VIDEO Fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia, urmarit penal de DNA in cazul unor imobile ale Statiunii Fundulea

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 8 ianuarie 2014, 14:46 Dosare Anticoruptie


Stelian Fuia
Foto: Agerpres
Fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia este urmarit penal de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu, infractiune comisa in periaoda cand ocupa functia de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Meidicinale si Aromatice Fundulea, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Fuia (PDL) a fost ministru al agriculturii in cabinetul lui Mihai Razvan Ungureanu, demis in mai 2012.

DNA a inceput urmarirea penala si fata de sora si cumnatul lui Stelian Fuia - Alexandrina State si Daniel State - in sarcina carora s-a retinut complicitate la infractiunea in forma calificata de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial

Din Rezolutia de incepere a urmaririi penale intocmita de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, invinuitul Fuia Stelian, in calitate de director la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare a Plantelor Medicinale si Aromatice (S.C.D.P.A.M.) Fundulea, a omis indeplinirea unui act de serviciu in cadrul unei proceduri de executare silita, fapt ce a condus la vanzarea ilegala, prin licitatie organizata la data de 19 decembrie 2005, a unor imobile din patrimoniul statului catre o persoana fizica, banii fiind platiti societatii la care asociata era sora invinuitului Fuia Stelian.

Concret, invinuitul Fuia Stelian, in calitate de director general al SCDPAM Fundulea, desi cunostea ca impotriva institutiei publice pe care o conducea s-a declansat, ca urmare a unei sentinte civile, o procedura de executare silita a unor bunuri pe care institutia le detinea in calitate de concesionar, nu a formulat contestatie la executare (conform Codului de procedura civila) si nu a aratat ca bunurile se aflau in patrimoniul statului.

Fapta a avut in vedere stingerea unei datorii pe care, initial, Statiunea de cercetare Fundulea o avusese fata de Statiunea Didactica Belciugatele. Dupa incuviintarea executarii silite, cu acordul Statiunii Fundulea, dreptul de a recupera datoria a fost preluat, printr-un contract de cesiune de creanta, de catre SC PROCERA AGROCHEMICALS. Avantajele patrimoniale obtinute de SC PROCERA AGROCHEMICALS, dupa executarea silita, s-au reflectat, in mod direct, in patrimoniul invinuitilor State Alexandrina si State Daniel (sora si cumnat ai lui Fuia Stelian), asociati la SC PROCERA AGROCHEMICALS. Cei doi beneficiari ai foloaselor au cunoscut si au acceptat prejudicierea statului prin modalitatea descrisa mai sus.

UPDATE Fuia a declarat, miercuri, pentru Agerpres, ca nu are nimic de ascuns in legatura cu dosarul si ca asteapta sa vada ce elemente noi au aparut in ancheta, sustinand ca in 2012 pentru aceeasi cauza s-a dispus neinceperea urmaririi penale.

"Nu am nimic de ascuns, justitia trebuie sa-si faca datoria pe mai departe. Numai ca sunt surprins ca acest dosar reapare dupa ce in 2012 s-a dat o solutie de neincepere a urmarii penale si reapare in aceasta perioada. Nu stiu ce elemente noi au aparut la dosar dupa un an de zile. Si eu sunt curios sa vad in perioada urmatoare aceste elemente noi. In rest, repet, nu am nimic de ascuns, sa vedem mai departe ce elemente noi sunt in dosar", a declarat fostul ministru al Agriculturii.

Stelian Fuia a precizat ca i-a fost adus la cunostinta faptul ca a inceput urmarirea penala in acest dosar, care, potrivit lui, are numar din 2012.

"Astazi (miercuri - nr.) am fost chemat si m-am prezentat sa iau la cunostinta ca s-a inceput urmarirea penala. Si, repet, acest dosar, aceste fapte, aceste situatii au primit NUP in 2012", a mai declarat fostul ministru al Agriculturii.










Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3484 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    de unde s-au gasit toate figurile (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 15:20)

    __alex__ [utilizator]

    astea de interlopi rurali?
    • +5 (7 voturi)    
      Ce lovitura pentru USL!!! (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 15:34)

      AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

      Stelian Fuia, fostul ministru al Agriculturii este urmarit penal de DNA. Si uite asa "Comisia Nana" ramane fara obiectul muncii, conexiunea dintre Stelian Fuia si Traian Basescu fiind unul dintre obiectivele acestei adunaturi...
      • -1 (5 voturi)    
        Unde scrie ca Fuia este implicat in afacerea Nana? (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 16:43)

        dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui AnticoruptieinRomania

        Care sunt articolele de ziar unde se speculeaza cel putin ca Basescu ar fi fost ajutat de Fuia sa puna mina pe cele aproape 300 ha pe care fata sa le-a cumparat la Calarasi?
        • +1 (1 vot)    
          Nu scrie nicaieri, Ponta o spune! (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 18:48)

          AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

          Asta vroiau ei sa se intample!
    • -2 (4 voturi)    
      Fuia atentionat de Basescu pt. MAR-ul discordiei (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 16:12)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui __alex__

      Am gasit un comentariu pe internet care precizeaza ca Basescu a comandat DNA inceperea urmaririi penale pentru Stelian Fuia din cauza ca acesta, in urma cu citeva zile, a inregistrat un partid cu aceeasi sigla ca PMP-ul pe care doreste sa-l formeze Basescu, formatiunea lui Fuia avind darul de a deruta simpatizantii presedintelui.

      Citat: "in urma cu cateva zile (Fuia) anunta inregistrarea partidului MISCAREA AGRICULTORILOR DIN ROMANIA, iar astazi publica pe site extrasul din Registrul Partidelor Politice.
      Se vede ca a deranjat ... PMP-ul lui Basescu care nu se mai poate inregistra pentru ca MAR are sigla un mar, aceeasi cu cea pe care o doreste si Partidul Miscarea Populara."
  • -2 (6 voturi)    
    ciudat... (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 15:22)

    PresaCalarasi [utilizator]

    a naibii coincidenta: in urma cu cateva zile anunta inregistrarea partidului MISCAREA AGRICULTORILOR DIN ROMANIA, iar astazi publica pe site extrasul din Registrul Partidelor Politice.
    Se vede ca a deranjat atat PSD-ul (ii ataca zona rurala) cat si PMP-ul lui Beasescu care nu se mai poate inregistra ptr ca MAR are sigla un mar, aceeasi cu ce a pe care o doreste si PArtidul Miscarea Populara.

    Curat murdar!
  • +3 (3 voturi)    
    Inca unul? (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 16:23)

    EagleEye [utilizator]

    Inca un "cinstit"!Ce fata de interlop are si asta...numai din astia avem noi???Hai Base,termina-l pe toti pana la expirarea mandatului!Nu conteaza partidul de provenienta.
  • -1 (1 vot)    
    ce documente posteaza online Fuia (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 17:23)

    PresaCalarasi [utilizator]

    http://www.facebook.com/StelianFUIA
    STELIAN FUIA: Dragi prieteni,

    probabil ca stirile de astazi au ajuns si la voi. Cu surprindere am vazut ca un dosar din 2005, inchis in 2012, a fost redeschis si nu stiu pe ce noi elemente... dar vom vedea in perioada urmatoare ce noi elemente are DNA.
    Oricine dorea sa aprofundeze acest dosar, putea sa verifice la Ministerul Finantelor Publice si ar fi aflat ca acele active sunt si in momentul actual in domeniul public al statului si in administrarea SCDPMA Fundulea, deci la peste 8 ani de la executie...
    Eu am atacat actul de executie in justitie iar aceste active au ramas in domeniul public si in administrarea SCDPMA.
    Va atasez documentul de la MFP, primit chiar astazi!
    http://www.slideshare.net/StelianFUIA/mfp-raspuns
  • 0 (2 voturi)    
    E de circ! (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 17:26)

    kasandra [utilizator]

    Urmărirea penala vizează fapte din anul 2005. În 2007, Fuia devine parlamentar PDL. În 2008 câştigă un mandat plin de depitat PDL. A fost ministrul agriculturii in cabinetul MRU.
    Acum, după ce a inregistrat un partid al lui, brusc DNA descoperă faptele petrecute in 2005. Parcă Basescu, la numirea ministrilor, analiza "mapa profesionala". Orbise la momentul respectiv?
    Fuia nu-mi place, a fost omul Montsanto in Romania si cred ca a ramas omul lor.

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Stelian_Fuia

    Dar actele DNA sunt de circ, deja.
  • 0 (0 voturi)    
    Rusinos si jalnic... (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 21:21)

    Azra [utilizator]

    Ca sa vedeti ce ministri au trecut prin guvernul Romaniei, nu au stat la guvernare nici 70 de zile si au si inceput sa isi umple buzunarele!!Ce parere aveti domnilor"slujitori ai natiunii"?!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by