Gruia Stoica a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 30 ianuarie 2014, 16:17 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Gruia Stoica, patronul companiei Grup Feroviar Roman (GFR), a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile, anunta televiziunile de stiri.

Stoica a fost retinut pentru 24 de ore, miercuri, de procurorii DNA, el fiind acuzat de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, in legatura cu o licitatie organizata de Complexul Energetic Oltenia. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, joi, propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a acestuia.

Gruia Stoica, patronul companiei GFR, i-a oferit avocatului Doru Bostina 3 milioane de euro pentru a-i obtine informatii confidentiale care sa-i permita sa castige un contract de transport cu statul in valoare de peste 100 de milioane de euro in detrimentul societatii de stat CFR Marfa, concurenta firmei sale, se arata in referatul pentru propunerea arestarii preventive a omului de afaceri. Conform referatului procurilor DNA, Stoica l-a contactat si pe Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor din prioada in care omul de afaceri a castigat licitatia de privatizare a CFR Marfa, esuata, insa, in cele din urma dupa demisia ministrului.

In cursul lunii ianuarie 2014, omul de afaceri Gruia Stoica, cel care controleaza firma de transport feroviar de Marfa Grup Feroviar Roman (GFR), prin intermediul grupului sa de afaceri Grampet, voia sa obtina pentru firma GFR un contract in valoare de peste 473 de milioane de lei (peste 100 de milioane de euro) pentru a transporta carbune in urmatorii trei ani pentru Compexul Energetic Oltenia SA, companie de stat aflata in proprietatea Ministerului Economiei.

Pe langa GFR SA, la licitatia pentru contractul de peste 100 de milioane de euro s-a inscris si compania de stat de transport ferovoiar de marfa CFR Marfa, chiar societatea pe care Gruia Stoica incercase in anul 2013 sa o cumpere.

Potrivit referatului de propunere a arestarii preventive a lui Gruia Stoica, procurorii arata ca, in ianuarie 2014, omul de afaceri l-a contactat pe avocatului Doru Bostina, coordonatorul biroului Bostina si Asociatii, care a facut parte, alaturi de firma de consultanta Deloitte, din consortiul contractat de Ministerul Transporturilor pentru elaborarea strategiei de privatizare a CFR Marfa.

Citeste si: STENOGRAME Procurorii DNA: Gruia Stoica oferea spaga 3 milioane de euro pentru un contract de 100 de milioane de euro de la stat. Pagubita urma sa fie CFR Marfa. "Prietene, nu risti nimic. Si daca pleci, pleci  fericit!"






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3464 vizualizari

  • +11 (11 voturi)    
    nu pot sa spun (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:29)

    mos ion roata [utilizator]

    ca ma bucur ca a fost arestat un om dar am sentimentul de multumire ca Justitia incepe tot mai pregnant sa-si faca datoria . Sunt semne ca se indreapta spre cei care merita atentia doamnei cu ochii legati.
  • +10 (10 voturi)    
    Directorasii tai de la GFR, sa se pregateasca! (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:32)

    pedepsitorul [utilizator]

    Chiar ma surprinde ca romulanul asta se dicea el direct sa aranjeze manariile cu CFR?

    Fost copil de suflet al lui Iliescu, si fost Administrator de afacere de partid... ajuns la puscarie tocmai pe timpul pupilului Ponta cel de la Butoane?
    Cam de speriat...nu?

    PS: Vreau sa stiu si eu cum a cumparat GFR , vagoanele si locomotivele pe care le are!
    Cumva cele bune de la CFR erau casate, si le cumpara Gruia ?
    • +3 (3 voturi)    
      oaches (Joi, 30 ianuarie 2014, 18:55)

      liviusmaximus [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

      baiatul asta oaches a avut-o pe sotia directorului sau general, functionara in cfr - directoare de achizitii !!! dar, nu, nu avem motive de suspiciuni...
  • +8 (8 voturi)    
    Ma scuzati ca intreb (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:44)

    swolf [utilizator]

    Dar domnul arestat din imagine nu este cumva investitorul strategic al prim-mitomanului national? DIn poza asa, dintr-o parte, pare ca seamana cu individul pe care Basescu l-a atentionat sa nu mai caute banii pe care nu ii are si pe care mincinosul-sef ponta il sustinea cu osairdie.;.. Ma scuzati daca ma insel...
  • +1 (1 vot)    
    sugestie (Joi, 30 ianuarie 2014, 22:59)

    cris64 [utilizator]

    Cred ca n-ar fi rau daca jurnalistii de investigatie vor "sapa" putin mai departe dec at procurorii si sa caute legaturile lui Gruia Stoica cu Maricel Popa, secretarul de stat de la Energie, cu Remus Borza cel ce s-a ocupat de (insolventa) Hidroelectrica si, de ce nu, cu DanGheotghiu si Viorel Gafita de la Romelectro. Apoi nu-i greu de vazut ai cui apropiati sunt toti acestia si cum se pregateste schimbarea "baietilor destepti" din energie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by