Referatul procurorilor in dosarul evaziunii fiscale de peste 50 de milioane euro: O firma livra cantitati importante de carne alterata unui lant de hypermarketuri

de Alina Neagu     HotNews.ro
Marţi, 29 octombrie 2013, 22:25 Dosare Anticoruptie


Una dintre firmele implicate in dosarul de evaziune fiscala de peste 50 de milioane de euro a livrat unui lant de hypermarketuri "cantitati importante" de carne alterata, adusa in paleti in care erau si "excremente de rozatoare", aspect sesizat de comerciant, conform referatului procurorilor. "SC Avicola Calarasi SA a livrat cantitati de carne de pui alterata si catre magazinele din lantul Selgros, aspect constatat de Olteanu George, responsabil in cadrul Selgros Cash&Carry SRL Brasov, respectiv pulpele de pui receptionate in data de 11.09.2013 prezentau un miros ranced, inchis, iar, in paletii de marfa au fost identificate produse mancate si excremente de rozatoare (o situatie similara a fost identificata si intr-un magazin Selgros din Cluj - Napoca)", se precizeaza in referatul cu propunerea de arestare a celor implicati in dosar, potrivit Mediafax.

Mai mult, potrivit anchetatorilor, unul dintre inculpatii din dosar, Orlando Daher, a dispus reambalarea unor cantitati importante de pui grill, de ordinul zecilor de tone, returnate din hypermarket. Astfel el i-a cerut adminstratorului unei firme care presta servicii catre SC Avicola Calarasi SA sa il ajute sa gaseasca o solutie prin care se pot reambala cantitati de pui, fara ca activitatea sa fie supravegheata sau verificata de persoane specializate, respectiv de medici veterinari.

"La data de 13.09.2013, Orlando Daher este informat de un angajat, Ilie, despre gravitatea extinderii infestarii halelor cu pui, constatari facute de medicii veterinari: Sunt la DSV, vreau sa va spun ca toate celelalte hale trimise, aveau trimitere 4, 5, si numai putin 4, 5, 11, 12, 13, 14 adica sase hale, din sase hale trimise toate sunt pozitive la CO...sunt pozitive la CO (salmonela CO tipo ifantis), deci pe fecale tot ce a trimis a doua oara a iesit pozitiv'", se arata in referat.

Conform documentului citat, la data de 16 septembrie Daher ii spune angajatului sau Constantin Raducu: "...dai marfa aia care...a comandat si Provitul si ULS...", iar angajatul il informeaza ca "...pai ULS-ul i-am lasat 4.000 si ceva, lu' Provit i-am zis ca-i dau trei tone si jumatate, deja a plecat masina cu 6 tone...". La finalul discutiei Orlando ii ordona lui Raducu "sa nu ramana nimic acolo daca ai nevoie de carne, m-ai inteles?".

O situatie similiara a fost identificata de procurori la data 17 septembrie, in legatura cu livrari de produse ale SC Avicola Calarasi SA catre SC Avicola Crevedia si SC Avicola Buzau, cand Daher Orlando i-a cerut lui Ilie Bocioaga, medic veterinar, angajat al SC Avicola Calarasi, sa ascunda medicilor veterinari ai DSVSA Buzau aspectul legat de infestarea carnii de pasare cu salmonella, singurii pe care urma sa-i instiinteze fiind persoanele din abatoare.

Procurorii anticoruptie au cerut, marti, in fata judecatorilor de la instanta suprema, arestarea preventiva a lui Orlando Daher, dar si a altor 26 de persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 50 de milioane de euro.

De asemenea, DNA a inceput urmarire penala si fata de alte 15 persoane, care sunt cercetate in stare de libertate. Printre acestea se numara senatorul PSD Niculae Badalau, acuzat ca ar fi aparat interesele unei firme suspectate de evaziune fiscala, prin interventii la conducerea ANAF si pe langa persoane din Prefectura Giurgiu si din conducerea APIA.

In acest dosar, procurorii DNA au facut, luni, 160 de perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Giurgiu, Arad, Calarasi si Ialomita.

DNA a precizat ca este vizata activitatea a peste 100 de firme romanesti si straine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societati comerciale romani si straini, avocati, contabili si angajati ai Ministerului Finantelor Publice.

Reteaua infractionala viza monopolizarea productiei si desfacerii produselor din carne, printr-un amplu mecanism evazionist, potrivit procurorilor.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























8648 vizualizari

  • +16 (22 voturi)    
    hehe (Marţi, 29 octombrie 2013, 22:31)

    Ursul prepolar [utilizator]

    Citind asta şi venindu-mi în minte maidanezii pe post de miel în perioada Paştelui, nu mă pot opri să nu mă gândesc la patrioţii care ne ridicau în slăvi - nouă, căpşunarilor - "mâncarea sănătoasă de acasă". De la români, pentru români - nu-i aşa, dragilor? :D
    • +1 (3 voturi)    
      Ar fi o idee (Miercuri, 30 octombrie 2013, 8:11)

      Mao2 [utilizator] i-a raspuns lui Ursul prepolar

      ca anumite cantitati din carnea returnata de hipermarketuri sa fie trimisa catre centrele unde sunt tinuti maidanezii in loc sa fie arsa...
  • +13 (15 voturi)    
    sanatatea noastra e la cheremul interlopilor (Marţi, 29 octombrie 2013, 22:54)

    Maniu [utilizator]

    noroc ca sefii de magazine se mai uita prin cutii!
    • +9 (9 voturi)    
      De cine e"e" girati ei?! (Miercuri, 30 octombrie 2013, 9:41)

      , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Maniu

      Nu sunt oare aia c are se dadeau de ceasul mortii pe latrine, ca ce grija au ei de noi!
      Asa va trebuie.
      Ati votat usele, mancati/le... bucatile!
      Romani milogi, fara demnitate, fara bun simt, fara onoare!
      • +5 (5 voturi)    
        hahaler-antenistii "e curati-murdari", se stie ..! (Miercuri, 30 octombrie 2013, 10:14)

        FreakaThe-jmirghel [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

        hahaler-antenistii "e curati-murdari", se stie ..!

        Faust e un personaj de comedie pe langa hiper-diabolicii de la hahaler-antene in frunte cu varanul lor ultra-toxic !
  • +20 (24 voturi)    
    De ce cumparati de la Selgros? (Miercuri, 30 octombrie 2013, 0:25)

    mitg [utilizator]

    Pentru ca au cea mai buna carne.
    ... pentru standardele din centrele de detentie Românești.
    • +7 (7 voturi)    
      destinatia finala? (Miercuri, 30 octombrie 2013, 9:37)

      frum [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      Citeste mai cu atentie: "unul dintre inculpatii din dosar,..., a dispus reambalarea unor cantitati importante de pui grill, de ordinul zecilor de tone, returnate din hypermarket." Inteleg ca le-au returnat si unde or fi ajuns...nu se mai spune
    • +6 (6 voturi)    
      :))))))))))) (Miercuri, 30 octombrie 2013, 9:38)

      Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      ai fost la Selgros sa cumperi asta?
      nu, am fost pentru ca au cea mai buna carne.
    • +1 (1 vot)    
      citez: (Miercuri, 30 octombrie 2013, 16:55)

      xna [utilizator] i-a raspuns lui mitg

      "aspect constatat de Olteanu George, responsabil in cadrul Selgros Cash&Carry SRL Brasov, respectiv pulpele de pui receptionate in data de 11.09.2013 prezentau un miros ranced, inchis"
  • +6 (6 voturi)    
    Legume-Fructe (Miercuri, 30 octombrie 2013, 7:24)

    Amoredivino [utilizator]

    Nu vreau să fac apologia vegetarianismului pentru că și fructele și legumele actuale sunt parcă din carton.
    Dar carnea din super/hiper marketuri este moarte curată! Dacă ați ști practicile magazinelor ați tăbărî cu topoarele pe ei! Angajații tac mâlc, dar uneori mai vorbește câte unul...
    Ce nu se vinde se feliază și se țiplează în vid și apoi este revândut ca nou. Ce nu se vinde este tocat și făcuți „mici” din aceia care se fac pe grătarele de la fast-food-urile din fața super-marketurilor. Puii vineți sunt puși la rotisor și vânduți de buni. V-ați pus vreodată întrebarea de ce toate super-marketurile au secție de fast food (cu salate de legume (din legumele fezandate) cu pizza, cu cârnați, cu mici, etc, etc)? Pentru simplu motiv că pentru maximalizarea profitului au ales să nu mai arunce NIMIC! Totul se „transformă” și apoi totul se vinde!
    Poftă Bună!
  • +6 (6 voturi)    
    Incredibil (Miercuri, 30 octombrie 2013, 7:56)

    catalin72 [utilizator]

    Nu stiu cum e legea,dar punerea pe piata a unor produse de care se stie clar ca sint daunatoare nu ar trebui sa fie incadrata la crima cu premeditare ???
    • +1 (1 vot)    
      Nu chiar (Miercuri, 30 octombrie 2013, 18:58)

      war4peace [utilizator] i-a raspuns lui catalin72

      Numai dacă există efectul. Poate la tentativă să fie încadrat.
  • +3 (3 voturi)    
    ... (Miercuri, 30 octombrie 2013, 8:17)

    rocknum [utilizator]

    bine ca nu cumpar de acolo...
    dar mai stii ce se poate intampla si in alte parti...?
    • +1 (1 vot)    
      Firma e de laudat; a actionat cu (Miercuri, 30 octombrie 2013, 22:37)

      Maniu [utilizator] i-a raspuns lui rocknum

      responsabilitate deci se poate cumpara de acolo., Cel putin acum au aratat ca le pasa,
  • +9 (9 voturi)    
    la chinezi (Miercuri, 30 octombrie 2013, 9:00)

    Adrian1 [utilizator]

    la chinezi unul ca Daher ar fi fost tratat cu niste plumbi,
  • +7 (7 voturi)    
    bine avicola (Miercuri, 30 octombrie 2013, 11:34)

    dandra [utilizator]

    traiasca marele conducator salvator becali. sper sa putrezesti in puscarie ca si carnea ta.
    • +1 (1 vot)    
      whaat (Miercuri, 30 octombrie 2013, 16:55)

      xna [utilizator] i-a raspuns lui dandra

      firma lu' Becali?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by