UPDATE Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare - Curtea de Apel

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 11 noiembrie 2013, 13:41 Dosare Anticoruptie


Constantin Nicolescu
Foto: Agerpres
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat luni la trei ani si patru luni de inchisoare cu executare de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, care au admis astfel recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucuresti care il condamnase pe Nicolescu la un an de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie.

Potrivit deciziei CAB, lui Constantin Nicolescu ii vor fi interzise timp de doi ani mai multe drepturi, printre care acela de a alege si a fi ales, si ii va fi confiscata suma de 66.518 lei primita ca mita de la Gheorghe Cornel Penescu.

In plus, Constantin Nicolescu a fost obligat la plata 17.000 lei cheltuieli judiciare catre stat, iar inculpatii Popa Ion, Nicut Gheorghe, Stefan Ion, Despan Florian, Andrei Calin Ioan, Nicolae Ion, Dumitrache Gheorghe, Mircea Tudor si Grigore Dobre, la plata sumei de cate 3.500 lei.

Cornel Penescu a ramas cu pedeapsa stabilita de Tribunalul Bucuresti, respectiv noua luni de inchisoare cu suspendare.


Decizia poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

  • Aceeasi pedeapsa a mai primit-o Ion Stefan, primarul comunei Budeasa, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges si Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti.
  • CAB a mai decis condamnarea la doi ani de inchisoare a lui Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere, pe un termen de incercare de cinci ani.
  • Inculpatii Ion Nicolae, reprezentant al SC Zeus SA Pitesti si Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier, au fost condamnati la cate cinci luni de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de doi ani si cinci luni.
Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost condamnat pe 28 mai de Tribunalul Bucuresti la un an de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie in legatura cu efectuarea de lucrari de reabilitare a patru unitati scolare de pe raza judetului.

In acelasi dosar, omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat la noua luni de inchisoare cu suspendare.

Instanta a confiscat de la Nicolescu suma de 66.518 lei, reprezentand mita primita de acesta de la Cornel Penescu si a mentinut sechestrul asigurator asupra bunurilor lui Nicolescu pana la acoperirea acestei sume.

Ceilalti inculpati din dosar au fost achitati, respectiv Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala din cadrul CJ Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Dobre Grigore, asociat si administrator la SC Zeus SA Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al aceleiasi firme, Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier.

Decizia a fost atacata cu apel.

Acest dosar s-a judecat timp de aproape doi ani la Tribunalul Arges, iar in februarie 2013 a fost mutat la Tribunalul Bucuresti.

Constantin Nicolescu a fost trimis in judecata pe 18 mai 2011 de procurorii Serviciului Teritorial Pitesti al DNA pentru mai multe fapte de coruptie si fraudare de fonduri europene.

El este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale CE, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, luare de mita, toate in forma continuata, precum si de instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al SC PIC SA Pitesti, pentru dare de mita in forma continuata, precum si Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Calin Ioan Andrei, primar al municipiului Campulung Muscel, si Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, pentru fraudarea fondurilor europene.

Potrivit DNA, in cadrul unui proiect finantat din fonduri PHARE, Consiliul Judetean Arges a accesat un program de finantare nerambursabila in suma de 900.000 euro, avand ca obiectiv efectuarea de lucrari de reabilitare sau reconstructie a patru unitati scolare de pe raza judetului Arges, respectiv din municipiile Campulung, Curtea de Arges si comuna Budeasa, motivul invocat fiind acela ca ar fi fost afectate de inundatiile din perioada aprilie - august 2005.

Cererea de finantare a fost insotita de o declaratie de parteneriat semnata la 5 iunie 2006 de Constantin Nicolescu, in calitate de persoana responsabila din cadrul institutiei solicitante, precum si de inculpatii Andrei, Nicut si Stefan, iar cererea de finantare a fost elaborata de inculpatul Despan in calitate de director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului Judetean Arges si totodata manager - coordonator de proiect.

Fondurile au fost solicitate in conditiile in care niciuna dintre aceste unitati scolare nu a fost afectata de inundatiile din perioada invocata.

'In cererea de finantare a fost mentionat un document intitulat 'Raportul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges', document care, in fapt, nu exista, situatie despre care avea cunostinta inculpatul Nicolescu, in virtutea functiei sale de vicepresedinte al Comitetului judetean pentru situatii de urgenta. In pofida aspectelor nereale consemnate in cererea de finantare depusa in 8 iunie 2006, a fost incheiat respectivul contract de grant, astfel ca beneficiarul, CJ Arges, a primit pe nedrept suma totala de peste 880.000 euro cu titlu de finantare externa nerambursabila de tip PHARE', sustine DNA.

Procurorii mai arata ca acele contracte au fost derulate in perioada 2006-2008, toate lucrarile de reabilitare fiind realizate de o singura firma, SC Zeus, care a incasat integral sumele aferente atat pentru lucrari executate, cat si pentru lucrari neexecutate, aflandu-se in relatii contractuale si in raporturi juridice cu familia inculpatului.

In perioada executarii proiectului, Nicolescu a semnat cererea de plata finala si anexa la aceasta cerere, intocmita pe baza unor documente cu continut nereal prin care s-a atestat in mod eronat efectuarea unor lucrari care in fapt nu au fost realizate.

In plus, in perioada 2006-2008, Nicolescu a pretins si a primit de la Penescu sume de bani sau bunuri in valoare totala de aproximativ 67.000 pentru ca CJ Arges sa achizitioneze de la SC PIC SA produse alimentare si nealimentare, in unele cazuri cu nerespectarea procedurilor legale de achizitie publica, suma remisa cu titlu de mita reprezentand aproximativ 10% din valoarea totala a acestor contracte.

De asemenea, in luna iunie 2009, Nicolescu l-a determinat pe Popa, primar al comunei Stalpeni, sa nu aplice amenda contraventionala in cuantum de 10.000 lei unei persoane care ridicase pe domeniul public o constructie fara a avea toate avizele necesare.

Citeste aici motivele din rechizitoriul DNA in anuntul de trimitere in judecata






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























9193 vizualizari

  • +22 (28 voturi)    
    Coruptii (Luni, 11 noiembrie 2013, 13:44)

    RTK [utilizator]

    La fiecare condamnare ma uit la partidul din care face parte individul.
    Daca sunteti atenti veti observa o afinitate catre un anumit partid.
    • +27 (29 voturi)    
      Gresesti, nu sunt doar de la unii (Luni, 11 noiembrie 2013, 14:06)

      denvarel [utilizator] i-a raspuns lui RTK

      Dar ca sa nu fie insa confuzii cele doua partide s-au organizat intr-o Uniune: Uniunea Saracie Lucie
      Ceva asemanator Cosa Nostra.
      • +4 (4 voturi)    
        se pregateste Oguta de la Craiova (Luni, 11 noiembrie 2013, 21:51)

        rov [utilizator] i-a raspuns lui denvarel

        se aude ca-i tare talentata in fentarea legii...
    • +16 (18 voturi)    
      Sau (Luni, 11 noiembrie 2013, 14:08)

      nano2k [utilizator] i-a raspuns lui RTK

      Sau iti poate spune ceva despre "calitatea" oamenilor asociati sub scutul protector al unui partid sau altul.
      • +18 (18 voturi)    
        Omul lui Ponta a ajuns la puscarie! (Luni, 11 noiembrie 2013, 16:56)

        AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

        E primul mare baron PSD, candva sustinut la scena deschisa de Ponta, care ajunge la bulau. Parea de neatins...Urmeaza Dragnea, Constantinescu, Oprisan si cu voia dumneavoastra, desi pare de necrezut azi, "brazilianul" Mazare!
        Putina rabdare...DNA lucreaza pentru dumneavoastra!.
  • +21 (21 voturi)    
    din acest moment iarba in AG (Luni, 11 noiembrie 2013, 13:46)

    un domn [utilizator]

    creste liber...
    • +6 (8 voturi)    
      ...si poate fi fumata (Luni, 11 noiembrie 2013, 14:44)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui un domn

      fara restrictii!
  • +6 (6 voturi)    
    Are apel la ICCJ? E definitiv? (Luni, 11 noiembrie 2013, 13:53)

    Luk [utilizator]

    ?
    • +4 (4 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Luni, 11 noiembrie 2013, 22:48)

      [anonim] i-a raspuns lui Luk

  • +31 (33 voturi)    
    Laaa Muuulti Aaani! (Luni, 11 noiembrie 2013, 13:59)

    denvarel [utilizator]

    Probleme Ponta?
    Nu te lasa basistii astia sa guvernezi? Tu cu munca si altii cu condamnarile.
    Lasa, ca vine si vremea ta.
    Si atunci o sa-ti cant si tie: Laa Muulti Aaani!
  • +28 (28 voturi)    
    La multi ani, cu sanatate, sa va dea legea, (Luni, 11 noiembrie 2013, 14:00)

    pedepsitorul [utilizator]

    La multi ani, cu sanatate,
    Sa va dea legea ce meritati
    Zile insorite, doar prin zabrele!
    La puscarie sa traiti!
  • +15 (15 voturi)    
    wikipedia zice despre dansul uite asa: (Luni, 11 noiembrie 2013, 14:13)

    Aristotelus [utilizator]

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Constantin_Nicolescu

    Mare om , mare caracter...

    La 'cate' a fost presedinte....il batea si pe Obama.
  • +14 (14 voturi)    
    este strigator la cer (Luni, 11 noiembrie 2013, 14:24)

    victor L [utilizator]

    sa condamni un uom bolnav; si pe care, sa nu uitam, l-au tratat ca aparatoti membrii marcanti ai pesdistilor.
    Mey, trebe sa punem mina pe Justitie, ca este peste poate. Si ajunsi la guvernare ne ataca procurorii lu` dictatoru`?
    • +5 (5 voturi)    
      wikipiedia e mic copil vezi aici... (Luni, 11 noiembrie 2013, 17:27)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui victor L

      http://www.hotnews.ro/stiri-8430934-imagini-inedite-pledoarie-pentru-adevar-severin-nicolescu.htm
  • +19 (19 voturi)    
    defibrilator (Luni, 11 noiembrie 2013, 14:51)

    omidius [utilizator]

    Sper ca doctorul Bradisteanu e deja in drum spre Pitesti, cu defibrilatorul dupa el. Presimt ca bietul domn Nicolescu o sa sufere subit de ceva cu inima, eventual ceva foarte grav care sa necesite vreo 5 ani de internare pe sectia de cardiologie de la Floreasca.

    Pe de alta parte: curaj, domnule Nicolescu, luptati cu regimul basist si faceti recurs la ICCJ! Aratati-le judecatorilor basisti ca vreti sa vi se faca dreptate, si nu va lasati pana nu sunteti condamnat la macar 5 ani cu executare! (inchei ironia)
  • +12 (12 voturi)    
    Zimbaretul Nicolescu urgent face infarct !!! (Luni, 11 noiembrie 2013, 15:55)

    andreesanu [utilizator]

    Derbedeii,puslamalele,hotii nu suporta regimul de detentie ,ei au gulere albe ,doar labele-s murdare si botul . Acusi acusi se da pus pe targa cu masca de oxigen , il copie pe Nastase ,dar cum ii tremura mina de la cita spaga a luat nu risca precum marele vinator de zestre ,si vesnic nesatul.
  • +15 (15 voturi)    
    Vecinul Costica ! (Luni, 11 noiembrie 2013, 16:43)

    dolomite [utilizator]

    Sa va reamintesc de ce acestui om i se spune Vecinul in Pitesti. Pentru ca are atatea proprietati in oras incat se invecineaza cu toti cetatenii Pitestiului...
    Asa s-au facut zeci de ani afaceri in Arges. Oameni de afaceri viciosi gen Dobre de la Zeus si Penescu si-au dat mana cu politicienii corupti gen Nicolescu sau Pendiuc primarul orasului.
    • +7 (7 voturi)    
      EXCELENT ! (Luni, 11 noiembrie 2013, 18:22)

      cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui dolomite

      Am ras o ora ! VECINUL ! Ha Ha Ha
  • +9 (9 voturi)    
    .... (Luni, 11 noiembrie 2013, 18:40)

    vasile_r [utilizator]

    iar face porcul asta infarct la televizor si iar il scoate Bradisteanu de la zdup. CanCan, nu alta
    • +9 (9 voturi)    
      Poate (Luni, 11 noiembrie 2013, 20:00)

      Matrix-4 [utilizator] i-a raspuns lui vasile_r

      ar fi mai ieftin sa-l transfere si pe Bradisteanu la zdup sa-si poata trata pacientii la fata locului!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by