Fostul sef ANAF, Serban Pop, pus sub urmarire in dosarul sefului Antena TV Group, Sorin Alexandrescu

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 25 iulie 2013, 14:27 Dosare Anticoruptie


Serban Pop, in 2008
Foto: AGERPRES
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de fostul presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Serban Pop, in dosarul de santaj in care este implicat seful Antena TV Group, Sorin Alexandrescu. Serban Pop este acuzat de infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in scopul obtinerii de foloase pentru altul, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Care sunt acuzatiile procurorilor:
  • In calitatea sa de presedinte al ANAF, in perioada ianuarie - aprilie 2013, Serban Pop a fost informat in mod oficial cu privire la faptul ca o echipa de control a Garzii Financiare - Comisariatul General a efectuat un control incrucisat la doua societati comerciale, din care una era reprezentata de partea vatamata.
  • Prin intermediul echipelor de control, Serban Pop a intrat in posesia unor documente si, cu toate ca era tinut sa pastreze confidentialitatea asupra activitatilor desfasurate, in luna aprilie 2013, seful ANAF de la acea vreme i-a prezentat lui Sorin Alexandrescu informatii, ce nu erau destinate publicitatii, referitoare la derularea controlului dispus de conducerea Garzii Financiare dar si cu privire la documente a caror publicare ar fi compromis imaginea publica si credibilitatea persoanelor juridice supuse controlului Garzii Financiare.
  • Serban Pop i-a remis lui Sorin Alexandrescu copii ale documentelor a caror lansare in spatiul public ar fi fost de natura sa compromita atat partea vatamata cat si societatea comerciala reprezentata de aceasta.

Serban Pop a detinut functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala intre 17 aprilie 2012 - 22 aprilie 2013. Pop a fost vicepresedinte al aceleiasi institutii intre februarie 2008 - ianuarie 2009.

In aprilie 2012, la putin timp dupa dupa numirea lui Serban Pop in functia de presedinte ANAF, HotNews.ro a realizat o ancheta avand drept punct de plecare incercarea de a afla ce companii a reprezentat in instanta firma de avocatura "Pop, Savin si Asociatii".

Serban Pop este asociat in firma de avocatura cu Alina Corina Savin, care este reprezentanta unor firme off-shore si l-a imprumutat in 2008 pe Bogdan Dumitrescu, si el reprezentant al unor firme off-shore cu 250.000 de euro. Contactat la acea vreme de HotNews.ro, Serban Pop, pe atunci seful fiscului, a declarat ca nu are interese in nici o companie off-shore, ca nu detine si nici nu a detinut firme off-shore si ca nici nu le-a reprezentat ca avocat. El a mai spus ca a devenit partener in casa de avocatura "Pop, Savin si asociatii" in anul 2011.

Pe 24 ianuarie la Tribunalul Bucuresti a fost inregistrat dosarul nr 9075/301/2011, un recurs la o decizie a Judecatoriei sector 3. In acest dosar SC Societatea Hoteliera Times SRL, care detine hotelul Golden Tulip Times din Bucuresti, a actionat in instanta Administratia Finantelor Publice a Sectorului 2 si compania SC Media 10 SA.

Potrivit delegatiilor depuse la dosar si a motivelor de recurs, compania Societatea Hoteliera Times SRL este reprezentata in dosar de casa de avocatura Pop, Savin si Asociatii, adica de casa de avocatura a lui Serban Pop sef al ANAf la acea vreme. Pe delegatia de la dosar apare Alina Savin.

In dosar Societatea Hoteliera Times a incheiat un contract cu Media 10 SA pentru promovarea hotelului Golden Tulip Times. Societatea nu a platit facturile emise de Media 10 SA in valoare de aproximativ 900 euro. Media 10 a cerut ANAF poprirea conturilor. ANAF sector 2 a emis o adresa de infiintare a popririi. S-a pus in miscare procedura de executare silita. Societatea Hoteliera Times a contestat poprirea si procedura de executare in prima faza la Judecatoria sector 3, care insa a respins contestatia.

Societatea Hoteliera Times SRL are ca unic actionar compania off-shore I.C.B. Investment Limited inregistrat in LARNACA, Cipru.

La adresa Bulevardul Decebal nr. 9, unde este inregistrata Societatea Hoteliera Times SRL au mai fost inregistrate alte doua firme Compania Hoteliera Times SRL si Societatea de Gestiune Hoteliera Times SRL. In ultimele doua companii actionara este Susnea Florentina, fosta directoare a Directiei Mari Contribuabili din Ministerul Finantelor.

Pe rolul instantelor din Bucuresti sunt inregistrate doua procese intre Florentina Susnea si ANAF. In 2010, ANAF sector 2 a cerut insolventa companiei SC Finserv Company SRL, la care  Florentina Susnea era actionar majoritar. ANAF a cerut insolventa pentru ca firma a inregistrat datorii la bugetul de stat; potrivit documentelor din dosar este vorba de 350.000 lei. In iulie 2011 Tribunalul Bucuresti a inchis procedura de insolventa, dar ANAF a deschis un alt proces impotriva Florentinei Susnea prin care solicita recuperarea unor sume de bani direct de la ea si a cerut instantei sa dispuna recuperarea pasivului neacoperit al societatii  SC Finserv Company SRL de la Florentina Susnea. ANAF precizeaza in cerere ca Florentina Susnea a administrat defectuos societatea SC Finserv Company SRL. Si in acest dosar delegatia avocatiala este semnata de Alina Savin.

Dosarul de santaj

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au mai dispus joi, in acelasi dosar, extinderea cercetarilor si inceperea urmaririi penale fata de persoana juridica S.C. ANTENA 3 S.A. in sarcina careia s-a retinut complicitate la infractiunea de santaj, precizeaza DNA, intr-un comunicat de presa.

In dosar este urmarita penala si Camelia Voiculescu, acuzata de complicitate la infractiunea de santaj.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat in libertate in dosarul in care este acuzat de procurorii DNA ca l-ar fi santajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei sa semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai pana in 6 iunie, cand Tribunalul Bucuresti i-a inlocuit masura dispusa de Judecatoria Sectorului 1 cu interdictie de a parasi tara.

Sorin Alexandrescu a depus, in 22 iulie, o plangere penala la Parchetul Judecatoriei Sectorului 5, pentru denunt calomnios in cazul administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, in care a aratat ca acesta a folosit date false sau eronate atunci cand l-a denuntat la DNA.

In 11 iulie, procurorii au extins cercetarile in dosarul lui Sorin Alexandrescu si au dispus inceperea urmaririi penale fata de Camelia Rodica Voiculescu, in calitate de asociat la SC Antena TV Group SA si la SC Intact Publishing SRL, si de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la santaj.

De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA si SC Intact Publishing SRL, pentru santaj, potrivit DNA.









Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























6333 vizualizari

  • +10 (10 voturi)    
    La ocna cu el ! (Joi, 25 iulie 2013, 14:32)

    Andra99 [utilizator]

    Astfel de personaje nu au ce ocupa o functie de functionar public. Ar trebui sa infunde puscaria pentru aceste fapte reprobabile !
    • -1 (7 voturi)    
      Da, la ocna cu el (Joi, 25 iulie 2013, 15:17)

      Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Andra99

      Daca a fost atat de fraier incat sa se lase prins cu fofarlica.
      Trebuia sa invete de la procurorii DNA cum se dau stenograme la popor din dosare aflate in cercetare.
      • 0 (6 voturi)    
        la stenograme ma gandeam si eu (Joi, 25 iulie 2013, 15:40)

        jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        bubuiau ziarele de ele si nimeni nu s-a sesizat
        • +4 (4 voturi)    
          adica ce era mai bine ? (Joi, 25 iulie 2013, 16:19)

          furioasa [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          Sa nu se afle niciodata ? Da ?
          Sa fie lasati in pace , ca doar sunt pe mosiile lor. Nu sunt functionari ai statului .
          Asta imi aminteste de Zoe Petre, care intr-un interviu, in direct ,la radio, intrebata ce parere are despre contrabanda cu tigari ( scandalul de pe aeroport numai ce izbucnise) , a raspuns foarte nonsalant : " Lasati contrabandistii sa isi vada de contrabanda lor .Altele sunt problemele tarii ! "
          • +1 (3 voturi)    
            legea e lege pentru toti (Joi, 25 iulie 2013, 17:05)

            jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui furioasa

            suntem de acord cu totii, nu?
      • +1 (5 voturi)    
        "cum se dau stenograme la popor" (Joi, 25 iulie 2013, 16:06)

        ty [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

        Dupa ce ati prostit 7.4 milioane sa va voteze, acu va aratati inalta apreciere pentru popor.
        • 0 (4 voturi)    
          hai sa-ti spun o noutate (Joi, 25 iulie 2013, 16:50)

          Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui ty

          N-am fi avut 70% USL in parlament daca Basescu ar fi fost un om politic responsabil si cu scaun la cap. Multumim, marete Carmaci!
          • 0 (0 voturi)    
            hai sa-ti spun o un adevar (Vineri, 26 iulie 2013, 22:06)

            ty [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

            Nu ati fi avut 70% USL in parlament daca nu ati fi avut nerusinarea sa mintiti poporul de care azi va bateti joc. Romania nu va putea sa recupereze raul facut de voi nici in urmatori 10 ani.
  • +10 (10 voturi)    
    Daca (Joi, 25 iulie 2013, 14:41)

    mos ion roata [utilizator]

    procurorii il vor ajuta sa ajunga ,acolo,unde este locul infractorilor,va avea ocazia sa se uite non stop la latrina.(fara abonament)
  • +9 (9 voturi)    
    LoL (Joi, 25 iulie 2013, 14:49)

    Qwertz [utilizator]

    Ce fatza de nedumerit are!!!
    • +4 (4 voturi)    
      Gresit! (Joi, 25 iulie 2013, 16:40)

      inganduratul [utilizator] i-a raspuns lui Qwertz

      Fata lui nu exprima nedumerire ci SLUGARNICIE!
  • +9 (9 voturi)    
    Stam cu sulfetul la gura. Ce faci, Doamne, dormi? (Joi, 25 iulie 2013, 14:54)

    hotnewsfil [utilizator]

    Speram sa nu fie uselist de-a nostru.
    Daca e uselist, inseamna ca sigur, si aici, e mana lui Basescu.
    Doamne, fa ceva sa nu fie de-al nostru, ia-le mintea procurorilor, nu ne lasa cu sufletul la gura!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by