Omul de afaceri Cornel Penescu, condamnat definitiv la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 16 octombrie 2013, 11:31 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani si sase luni de inchisoare cu suspendare intr-un dosar in care este acuzat ca a mituit doi comisari de la Garda Financiara Arges, potrivit Agerpres.

In acelasi dosar, fostul director al PIC (companie detinuta de Penescu), Gheorghita Pieca, a primit doi ani de inchisoare cu suspendare, iar Liviu Nicusor Mirtoiu si Iulian Popescu (comisari la Garda Financiara Arges) au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare.

Instanta suprema a admis recursul declarat de procurori si a majorat pedepsele date anterior de Tribunalul Teleorman si Curtea de Apel Bucuresti, decizia fiind definitiva.

Este cea de-a doua pedeapsa definitiva primita de Cornel Penescu, dupa ce in luna septembrie el fost condamnat, alaturi de senatorul PP-DD Antonie Solomon, la trei ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita si fals intelectual.

In prezent, Cornel Penescu se afla intemnitat la Penitenciarul Colibasi.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Liviu Nicusor Mirtoiu si Iulian Popescu, comisari superiori in cadrul Garzii Financiare - sectia Arges, au fost acuzati ca, pe 20 martie 2007, au primit suma de 1.000 de lei fiecare de la Gheorghita Pieca, la cererea lui Penescu, pentru a efectua un control superficial in urma caruia sa se evite constatarea adevaratelor incalcari ale normelor legale si sa nu fie aplicate sanctiunile corespunzatoare la doua firme, SC MUNTENIA ALIMENT SRL si SC ONITA SRL.

Potrivit procurorilor, cei doi comisari ai Garzii Financiare au intocmit un proces verbal, datat 26 martie 2007, in care au inserat date nereale in legatura cu firmele controlate, omitandu-le pe cele reale. Procesul verbal a fost semnat si de Gheorghita Pieca, in calitate de administrator.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1158 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    cu suspendare la un puscarias (Miercuri, 16 octombrie 2013, 12:18)

    GeorgeT [utilizator]

    Legile astea sunt mai blinde decit contraventiile de circulatie.
    • +1 (1 vot)    
      nu fi trist (Miercuri, 16 octombrie 2013, 15:04)

      lucadd [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

      In Romania nu se cumuleaza pedepsele.
      Stupid, dar asa e.
      Deci chiar daca primea cu executare pedeapsa nu avea nici o importanta, pentru ca fiind deja in puscarie pentru 3 ani de la o alta condamnare nu o executa.
      Poate noua condamnare nu l-ar fi lasat sa iasa prea rapid pentru buna purtare.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by