Medicul Serban Bradisteanu, achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 7 ianuarie 2014, 15:23 Dosare Anticoruptie


Serban Bradisteanu
Foto: Agerpres
Tribunalul Bucuresti a decis marti achitarea medicului Serban Bradisteanu in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita, in legatura cu achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare, transmite Agerpres. Decizia nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs. Bradisteanu a fost trimis in judecata de procurorii DNA in legatura cu achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare.

Pe 28 noiembrie 2013, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Bradisteanu la 10 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor abuz in serviciu si luare de mita, dar si mentinerea sechestrului pe bunurile detinute de medic. Initial, Bradisteanu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti, pe 3 decembrie 2009, insa dosarul s-a reintors spre rejudecare la aceeasi instanta, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.
Serban Bradisteanu, sef de sectie la Spitalul de Urgenta Floreasca, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la 22 martie 2007, fiind acuzat ca ar fi primit mita aproape patru milioane de euro de la o firma ce distribuia produse medicale, in schimbul trucarii unor licitatii.

Potrivit DNA, in perioada 2001 - 2002, Serban Bradisteanu, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare la o licitatie pentru achizitia de aparatura medicala, organizata de Ministerul Justitiei, a atribuit, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar si a Spitalului "Prof. dr. Constantin Angelescu".

Anchetatorii sustin ca Serban Bradisteanu ar fi favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, producand un prejudiciu de 9.169.606 euro Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

In schimb, medicul ar fi primit in conturile unei firme off-shore sumele de 500.000 dolari americani si 3.594.333 euro.

Inceperea urmaririi penale impotriva membrilor comisiei de licitatie, printre care si medicul Serban Bradisteanu, a fost dispusa de DNA la 4 mai 2006. Ceilalti membri ai comisiei - Adrian Streinu-Cercel, Dumitru Constantin, Dumitru-Emanuel Parausanu, Daniela Nazdravan, Irina-Doina Protopopescu si Florica Topologeanu - au fost ulterior scosi de sub urmarire penala, constatandu-se lipsa vinovatiei lor.

La 23 iunie 2006, procurorii DNA au dispus luarea masurilor asiguratorii prin instituirea sechestrului asupra tuturor bunurilor imobile aflate in proprietatea medicului Bradisteanu: un teren si o vila in Ciolpani, cu o valoare estimata la 425.000 de euro, o garsoniera in Bucuresti, pe calea Victoriei, cu o valoare estimata la 62.000 de euro si un teren cu imobilul aferent de pe strada Roma din Bucuresti, cu o valoare estimata la 1.100.000 de euro.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























5011 vizualizari

  • -7 (7 voturi)    
    inca unu :) (Marţi, 7 ianuarie 2014, 15:29)

    adrian8 [utilizator]

    ca doar sa facut un 'troc' ... :)
    • +7 (9 voturi)    
      Au ramas Ritzi Pitzi si Bulibasha Transformator (Marţi, 7 ianuarie 2014, 16:29)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

      Sa nu va fie jena, ca s-a dat proaspat cu var la Rahova... paturi noi, acces la net!

      Mancarea nu e chiar ca la restaurant... dar o sa primiti pachete, si daca nu vreti sa le impartiti cu colegii... va retrageti la izolare, si mancati linistiti!
      • -2 (2 voturi)    
        tu cui te adresezi ? (Marţi, 7 ianuarie 2014, 17:15)

        adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui pedepsitorul

        ca bati campii ...
  • -1 (11 voturi)    
    auzi, soro, l-achitara... trrrr, trrr, trrrr (Marţi, 7 ianuarie 2014, 15:46)

    U_swamp [utilizator]

    Las' ca le da nesimtitilor astora de judecatori de la tribunalul Bucuresti un telefon nasu... hai cu butonul rosuuu!!!
  • +11 (17 voturi)    
    publicati numele magistratului (Marţi, 7 ianuarie 2014, 15:50)

    Mariicaialbastri [utilizator]

    care a dat hotărîrea de achitare!!! Să vedem ce ne oferă despre el împăratul google și fumoarul baroului.
  • +12 (18 voturi)    
    caramizile tradatoare... (Marţi, 7 ianuarie 2014, 15:55)

    timp tamp [utilizator]

    caramizile tradatoare au inceput sa faca zid in jurul derbedeului plagiator, atat niclaiciuc cat si branisteanu erau doi stalpi in guvernarea nastase...probabil ca cineva mai trebuie sa investigheze suratele si fratiorii vioricai costiniu...sper ca o vor lua pe drumul spagarelor lui dinel staicu..
    Sa vedem daca ICCJ va rezista, alfel vom avea inca o zi negra...
  • +12 (18 voturi)    
    inalta curte (Marţi, 7 ianuarie 2014, 16:17)

    andimi [utilizator]

    e putred si sistemul juridic, din pacate cu cateva flori de la inalta curte nu se face primavara! Asta e tara, astia sunt oamenii, coruptii ne conduc!
  • +8 (8 voturi)    
    Suspect (Marţi, 7 ianuarie 2014, 16:50)

    Daniels22026 [utilizator]

    Cam suspect tribunalul asta din Bucuresti. Parca lucreaza pe stil vechi. Dar verdictul e verdict. Deocamdata Bradisteanu e negustor cinstit.
  • +12 (14 voturi)    
    Nu a mai fost o sentinta...politica ??? (Marţi, 7 ianuarie 2014, 17:02)

    gica43 [utilizator]

    "Normal"-pai nu este Tribunalul Bucuresti cunoscut drept tribunalul de "albire" a marilor hoti din Romania ?
  • +8 (8 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 7 ianuarie 2014, 17:42)

    [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
    Aberatie (Marţi, 7 ianuarie 2014, 22:07)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Sunt curios sa vad motivarea hotararii. Cum justifica bradisteanu primirea in conturi off shore a celor 500000 euro??? E ceva necurat la mijloc, dar inca nu e totul terminat...
  • +2 (2 voturi)    
    Eu ma intreb? (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 8:43)

    tyranozaurus [utilizator]

    Nu dau cu parul! Oare ce simte un judecator cand da o sentinta neconforma cu realitatea? Oare ce simte un procuror care face acuzatii neconforme cu realitatea? In cazul de fata doar unul ar trebui sa se simta jenat. Procurorul spune ca acest Domn Bradisteanu a primit mita patru milioane si zice el, procurorul, ca are dovezi in acest sens. Judecatorul spune, ba sa vem pardon, nu a primit mita in consecinta este nevinovat. Cine are oare dreptate? Greu de crezut ca procurorul poate acuza fara dovezi, zic eu. Asa ca . . . sa asteptam alti ani ca alta instanat sa confirme sau sa infirme verdictul dat ieri. S.a.m.d.
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 8 ianuarie 2014, 8:59)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by