Nicusor Constantinescu nu poate parasi tara. Judecatoria Constanta a respins solicitarea presedintelui CJ de ridicare a interdictiei

de Alina Neagu     HotNews.ro
Vineri, 17 ianuarie 2014, 16:14 Dosare Anticoruptie


Nicusor Constantinescu (arhiva)
Foto: Agerpres
Solicitarea de ridicare a interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile formulata de presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, cercetat de DNA pentru sase infractiuni de abuz in serviciu, a fost respinsa, vineri, de Judecatoria Constanta, fara a mai exista o alta cale de atac, anunta Mediafax. Decizia magistratilor Judecatoriei Constanta a fost pronuntata vineri dupa-amiaza, in sedinta publica.

Astfel, magistratii au respins ca nefondata solicitarea lui Nicusor Constantinescu de a-i fi ridicata interdictia de a parasi tara pentru 30 de zile.

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Constanta anuntasera, miercuri, ca Nicusor Constantinescu are interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.

Joi, Nicusor Constantinescu a depus o solicitare la DNA Constanta pentru intreruperea interdictiei de a parasi tara pentru 30 de zile, cerere acceptata de procurorii anticoruptie, care au decis ca acesta poate parasi tara pana in 30 ianuarie, respectiv pentru o perioada de 15 zile. Potrivit reprezentantilor DNA Constanta, Nicusor Constantinescu a primit acest drept deoarece a prezentat documente din care a reiesit ca sufera de o afectiune severa si este necesar sa mearga la tratament la o clinica din strainatate.

Tot joi, Nicusor Constantinescu a solicitat Judecatoriei Constanta ridicarea interdictiei de a parasi tara pentru toata perioada de 30 de zile, pe motiv ca sufera de "o boala grava" si trebuie sa mearga la tratament in SUA, unde si-a facut programari la mai multe institute, el obtinand deja viza de la ambasada.

Conform unor apropiati ai presedintelui CJ Constanta, Constantinescu urma sa plece la sfarsitul acestei saptamani in SUA pentru a-si trata problemele de sanatate.

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost ridicat de procurorii anticoruptie, miercuri, din fata sediului CJ, si dus la audieri la DNA. In momentul in care a fost ridicat de anchetatori, Constantinescu a incercat sa se opuna si a refuzat sa fie urcat in masina anchetatorilor, el reclamand ca se face un abuz intrucat a fost emis mandatul de aducere fara ca el sa fie citat si sa semneze citatia.

Constantinescu a fost audiat la DNA timp de aproximativ o ora si jumatate, iar la iesirea din sediul institutiei a declarat ca va face plangere la Parchet pentru modul in care a fost ridicat, "ca un animal", de catre procurorii DNA, pe care i-a acuzat de abuz si politie politica, el spunand ca este "jignitor" ce s-a intamplat.

"Am fost ridicat intr-o maniera politieneasca, militieneasca, cu luare, cu prindere, suprindere, a unui ales local care nici nu stie acuzatiile. Este un mare abuz, o mare gravitate pentru Romania si ne mai miram apoi de ce ne merge rau", a spus Constantinescu.

Miercuri, dupa ce procurorii DNA l-au ridicat pe Nicusor Constantinescu pentru a-l duce la audieri, CJ Constanta a transmis un comunicat de presa in care se preciza ca institutia "condamna cu tarie actiunea vadit abuziva si inumana efectuata in cursul zilei de 15.01.2014 de catre mai multe persoane neidentificate asupra presedintelui Consiliului Judetean, domnul Nicusor Constantinescu".

In document se mentioneaza ca presedintele CJ cere Parlamentului desfiintarea prin lege a Directiei Nationale Anticoruptie, "un aparat odios de politie politica aflat la indemana lui Traian Basescu si care s-a plasat prin actiunile sale deasupra justitiei romane si a statului de drept".

Intr-un comunicat de presa, DNA preciza, miercuri, ca procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala fata de Constantinescu, pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul avantaje patrimoniale sau nepatrimoniale, cu consecinte deosebit de grave.

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca "exista date si indicii temeinice potrivit carora Nicusor Daniel Constantinescu si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu care decurgeau din calitatea de presedinte al Consiliului Judetean Constanta in sensul ca a dispus efectuarea unor plati nelegale in valoare totala de 23.105.903,62 lei (peste 5 milioane euro)", potrivit DNA.

Joi, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara in cazul afirmatiilor facute de presedintele CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, cu privire la Directia Nationala Anticoruptie, pe care a numit-o "politie politica", sustinand ca ar trebui desfiintata.

Nicusor Constantinescu se afla la cel de-al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, castigand alegerile din iunie 2012 cu peste 60 la suta din voturi. De asemenea, el este prim-vicepresedinte al organizatiei judetene Constanta a PSD, al carei presedinte este Radu Mazare.

Constantinescu, in varsta de 47 de ani, a intrat in politica in 2000, cand a candidat pentru functia de consilier local, fiind in echipa cu Radu Mazare, care avea sa castige Primaria.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5053 vizualizari

  • +26 (26 voturi)    
    Minciuna institutionalizata! (Vineri, 17 ianuarie 2014, 16:21)

    LiviuIordache [utilizator]

    Iata un caz-model al minciunii, dar si un semn de ce ne asteapta daca nu se opreste aceasta minciuna institutionalizata. Evident, procurorul nu a "invoit" pe nimeni, pentru ca nu putea, el a cerut instantei, singura in masura sa decida, masura interdictiei de a parasi tara timp de 30 de zile. Dar, stiind ca modul de comportare al acestui individ va determina instanta sa aprobe masura, alde Nicusor, impreuna cu avocatul, dar si cu Mazare si toate goarnele media au lansat ideea invoirii, pentru ca in zilele urmatoare sa urle: "Iata justitia condusa politic, iata basistii!".
    Iar pericolul acestei manipulari generalizate este ca toata lumea (inclusiv ziaristii onesti) au putut crede aceasta bazaconie, a "invoirii". Avocatul trebuie exclus din barou, pentru ca el este parte in proces si nu are voie sa minta. Procurorul nu poate iesi cu declaratii, ii interzic regulile proprii, astia trancanesc nepedepsiti! Orice interventie publica in afara instantei a unui avocat trebuie sanctionata cu interzicerea practicarii profesiei!
    • 0 (16 voturi)    
      te inseli (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:11)

      demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui LiviuIordache

      nu scrie nicaieri ca avocatii nu au voie sa minta.

      ar fi absurd, o buna parte din munca lor se bazeaza pe asta.
      • +2 (4 voturi)    
        Gandire de 'uslama (Vineri, 17 ianuarie 2014, 19:16)

        Kaladin [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

        Asa e in Uslam? Nu prea ai avut parte de educatie la viata ta. Poate prin Balcani si Rusia asa e, prin alte parti infunda puscaria daca umbla cu fofarlici, normale vad pt uslamale.
      • +6 (6 voturi)    
        subscriu. (Vineri, 17 ianuarie 2014, 19:18)

        IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

        Daca erau corecti avocatii, se abtineau de la a apara infractori. Dar banu'...banu neamule, i-a stricat pe multi.
      • 0 (0 voturi)    
        NU AU VOIE SA MINTA! (Vineri, 17 ianuarie 2014, 21:43)

        CetateanulRoman [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

        e fals in declaratii. Ei prezinta, sau ar trebui sa prezinte fapta din unghiuri ce favorizeaza faptasul. Sa faca in asa fel incit sa faca evident ca exista mai multe fatete ale unei intimplari. In nici un caz minciuna. Dar asta intr-o tara normala....
  • +21 (21 voturi)    
    declaratii (Vineri, 17 ianuarie 2014, 16:21)

    Eugen_ [utilizator]

    Asteptam cu interes declaratiile lu' nicusor.
    Desi stim deja ce-o sa zica: "Si judecatorii face ce vor in tara asta, parca n-ar conta ca e USL la putere".
    Iar raducu: "Rad tot, doar sa ajung eu la putere. Pai noi suntem cercetati in dosare cu sute de milioane de euro prejudicii, ne speriem asa usor?".
  • +17 (19 voturi)    
    Nasol! (Vineri, 17 ianuarie 2014, 16:22)

    corvus coraX [utilizator]

    Bradisteanu e ocupat?!
    • +9 (9 voturi)    
      el e cu picierele (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:16)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui corvus coraX

      doctorul furilor de patid e de inima.
      o avea el inima albastra, dar cica ar suferi cu picerili.

      a zis si de juzi, a zis sa le dea Dumnezeu dupa inima lor.
      deci, a apelat tot la inima.
      ma rog, bradisteanu gaseste o solutie, picerili are vasculare si el e de cardiovasculare.

      deci, hai, ca se poate !
  • +7 (7 voturi)    
    puneti i dispozitif de urmarire prin satelit (Vineri, 17 ianuarie 2014, 16:23)

    lucadd [utilizator]

    daca trimiteti pe GROGRO in SUA
  • +16 (16 voturi)    
    Bravo! (Vineri, 17 ianuarie 2014, 16:29)

    Rasmus [utilizator]

    Cred ca se trata pana la adanci batraneti la Copacabana
  • +15 (15 voturi)    
    singura maladie (Vineri, 17 ianuarie 2014, 16:50)

    ctrlm [utilizator]

    De care ar putea suferi este pesta PORCINA
  • +9 (9 voturi)    
    Certificate mediocale... (Vineri, 17 ianuarie 2014, 16:55)

    Atcika [utilizator]

    Ha, ha, ha, cred ca toti care se stiu cu musca pe caciula isi pregatesc din vreme certificate medicale in care scrie ca sint cu un picior in groapa si numai in strainatate isi pot gasi leacul...Cum sint luati la intrebari-cum afla populatia ce bolnavi sint ei...
  • +9 (9 voturi)    
    In .ro nu se poate trata saracutzul? (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:06)

    Fane Babanu [utilizator]

    Dacă tot învârte stația bani gri/negri/murdari cred că se poate trata si in România. Dacă vrea tratament preferențial atunci cunosc eu niște indieni care-l pot contrata ca bona/babysitter.
  • +15 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:10)

    [anonim]

  • +11 (11 voturi)    
    se poate opera la foisor (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:12)

    nash pandelica [utilizator]

    spital bine dotat, specialist f. buni in ..membre.

    il aranjeaza dl. nicolaiescu.
    nicio grija, barosanu se salveaza.
  • +15 (15 voturi)    
    Caricatura sau ? (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:24)

    marty70 [utilizator]

    Imaginea ce insoteste articolul este o caricatura sau asa arata el?
    • +8 (8 voturi)    
      asa arata (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:59)

      Adrian1 [utilizator] i-a raspuns lui marty70

      asa arata politicienii in preajma Ignatului ;)
  • +13 (13 voturi)    
    Rog autoritatile americane (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:31)

    denvarel [utilizator]

    Sa-i refuze intrarea pe teritoriul US si sa-i anuleze viza.
    Sunt dovezi suficiente care sa conduca la concluzia ca domnul vrea sa fuga de justitia Romana.
  • +7 (7 voturi)    
    felicitarii justitiei din C-TA (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:45)

    timp tamp [utilizator]

    in sfarsit, se nasc si la Constanta OAMENI!!!
    Pana mai acum catva ani capii politiei, parchetului, tribunalelor din Constanta se tarau ca ramele si lipitorile la picioarele derbedeiilor Mazare si Constantinescu, inca odata FELICITaaaARI!
    • +1 (1 vot)    
      Nu au facut-o din convingere... (Vineri, 17 ianuarie 2014, 20:12)

      Brucan [utilizator] i-a raspuns lui timp tamp

      In conjunctura actuala procurorii din Constanta nu puteau sa-l ajute prea mult pe sacal. Toata lumea e cu ochii pe ei. Mai mult, au fost trimisi si... emisari DNA din Bucuresti.
      Daca totusi va fi lasat sa plece, e foarte posibil sa umblam dupa el ca dupa Haisaam, sau Popa in Idonezia, ori Nicolaiciuc .
      Chestia cu imbolnavirile este deja fumata. Nu cred ca medicii americani pun botul daca nu e bolnav.
  • +7 (7 voturi)    
    Judecatoria Constanta (Vineri, 17 ianuarie 2014, 17:52)

    AlisCuPar [utilizator]

    s-a descatusat ! Bravo ! Agramatul ala de nicusor se intreba de ce au venit "baietii" de la DNA Bucuresti. Pai, de aia, pentru ca pe cei din Constanta ii timorati, tu si cu mazare boabe.
  • +6 (6 voturi)    
    care 47 de ani, nu-i dai mai mult (Vineri, 17 ianuarie 2014, 18:06)

    __alex__ [utilizator]

    21-22 de ani.
    Cind casca gura, mai pui inca 10, de puscarie.

    probabil tine dieta stricta cu drojdie.
  • +1 (1 vot)    
    Mazare, mazare... (Sâmbătă, 18 ianuarie 2014, 0:16)

    KostasP [utilizator]

    ...unde esti? Stii melodia aia cu duba-duba? Ia fredoneaz-o!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by