Tribunalul Bucuresti a respins cererea de eliberare provizorie a fostei directoare de la Liceul Bolintineanu

de I.C.     HotNews.ro
Sâmbătă, 17 august 2013, 10:44 Dosare Anticoruptie


Cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de fosta directoare a liceului bucurestean "Dimitrie Bolintineanu", Costica Varzaru, a fost respinsa ca neintemeiata, vineri, de Tribunalul Bucuresti, transmite Mediafax. Decizia Tribunalului Capitalei nu este definitiva; ea poate fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

In 2 august, Curtea de Apel Bucuresti a respins recursul Costicai Varzaru fata de prelungirea arestului preventiv.

Costica Varzaru a fost arestata preventiv in 2 iulie, printr-o decizie a Tribunalului Bucuresti, fiind acuzata de trafic de influenta in scopul fraudarii examenului de bacalaureat.

Ea a fost demisa din functia de director al Liceului "Dimitrie Bolintineanu" din Capitala, pe 1 iulie, ziua in care au inceput probele scrise ale examenului de bacalaureat si cand procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si politistii au facut perchezitii la acest liceu, in timpul carora au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

La 1 august, Costica Varzaru, a fost adusa la Parchetul Capitalei, unde i s-a luat probe de scris necesare la o expertiza grafoscopica, pentru a se afla daca ea a intocmit o lista cu 15 elevi care ar fi urmat sa fie favorizati la bacalaureat.

Surse judiciare au precizat, pentru agentia de presa citata, ca anchetatorii din dosarul fraudelor la bacalaureat au gasit la vicepresedintele comisiei de examinare de la liceul bucurestean "Bolintineanu" doua documente pe care erau scrise numele mai multor elevi. In urma audierilor ar fi reiesit ca vicepresedintele comisiei avea listele de la Costica Varzaru, intentia fiind aceea de a fi favorizati la examen elevii mentionati pe foile respective, potrivit surselor citate.

Aceleasi surse spun ca Varzaru a admis in fata anchetatorilor ca a dat listele vicepresedintelui comisiei, iar intrebata care era scopul acestui demers, ea le-ar fi spus anchetatorilor ca "oricine are simpatii, aceia erau elevii pe care ii simpatizam eu mai mult".

Astfel, au mentionat atunci sursele citate, pentru a asigura o buna plaja probatorie privind acest aspect, procurorii au hotarat ca este cazul sa fie facuta o expertiza grafoscopica, pentru a se atesta ca scrisul de pe acele liste apartine Costicai Varzaru.

In acelasi dosar, in ultima perioada au fost audiati si membri ai comisiei de bacalaureat de la "Bolintineanu", precum si elevi.

Anchetatorii au facut, la 1 iulie, in prima zi a examenelor scrise de la bacalaureat, perchezitii la Liceul "Bolintineanu", cu sprijinul SRI, Directiei Generale Anticoruptie si Politiei Capitalei. In timpul perchezitiilor s-au gasit sume de bani in salile de examen, inclusiv asupra unor profesori.

Cinci profesori din comisia de examen si 32 de profesori supraveghetori la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" au fost audiati in 1 iulie la Politia Capitalei. Comisia de examen a fost schimbata dupa proba la Limba romana, iar conducerea liceului a fost demisa de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Elevii au fost perchezitionati de anchetatori la iesirea din salile de examen, la unii dintre acestia fiind gasite fituici.

Sapte candidati la bacalureat de la Liceul "Bolintineanu" au fost eliminati din examen, dupa ce asupra lor au fost gasite dovezi care indica tentativa de frauda, "copiute, carti cu rezolvari, telefoane mobile", la proba de Limba si literatura romana, anunta, marti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

Ulterior, incepand din 5 iulie, zeci de elevi de la "Bolintineanu" au fost audiati, la sediul Politiei Capitalei, in dosarul fraudelor de la examenul de bacalaureat, majoritatea lor afirmand ca s-ar fi strans, in liceu, sume de bani, fara a da insa detalii concrete sau elemente certe privind destinatia banilor, au mai spus sursele citate.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























540 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by