Judecatoarea Viorica Dinu se simte umilita in arest: Analfabetii, in acelasi loc cu cei cu studii superioare

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 10 octombrie 2013, 18:06 Dosare Anticoruptie


Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu
Judecatoarea Viorica Dinu, arestata in dosarul in care este acuzata ca a primit mita, a declarat joi, in fata magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, ca se simte "umilita" de conditiile din inchisoare, intrucat "persoanele cu studii superioare nu trebuie sa stea in acelasi loc cu analfabetii", realteaza Mediafax. In opinia ei, inchisorile din Romania nu sunt pregatite sa incarcereze oameni cu studii superioare.

"Faptul ca sunt inchisa ma umileste si nu imi ofera nicio alta forma de educare. In prezent, in Romania, penitenciarele nu sunt pregatite sa incarcereze persoane cu studii superioare. Acestea sunt amestecate cu analfabeti, cu care nu ai ce sa discuti si care nu te inteleg. Indiferent ce se intampla in viata cu un magistrat, el trebuie sa isi pastreze demnitatea. Eu am mi-am pierdut aceasta demnitate dintr-o greseala sau din prea multa mila fata de oameni", a spus Viorica Dinu.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti urmeaza sa ia o decizie cu privire la mentinerea starii de arest in cazul inculpatilor Viorica Dinu, Antonela Costache si alte trei persoane, printre care si fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu.

Urmatorul termen din dosar a fost fixat de instanta pentru 17 octombrie.

Viorica Dinu si Antonela Costache au fost trimise in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), impreuna cu alte 21 de persoane, in 5 iulie.

Antonela Anemary Costache, judecator la Tribunalul Bucuresti - Sectia penala, in prezent suspendata din functie, a fost trimisa in judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, luare de mita, trafic de influenta, complicitate la infractiunea de trafic de influenta si alte trei infractiuni informatice.

Viorica Dinu, care si-a dat demisia din functia de judecator la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul ei, va fi judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata si trei infractiuni de luare de mita.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu (care a purtat numele Nutu in perioada 8 martie 2011 - 09 aprilie 2013), avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucuresti, sotia acestuia, Daniela Petre, avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Raducanu, si sotul acesteia, Bogdan Marian Bobocel.

Alaturi de acestia vor fi judecati Sorin Vasilescu si Iulia Neamtu, grefieri la Tribunalul Bucuresti, Angela Cirlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Carmen Ionela Dancuta, Nicolae Petrisor, fost Duduianu, zis "Cristofor", Stefan Minca, zis "Rosovelt", Laurentiu George Dinu, zis "Gore", Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu, Dragos Pandele si Silviu Constantin Amza, Bogdan Petrica Bagoli si Dragos Dumitrescu.

Procurorii au aratat, in actul de sesizarea a instantei, ca Viorica Dinu si Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronuntarea unor hotarari judecatoresti "dorite de mituitorii sau cumparatorii de influenta", in cazurile in care erau investite sa judece respectivele cauze penale.

Procurorii il acuza pe Marian Staicu de faptul ca, in perioada august 2012 - februarie 2013, prin incercari repetate de corupere a magistratilor, a urmarit sa obtina la Tribunalul Bucuresti o solutie definitiva de punere in libertate a fratelui sau, Dinel Staicu, judecat in stare de arest preventiv pentru infractiuni asimilate coruptiei.

Pe 14 ianuarie 2013, dosarul a fost repartizat la Sectia II-a penala a Tribunalului Bucuresti, la completul din care faceau parte judecatoarele Dinu si Costache. Procurorii sutin ca repartizarea a fost efectuata fraudulos de magistratul Antonela Costache, pe atunci presedinte al Sectiei Sectiei a II-a penale, care a introdus si a modificat in sistemul ECRIS date informatice (complexitate si parametri de timp), "fara drept (cu depasirea limitelor autorizarii), astfel incat caracterul aleatoriu al distribuirii a fost eludat, iar dosarul a fost repartizat la singurul complet care devenea in acest fel eligibil".






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























7533 vizualizari

  • +54 (56 voturi)    
    Sărăcuțaaaa (Joi, 10 octombrie 2013, 18:17)

    CosminMaricari [utilizator]

    Cineva să-i explice doamnei judecătoare că infracțiunile pe care le-a comis au șters toate diferențele între dumneaei și colegii săi analfabeții, inclusiv demnitatea nereperată după care plânge acum. Din contră, faptul că doamna este alfabetizată și are studii superioare (ba chiar în drept) ar trebui să fie un factor agravant.
    Până una alta, și-ar mai putea șterge din păcate educându-și colegii de celulă.
    • +35 (37 voturi)    
      Comment sters de user (Joi, 10 octombrie 2013, 18:19)

      GigiBanosu [anonim] i-a raspuns lui CosminMaricari

      • +23 (25 voturi)    
        Mai bine nu (Joi, 10 octombrie 2013, 18:52)

        CosminMaricari [utilizator] i-a raspuns lui GigiBanosu

        Să plătească cu propria viață, de acord. Doar nu cu propria moarte.
        Ce încercam să spun prin ultima propoziție a comentariului anterior: în România se pune prea puțin preț pe munca în folosul comunității. Vorbeam serios: cum ar fi dacă distinsa doamnă judecătoare ar preda cursuri de -------- [inserați specialitatea dumneaei aici. Cursuri de aranjat cocul, părstilistă facă-se.] celorlalți deținuți? Dacă tot avem „intelectuali” ca de-alde Năstase și Vântu prin pușcării (aveam, mă rog, sper să mai treacă), de ce să le reducem pedepsele pentru cărți scrise și nu pentru ore predate?
        • +15 (15 voturi)    
          Comment sters de user (Joi, 10 octombrie 2013, 20:12)

          GigiBanosu [anonim] i-a raspuns lui CosminMaricari

        • +13 (13 voturi)    
          ridicol (Vineri, 11 octombrie 2013, 6:06)

          oilman [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

          domnisoara judecatoare, nu crezi oare ca studiile superioare iti dau si dreptul sa furi ?
          Uimitoare declaratia mafiotei, arata inca odata ca toti acesti nemernici nu au ce cauta , sint pierduti pentru orice sistem democratic in care statul de drept exista. Evident in romania aceasta judecatoare nu este exceptia.
    • +6 (6 voturi)    
      intelectuale?! hihihi.. (Vineri, 11 octombrie 2013, 12:43)

      T34 [utilizator] i-a raspuns lui CosminMaricari

      .Tinand cont ca buna ei prietena si colega de infractiuni, judecatoarea Antoanela Costache, isi certa vrajitoarea ca nu a avertizat-o ca va fi arestata, despre ce "' 'telectualitate" vorbim aici?! Manelistica, probabil...
      • +4 (4 voturi)    
        De obicei sfertodoctii (Vineri, 11 octombrie 2013, 16:01)

        Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui T34

        fac caz de studiile lor superioare si vecinatatea unor persoane fara scoala le miroase urat. "Doamnele" acestea probabil au furat si cand si-au luat examenele si diploma de licenta. Doar se stie ca in Romania se poate cumpara orice. Iar faptul de a cumpara examene si de a plagia pentru marea majoritate a populatiei, chiar si pentru cei care ne conduc, nu constituie o infractiune, ci o calitate demna de lauda: "ia te uita ce bine s-a DESCURCAT cutare!"
        In plus, nu sunt la puscarie ca sa se simta bine, ci ca sa fie pedepsite ca au furat. Mai ales ca sunt judecatoare.
  • +17 (23 voturi)    
    penibil (Joi, 10 octombrie 2013, 18:18)

    Luc2012 [utilizator]

    la inchisoare si cu liiceanu si patapievici ca n-are cine sa-i tina de urat cucoanei....
    stai ca am alta idee... poate andrei marga?
    • +13 (13 voturi)    
      Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 octombrie 2013, 21:01)

      [anonim] i-a raspuns lui Luc2012

      • +7 (7 voturi)    
        plagiatoru' nu e intelectual (Vineri, 11 octombrie 2013, 11:11)

        danzigk [utilizator] i-a raspuns lui

        e doar hot. punct.
    • +3 (7 voturi)    
      Ii cam amesteci (Joi, 10 octombrie 2013, 21:13)

      dekar [utilizator] i-a raspuns lui Luc2012

      Baiatu',ii cam amesteci in fasole...
  • +15 (15 voturi)    
    Pai e simplu (Joi, 10 octombrie 2013, 18:24)

    eek [utilizator]

    Sa-i mutam pe aia cu studii superioare intr-un loc si s-o lasam pe dansa unde e.

    PS CosminMaricari (deasupra) nici ca putea s-o spuna mai bine.
    • +5 (5 voturi)    
      Corect, numai un analfabet ar fi facut hotia ei (Vineri, 11 octombrie 2013, 9:36)

      pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui eek

      Si cum adica, sa facem separat puscariile? pai o sa sara analfabetii in sus ca cica e discriminare!!! :)
  • +24 (24 voturi)    
    heh (Joi, 10 octombrie 2013, 18:29)

    Shampax [utilizator]

    absolut de acord cu femeia, ca nu are ce cauta cu analfabetii. ar trebui sa fi tratata mai rau decat respectivi, ca doar aia nu stiu ce fac, ea mai ales fiind judecatoare, stia.
  • +27 (27 voturi)    
    Ma scarpin si cuget... (Joi, 10 octombrie 2013, 18:29)

    Mileu [utilizator]

    Parca in Constitutie suntem toti egali, nu?
    Si analfabetul si inginerul si magistratul si parlamentarul ar trebui sa fie discriminati, nu?
    Daca stimata doamna judecatoare "ii pute" sa stea alaturi de analfabete, prostituate sau alte fiinte umane cu un IQ mai coborat decat al dansei atunci sa se gandeasca ca unele dintre amaratele colege de "camera" chiar nu cunosteau legea, ca nu le ducea capul sau ca nu le interesa, dar dansa IMPARTEA LEGEA si pentru parintii colegelor de celula si pentru noi toti. Daca ar fi dupa mine ar fi trebui fi condamnata la conditii extrem de grele comparativ cu colegele sale de celula.
  • +19 (19 voturi)    
    vai deci acest lucru ne deranjeaza... (Joi, 10 octombrie 2013, 18:32)

    warchild [utilizator]

    dar eu nu cred ca au fost suficient de superioare studiile pe care le-a facut de nu a aflat ca nu trebuie sa ia mita. Totusi acum cred ca e la universitatea ca o poate invata, cat despre reeducare... pai cred ca acolo i se ofera suficineta educatie pentru a nu mai face ce a facut deja...

    ii urez sa repete cativa ani ca sa fim siguri ca invata...
  • +24 (24 voturi)    
    hahahaha (Joi, 10 octombrie 2013, 18:43)

    sucaa [utilizator]

    a luat spaga de la infractori, a negociat cu ei. ca urmare face parte din aceasta categorie de hoti. cand ajungi acolo, studiile nu mai conteaza.
  • +11 (11 voturi)    
    studii superioare si ceilalti adica analfabetii (Joi, 10 octombrie 2013, 20:00)

    GeorgeT [utilizator]

    Asa se imparte lumea acum ?
    Studii superioare si ceilalti, adica analfabetii ??!!

    Mama ei oare avea studii superioare cind a procreat-o pe doamna asta cu superioare ?

    Sau a fost vre-o proasta analfabeta care nu a stiut ce greseala face, a mers pe instinct ...
  • +9 (9 voturi)    
    trasa in teapa (Joi, 10 octombrie 2013, 20:03)

    IancuJianu [utilizator]

    dar sa nu fie pusa linga analfabeti, asa cum zicea Vlad Tepes: sa nu pui boierul linga targovet.
    • 0 (6 voturi)    
      really? (Joi, 10 octombrie 2013, 21:09)

      cititoare [utilizator] i-a raspuns lui IancuJianu

      Daca chiar asa zicea, nu mi se pare corect deloc si chiar sint putin dezamagita de dumnealui. Ce mi-e boier, ce mi-e taran... Atita timp cit amindoi au inselat, isi merita soarta la un loc.
  • +13 (13 voturi)    
    Hotii la un loc cu hotii (Joi, 10 octombrie 2013, 20:16)

    kinn2 [utilizator]

    Mie mi se pare corect.
  • +5 (5 voturi)    
    Sper.. (Joi, 10 octombrie 2013, 21:07)

    cititoare [utilizator]

    Ca Romania nu o sa adopte stilul UE al inchisorilor, unde puscariasii ai zice ca stau la hotel, nu in puscarie. Nici inchisorile nu mai sint ce au fost odata...
  • +5 (5 voturi)    
    Experienta (Joi, 10 octombrie 2013, 21:27)

    dekar [utilizator]

    Viorico,fato,profita de experienta aceasta pe care nu ti-ai dorit-o.Esti acolo unde i-ai bagat PE BUNE si tu pe altii.Iar tu, tot pe bune esti acolo,nu fi carcotasa,cu toata parerea de rau.
  • +7 (7 voturi)    
    :))):))) vai cat am ras (Joi, 10 octombrie 2013, 21:30)

    dandra [utilizator]

    cea mai buna gluma. Mititica de ea, ajutati-o sa aiba un trai mai bun in puscarie.
    luati niste abecedare pentru hotii anafalbeti, ca sa se simta doamna judecator corupta mai putin complexata:))
  • +7 (7 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Joi, 10 octombrie 2013, 22:01)

    [anonim]

  • +9 (9 voturi)    
    diferenta: (Vineri, 11 octombrie 2013, 0:01)

    cosminbut [utilizator]

    in codul penal nu exista infractiuni separate pentru furt alfabetizat si furt analfabetizat. e un singur tip de furt si ma bucur ca pedeapsa ii frustreaza mai mult pe cei cu studii superioare pentru ca se presupune apriori ca ei au o capacitate mai mare de discernamant, ceea ce ii face sa deosebeasca intre profesionalism si infractionalitate.
  • +5 (5 voturi)    
    Daca ai luat spaga.. (Vineri, 11 octombrie 2013, 1:55)

    Andrei966 [utilizator]

    de la un analfabet, pardon, militian, aka Dinel Staicu, subofiter, mi se pare normal sa te puna cu analfabetii !!!
  • +5 (5 voturi)    
    STFCUW (Vineri, 11 octombrie 2013, 8:47)

    verucu [utilizator]

    Da banii de la analfabeti cum erau ?
  • +5 (5 voturi)    
    este nedrept pentru hotii analfabeti (Vineri, 11 octombrie 2013, 9:41)

    fosta zoezoe [utilizator]

    care, poate au furat de foame o paine.Acestia s-ar putea simti jigniti sa stea alaturi de tine zdreanta !
  • +3 (3 voturi)    
    Nu pot sa cred! (Vineri, 11 octombrie 2013, 11:24)

    t_roxx [utilizator]

    Cata aroganta si ingamfare la femeia asta! Ea nu ajuns in inchisoare pentru ca a cules floricele pentu batranii abandonati, a ajuns pentru ca este o infractoare! Daca mai are o urma de decenta ar trebui sa se scuze si apoi sa si puna cenusa -n cap.
  • +5 (5 voturi)    
    Umilita ?? (Vineri, 11 octombrie 2013, 12:45)

    adrian88000 [utilizator]

    Dar ce crede dansa ? Ca inchisoarea este un loc unde se aduna premiantii ? Este un loc unde se duc delicventii pentru a isi ispasi o pedeapsa si eventual pentru a fi reeducati.
    Ar face un bine si ei si altora daca ar incepe sa alfabetizeze cateva nenorocite de acolo. care sa iasa din inchisoare stiind sa scrie si sa citeasca, Si i-ar trece si ei mai usor si frumos timpul.
  • +4 (4 voturi)    
    Despre puscarie... (Vineri, 11 octombrie 2013, 14:02)

    rorua [utilizator]

    Nu este asta scopul/rolul puscariei: sa pierzi mai mult decat ai castigat ? Restrangerea libertatii (de orice fel) nu este si ea parte din pedeapsa? Sau poate ar trebui sa fie trimisa la gala premiilor Nobel sa stea de vorba cu elitele! Dansa ar trebui sa stie mai bine. Cat despre umilinta: ce o poate umili mai mult decat ceea ce a comis ea insasi?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by