Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, este urmarit penal intr-un nou dosar

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 30 iulie 2013, 15:10 Dosare Anticoruptie


Sorin Apostu, fostul primar al Clujului, este acuzat in al doilea dosar in care e cercetat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ca ar fi luat mita de la mai multe companii multinationale, cum ar fi Carrefour, pentru a le proteja de controalele Directiei Sanitare Veterinare (DSV) Cluj, unde fostul edil a avut functii pana in 2004, informeaza Ziua de Cluj.

Curtea de Apel Targu Mures l-a condamnat joi pe Apostu, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, in cauza de coruptie in care a fost trimis in judecata alaturi de sotia sa, Monica Undina Apostu, omul de afaceri Calin Mihai Stoia si de denuntatoarea din acest dosar, Aspazia Droniuc. Decizia Curtii de Apel Targu Mures nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs in 10 zile de la pronuntare.

"Procurorii din cadrul Serviciului teritorial Cluj al DNA efectueaza acte de urmarire penala fata de persoana mentionata in cerere intr-o cauza penala constituita prin disjungere din dosarul penal in care Sorin Apostu a fost trimis in judecata. Avand in vedere stadiul cercetarilor, in acest moment, informatii suplimentare nu sunt publice, in conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public", a transmis DNA, potrivit Ziua de Cluj.

In urma cu trei saptamani, avocatul lui Apostu, Gheorghita Mateut, declara ca nu stie ca "Apostu sa mai fie cercetat in vreun dosar" si ca fostul primar a primit o rezolutie de neincepere a urmaririi penale. Contactat telefonic, avocatul si-a mentinut punctul de vedere, si a subliniat ca Apostu nu a fost chemat la DNA pentru acel dosar. "Nu stiu ce se intampla, asa se petrec lucrurile in Romania", a spus Mateut.

Procurorii DNA cerceteaza 12 contracte pe care le-a avut firma Toralex, apartinand socrului lui Apostu, cu societati comerciale pentru implementarea sistemului de verificare a calitatii produselor, obligatoriu din 2005. Acuzatia este ca firma ar fi incasat onorarii de circa 1.000 de euro lunar pe fiecare contract, dar nu ar fi prestat serviciul specificat in contract. Doi clienti ai Toralex au fost Carrefour si OMV, care aveau insa in paralel contracte similare cu o alta firma cunoscuta la nivel national. Contractele Toralex erau semnate de sotia lui Apostu, care activa ca jurist in firma. Societatile respective ar fi incheiat contracte cu Toralex pentru a "imblanzi" controalele din DSV Cluj. In acelasi dosar, disjuns din cel in care a fost trimis in judecata, procurorii au extins cercetarile, in noiembrie 2012, adica exact la un an dupa arestarea lui Apostu. Extinderea cercetarilor a vizat suspiciuni privind anularea in mod ilegal a mai multor amenzi, cele mai mari fiind trei amenzi de cate 50.000 de lei, aplicate de angajatii primariei unor firme de constructii sau unor dezvoltatori imobiliari. Conform surselor judiciare, se estima ca paguba produsa astfel bugetului local ar fi de peste 150.000 de lei.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1884 vizualizari

  • 0 (2 voturi)    
    Mitoman - luator de mita (noul DEX) (Marţi, 30 iulie 2013, 17:06)

    MiticaPalarierul [utilizator]

    Mitoman - luator de mita (noul DEX al limbii romane moderne, dupa prof dr Bokkutu Warza Banga de KluKuju Ukulele).

    Asa si cu dl Aprostu - fost primar de Cluj Napoca, creatura fostului premier Boc, prin hibridare autogena cu usorul din dreapta portii de la curtea parintilor sai - adica cu palimarul ala unde se scarpina mai bine Duman cand venea de pe islaz acasa).

    "Patria si Dreptul Meu!"
    .


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by