Sentinta in dosarul de coruptie al medicului Serban Bradisteanu, amanata pentru 7 ianuarie

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 30 decembrie 2013, 15:37 Dosare Anticoruptie


Serban Bradisteanu, la Gala Celebritatilor Anului din 2008
Foto: AGERPRES
Tribunalul Bucuresti a amanat luni, pentru 7 ianuarie, pronuntarea sentintei in dosarul in care medicul Serban Bradisteanu a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu si luare de mita, in legatura achizitionarea de aparatura medicala pentru penitenciare, potrivit Agerpres.

La ultimul termen al procesului, in 28 noiembrie, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Bradisteanu la 10 ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor abuz in serviciu si luare de mita, dar si mentinerea sechestrului pe bunurile detinute de medic.

Initial, Bradisteanu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti, pe 3 decembrie 2009, insa dosarul s-a reintors spre rejudecare la aceeasi instanta, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti.

Departamentul National Anticoruptie (DNA) a anuntat, la inceputul lui mai 2006, ca a inceput urmarirea penala impotriva mai multor persoane (Serban Bradisteanu, Dumitru Constantin - sef sectie Spitalul Militar, Dumitru Emanuel Parausanu - sef Serviciul medical Independent al Administratiei Penitenciarelor, Adrian Streinu Cercel, Irina Doina - secretar general adjunct al Ministerului Justitiei, Daniela Nazdravan - consilier la Ministerul Justitiei si Florica Topologeanu - director in cadrul Ministerului Justitiei) pentru abuz in serviciu in forma calificata. Aproape un an mai tarzuiu, la sfarsitul lui martie 2007, procurorii au anuntat trimiterea in judecata a lui Serban Bradisteanu si scoaterea de sub urmarirea penala a celorlalti invinuiti.

Celebrul doctor, senator PSD in perioada 2000-2004, a fost acuzat de luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice. Potrivit rechizitoriului, ¬in perioada 2001-2002, in calitate de presedinte al comisiei de evaluare in cadrul unei licitatii organizate de Ministerul Justitiei, inculpatul a decis atribuirea contractelor de achizitionare, din bani publici, a unor echipamente medicale pentru dotarea spitalelor din sistemul penitenciar si a spitalului ¬Profesor dr.Constantin Angelescu¬, cu incalcarea flagranta a normelor legale in materie.

Viciind intreaga procedura de licitatie, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a favorizat firmele CC MED AG-Elvetia si BIOMEDICA GmbH-Austria prin atribuirea discretionara a contractelor de furnizare de produse, cauzand un prejudiciu real in dauna Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in valoare de 9.169.606 euro.

In schimbul favorizarii la licitatie a firmelor sus mentionate, prin folosirea abuziva a pozitiei pe care o ocupa, inculpatul Bradisteanu Serban Alexandru a primit, in conturile firmei sale off-shore Arnell Development Ltd (din Insulele Virgine Britanice), deschise la Union Bank of Switzerland din Zurich, sumele de 500.000 USD si 3.594.333 euro, reprezentand mita pentru activitatea desfasurata in cadrul comisiei de evaluare a licitatiei.¬

Mai mult, arata investigatorii, ¬institutiile medicale beneficiare au semnalat ca echipamentele medicale astfel achizitionate au fie o utilitate limitata, fie sunt inutilizabile din lipsa de cazuistica medicala ori a banilor necesari pentru achizitionarea consumabilelor aferente. Valoarea aparaturii medicale neutilizate de catre cele sase spitale penitenciar si de Spitalul ¬Profesor dr. Constantin Angelescu¬ este in valoare de 3.356.878,02 euro.¬
 
Urmarirea penala a inceput in 4 mai 2006. Inculpatul a  fost trimsi in judecata pe 22 martie 2007.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2063 vizualizari

  • -1 (3 voturi)    
    Penibil (Luni, 30 decembrie 2013, 17:27)

    Da_si_Nu [utilizator]

    Sa tragem linie. Aparatura medicala era in valoare de 3.35 milioane euro si spaga a fost de 4 milioane euro?!? Asta fie e dosar instrumentat, fie pur si simplu suntem cu totii PROSTI si atunci stim de ce nu merg lucrurile in tara asta.
    • +3 (3 voturi)    
      neutilizata (Luni, 30 decembrie 2013, 19:39)

      jijibau [utilizator] i-a raspuns lui Da_si_Nu

      Nu, doar tu te faci ca nu intelegi: "Valoarea aparaturii medicale NEUTILIZATE de catre cele sase spitale penitenciar si de Spitalul ¬Profesor dr. Constantin Angelescu¬ este in valoare de 3.356.878,02 euro". Adica restul sunt utilizate.
    • +5 (5 voturi)    
      citeste mai atent (Luni, 30 decembrie 2013, 19:41)

      bobie [utilizator] i-a raspuns lui Da_si_Nu

      tovarasu Bradisteanu a cauzat prejudiciu de aprox 9 milioane Eur. 3.35 sunt echipamente care zac nefolosite diun diverse motive

      Acum s-a specializat pe scos gloante din gatul celor bolnavi de inima
  • +2 (2 voturi)    
    de fapt (Luni, 30 decembrie 2013, 20:24)

    Aramis [utilizator]

    "cauzand un prejudiciu real in dauna Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) in valoare de 9.169.606 euro"
  • +3 (3 voturi)    
    Premiantul! (Marţi, 31 decembrie 2013, 8:42)

    hotnewsfil [utilizator]

    In poza, dr. Bradisteanu primeste premiul pentru 'cea mai mare spaga primita de un doctor'!
  • +1 (1 vot)    
    Sa fim intelegatori cu judecatorii! (Marţi, 31 decembrie 2013, 8:45)

    hotnewsfil [utilizator]

    Ii intelegem si pe judecatori. Dau, sarmanii de ei, din colt in colt, de cativa ani, in procesul hotului Bradisteanu. Sunt si ei oameni! Au si ei familie, parinti, socri care pot avea nevoie de un medic bine plasat in reteaua medicala. Daca sunt rai cu el (drepti!), va fi si el rau cu ei, cand ajung la mana lui. Si invers, la bine (sentinta favorabila), el (inculpatul) le va rapunde cu bine.
  • -3 (3 voturi)    
    De fapt, penibil (Marţi, 31 decembrie 2013, 9:14)

    Da_si_Nu [utilizator]

    Presupusul prejudiciu de 9 milioane euro reprezinta o valoare indexata, calculata din 2006 pana in prezent.
    Valoarea contractului este in mod intentionat neclarificata de catre autorul hotnews. Din sute de randuri scrise, abia pe (pen)ultimul rand din articol se specifica o valoare - 3.35 milioane euro - a aparaturii neutilizate - pai toata aparatura a ramas neutilizata - ca atare asta este valoarea contractului.
    Oricum - lipsa de profesionalism din partea hotnews.
  • +1 (1 vot)    
    uitati esenta domnilor: (Miercuri, 1 ianuarie 2014, 12:51)

    je2012 [utilizator]

    problema e pe tapet din anii2001-2002, suntem in 2014 si cazul inca nu e clar, omul nu e la mititica. Prin urmare: cinste justitiei romanesti aservite politic! HUUUOOO hotilor.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by