DNA: Cei trei directori RADET acuzati de luare de mita au fost trimisi in judecata

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 25 septembrie 2013, 14:28 Dosare Anticoruptie


Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe Ion Voicu, Ovidiu Daniel Gardus si Dan Mavrodin, membri ai conducerii RADET, cei trei fiind acuzati de luare de mita.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, procurorii au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a urmatorilor inculpati:
  • Ion Voicu, director general si director general adjunct RADET (functii ocupate consecutiv la data comiterii faptelor) in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata,
  • Ovidiu Daniel Gardus, director al Directiei exploatare si mentenanta la RADET (la data comiterii faptelor) in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita, in forma continuata,
  • Dan Mavrodin, director economic si comercial in cadrul RADET (la data comiterii faptelor), in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de luare de mita, in forma continuata si complicitate la luare de mita, in forma continuata.

Rechizitoriul DNA:

* In cursul lunii februarie 2013, Ion Voicu si Dan Mavrodin au pretins de la un denuntator, reprezentant al unei societati comerciale, suma de 600.000 lei (reprezentand 10% din suma pe care RADET Bucuresti o datora societatii respective in baza unui contract), pentru a incepe efectuarea platilor aferente materialelor livrate de catre aceasta societate. In perioada februarie-martie 2013, cei doi directori au primit, in trei transe, suma totala de 148.800 lei. Banii i-au fost remisi lui Dan Mavrodin, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Ion Voicu.

* La data de 25 februarie 2013, Ovidiu Daniel Gardus Ovidiu a primit de la reprezentantul aceleiasi societati comerciale suma de 5.000 lei, ca urmare a unei pretinderi anterioare, in scopul de a nu exercita unele atributii de serviciu ce ar fi avut consecinte negative asupra derularii contractelor incheiate de RADET Bucuresti cu respectiva societate. La data de 22 ianuarie 2013, inculpatul Gardus Ovidiu Daniel a mai primit o alta suma, de 50.000 lei, prin intermediul aceleiasi persoane, de la reprezentantul altei societati comerciale care avea contracte cu RADET Bucuresti, dupa ce, anterior conditionase continuarea implementarii contractelor de primirea acelei sume de bani. In acelasi scop, al derularii in bune conditii a contractului, Ovidiu Gardus i-a pretins reprezentantului acestei ultime societati comerciale sa efectueze plata cazarii in cuantum de circa 1.000 euro, pentru doua camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care inculpatul impreuna cu alte persoane intentionau sa o faca in luna aprilie 2013. Desi cererea fusese acceptata, excursia nu a mai avut loc din cauza initierii prezentei anchete penale.

*La inceputul lunii februarie 2013, Mavrodin Dan a pretins si a primit, de la un alt denuntator, administrator al unei alte societati comerciale, suma de 43.000 lei, pentru a dispune efectuarea unor plati restante pe care RADET le datora societatii administrate de denuntator, in baza unui contract de lucrari.

S-a dispus indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului asigurator, asupra unor sume de bani apartinand celor trei inculpati, pana la concurenta sumei reprezentand obiectul infractiunii de luare de mita, in vederea confiscarii.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalului Bucuresti, precizeaza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























999 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by