VIDEO Sotul cantaretei Sanda Ladosi si alte cinci persoane, arestati pentru evaziune de 4 milioane euro

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 5 octombrie 2013, 18:13 Dosare Anticoruptie


Tribunalul Bucuresti a decis, sambata, arestarea preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri Stefan Tache, sotul cantaretei Sanda Ladosi, si a altor cinci persoane, in dosarul in care procurorii DIICOT fac cercetari pentru o evaziune fiscala de aproximativ patru milioane de euro, informeaza Mediafax. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si politistii au facut joi 56 de perchezitii in Bucuresti si judetele Ilfov, Suceava, Calarasi, Dambovita si Teleorman, la locuintele membrilor unui grup infractional care ar fi produs o evaziune fiscala de aproximativ patru milioane de euro prin neplata TVA, in urma unor circuite financiare fictive derulate prin 18 firme.

In urma perchezitiilor, la sediul DIICOT - Structura Centrala au fost duse la audieri 32 de persoane, procurorii emitand ordonante de retinere pentru sase dintre acestea, printre care si sotul Sandei Ladosi, Stefan Tache.

Procurorii DIICOT au cerut vineri Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva a celor sase persoane retinute pentru evaziune fiscala. Instanta a admis sambata propunerea procurorilor si a dispus emiterea unor mandate de arestare preventiva pe numele acestora.

Anchetatorii au gasit la perchezitii marfuri tranzactionate ilegal, noua pusti de vanatoare si trei pistoale cu aer comprimat. Unele bunuri care apartin suspectilor si partilor responsabile civilmente au fost puse sub sechestru asigurator.

In acest dosar, procurorii DIICOT - Structura Centrala cerceteaza 11 persoane suspectate ca au constituit in Bucuresti un grup de criminalitate organizata care, prin circuite financiare fictive derulate prin mai multe firme, a facut achizitii intracomunitare de materiale de constructii.

Membrii grupului infractional au vandut apoi materialele de constructii in Romania, dar au inregistrat operatiuni nereale in evidentele contabile ale unui numar de 18 societati comerciale pe care le controlau, pentru a reduce valoarea reala a TVA, a precizat DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Potrivit procurorilor, o prima categorie de societati a fost utilizata in calitate de client intracomunitar, pentru achizitiile intracomunitare de materiale de constructii, si respectiv de furnizor national.

O a doua categorie de societati comerciale a fost folosita pentru crearea de circuite financiare fictive, respectiv derularea de operatiuni fictive pentru a evidentia in actele contabile ale societatii care realizeaza achizitii intracomunitare cheltuieli nereale, diminuand astfel cuantumul TVA colectata.

O a treia categorie de societati comerciale - adevarate "fabrici de facturi", conform procurorilor - a fost utilizata pentru a emite facturi fictive care sa permita societatilor din primele doua categorii sa dispuna transferul unor sume de bani in contul acestora, retrase ulterior in numerar de catre membrii gruparii.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























1639 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    ei vedeti (Sâmbătă, 5 octombrie 2013, 18:52)

    I [utilizator]

    asa se explica si inscrierea marilor artisti in PSD. Toti aveau "afaceri", toti aveau nevoie de protectie.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by