar la jumatatea lunii ianuarie a cerut sa fie eliberat conditionat, motivand ca are peste 60 de ani si a ispasit o treime din pedeapsa.

Judecatoria Baia Mare i-a admis cererea de eliberare conditionata, dar procurorul DNA din acest dosar a facut recurs.

Magistratii Tribunalului Maramures, care au judecat, marti, recursul, au respins cererea DNA, astfel ca fostul ministru al Agriculturii va fi pus in libertate.

Potrivit vechiului Codul Penal, in cazul condamnatului care a implinit varsta de 60 de ani se poate dispune eliberarea conditionata dupa executarea efectiva a unei treimi din durata pedepsei, in cazul condamnarii care nu depaseste 10 ani. Noul Cod penal stipuleaza, in acelasi caz, ca detinutul poate fi eliberat dupa ce a executat jumatate din pedeapsa. Potrivit principiului aplicarii legii mai favorabile, Remes beneficiaza de prevederile vechiului Cod penal.

Decebal Traian Remes, condamnat la trei ani de inchisoare in dosarul "Caltabosul", este incarcerat din 25 februarie 2013 la Penitenciarul Baia Mare, dupa ce completul de cinci judecatori al instantei supreme a decis definitiv condamnarea fostului ministru, dar si a lui Ioan Avram Muresan la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Caltabosul". De asemenea, denuntatorul acestora, Gheorghe Ciorba, a ramas cu condamnarea la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare dispusa prin sentinta din 14 februarie 2012.

Ioan Avram Muresan se afla in inchisoare din mai 2012, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la sapte ani de detentie intr-un alt dosar, in care a fost judecat pentru deturnare de fonduri.

In dosarul "Caltabosul", Ioan Avram Muresan a fost judecat pentru complicitate la cumparare de influenta, in forma continuata, Decebal Traian Remes, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in perioada aprilie-octombrie 2007, pentru trafic de influenta, iar omul de afaceri Gheorghe Ciorba, pentru cumparare de influenta.

Conform rechizitoriului procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in 13 septembrie 2007 si 23 septembrie 2007, Remes, in calitate de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, functie detinuta la acea data, ar fi acceptat si primit produse alimentare (caltabos si tuica) in valoare de 1.500 de lei si suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorba, prin intermediul lui Muresan.

"Banii si produsele alimentare au fost primite in scopul favorizarii firmei SC Construct Europromt SRL Certeze (apartinand fiului omului de afaceri Ciorba Gheorghe) la castigarea a doua licitatii publice de atribuire de lucrari de amenajari funciare, prin exercitarea influentei pe care ministrul o avea asupra functionarilor insarcinati cu derularea procedurilor de achizitie publica, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare (ITRSV) Ramnicu Valcea - structura aflata in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale", precizau procurorii DNA.

Omul de afaceri Gheorghe Ciorba ar fi oferit, prin intermediul lui Muresan, si un autoturism de lux Audi Q7 in valoare de 65.000 de euro, fiind extrem de interesat in castigarea licitatiei de la ITRSV Ramnicu Valcea, mai aratau procurorii.

Gheoghe Ciorba s-a autodenuntat la DNA dupa ce a aflat ca este oricum in vizorul anchetatorilor pentru ca ar fi incercat, prin Muresan, sa-l cumpere pe Decebal Traian Remes.

TVR a difuzat, in 10 octombrie 2007, in jurnalul de la ora 19.00, imagini de la o intalnire a ministrului Agriculturii de la acea data, Decebal Traian Remes, cu fostul ministru Ioan Avram Muresan, in care acesta din urma ii da un plic lui Remes, precum si inregistrari audio referitoare la licitatii.

Decebal Traian Remes si-a dat demisia din functia de ministru al Agriculturii in 11 octombrie 2007, dupa ce postul national de televiziune a difuzat imagini din inregistrarea video a intalnirii sale cu fostul ministru Ioan Avram Muresan.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























4412 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    turist (Marţi, 11 februarie 2014, 18:44)

    georghe [utilizator]

    Parca vine din statiune. Si ce barba are, domnule!
    A intrat cu 100 de kile si tot cu 100 a iesit. Bietul Coposu a intrat cu 110 si a iesit cu 40. Sanatate curata. Remes a mancat numai caltabosi la Tauti.
    • 0 (0 voturi)    
      Mi-au stricat sărbătorile (Joi, 13 februarie 2014, 14:21)

      aqualung [utilizator] i-a raspuns lui georghe

      Nu trebuia să publicați imagini cu Remeș după ieșirea din penitenciar. Acum când o să-l văd la iarnă pe Moș Crăciun o să-mi amintesc de ăsta.
  • +5 (5 voturi)    
    asta de unde vine (Marţi, 11 februarie 2014, 19:06)

    gopo111 [utilizator]

    de la sanatoriu? la cit sint de pline puscariile din romania ar trebui scosi la munca pt mincare si cazare, sa vezi atunci cum se fac autostrazile fara sa investesti prea multi bani, america asa a facut la inceputuri, de ce si noi sa ii scoata la munca doispe' ore pe zi sa ii vedem atunci daca mai fac prostii cind ies afara
  • +2 (2 voturi)    
    film (Marţi, 11 februarie 2014, 19:58)

    ArbaitArbaits [anonim]

    Edmond Dantes!
  • 0 (0 voturi)    
    cum dreaq vine asta? (Marţi, 11 februarie 2014, 20:53)

    __alex__ [utilizator]

    poti munci pina la 65 de ani, dar in puscarie, dupa 60 esti gata de duca?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by