Laura Codruta Kovesi: Vor fi trasi la raspundere cei care au divulgat informatii din dosarul lui Ioan Oltean

de I.R.     HotNews.ro
Luni, 16 septembrie 2013, 13:18 Dosare Anticoruptie


Procurorul sef al DNA, Codruta Kovesi, a declarat luni ca se fac cercetari privind scurgerile de informatii din dosarul in care Ioan Oltean a fost pus sub invinuire pentru favorizarea infractorului, iar cei care au divulgat date despre perchezitii vor fi identificati si trasi la raspundere penala, relateaza Mediafax.

Codruta Kovesi a spus ca scurgerea de informatii din ancheta care-l viza pe Ioan Oltean este un caz extrem de grav si ca spera sa nu mai existe astfel de situatii la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Procurorul sef al DNA a precizat ca nu poate oferi detalii suplimentare, dar a aratat ca ancheta este in curs si ca vor fi identificati si trasi la raspundere autorii scurgerilor de informatii.

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, in 12 septembrie, ca a inceput urmarirea penala fata de Ioan Oltean, presedinte al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a PDL, vicepresedinte si fost secretar general al partidului, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si pentru favorizarea infractorului.

Ioan Oltean este urmarit pentru ca ar fi intervenit la conducerea CJ Bistrita-Nasaud si la inalti demnitari din ministerele Mediului, Dezvoltarii si Economiei pentru ca anumite firme sa castige licitatii sau pentru ca primarii conduse de edili PDL sa primeasca fonduri publice pentru proiecte.

"Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2010 - 2011, in calitate de presedinte al organizatiei judetene Bistrita-Nasaud a unui partid, de vicepresedinte (2001 - 2011), respectiv secretar general al aceluiasi partid (mai 2011 - iunie 2012), invinuitul Ioan Oltean si-a exercitat influenta asupra presedintelui, respectiv asupra vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Bistrita Nasaud, precum si asupra unor inalti demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului si Ministerul Economiei, in vederea adjudecarii licitatiilor catre anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primariile conduse de primari din cadrul partidului din care invinuitul face parte", a precizat DNA, intr-un comunicat de presa.

Ioan Oltean este cercetat si pentru favorizarea infractorului, procurorii sustinand ca, in seara zilei de 22 martie 2012, a anuntat doua persoane ca a doua zi DNA urma sa faca perchezitii la domiciliile acestora, intr-un dosar in care erau cercetate pentru fapte de coruptie in legatura cu procedurile de achizitie si contractele derulate de Consiliul Judetean Bistrita.

Oltean a fost in 12 septembrie la DNA pentru a lua la cunostinta acuzatiile din acest dosar.

Democrat-liberalul Ioan Oltean declara, la iesirea de la DNA, ca procurorii i-au adus la cunostinta ca este acuzat de favorizarea infractorului intr-o cauza disjunsa dintr-un dosar mai vechi.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























3097 vizualizari

  • -2 (8 voturi)    
    bun, dar! (Luni, 16 septembrie 2013, 14:11)

    srpc [utilizator]

    ce ne facem ce sutele de cazuri de scurgeri de informatii din anii precedenti, cand erau vizati adversari ai d-lui Basescu? aud?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by