Fostul deputat PDL Sorin Pandele, condamnat definitiv la 5 ani închisoare pentru corupţie

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Marţi, 21 ianuarie 2014, 16:07 Dosare Anticoruptie


Sorin Andi Pandele
Foto: Camera Deputatilor
Fostul deputat PDL de Arges in legislatura 2008-2012 Sorin Andi Pandele a fost condamnat definitiv marti de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani inchisoare cu executarea pedepsei, pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale. Alaturi de Pandele a fost condamnat la 5 ani de cinhisoare si Costel Zamfir, fost primar al comunei argesene Bradu.

Un complet format din cinci judecatori de la instanta suprema a admis marti recursul DNA si a anulat o sentinta din 2012 prin care Sorin Pandele primise 3 ani de inchisoare cu suspendare si fusese achitat pentru luare de mita, informeaza Agerpres.

In urma admiterii recursului, Sorin Pandele a fost condamnat la 5 ani inchisoare pentru luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si continuata si la 3 ani pentru fals material in inscrisuri oficiale in legatura directa cu infractiunea asimilata unor infractiuni de coruptie.

Pedepsele au fost contopite iar Sorin Pandele va executa 5 ani inchisoare, la care se adauga pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii unor drepturi civile pe o durata de 4 ani.

In acelasi dosar, Costel Zamfir, fost primar al comunei argesene Bradu, a fost condamnat la 5 ani inchisoare, aceeasi pedeapsa primind si Elena Cornelia Paun, mai noteaza Agerpres.

Decizia este definitiva iar cei trei condamnati vor fi incarcerati.

Sorin Andi Pandele a fost trimis in judecata de procurorii DNA pe 16 iunie 2010, pentru mai multe infractiuni de coruptie in legatura cu functia pe care a detinut-o de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Arges in perioada 2005 - 2008.

Potrivit DNA, data de 27 septembrie 2007, in baza unei intelegeri anterioare, Sorin Pandele a primit de la Elena Paun suma de 190.000 de lei cu titlu de mita pentru a-si exercita in mod defectuos atributiile de director al OCPI Arges in sensul emiterii, in mod nelegal, a unui titlu de proprietate.

"Astfel, in cursul lunii ianuarie 2006, Sorin Andi Pandele, in calitate de director al OCPI si de membru al Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges, a dispus in mod nelegal emiterea unui titlu de proprietate inculpatei Paun pentru un teren intravilan in suprafata de 1,1953 ha (mentionat scriptic ca fiind amplasat pe teritoriul comunei Bradu, in realitate amplasat in municipiul Pitesti), semnand acest titlu, desi avea cunostinta despre faptul ca aceasta nu formulase cerere in nume propriu si nu-i fusese validat dreptul de reconstituire a suprafetei de teren respective", sustin anchetatorii.

DNA mai arata ca, dupa redactarea titlului, Sorin Pandele l-a inaintat Comisiei judetene pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Arges in vederea definitivarii procedurii de reconstituire a dreptului de proprietate.

De asemenea, ulterior emiterii acestui titlu, in cursul lunii mai 2007, in mod nelegal, Sorin Andi Pandele a dispus efectuarea unor corecturi asupra acestui document cu consecinta modificarii teritoriului administrativ unde se afla amplasat terenul, prin inlocuirea comunei Bradu cu municipiul Pitesti, inclusiv vecinatatile, toate aceste corecturi fiind certificate de catre directorul OCPI.

Procurorii anticoruptie au mai constatat ca la realizarea acestui scop a contribuit si Costel Zamfir care, in calitate de primar al comunei Bradu, si de presedinte al Comisiei locale de fond funciar, a falsificat mai multe documente care au stat la baza emiterii titlului de proprietate si la efectuarea corecturilor mentionate mai sus.

La randul sau, Elena Paun a falsificat cererea de reconstituire a dreptului de proprietate pentru a da o aparenta de legalitate emiterii, in mod fraudulos, a acestui titlu.

In plus, ea a folosit aceasta cerere la Judecatoria Pitesti, intr-un proces civil in care proprietarii de drept cerusera constatarea nulitatii titlului de proprietate, precum si cu ocazia efectuarii cercetarilor in prezenta cauza penala.

In vederea castigarii procesului civil precizat mai sus, Elena Paun a oferit o suma de bani unei angajate a Primariei Bradu pentru a emite in fals o adresa favorabila inculpatei.

Sorin Pandele a fost deputat PDL de Arges in perioada 2008-2012 iar la alegerile din 2012 a candidat din partea PP-DD, insa fara succes.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5062 vizualizari

  • +18 (18 voturi)    
    un hot mai putin (Marţi, 21 ianuarie 2014, 16:15)

    lucyan [utilizator]

    si o bila alba justitiei! tot inainte, mandri judecatori, ca gasca de mafioti este mare!
  • +16 (16 voturi)    
    Da, asta e justitia pe care o doresc (Marţi, 21 ianuarie 2014, 16:16)

    triciupa [utilizator]

    Justitia "basista" a trimis la inchisoare inca un corupt, de data asta din tabara celorlalti. Asa trebuie sa functioneze o justitie independenta: vinovatii sunt trimisi la puscarie, indiferent din ce partid, gasca sau mafie fac parte. Ia sa-i vedem pe ponta si pe ceilalti slugoi ai lui voiculescu, o sa spuna si despre asta ca e un condamnat politic?
  • +16 (16 voturi)    
    Bravo justitiei...... (Marţi, 21 ianuarie 2014, 16:25)

    translativus [utilizator]

    ....care incet dar sigur, ne sacpa de escrocii culcusiti la adapostul "democratiei parlamentare" !
    Asteptam corul bocitoarelor cu binecunoscuta manea - "Foaie verde de sulfina, inca un dosar politic, Basescu e de vina" !

    Avem noroc cu "renasterea" justitiei !
  • +2 (2 voturi)    
    felicitari justitiei (Marţi, 21 ianuarie 2014, 16:48)

    clarice [utilizator]

    Pacat ca e doar plevusca PDL,vrem unii mai grasi.
    Fenechiu,Videanu ,Berceanu, Ponta ,Mazare,tata socru stiti voi al cui si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra Ion Iliescu.
  • +1 (3 voturi)    
    Un pic de decenta! (Marţi, 21 ianuarie 2014, 16:56)

    Sthelian [utilizator]

    Are o condamnare de 5 ani, din care va face 1 an si jumatate. Si va ramine cu foloasele.
    Cam mic pretul platit.
    Si veti vedea ca ii vom regasi curind in afaceri.....
    Aminti-va cu cita nonsalanta Adrian Nastase a platit anul trecut 750000 de euro, cind din declaratiile de venit nu rezulta ca ar fi cistigat atit. Si nimeni nu s-a sesizat.
  • +4 (4 voturi)    
    Aloooooo! (Marţi, 21 ianuarie 2014, 16:57)

    Cataleya [utilizator]

    Ponta, Sova, Frunda, Ivan...pe unde sunteti?

    Cum de nu iesiti niciunul sa urlati iar la justitie ca se leaga de bieti oameni nevinovati, politicieni cinstiti, onorabili...bla??
    Aaaa, stai ca asta e de la PDL. Nu va intereseaza.
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 ianuarie 2014, 17:04)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    excelent (Marţi, 21 ianuarie 2014, 17:38)

    I [utilizator]

    Basescu e de vina! :)
  • +1 (1 vot)    
    hm (Marţi, 21 ianuarie 2014, 17:41)

    Xorciser [utilizator]

    Pandelica a pandelit-o, insa e doar unul din nenumaratii care emit titluri de proprietate in fals.
  • -1 (3 voturi)    
    Fleoscuta! (Miercuri, 22 ianuarie 2014, 13:57)

    dbdb [utilizator]

    treziti-ma cand sunt condamnati definitiv Videanu, Boc, Berceanu, Basescu si Udrea! pana atunci, n-am timp de plevusca asa - de la PSD a fost condamnat si incarcerat un prim-ministru. Veniti si voi cu niste exemple mai reprezentative ca sa ma convingeti ca justitia functioneaza nediscriminatoriu.
    • 0 (2 voturi)    
      In caul asta (Miercuri, 22 ianuarie 2014, 15:47)

      Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui dbdb

      ...ramai inca 100 de ani in coma indusa de Antene.
      Paguba-n ciuperci.
      • 0 (2 voturi)    
        Cand eram eu impotriva lui Iliescu -PSD, (Miercuri, 22 ianuarie 2014, 21:36)

        dbdb [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

        te jucai la cutia de nisip din fata blocului, nu? Dar dupa, am bagat de seama ca PDL e aceeasi stofa, chiar mai rau de atat pe alocuri, asa ca m-am hotarat ca mai bine pentru mine e sa fie toti bagati la puscarie, nu numai unii dintre ei!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by