UPDATE DNA ridica documente de la sediul CJ Prahova/ Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma: Anchetatorii au solicitat copii dupa contractele pentru activitatea de deszapezire

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 20 noiembrie 2013, 12:57 Dosare Anticoruptie


Procurorii anticoruptie se afla miercuri, la sediul Consiliului Judetean Prahova, institutie condusa de Mircea Cosma, lider al filialei judetene a PSD. Seful DNA Ploiesti, Gabriel Onea, afirma ca anchetatorii vor ridica mai multe documente, el neprecizand despre ce dosar este vorba, transmite Mediafax. 

"Se ridica niste documente de la Consiliul Judetean Prahova, insa in legatura cu ce dosar nu pot sa va spun", a declarat procurorul-sef al Serviciului teritorial Ploiesti al DNA, Gabriel Lucian Onea.

UPDATE
Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a precizat ca anchetatorii au solicitat copii dupa contractele incheiate de CJ cu societatea Star T & D pentru activitatea de deszapezire din sezonul 2012 - 2013. "Eu sunt in concediu, am intrebat daca este cazul sa vin, dar mi s-a spus ca nu este necesara prezenta mea. In acest moment ofiterii DNA se afla in biroul vicepresedintelui CJ Sebastian Danielescu. Nu mai stiu exact pe cate sectoare a efectuat aceasta firma deszapezirea. Stiu sigur ca a fost pe zona Mizil - Baba Ana", a declarat Mircea Cosma.

Deszapezirea in judetul Prahova se efectueaza pe opt sectoare de drum, Star T&D fiind una dintre societatile care a castigat si anul acesta contracte pentru efectuarea activitatii de deszapezire.

Actiunea procurorilor DNA are loc in contextul in care saptamana trecuta a fost arestat pentru trafic de influenta Razvan Alexe, fiind acuzat ca ar fi primit peste 5 milioane de lei de la administratorul unei firme care are contracte cu Consiliul Judetean Prahova.

"In perioada 2012-2013, Alexe Razvan, lasand sa se creada ca are influenta asupra presedintelui Consiliului Judetean Prahova (Mircea Cosma -n.r.), a pretins si a primit de la administratorul unei societati comerciale - denuntator in cauza - sume de bani totalizand 5.204.005 de lei, disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv de catre firma denuntatorului catre S.C. Marconstruct Company S.R.L. si neexecutate in realitate de S.C. Marconstruct Company S.R.L, ci de firma denuntatorului", se preciza intr-un comunicat al DNA.

De asemenea, numele lui Alexe apare si intr-un dosar in care administratorul public al judetului, Fabioara Ionescu, este urmarita penal pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani.

Citeste mai multe despre acest caz:

Firmele care primeau bani prin presupusul circuit de spalare de bani din Prahova rulau milioane de euro cu zero, maximum 2 angajati si cu actionari sarbi si greci

Inca un urmarit penal in reteaua Pavaleanu: Managerul Consiliului Judetean Prahova, acuzat ca facea platile catre Razvan Alexe. Vezi cum s-a extins ancheta in dosarul de evaziune de 35 de milioane de euro 


DNA: Razvan Alexe lua mita sa intervina la presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, pentru a oferi unei firme lucrari publice. Societatea fostului consilier de la Guvern Marcel Pavaleanu era "bidon" in afacere. Legatura dintre cei trei prahoveni

Fiica lui Mircea Cozma, presedintelui Consiliului Judetean Prahova, e urmarita penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani

Reteaua Pavaleanu: Dosarul fostului consilier din Guvern e disjuns din deseurile "bombei plutitoare" Flaminia

FOTOGRAFII INEDITE Niste amici

Cum a ajuns in Guvern Marcel Pavaleanu, fostul consilier arestat pentru o evaziune de 35 de milioane de euro? Mircea Cosma, presedintele CJ Prahova: "Nu e copil de pe strada, e baiat cu facultate, cu vechime, cu alea"

Marcel Pavaleanu, apropiat al familiei baronului PSD de Ploiesti Mircea Cosma, retinut pentru evaziune fiscala si spalare de bani; prejudiciul este de 35 milioane euro







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2379 vizualizari

  • +6 (6 voturi)    
    da (Miercuri, 20 noiembrie 2013, 13:12)

    mircearh [utilizator]

    ce mi-ar placea sa mai pice un baron greu de la PSD. I-ar tine vigilenti pe mafioti.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by