VIDEO Gheorghe Coman si-a recunoscut vinovatia in instanta: "Am gresit. Recunosc. Vreau sa fiu liber, pentru ca am acasa copii mici"

de I.R.     HotNews.ro
Joi, 30 ianuarie 2014, 15:49 Dosare Anticoruptie


Gheorghe Coman
Foto: cdep.ro
Deputatul Gheorghe Coman si-a recunoscut vinovatia joi la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), la primul termen al procesului in care este acuzat de coruptie, informeaza Agerpres. Procurorul de sedinta le-a solicitat magistratilor condamnarea deputatului la trei ani de inchisoare cu executare si confiscarea a 3.000 de lei si a unei sticle de whisky, primita ca mita de Gheorghe Coman.

"Am gresit. Recunosc. Asta e situatia. Vreau sa fiu liber, pentru ca am acasa copii mici", le-a spus Gheorghe Coman judecatorilor.

Avocatul deputatului a cerut instantei sa ia in considerare ca acesta si-a recunoscut vina si sa-l condamne la inchisoare cu suspendare.

Judecatorii urmeaza sa anunte joi sentinta.



Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus pe 16 ianuarie trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a deputatului Gheorghe Coman, fost presedinte al PC Buzau.

Coman a fost deferit justitiei pentru folosirea influentei de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

In rechizitoriu, procurorii au retinut ca, in perioada noiembrie - decembrie 2013, folosindu-se de influenta conferita de functia de conducere detinuta in cadrul formatiunii politice, inculpatul Coman i-a solicitat unui denuntator - in schimbul mentinerii acestuia in functia publica de director executiv adjunct al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Buzau (care la nivel politic ,,ar reveni' partidului respectiv), diverse servicii, precum si remiterea unor foloase materiale necuvenite.

'Concret, inculpatul Coman i-a pretins denuntatorului ca, in schimbul mentinerii acestuia in functia de director adjunct al DSVSA Buzau, sa il angajeze ca sef al Serviciului Economic si Administrativ in cadrul institutiei pe presedintele executiv al organizatiei judetene Buzau a partidului din care face parte inculpatul. De asemenea, a pretins ca denuntatorul sa intervina la o echipa de control constituita din angajati ai DSVSA Buzau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu pe raza orasului Nehoiu, judetul Buzau, astfel incat sa favorizeze o societate comerciala verificata - administrata de un consilier al aceluiasi partid', arata DNA intr-un comunicat.

Referitor la remiterea unor foloase materiale necuvenite, sursa citata mentiona ca acestea constau in asigurarea sprijinului financiar sau a produselor specifice cu ocazia eventualelor intalniri de lucru, in cadrul respectivei formatiuni politice, ce urmau a fi organizate in municipiul Buzau de Gheorghe Coman. In acest context, intre 12 - 18 decembrie 2013, inculpatul a primit de la denuntator o sticla de whisky si suma de 3.140 lei.

In 27 decembrie 2013, Camera Deputatilor a incuviintat arestarea preventiva a deputatului Coman si la aceeasi data Serviciul Teritorial Ploiesti a propus Inaltei Curti de Casatie si Justitie - Sectia Penala luarea acestei masuri.

In 7 ianuarie 2014, Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de cinci judecatori a dispus arestarea preventiva a parlamentarului pentru 30 zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8420 vizualizari

  • +15 (15 voturi)    
    are si amanta (Joi, 30 ianuarie 2014, 15:54)

    corvus coraX [utilizator]

    pai cand se ascundea de procurori la amanta tot la copii se gandea analfabetul auto?
    • +15 (15 voturi)    
      eu... (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:57)

      un om [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      eu vreau sa nu fie liber, pentru ca am copii mici acasa si oameni ca el fac ca viitorul sa dispara.
    • +3 (3 voturi)    
      Si eu vreau sa fie liber (Joi, 30 ianuarie 2014, 17:08)

      CatalinPetrica [anonim] i-a raspuns lui corvus coraX

      Si eu vreau sa fie liber dar dupa ce se gandeste la ce a facut vreo 3 ani de zile intr-o camera micuta langa fenechiu, nastate, becali si in curand si seful cel mare varanul
      • 0 (2 voturi)    
        Este normal sa plateasca. (Joi, 30 ianuarie 2014, 19:22)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui CatalinPetrica

        Remarc doar ca nu a demisionat din parlament cum a facut Voiculescu pentru ca dosarul lui sa se intoarca la o instanta inferioara si este primul parlamentar care spune""Am gresit. Recunosc."
        Trebuie remarcat ca este primul parlamentar care recunoaste treaba asta.
  • +20 (20 voturi)    
    interesant (Joi, 30 ianuarie 2014, 15:58)

    lulu1 [utilizator]

    Toti isi aduc aminte de boli si familie cand e sa fie condamnati. Dar de ce nu isi aduc aminte de asta inainte de a fi infractori
  • +13 (13 voturi)    
    Nu, prietene!! Mars la zeghe! (Joi, 30 ianuarie 2014, 15:59)

    Mr.J-H [utilizator]

    Trebuiua sa te gandesti la copilasii aia nevinovati ai tai inainte sa comiti infractiunea, inainte sa fugi de la locul accidentului, inainte sa lovesti masina procurorilor, inainte sa minti cu nerusinare ca tu nu esti vinovat!

    Ce e corect, e corect si ar trebui sa faci 1 an de parnaie fata de 3 sau 5 pentru ca da, ai recunoscut iar lucrul asta trebuie sa iti usureze pedeapsa, dar nu sa ti-o reduca 90%!
    • +5 (5 voturi)    
      Comment sters de user (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:43)

      Pictor Vonta [anonim] i-a raspuns lui Mr.J-H

  • +13 (13 voturi)    
    foarte frumos (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:06)

    thebblack [utilizator]

    ai copii mici. vei fi cu ei. cand vor fi cu 5 ani mai mari.
  • +10 (10 voturi)    
    Cam tarziu (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:08)

    Marian G. [utilizator]

    ... si-a dat seama ca daca face prostii intra in puscarie si-i raman copiii singuri acasa. Hai sa gratiem toti infractorii care au copii! Ce penibil!
  • +12 (12 voturi)    
    saracul (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:11)

    alex34 [utilizator]

    sa-l lase liber, eventual sa-i dea si banii din mita inapoi sa aiba si el cu ce sa-si creasca copii, in ce lume cruda traim,.. asta e deja subiect de antena3 "basescu distruge familii..."
  • +11 (11 voturi)    
    "Asta e situatia" (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:12)

    lucadd [utilizator]

    auzi tupeu de borfas!
    Dace nu e comica e cel putin tragica situatia.
  • -2 (2 voturi)    
    :) (Joi, 30 ianuarie 2014, 16:49)

    Xorciser [utilizator]

    Pentru 3000 lei nu ia inchisoare cu executare...
  • +5 (5 voturi)    
    Hahaha (Joi, 30 ianuarie 2014, 17:01)

    Kingred [utilizator]

    Pai cum sa-i confiste si sticla de whishy ca eu cred ca domnul 'auto" a baut-o de suparare ...?? De suparare ca l-au prins ...
    Cum sa ceri spaga o sticla de whishy cand tu esti parlamentar si sef de partid in judet ?? Nu i-o fi fost rusine ... chiar atat sa te cobori ... ?? Dupa fata lui ... se pare ca nu i-a fost rusine deloc ...
  • +2 (2 voturi)    
    de apreciat (Joi, 30 ianuarie 2014, 18:01)

    Snitzelvienez [utilizator]

    fii barbat si suporta consecintele faptelor tale..
  • +4 (4 voturi)    
    si eu am acasa copii mici (Joi, 30 ianuarie 2014, 18:27)

    gigel de luxembourg [utilizator]

    si as dori ca omul asta sa nu fie liber, tocmai pt ca copiii mei, sa aiba si ei o sansa in tara asta
  • +3 (3 voturi)    
    copii (Joi, 30 ianuarie 2014, 19:13)

    georghe [utilizator]

    Da' cand furi nu te gandesti la ei?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by