​Articol actualizat

VIDEO Deputatul PNL Ovidiu Silaghi a fost audiat la DNA: Sunt niste tampenii si idiotenii ce sustine Valer Marian / Nu am primit nici un ban de la Nelu Iordache

de I.R.     HotNews.ro
Miercuri, 21 august 2013, 9:50 Dosare Anticoruptie


Ovidiu Silaghi
Foto: Agerpres
Fostul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi s-a prezentat miercuri la DNA. Silaghi a declarat ca a fost audiat in dosarul legat de denuntul formulat de senatorul Valer Marian privind referendumul de anul trecut pentru demiterea presedintelui. Silaghi a declarat la iesirea de la sediul DNA ca ceea ce sustine Valer Marian in autodenunt "sunt niste tampenii si idiotenii".

El a vorbit si despre dosarul pentru care DNA a solicitat procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale, pentru trafic de influenta in forma continuata. Silaghi a negat ca a cerut sau a primit bani de la Nelu Iordache si a afirmat ca afirmatiile sale frizeaza logica, intrucat in ziua in care Nelu Iordache a venit la el acasa contractele in cauza erau deja reziliate.

Declaratiile lui Ovidiu Silaghi:
  • Cazul despre care discutam este fraudarea referendummului, se bazeaza pe autodenuntul lui Valer Marian.
  • Sunt niste tampenii si idiotenii ce ssutine dansul acolo si am avut datoria sa vin sa le clarific. .(...) Ca as fi declarat cu 50 mai multi in fiecare ora, pai in 12 ore erau cu 600 mai multi.
  • In celalalt dosar nu prea am informatii, doar de la presaa, declaratiile astea aberante ale lui Nelu Iordache cum ca i-as fi dat bani pentru ce, pentru ca i-am reziliat contractele?
  • Dupa ce am aflat din presa am stat sa ma gandesc, a venit la mine acasa in noaptea respectiva, eu nestiind ca el vine, fara sa il invit, fara sa ii cer.
  • Nu facea nicio legatura, pe dl Span il cunosc de prin '97 si stiam despre el ca la un mom dat a lucrat la Blue Air. Stiam ca a fost ofiter de informatii, nu ca este.
  • M-am certat cu el. A fost un gest urat sa mi-l aduca pe asta pe nepusa masa.
  • Nu avea nicio geanta la el. Sunt convins ca mai exista o inregistrare a plecarilor din Bucuresti, se va vedea ca era in blugi sau tricou. Nu poti sa treci 200.000 de euro prin controlul de securitate al unui aerport.
  • El voia intr-adevar sa nu i se rezilieze contractele, eu nu aveam cum sa ma opun acestei proceduri.
  • Nu mi-a oferit nimic. In 22 el vine sa ma convinga sa nu reziliez, cand pe 22 s-au reziliat. In 10 minute nu a avut timp sa ma ameninte, ca le-am zis sa plece.
  • Nu i-am cerut, nu am primit, nici de la el nici de la interpusi. Frizeaza logica sa vii sa imi dai bani. Eu le-am reziliat, si in ziua in care le-am reziliat sa vii sa imi dai bani.
  • viata mea in ultimul an este un nou sir de coincidente. In ziua in care castiga procesul cu ani, sunt chemat la DNA intr-un nou dosar, cand sunt anuntat candidat la min transporturilor, ani face o sesizare.
  • In 19 DNA cere sa se inceapa urmarirea penala intr-un dosar care contine niste aberatii de neimaginat.
  • Saracul este afectat acum este arestat, poate din razbunare.
  • Nu ma retrag din viata politica, mi-am retras candidatura pentru ca mi se pare normal sa nu pun in incurcatura nici guvernul Ponta, nici pe presedintele Antonescu, nici USL-ul.



Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a solicitat procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta in forma continuata.

Din referatul intocmit de procurori a rezultat ca exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de acesta a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa.

Procurorii DNA sustin ca, in schimb, Ovidiu Silaghi l-a asigurat de derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, si ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil.

Totodata, Ovidiu Silaghi a primit de la aceeasi persoana suma de 200.000 de euro, pentru a-si exercita influenta asupra persoanelor cu functii de decizie din cadrul CNADNR SA in vederea anularii deciziei de reziliere a unui contract si pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte.

Ulterior, liberalul Ovidiu Silaghi a afirmat ca nu a influentat si nu a intervenit in niciun fel in impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nadlac detinut de firmele lui Nelu Iordache, punctand ca este nevinovat si ca este vorba de 'o manevra politica' a presedintelui Traian Basescu.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























3216 vizualizari

  • +7 (13 voturi)    
    la spanzuratoare (Miercuri, 21 august 2013, 9:54)

    florin_f [utilizator]

    spunzuratil pe mafiot, mie nu mi-a dat nimica din aea 200000€, sa fie sanatos :P
  • +7 (11 voturi)    
    hehe (Miercuri, 21 august 2013, 10:20)

    nash pandelica [utilizator]

    dragnea a ajuns ca in jocul ala de copii.
    rece, rece, cald, si mai cald....
    sa speram ca se ajunge si la fierbinte si foc.
    sper ca n'are un colt 45, acasa. :)

    precuroru' sef este penibil. n'are darul vorbirii si nici al logicii. are darul balbaielii.
    si in job, ca la test.
    deci, a fost o cumparatura, la vedere, a celei mai cinstite guvernari, de la descalecatul la balcon, in pulovere rosii.

    dna ramane, alaturi de ani, spaima lor.

    in concluizie, zambetul zeflemitor, al lui dottore, de la inceput de guvernare, ramane numai o amintire.
    arata pleostit, ca unul caruia I s'au inecat niste corabii.
    sau ca un copilot, intr'o masina care a pierdu virajul.
    nu scapa, chip, de base, care fabrica dosare nestingherit.:)
    • -1 (1 vot)    
      ... (Miercuri, 21 august 2013, 12:52)

      vitan.sandu [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

      Trebuie sa fii plecat bine (cu sorcova) ca sa tragi concluziile pe care le balbai mai sus! (oricum vorbesti despre balbele procurorului sef!). Vad ca si alti postaci basisti sunt la post. La ei, ca la seful lor (presedintele) nu exista prezumtia de nevinovatie. Sa le amintesc de Atanasiu, Pacuraru, Chiuariu sau sa-i las in plata Domnului?
      • +1 (1 vot)    
        ba daaa ! (Miercuri, 21 august 2013, 15:20)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui vitan.sandu

        il consider pe dr. tonta nevinovat de balbaielile lui dl. precuror shaf !

        dottore, e nevinovat, rau !
        macar prezumtiv, nevinovat aaa ?!

        altfel, s'ai uo z^ bun^, dupa inima matale !
  • +7 (11 voturi)    
    mai scapam de unul (Miercuri, 21 august 2013, 10:51)

    Catnaijo [utilizator]

    Nene Ovidiule ia du-te matale un pic la mititica si guverneaza de acolo, asa o sa inveti meserie ca nenea jiji, te prinde mai bine meseria asta de pantofar zic eu:)
  • +7 (11 voturi)    
    Ovidiu Silaghi un alt viitor puscariash... (Miercuri, 21 august 2013, 10:56)

    Blue_James [utilizator]

    Partidul lui CACARAU s-a transformat intr-un partid de CACARAI!!!!O sleahta de hoti si coruptzi ce incarca cat pot de pe unde pot!!!!O mizerie de partid, ce va avea soarta tzaranistilor!!!!!"Contractul cu Romania", s-a transformat in "Contractul cu PUSCARIA"!!!!!
  • +4 (10 voturi)    
    trebuie facut urgent ceva... (Miercuri, 21 august 2013, 11:02)

    lucyan [utilizator]

    nu stiu, in privinta ani, dna, sau sa se legalizeze mita, coruptia in general ca altfel ramanem fara conducatorii nostri dragi, care cunosc cel mai bine problemele noastre, nu se mai inscrie nimeni la alegeri (normal, cine este fara de pata)...
    noroc ca avem totusi o justitie dupa acelasi calapod cu politicienii, ii mai spala ea de pete...
    • +1 (1 vot)    
      spun io, dom profesor ! (Miercuri, 21 august 2013, 15:22)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui lucyan

      sa desfiintam ani si dna !

      si daca nu se face, punem primarii in greva.
      ala de la bocsha, a incuiat deja pravalia...pardon, primaria.
      cam tot aia, fin conceptia de guvernare usl'amica.
  • +1 (1 vot)    
    Asta nu stie nimic! (Miercuri, 21 august 2013, 11:40)

    Gabi M [utilizator]

    El este curat,curat!Alt mafiot USLacom provenind din PNL.
  • 0 (0 voturi)    
    NENE , decat sa-ti vopsesti parul si (Joi, 22 august 2013, 1:33)

    fosta zoezoe [utilizator]

    sa-ti faci cararea cu toporul, mai bine faceai o conferinta de presa in care ne spuneai adevarul tau .Tu crezi ca toata lumea se uita la haznale unde poate ai spus ceva mai mult.Apoi , cand apare o propunere de demitar al statului nu e normal ca presedintele sa intrebe toate institutiile daca persoana are o problema ?


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by