UPDATE Primarul comunei ilfovene Vidra, arestat preventiv, dupa ce a fost prins luand mita 22.000 de euro

de V.M.     HotNews.ro
Marţi, 17 decembrie 2013, 10:45 Dosare Anticoruptie


Primarul comunei Vidra, judetul Ilfov, a fost retinut, marti, dupa ce a fost prins cand lua mita 22.000 de euro de la reprezentantul unei firme, de la care ceruse 570.000 de lei, pentru un contract de executie a lucrarilor de alimentare cu apa in satele Vidra, Cretesti si Sintesti, informeaza Mediafax.

UPDATE: Primarul Florin Niculae a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti, care a admis marti propunerea procurorilor anticoruptie, anunta Agerpres. Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au retinut marti, pentru 24 de ore, pe Florin Niculae, primarul comunei Vidra, judetul Ilfov, pentru luare de mita in forma continuata, urmand sa ceara magistratilor Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a acestuia, pentru 29 de zile.

Potrivit ordonantei de retinere, primarul Florin Niculae a pretins de la reprezentantul unei societati comerciale, denuntator in cauza, 570.000 de lei, suma reprezenand un comision de 10 la suta din valoarea unui contract pentru servicii de proiectare si executie a lucrarilor de alimentare cu apa in satele Vidra, Cretesti si Sintesti din comuna Vidra.

In schimbul banilor, primarul Niculae s-a angajat sa asigure firmei adjudecarea licitatiei, semnarea contractului, derularea acestuia in bune conditii si, in calitate de ordonator de credite, sa aprobe efectuarea platilor aferente lucrarilor prestate. Din suma ceruta de la reprezentantul firmei, primarul Florin Niculae a primit 250.000 de lei, in perioada noiembrie 2011 - octombrie 2012, arata DNA, intr-un comunicat de presa.

"De asemenea, inculpatul a pretins si a primit in mai multe transe, de la acelasi denuntator, si suma de 100.000 euro pentru a-i facilita societatii reprezentate de denuntator aprobarea ca subcontractor al unei asocieri de firme care isi adjudecase executarea, din fonduri europene, a unor lucrari de drumuri si constructii civile si pentru ca, in calitate de ordonator de credite, sa aprobe efectuarea platilor aferente lucrarilor executate", au scris procurorii in documentul citat.

Anchetatorii au mai stabilit ca, in 11 decembrie, Florin Niculae a conditionat efectuarea unei alte transe de plati pentru lucrari efectuate de firma denuntatorului de primirea unei noi sume de 22.000 de euro.

Primarul comunei Vidra a fost prins in flagrant in 16 decembrie, dupa ce a primit, prin doi intermediari, cei 22.000 de euro ceruti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5221 vizualizari

  • +23 (23 voturi)    
    nu inteleg (Marţi, 17 decembrie 2013, 10:58)

    demaGOGU [utilizator]

    dl Nicolicea ne explica doct ca parlamentarii si "alesii" in general nu pot lua mita(?!?) pentru ca sunt in serviciul poporului si nu au contract de functionar public cu institutia in cauza
    • +14 (14 voturi)    
      Inca 11 luni, infractorii risca parnaie! Dupa? (Marţi, 17 decembrie 2013, 11:53)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Sistemul Basescu, va baga infratori in inchisori inca 11 luni!

      Oameni le zici tu Ponta, ca sunt subalternii tai ale caror furaciuni, o sa iti aduca si tie cateva sute de milioane, iar daca rezisti inca 11 luni cred ca clanul Sarbu poate sa treaca de miliardul de euro!

      Dupa 11 luni ce urmeaza?
  • +21 (21 voturi)    
    mustrare (Marţi, 17 decembrie 2013, 11:04)

    Gipsi [utilizator]

    Cred ca o mustrare ar fi oportuna pentru domnul primar.
  • +19 (19 voturi)    
    ADUNA-I DNA PE TOTI! (Marţi, 17 decembrie 2013, 11:05)

    Rasmus [utilizator]

    .
  • +13 (13 voturi)    
    "eh..... (Marţi, 17 decembrie 2013, 11:20)

    translativus [utilizator]

    ....mai asteptati putin baieti, vreo 11 luni, pana cand dictatorul Basescu isi va incheia si ultimul mandat si apoi va vom elibera pe toti, dragii nostri escroci si hoti .
    Apoi sa vedeti, trai nineaca pe spatele prostimii !"
    Extras din programul USL de a infiinta un milion de noi locuri de munca !
  • +10 (10 voturi)    
    bata lui base' (Marţi, 17 decembrie 2013, 11:30)

    wtf [utilizator]

    fereasca Dumnezeu de bata (DNAul) lui Base!
    Baieti, chiar asa pe fata? Fara pic de creatie? Fara talent? Pe fatza? Pacat... Deja devin banale annunturi de astea. Luati si voi intr-un mod mai sofisticat. Sa ne uimeasca ingeniozitatea voastra. Ca asa, nici nu ma mai atrage sa citesc stiri d'astea.
  • +11 (11 voturi)    
    Superb!!! (Marţi, 17 decembrie 2013, 11:39)

    Atcika [utilizator]

    Chestia asta se practica de 23 de ani...Primarii iau spagi grase, atribuie lucrari unei firme fara licitatie( sau cu licitatii aranjate), firma NU executa lucrarile dar incaseaza banii-caci sint bani din fondul de investii, deci de la stat, si locuitorii scot in continuare cu sirg apa din fintina, inoata prin noroaie si isi deszapezesc singuri drumul catre circiuma....
  • +14 (14 voturi)    
    Alo, DNA-ul? (Marţi, 17 decembrie 2013, 11:54)

    Ricochet [utilizator]

    La primaria din Ciorogarla cand naiba ajungeti?
  • 0 (0 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 17 decembrie 2013, 14:07)

    [anonim]



Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by