UPDATE Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova, cercetat pentru conflict de interese

de Red. Stiri     HotNews.ro
Luni, 16 decembrie 2013, 13:43 Dosare Anticoruptie


Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel au intocmit un dosar penal in care este cercetat Mircea Cosma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, anunta site-ul local Telegrama.ro. Cercetarile au fost disjunse din dosarul de spalare de bani in urma caruia Marcel Pavaleanu, fost consilier la Secretariatul General al Guvernului, si interlopul Razvan Alexe au ajuns in arest. Presedintele C.J. Prahova este cercetat pentru conflict de interese.

Contatat de HotNews.ro, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a lasat, luni, sa se inteleaga ca il cerceteaza penal pe presedintele Consiliului Judetean Mircea Cosma, insa procurorii urmeaza sa transmita informatii suplimentare "pe parcursul urmaririi penale".

HotNews.ro a solicitat oficial Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti sa precizeze daca deruleaza investigatii asupra lui Mircea Cosma si in ce faza procedurala se afla liderul PSD Prahova.

"Potrivit dispoziţiilor Ghidului privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media, accesul la informaţiile pe care le solicitaţi poate fi restricţionat de procurorul de caz, dacă acesta apreciază că prin comunicarea acestora se periclitează rezultatul  anchetei.

În aceste condiţii, nu vă putem comunica informaţiile solicitate, urmând ca pe parcursul  desfăşurării urmăririi penale să revenim  cu  comunicate, în măsura în  care  ancheta permite acest lucru
", a informat oficial structura de Parchet, la solicitarea HotNews.ro.

Conflictul de interese este una dintre infractiunile prevazute in Codul Penal care urma sa fie dezincriminate prin modificarile promovate de USL in Parlament in "martea neagra". La sedinta care a pregatit dezincriminarea conflictului de interese a participat si deputatul PSD de Prahova Sebastian Ghita, apropiatul lui Mircea Cosma.

Reamintim ca si fiica lui Mircea Cosma, Andreea Cosma, este urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani in dosarul Pavaleanu - Alexe.

  • Razvan Alexe, in dosarul procurorilor: "Din acest moment eu fac cartile"

La jumatatea lunii noiembrie, Razvan Alexe, calificat drept interlop de catre o parte a presei lcale prahivene, a fost arestat preventiv intr-un dosar in care este acuzat de presupuse infractiuni de trafic de influenta.

Potrivit procurorilor DNA Prahova, care au preluat ancheta, Alexe pretindea ca are influenta la presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, si cerea bani de la anumite firme de constructii carora le promitea contracte cu CJ.

Cel care l-a denuntat pe Alexe procurorilor este un om de afaceri prahovean, Ion Dumitru, proprietarul firmei Star T&D.
Conform procurorilor Curtii de Apel Ploiesti, Razvan Alexe i-a spus lui Ion Dumitru ca el este cel care face jocurile in privinta lucrarilor pentru CJ Prahova.

"Inculpatul i-a spus denuntatorului in mod explicit ca <<din acest moment el face cartile>> si totodata i-a spus ca daca doreste sa castige in continuare licitatiile, trebuie sa fie de acord ca o parte din lucrarile continute de acestea sa le subcontracteze unor societati comerciale indicate de el", sustin anchetatorii, in referatul vazut de HotNews.ro.

Concret, Razvan Alexe este acuzat ca a luat peste 1 milion de euro pentru a-i facilita denuntatorului obtinerea unor contracte de lucrari cu Consiliul Judetean Prahova.

Alexe are legaturi directe (inclusiv prin firme) cu Marcel Pavaleanu, fost consilier in Secretariatul General al Guvernului si fost presedite (autosuspendat din functie) al PSD Plopeni.

De asemenea, atat Alexe cat si Pavaleanu sunt cunoscuti ai deputatului PSD Vlad Cosma, fiul lui Mircea Cosma, dupa cum au mai scris HotNews si presa locala prahoveana.

Reteaua Pavaleanu-Alexe si legaturile cu familia presedintelui CJ Mircea Cosma

Pe masura ce procurorii isi extind cercetarile, dimensiunile Retelei Pavaleanu-Alexe se extind si ele, cu legaturi directe la membri ai familiei presedintelui CJ Prahova si al organizatiei judetene a PSD, Mircea Cosma. Afacerilor anchetate de procurori, in dosare disjunse, ating acuzatii de evaziune fisacala, spalare de bani, santaj, privind contractele de lucrari publice din judetul Prahova, dar si incercari de import de substante toxice de pe nava Flaminia, dupa cum relata HotNews.ro.

Reteaua actualizata si ramificatiile sale:
  • Printre cei urmariti penal in cazul presupusei evaziuni fiscale si spalari de bani de 35 de milioane de euro este si administratorul public al CJ Prahova Fabioara Ionescu. Ea era director general al SC Ploiesti Industrial Parc SA, companie aflata in proprietatea CJ Prahova, la data comiterii fatelor, potrivit anchetatorilor de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti. Platile efectuate de Fabioara Ionescu, in presupusul circuit de evaziune fiscala si spalare de bani invocat de procurori ajungeau la Razvan Alexe, potrivit acestora.
  • Razvan Alexe, catalogat drept interlop de o parte a presei prahovene, a fost arestat preventiv, in 13 noiembrie, pentru ca ar fi luat bani de la o firma pentru a facilita obtinerea de contracte publice cu CJ Prahova, conform DNA. Potrivit procurorilor anticoruptie, Alexe lua banii folosind ca paravan o alta firma, Marconstruct Company SRL, care a apartinut fostului consilier din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Marcel Pavaleanu, pana in 21 ianuarie 2013.
  • De asemenea Razvan Alexe detine firma S.C. Grup Cons Expert S.R.L., unde Pavaleanu a fost director adjunct cel putin 3 ani.
  • La randul lui, Pavaleanu l-a imprumutat pe Alexe cu 35.000 de euro.
  • Acelasi Alexe s-a asociat, in firma RRR Imobiliar Expert Grup, cu Razvan Turea, fost deputat PSD. Turea l-a avut consilier pe Marcel Pavaleanu a la biroul parlamentar, in perioada 2008-2012.
  • Revenind la Fabioara Ionescu, aceasta este presedinta a Organizatiei de Femei a PSD Prahova si vicepresedinte al PSD Prahova, organizatie condusa de Mircea Cosma, liderul CJ Prahova.
  • Razvan Alexe se cunoaste si cu deputatul PSD Vlad Cosma, fiul presedintelui PSD Prahova, Mircea Cosma.
  •  Cosma junior recunostea, in martie 2013, relatia cu Razvan Alexe, catalogat de presa locala drept interlop. "Este o cunostinta. (...) Sunt prietenul tuturor prietenilor mei. Indiferent de statutul lor. Alexe a fost impuscat intr-o rafuiala, intr-un cazinou. Am citit si eu ca e interlop. Cunoscandu-l, v-as contrazice. Nu are dosare penale. Nu inteleg care e interlopismul. La un moment dat era intr-un cazinou, s-au impuscat unii si l-au nimerit pe el", declara deputatul Vlad Cosma despre Razvan Alexe, intr-un interviu acordat ziarului Adevarul.
  • HotNews.ro a suprins un dialog pe Facebook Razvan Alexe - Vlad Cosma, in care primul il inreaba pe celalalt daca nu vrea sa "imparta gardul" impreuna.
  • Si, pentru ca cercul sa se inchida, in doua fotografii de pe Facebook, prezentate de HotNews.ro, deputatul Cosma jr. apare alaturi de Marcel Pavaleanu, in ipostaze care par sa ilustreze o amicitie stransa. Intr-una dintre fotografii, Pavaleanu si Vlad Cosma apar pe plaja la Palma de Majorca, in compania unor tinere.
  • De asemenea, Marcel Pavaleanu a fost presedinte al PSD Plopeni, filiala care este membra a PSD Prahova, organizatia judeteana social-democrata condusa de Mircea Cosma.
  • Intr-o declaratie pentru HotNews.ro, Mircea Cosma isi aduce aminte ca il cunoaste pe Pavaleanu de prin 2005-2006. De altfel, inainte sa ajunga la Secretariatul General al Guvernului, Pavaleanu a fost membru al Consiliului de Administratie al SC Ploiesti Parc Industrial SA, companie detinuta de CJ Prahova. "Adica nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea. (...) Are facultate? Are, deci nu e de pe strada. Are vechime? Are. Deci nu e de pe strada. A facut parte, ca acum s-a suspendat, a avut functia de presedinte al organizatiei PSD Plopeni. L-au propus aia de acolo, de acolo a facut parte. Lucruri simple", a explicat Mircea Cosma numirea lui Pavaleanu la compania Consiliului Judetean.

Citeste si:
Secretarul de stat de la Mediu Mihail Faca apare pe o lista intr-o echipa de pescuit sportiv alaturi de Razvan Alexe, arestat in reteaua Pavaleanu. Cum explica demnitarul 

Firmele care primeau bani prin presupusul circuit de spalare de bani din Prahova rulau milioane de euro cu zero, maximum 2 angajati si cu actionari sarbi si greci 

DNA: Razvan Alexe lua mita sa intervina la presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru a oferi unei firme lucrari publice. Societatea fostului consilier de la Guvern Marcel Pavaleanu era "bidon" in afacere. Legatura dintre cei trei prahoveni 

Fiica lui Mircea Cozma, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani 

Reteaua Pavaleanu: Dosarul fostului consilier din Guvern e disjuns din deseurile "bombei plutitoare" Flaminia 

Marcel Pavaleanu, apropiat al familiei baronului PSD de Ploiesti Mircea Cosma, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani; prejudiciul este de 35 milioane euro







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3825 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    URMATOAREA STATIE P TA VICTORIEI (Luni, 16 decembrie 2013, 13:46)

    un domn [utilizator]

    conflict de interese Intre Interesele de Clan ale USLamului ce locuieste in P Ta Victoriei si Interesele Poporului Roamn !!!!
    • +4 (4 voturi)    
      Comment sters de user (Luni, 16 decembrie 2013, 15:29)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui un domn

      • +4 (4 voturi)    
        ar trebui sa urmeze...... (Luni, 16 decembrie 2013, 15:47)

        translativus [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

        .....desfintarea consiliilor judetene, care nu sunt altceva decat o frana nefireasca intre autoritatea centrala si cetatean.
        Aceasta institutie este chiar inutila !
  • +7 (7 voturi)    
    am sincera speranta... (Luni, 16 decembrie 2013, 13:48)

    mihaiff [utilizator]

    ca va fi condamnat in 2014!
  • +7 (7 voturi)    
    "Pohta ce-am pohtit" la zdup (Luni, 16 decembrie 2013, 14:11)

    Florin Oprea [utilizator]

    Inceputul sfirsitului! Aferim!
  • +8 (8 voturi)    
    vorbim de Cosma care nu a reusit in 15 ani (Luni, 16 decembrie 2013, 14:20)

    visio [utilizator]

    sa se apuce de centura ploiestiul; era plina de gropi pana sa vina pdl si sa o reface; Prahova este judetul din care s-a furat cel mai mult pe timpul guvernarii psd-iste; benzina, motorina, fier vechi (a se citi industrie), toate au fost numai bune si s-au vandut extraordinar de profitabil....
  • +1 (1 vot)    
    Pe cand o incepere cercetare (Luni, 16 decembrie 2013, 22:53)

    Koczka [utilizator]

    penala si pe numele doamnei Anastase Roberta si a fostului primar din Ploiesti, acum consilier judetean. Surpriza va fi sa se comstaye ca imtre acestia si clanul Cosma dar si fosta conducere PNL exista o perfecya armonie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by