Ovidiu Hada, fost primar de Hunedoara, incarcerat in urma unei sentinte de cinci ani de inchisoare pentru coruptie data de catre Inalta Curte

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 7 octombrie 2013, 12:24 Dosare Anticoruptie


Ovidiu Hada
Foto: Agerpres
Fostul primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada (PNL), fostul viceprimar Robert Dan si alti doi functionari ai primariei, au fost condamnati vineri la pedepse cu inchisoarea de catre Inalta Curte (ICCJ) intr-un dosar de coruptie, iar luni dimineata se aflau in arestul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), urmand sa fie transferati in sistemul penitenciar. Hada a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare.

"Cele patru mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea, emise vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie, au fost puse in aplicare de politistii hunedoreni, persoanele condamnate fiind incarcerate in arestul IPJ Hunedoara. Cele patru persoane vor fi transferate in sistemul penitenciar", a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, inspector principal Bogdan Nitu.

Fostul primar liberal al municipiului Hunedoara, Ovidiu Marius Hada, a fost condamnat definitiv, vineri, de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare, cu executare, pentru infractiuni de coruptie, in legatura cu incheierea in mod nelegal a unor achizitii publice.

In acelasi dosar, fostul viceprimar al municipiului Hunedoara, Nicolae Robert Dan, a primit trei ani de inchisoare, cu executare.

De asemenea, Daniela Arieta Capalna, care a condus Serviciul buget-contabilitate din Primarie, a fost condamnata la trei ani de inchisoare, iar Ioan Tiplea, fost angajat al Compartimentului de Achizitii Publice, va executa cinci ani de inchisoare.

Instanta suprema le-a respins recursurile celor patru inculpati si a mentinut sentinta data de Curtea de Apel Alba Iulia in urma cu un an, pe 3 octombrie 2012.

Cei patru au fost trimisi in judecata de procurorii DNA in luna iunie 2011, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si complicitate la infractiunile de conflict de interese.

Procurorii sustin ca, in anul 2009, Primaria Municipiului Hunedoara a incheiat cinci contracte de achizitii publice, in principal servicii de consultanta si inchiriere de utilaje, de la SC Aris Mondo Consulting SRL, firma controlata de catre Ioan Tiplea. Prejudiciul calculat se ridica la circa 41.000 de euro.

Cei patru condamnati mai au pe rolul Curtii de Apel Alba Iulia un alt dosar, in care au fost trimisi in judecata de procurorii DNA pentru fapte similare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3077 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    o bila alba (Luni, 7 octombrie 2013, 12:42)

    lucyan [utilizator]

    pentru justitie, ar trebuui ca acesti judecatori sa le "impartaseasa" din logica lor - eventual sa le spuna clar art. din codul penal, si altor judecatori, care in dosare cu perjudicii de milioane de euro dau sentinte cu suspendare...
    nu de mult , un primar de prin dolj parca, in cazul unei mite de 50000 lei, atentie, MITA, a primit 3 ani parca, dar cu SUSPENDARE ...
    judecatorii din acest caz sigur au nevoie de cursuri de reciclare profesionala...
  • +3 (3 voturi)    
    Dubios. (Luni, 7 octombrie 2013, 13:03)

    Cataleya [utilizator]

    Hada - 5 ani inchisoare pt un prejudiciu de 41.000 euro.
    Fenechiu - 5 ani de inchisoare pt un prejudiciu de 1,5 milioane de euro.
    Voiculescu - 5 ani de inchisoare pt un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

    ...........
  • +2 (2 voturi)    
    justitia e pentru catei (Luni, 7 octombrie 2013, 13:32)

    Gobelin [utilizator]

    astia au luat 5 ani pentru 40.000 euro, Remes a luat 7 pentru niste carnati si palinca, da' Nastase doar doi si-un sfert pentru un prejudiciu de cateva milioane.
    halal si la mai mare!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by