Stire actualizata

Sentinta definitiva: Gigi Becali, Victor Babiuc si Dumitru Cioflina, condamnati la cate doi ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu MApN. Prin contopirea pedepselor, Becali va executa trei ani de inchisoare

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 20 mai 2013, 6:22 Dosare Anticoruptie


Gigi Becali
Foto: AGERPRES
Gigi Becali a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare si interzicerea unor drepturi pe cinci ani in dosarul in care era anchetat pentru schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii National (MApN), potrivit sentintei definitive pronuntate luni de Inalta Curte de Casatie si Justitiei.

Gigie Becali mai fusese condamnat pe 11 februarie la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoana, cu un termen de incercare de 8 ani.

In urma deciziei de azi, Instanta Suprema a decis contopirea pedepselor si anularea suspendarii primei pedepse, cea de trei ani. Astfel, in urma acestei decizii, Gigi Becali va executa cea mai mare pedeapsa, cea de trei ani de inchisoare cu executare.

Becali are varsta de 55 de ani si nu va beneficia de reducerea executarii pedepsei la o treime, scutire valabila doar pentru persoanele mai in varsta de 60 de ani, precum a fost cazul condamnarii fostului premier Nastase.

Gigi Becali este membru in Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, din partea PNL.

Ceilalti condamnati:
  • Victor Babiuc, fost ministru al Transporturilor - a fost condamnat pentru abuz in serviciu la doi ani de inchisoare si la interzicerea unor drepturi pe cinci ani.
  • Dumitru Cioflina, general, fostul sef al marelui Stat Major - a fost condamnat pentru abuz in serviciu la doi ani inchisoare si interzicerea unor drepturi pentru cinci ani.
  • Fiica lui Babiuc, Ioana Babiuc, a fost achitata.
Alte masuri luate de instanta:
  • Gigi Becali si Dumitru Cioflina vor trebui sa plateasca 421.280 USD sau echivalent in lei plus dobanda de referinta a BNR.
  • Babiuc si Gigi Becali vor trebui sa plateasca 448.378 USD sau echivalentul in lei plus dobanda de referinta a BNR
  • Becali va mai plati 21.000 USD plus dobanda BNR din '98 pana in prezent.
  • Justitia a pus sechestru pe doua terenuri ale lui Gigi Becali din Voluntari.
  • Judecatorii au mentinut sechestrul asigurator pus pe trei imobile apartinand lui George Becali, Dumitru Cioflina si Victor Babiuc
  • Cei trei inculpati trebuie sa achite cate 25.000 de lei cheltuieli judiciare catre statul roman.

Judecarea recursului in acest caz a fost finalizat pe 14 mai de catre un complet de cinci judecatori condus de presedinta ICCJ, judecatoarea Livia Doina Stanciu.

In acest dosar, pe 24 mai 2012, un complet de trei judecatori de la instanta suprema i-a achitat pe inculpati, pe motiv ca infractiunii ii lipseste unul dintre elementele constitutive.

Informatii de context:

Plecarea lui Becali din tara, oprita de procurori pe aeroport


Gigi Becali a fost oprit de politisti, duminica noaptea, pe Aeroportul "Henri Coanda", de unde voia sa plece din tara, si a fost adus la audieri la Parchetul ICCJ, fiind cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu intr-un nou dosar, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Potrivit surselor citate, politistii au pus in executare mandatul de aducere emis de procurori pe numele lui Gigi Becali, acesta fiind dus la Parchetului instantei supreme pentru a i se aduce la cunostinta ca are interdictie de a parasi tara. Gigi Becali ar fi cercetat pentru inselaciune si abuz in serviciu intr-un dosar privind Avicola Iasi.

In 11 februarie 2013, Gigi Becali fusese condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul sechestrarii de persoane, cu un termen de incercare de 8 ani. Decizia a fost definitiva.

Plecarea lui Becali din tara, inainte de prima sentinta in care a fost condamnat in alt dosar

Atunci, instanta a decis sa ia masura suspendarii exercitarii pedepsei (practic inchisoare cu suspendare) pe o perioada de 8 ani. (Aceasta masura de suspendare a executarii pedepsei a fost, astazi, 20 mai 2013, anulata de catre ICCJ, iar Becali urmeaza sa execute acum cei trei ani de inchisoare).

Inainte de pronunatrea acelei decizii, Gigi Becali a parasit tara si s-a deplasat in Dubai unde urma sa astepte decizia finala.

  • "Daca mi se intampla o nedreptate, nu ca nu mai calc prin Romania, dar nici aerul de aici nu-l mai respir! Si in aer daca sunt, ocolesc spatiul Romaniei. Cum adica, dupa ce m-au luat de la 6 dimineata cu 20 de mascati, sa mai ceara si 11 ani?", spunea Gigi Becali.

Dosarul "Schimbul de terenuri cu MApN"

Pe 14 mai, un complet de 5 judecatori de la ICCJ a finalizat marti dosarul schimbului de terenuri dintre deputatul George Becali si Ministerul Apararii Nationale (MApN). La ultimul termen al procesului de marti, George Becali si fostul ministru al Apararii Victor Babiuc nu au fost prezenti in sala de judecata, ultimul invocand motive se sanatate, potrivit Agerpres.

In schimb, Dumitru Cioflina, fost sef al Marelui Stat Major General si secretar de stat in MApN, a declarat in fata judecatorilor ca este nevinovat si sufera de depresie inca din anul 2004, cand a fost deschis acest dosar de catre procurori.

"Atat in rechizitoriu, cat si in motivele de recurs, DNA a mistificat adevarul in ceea ce ma priveste. Am constiinta curata. Eu nu am incalcat niciodata regulamentele militare. Oamenii din subordine imi puneau 'generalul Stoper', pentru ca nimic nu trecea de mine, nici macar o virgula. Din 2004, ma tratez de depresie profunda", a spus Cioflina.

Si fiica lui Victor Babiuc, Ioana Babiuc, a afirmat in instanta ca este nevinovata si ca nu are nicio legatura cu schimbul de terenuri dintre Becali si MApN.

In pledoariile lor, avocatii lui Becali au afirmat ca terenurile date la schimb de Armata nu se aflau in proprietatea statului, deoarece ele au fost rechizitionate de la diverse persoane, care ar putea fi considerate ca prejudiciate.

Ei au recunoscut ca documentele prin care s-a facut schimbul de terenuri sunt nule, deoarece statul roman nu avea titlu de proprietate asupra terenurilor, dar aceasta chestiune trebuie rezolvata in instantele civile.

Unul dintre avocati a depus la dosar o scrisoare semnata de George Becali, in care acesta isi ia angajamentul de a despagubi acele persoane, daca acestea vor deschide in viitor actiuni in Justitie impotriva statului roman.

De cealalta parte, procurorul de sedinta a solicitat judecatorilor condamnarea tuturor inculpatilor la inchisoare cu executare: George Becali, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc, Dumitru Cioflina, fost sef al Marelui Stat Major General si secretar de stat in MApN, si Ioana Cristina Babiuc, fiica fostului ministru Victor Babiuc.

In plus, procurorul a cerut ca pedeapsa complementara degradarea militara a lui Dumitru Cioflina si plata de catre inculpati a unor despagubiri catre Ministerul Finantelor - George Becali si Dumitru Cioflina - 423.000 dolari, George Becali si Victor Babiuc - 448.000 dolari, reprezentand diferenta de valoare intre cele doua terenuri schimbate cu MApN; George Becali si Dumitru Cioflina - 21.000 dolari, reprezentand valoarea unui teren de 1,07 ha pe care Becali nu l-a mai dat MApN - si mentinerea sechestrului asigurator pus pe bunurile inculpatilor.

Achitarea si detaliile dosarului "Schimbul de terenuri cu MApN"

Pe 24 mai 2012, un complet de trei judecatori de la instanta suprema i-a achitat pe inculpati, pe motiv ca infractiunii ii lipseste unul dintre elementele constitutive.

Decizia judecatorilor a fost luata cu unanimitate, insa hotararea a fost atacata cu recurs de procurorii anticoruptie.

George Becali a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, iar Victor Babiuc, fost ministru al Apararii Nationale in perioada decembrie 1997-2000, este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata si luare de mita.

De asemenea, Dumitru Cioflina este acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata, iar Ioana Cristina Anca Babiuc, fiica fostului ministru, a fost acuzata de complicitate la luare de mita.

Procurorii sustin ca prejudiciul cauzat statului prin efectuarea a doua schimburi de terenuri este de aproximativ 900.000 dolari.

Ministerul de Finante s-a constituit parte civila in proces cu suma de peste 940.000 dolari, iar in vederea recuperarii acestei pagube procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ale lui Cioflina, Becali si Babiuc.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























49880 vizualizari

  • +94 (110 voturi)    
    Gigi-Mafiotul (Luni, 20 mai 2013, 8:32)

    hotnewsfil [utilizator]

    In sfarsit, Gigi si-a dat arama pe fata. Fata de mafiot perfid, 'smecher de mahala' lipsit de scrupule, fariseu de gang, mitocan, manat de singura lui dragoste, de care face caz, 'dragostea pentru bani'.
    Lichelele l-au bagat in parlament, in 'comisia de justitie' si in parlamentul european.
    Acest mizerabil face mai mult rau Romaniei decat toti cersetorii si hotii care "ne reprezinta" in intreaga lume.
    Aceasta fotografie-portret, atasata articolului, trebue sa fie afisata in toate scolile si bisericile din Romania, sa devina si 'emblema tarii', afisata in toate marile companii de turism din lume.
    Dracula este o poveste despre Romania, Gigi-Mafiotul este realitatea, este 'concentratul' de romanism de dupa '89.
    Romii sunt ingeri pe langa unicul,mafiotul Gigi.
    • -32 (86 voturi)    
      gigi (Luni, 20 mai 2013, 9:32)

      rocknum [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      tu tii ori cu rapid ori cu dinamo :))
      chiar nu cred ca cea mai mare problema a tarii asteia este gigi
      multmai periculos e varanul care continua sa otraveasca mintile lumii cu televiziunile lui
      • +130 (134 voturi)    
        a (Luni, 20 mai 2013, 9:54)

        a2t [utilizator] i-a raspuns lui rocknum

        Este loc pentru toti in inchisoare. Si pentru varan si pentru gigi, sa nu fim zgarciti. Toate la timpul lor.
        • +45 (47 voturi)    
          corect (Luni, 20 mai 2013, 18:47)

          grongobar [utilizator] i-a raspuns lui a2t

          anticoruptia incepe cu rechinii cei mari.pana nu intra in inchisoare si nu executa pedeapsa unii ca becali,copos,borcea,nastase,voiculescu etc,etc,etc ... nu se va teme nimeni.cand insa se va vedea ca si acesti "intangibili" sunt supusi legii,atunci si nasul de tren si asistenta medicala si diversii trepadusi care pun cate o stampila si pretind bani se vor teme si poate candva se va civiliza si tara noastra.
      • +30 (32 voturi)    
        Nu cred ca este corect... (Luni, 20 mai 2013, 18:42)

        Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui rocknum

        ...sa pui problema in acest fel.
        Legea este lege si trebuie respectata de toti cetatenii, in mod egal, dar mai ales de demnitari.
        Cei care o incalca trebuie, toti, sa suporte rigorile legii, fara exceptie, proportional cu gradul de vinovatie pentru care au fost condamnati.
        • -13 (21 voturi)    
          ciorile mafiote nu sunt condamnate asa de aspru (Luni, 20 mai 2013, 20:03)

          catalin [anonim] i-a raspuns lui Lucky1

          Si clanurile de tigani care se ocupau cu taxe de protectie, camatarie, proxenetism si trafic de arme de razboi, la aia de ce nu se vorbeste atat si de de ce nu li se dau pedepse asa de mari????...aia sunt protejati de UE si de elitele globalimului spurcat
          • +6 (8 voturi)    
            Clanuri mafiote (Marţi, 21 mai 2013, 8:18)

            Sani [utilizator] i-a raspuns lui catalin

            Dragule, nu intelegi prea multe din lumea asta nu-i asa?

            Ai fi putut banui de exemplu, ca Becali este purtatorul de cuvant a clanurilor interlope, mafiote, sau cum vrei tu sa le spui.

            Interlopul de rand il priveste cu admiratie pe Sile Camataru, care la randul sau ar dori sa ajunga in locul lui Becali, care si el, ar dori pozitia lui Antonescu.

            Iata, ti-am expus mai sus o suita de mafioti. Asteptam acum ca si nivelul_1 (Antonescu) sa-l urmeze pe prietenul Becali.

            Cat despre mata, imi pare rau, nu exista cursuri la care sa se predea "materie cenusie".
            ramai si tu printre cei 70% de romani a caror inteligenta a fost dovedita prin vot.
            • +1 (3 voturi)    
              glumesti nu? (Marţi, 21 mai 2013, 12:18)

              claudiu [anonim] i-a raspuns lui Sani

              cica Antonescu :))) Ai vrut sa scrii Basescu nu? Basescu cand intra la puscarie?
        • +22 (22 voturi)    
          Demnitarii... (Luni, 20 mai 2013, 20:29)

          Catz Kitty [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

          ... ar trebui sa "beneficieze" de un spor agravant, pentru ca, nu-i asa, lumea i-a les pe baza integritatii lor morale :)
    • +49 (53 voturi)    
      Sfantul Gigi, Mita pentru Dumnezeu (Luni, 20 mai 2013, 16:26)

      hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      Pentru sacrificiile materiale si de suflet pe care Gigi le-a facut pe tot parcursul vietii lui, in fofosul exclusiv al celor saraci, propun ca biserica sa ii acorde acum titlul de 'Sfantul Gigi-facatorul de minuni', sa se introduca, in calendarul ortodox, o zi care sa ii poarte numele : 'Sfantul Gigi'. De 'Sfantul Gigi', toata tara sa aiba trei zile libere.
      Sunt nedrepti cei care spun ca procentul de 0,005, din castigul lui anual, pe care Gigi il cheltueste in folosul celor saraci, este o incercare pe care Gigi o face de a-l mitui pe Dumnezeu, un targ, cu scopul de a-si ii creaste rapid averea, aceasta minuscula cota fiind, in conceptul lui Gigi, 'Mita pentru Dumnezeu'.
      • +17 (19 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 mai 2013, 18:44)

        [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

      • +8 (10 voturi)    
        Revolta unor ziaristi (Marţi, 21 mai 2013, 8:26)

        hotnewsfil [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

        Ziaristii de la unele posturi TV vor manifesta la geamurile ICC, purtand pancarte pe care va fi scris : 'Ne-ati luat painea de la gura; dati-ni-l inapoi pe Gigi, hainilor; avem familie, avem copii, avem datorii la banci'.
    • +21 (25 voturi)    
      terenul? (Luni, 20 mai 2013, 18:04)

      sindbad [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      stati putin, dar cum ramane cu paguba MAPN???
      • +19 (21 voturi)    
        ? (Luni, 20 mai 2013, 18:26)

        sindbad [utilizator] i-a raspuns lui sindbad

        900 000 dolari ??? :)))
        pai chiar merita .
    • -30 (46 voturi)    
      totusi, uitam un amanunt: (Luni, 20 mai 2013, 18:39)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      Gigi este si generos cu cei saraci....recunosc ca e mafiot, perfid, fara scrupule....dar a mai dat si bani la saraci si la biserici.
      Ceilalti mafioti sunt mult mai hoti, perfizi, lacomi, , numai ca nu ar da un ban altuia.
      E si asta o diferenta....Gigi ar merita totusi circumstante atenunante, a facut si bine, nu numai rau.
      • +22 (26 voturi)    
        Da (Luni, 20 mai 2013, 18:46)

        muciflenduri [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        Cred ca se impune sa ii se dea o celula proaspat varuita, pentru ca a facut si lucruri bune.
        • +6 (8 voturi)    
          Celula... (Luni, 20 mai 2013, 20:41)

          Catz Kitty [utilizator] i-a raspuns lui muciflenduri

          ... izolata cu un strat gros de azbest. Asa ca la sediul NATO. Cine stie, cunoaste ce se intampla :)
      • +18 (22 voturi)    
        da cum sa nu ! (Luni, 20 mai 2013, 18:47)

        kkciosuldelahamangia [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        sa-l iertam pt. pomeni date unora, in schimb altora nu le-a platit salariile si i-a falimentat.
        sper ca justitia sa-si faca datoria si in cazul flagrant valiza, iar cu asta retrogradarea clubului infiintat de comunisti, si ajutat sa nu dispara de alt comunist dupa '89, recte nastase.
      • +18 (20 voturi)    
        . (Luni, 20 mai 2013, 18:52)

        Raid [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        face milioane de euro prin tot felul de combinatii mai mult sau mai putin legale si da o parte minuscula, pt el, la saraci. Multi oameni cu bani fac asta, dar nu o fac in direct la TV
      • +12 (14 voturi)    
        Si tu la fel (Luni, 20 mai 2013, 19:09)

        math [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        Te apreciem nespus pentru ca ceilalti sustinatorii lui Gigi sunt mult mai saraci cu duhul, deci printre sustinatorii mafiotilor samariteni (multiubiti si multiertati de biserica) tu esti un mic geniu.
      • +2 (4 voturi)    
        Interpretare (Marţi, 21 mai 2013, 8:22)

        Sani [utilizator] i-a raspuns lui bancher

        Adica, mai pe intelesul nostru, Becali ar trebui sa stea pe veci in inchisoare, iar ceilalti (care ceilalti mai draga?) sa moara in chinuri medievale.

        Bai fraiere, orice mafiot mai spalat este generos cu cei "saraci". Si stii de ce?

        Pentru ca sa pacaleasca prosti ca tine!
        In plus, ii poate folosi pentru tot felul de lucruri murdare, ei ramanand curati.

        Hai curaj, poate-ti mai creste un neuron pe seceta asta.
      • +3 (5 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 mai 2013, 9:11)

        [anonim] i-a raspuns lui bancher

    • +13 (17 voturi)    
      Gigi Becali...lifer PNL...la puscarie (Luni, 20 mai 2013, 18:45)

      Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      in ianuarie 2012 si-a trimis oile la mineriada USL...acum a venit rasplata
      • -14 (20 voturi)    
        ?? (Luni, 20 mai 2013, 22:02)

        Ciprian_DC [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

        Dar cand se imbata Basescu cu el dupa meciuri ai uitat, nu?!..si pleca beat cu masina in vazul intregii tarii...cu VW Golf, tin minte: l-a intrebat cineva de sanatate?..politia rutiera?..ca doar fusese filmat cu putin inainte ciocnind cu Gigi!
        • +5 (7 voturi)    
          Subiuectul este Becali (Marţi, 21 mai 2013, 8:23)

          Sani [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian_DC

          Ma rog, noi stim ca Basescu este de vina.
          Ne-ati spus-o deja de mii de ori....
          • -1 (5 voturi)    
            :) (Marţi, 21 mai 2013, 9:32)

            Ciprian_DC [utilizator] i-a raspuns lui Sani

            N-a zis nimeni ca Basescu e de vina aici! Ma irita la culme doar cat de scurta e memoria voastra! TOTI au colaborat cu el intr-o forma sau alta, dar voi(astia care credeti ca Basescu si Udrea sunt mai breji decat Voiculescu sau Mitrea) nu-i vedeti decat pe aia care sunt convenabili in sustinerea convingerilor voastre! Si stiti ca am dreptate, dar ma rog...cand esti atat de indoctrinat, mai greu sa admiti....ultimul mesaj pe care-l dau pe "hotnews"! A incerca sa comentezi aici si pe "evz" e acelasi lucru cu a incerca sa comentez pe "antena3" sau "jurnalul": numai fantici, fara nici o nuanta(aia "rau absolut, aia "binele absolut"). PA!
            • 0 (2 voturi)    
              Repet (Marţi, 21 mai 2013, 9:58)

              Sani [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian_DC

              Subiectul este Becali!
            • +2 (2 voturi)    
              Stai putin ! (Marţi, 21 mai 2013, 11:08)

              adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian_DC

              Imi esti dator cu niste rasounsuri. Nu fugi !
              Ti-am pus cateva intrebari decente. Sper sa raspunzi. Dac nu stii raspunsurile nu te rusina. Intreaba si vei primi raspuns.
        • +1 (1 vot)    
          Beat? (Marţi, 21 mai 2013, 11:04)

          adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian_DC

          Cum ti-ai dat seama ca era beat ? L-ai consultat tu ? I-ai dozat alcoolemia ?
          De ce te repezi. Ce inseamna "beat " in acceptiunea ta?
          Un pahar de vin ce alcoolemie da ? Stii ?
    • +18 (18 voturi)    
      awesome (Luni, 20 mai 2013, 18:46)

      dandra [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

      3 ani de liniste si mai putin retardism la tv sau presa.
      inspirata reclama ati ales" 2013 - anul schimbarii" sa speram ca este in bine.
      • +12 (12 voturi)    
        s-o crezi tu (Luni, 20 mai 2013, 20:08)

        math [utilizator] i-a raspuns lui dandra

        va scrie pe blog, va scrie cateva carti, va colora alte carti. Va fi eliberat pentru opera realizata si buna purtare dupa 11 luni.

        Televiziunile vor fi tot timpul pe faza. Steaua va fi noua Barcelona. Oaia va deveni animalul nostru national.
    • -13 (17 voturi)    
      jipabeatrice@yahoo.com (Luni, 20 mai 2013, 22:20)

      nu conteaza [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

      Sper sa iasa in maxim 2 luni..sa le poata sta mancarea-n gat celor ce nu-l inghit pe omul asta.Nu este Gigi un om f inteligent,sau f corect,insa ce a facut el ptr mult oameni,nu au facut NIMENI din politica...Terminati cu aruncatl pietrelor ...ca nici nu stiti cum maine va cade o stanca in crestet...
      • +2 (4 voturi)    
        Nu contezi matale. (Marţi, 21 mai 2013, 8:25)

        Sani [utilizator] i-a raspuns lui nu conteaza

        Vezi ca ai problemute la mansarda.

        Ai primit si tu ceva biscuiti de la Becali in schimbul unor urlete in Piata anul trecut?
      • 0 (0 voturi)    
        Nu te rusina. (Marţi, 21 mai 2013, 11:10)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui nu conteaza

        Spune direct: ce a facut pentru tine ?
    • +3 (3 voturi)    
      Pacalit (Marţi, 21 mai 2013, 9:34)

      george [anonim] i-a raspuns lui hotnewsfil

      Cacarau la adus in PNL promitandu-i ca il va pune presedintele partidului liberal , astfel si-a dat demisia din parlamentul european .
      Va amintiti cum striga in gura mare :" Au venit ai nostri la putere ".
      Adormitul cacarau le ia banii fraierilor , se foloseste de ei si pe urma ii da pe mana justitiei.
  • +89 (93 voturi)    
    Jiji e un liberal adevarat (Luni, 20 mai 2013, 10:26)

    edif [utilizator]

    Antonescu se poate mandri cu el, bravo PNL
    • +42 (48 voturi)    
      Propunere (Luni, 20 mai 2013, 11:30)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui edif

      Propun ca PNL sa se reuneasca, sa voteze dizolvarea partidului, iar apoi sa plece care incotro:
      - unii acasa
      - altii la mititica
      - altii la PSD
      - altii la PDL...
      • +35 (37 voturi)    
        La Dreapta si la Stanga ! (Luni, 20 mai 2013, 12:50)

        pedepsitorul [utilizator] i-a raspuns lui Sani

        Ar fi o ideea, pentru ca a devenit incerta orientarea acestei grupari, care profita de brandul PNL pentru a trage sfori impreuna cu PSD, decat sa salveze tara de la saracie!

        Nu mai exista doctrina PNL, din pacate!
      • -13 (19 voturi)    
        ???!!! (Luni, 20 mai 2013, 22:07)

        Ciprian_DC [utilizator] i-a raspuns lui Sani

        De ce? Dar Basescu n-a fost prieten cu el?..N-a baut cu el?..Dar PDL n-a facut alianta cu el in consiliul general al primariei?..ei n-ar trebui sa plece acasa?...din PDL nu a fost nimeni arestat?...'ai de capu' meu! Cata ura aveti in voi...si ipocrizie!
        • +3 (3 voturi)    
          Intrebare (Marţi, 21 mai 2013, 8:27)

          Sani [utilizator] i-a raspuns lui Ciprian_DC

          Bai, iti propun ca, pentru inceput, sa nu vorbesti (si sa nu scrii) despre Basescu o zi. Apoi 2 zile, etc...

          Poate ajungi si mata sa fii "olecuta" mai rational.
          Succes! Hai ca se poate!
  • -26 (40 voturi)    
    Nastase&Becali (Luni, 20 mai 2013, 10:57)

    k7 [utilizator]

    Primul cel putin a crescut in ochii mei...a avut curajul sa puna mana pe....comparativ cu alti ce se bat cu "pumnul 'n piept",iar la greu sunt ....strutzi
    • +34 (34 voturi)    
      da bre (Luni, 20 mai 2013, 18:04)

      Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui k7

      Aia care merg la puscarie sunt niste sfinti. Ca "au avut curajul"...

      LOL.
      • -9 (9 voturi)    
        Iti trebuie curaj sa incalci legea! (Luni, 20 mai 2013, 20:55)

        Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui Xorciser

        Si ca s-o incalci cu succes, fara sa fii pedepsit, iti trebuie si cap.
  • +26 (26 voturi)    
    Nice (Luni, 20 mai 2013, 17:59)

    codo [utilizator]

    Urmeaza vreo campanie "Free Jiji"? Sper ca ia cu el niste saci de bani sa mai imprastie la fani printre gratii.
  • +10 (10 voturi)    
    Sa fie un rece si una calda, (Luni, 20 mai 2013, 18:01)

    Con_stan_tin [utilizator]

    deciziile de azi ale ICCJ. Intarzierea asta a anuntarii deciziei e de rau augur pentru Gigi.
  • +32 (32 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 mai 2013, 18:08)

    [anonim]

  • -14 (26 voturi)    
    of, ce situatie... (Luni, 20 mai 2013, 18:13)

    contele_de_saint_simon [utilizator]

    Cum a reusit USL-ul sa puna justitia cu botul pe labe! Incredibil! De cand sunt la putere, isi apara oamenii si toti scapa fara condamnari...

    :))
    • +3 (3 voturi)    
      Contele... (Luni, 20 mai 2013, 20:45)

      Catz Kitty [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

      ... de Saint Simon era parca o pisica (vijelie in crengi de sassafras cu MIchel Simon).
      • +1 (1 vot)    
        ti-am dat si eu plus. :) (Marţi, 21 mai 2013, 9:30)

        contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui Catz Kitty

        Mi-a placut comenatirul: nicio treaba cu subiectul, dar haios. Un plus pentru incurajare: chiar se vindeca. :))
    • +2 (2 voturi)    
      pai da (Marţi, 21 mai 2013, 9:37)

      Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui contele_de_saint_simon

      Varanul inca este in libertate !
      • -1 (1 vot)    
        Varanul, Basescu, Videanu... (Marţi, 21 mai 2013, 10:30)

        contele_de_saint_simon [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

        Tuturor le vine randul! Pai, daca am avut un premier condamnat, un presedinte ce are?! Ca, Slava Domnului, doar sa ai orbul gainii sa nu vezi cati ciulini atarna de Basescu...

        Dar inca o data: asta e justitia pusa la respect de USL! :))

        Ma intreb oare cat a costat linistea lui Becali pe vremea regimului PD-L-as? Hmm, si cine o fi primit "multumiri" pentru garantarea linistii?!

        Nu de alta, dar si pre vremea PD-L-asa, si pre vremea aceasta, avem aceiasi judecatori, alti politicieni la guvernare si acelasi presedinte...

        Hmm... Greu... Greu de raspuns! :))
  • +13 (19 voturi)    
    nu degeaba (Luni, 20 mai 2013, 18:13)

    antitot [utilizator]

    Am felicitat Justitia Romana
    • +5 (9 voturi)    
      Ai uitat: (Luni, 20 mai 2013, 18:41)

      Alius [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      "ce sa spun,. ca si Basescu a furat".
  • +35 (37 voturi)    
    La multi anisori, Gigi! (Luni, 20 mai 2013, 18:15)

    outside_the_wall [utilizator]

    Prietenul tau interlop, Voicu, te asteapta cu bratele deschise! Next: Felix.
  • +23 (23 voturi)    
    si verisorii cei dragi, va rugam. (Luni, 20 mai 2013, 18:18)

    cocoalex [utilizator]

    Ca sa avem o saptamana cu adevarat minunata, am dori sa mearga dupa gratii alaturi si de verisorii lui ce i dragi, mm, netoiu si celelalte "hahalere". Haha ...
  • +15 (15 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 mai 2013, 18:23)

    [anonim]

  • +5 (15 voturi)    
    Cu executare sau cu suspendare?? (Luni, 20 mai 2013, 18:25)

    linarel [utilizator]

    Ca asa le place celor din sistemul de rahat numit justitie , au introdus smecheria -condamnare fara executare - si se naste intrebarea pt oamenii normali De ce l-ai mai condamnat ca si judecator daca tot nu face puscarie?

    Urmeaza alti 5 ani apel , apoi ICCJ 3 ani si bineinteles la sfirsit se da verdictul final.......se trimite dosarul spre rejudecare si uita asa inca o palma data capitalismului ...mama ei de justitie
  • +17 (19 voturi)    
    Gigi-membru in comisia juridica (Luni, 20 mai 2013, 18:33)

    Radu [anonim]

    Dreptatea uneori se lasa asteptata mai ales intr-un stat unde justitia a devenit o gluma prelungita pe decenii intregi in lipsa de probe.Este un inceput cum a fost si in cazul numararii oualelor
    • +2 (2 voturi)    
      Depinde (Luni, 20 mai 2013, 20:47)

      Catz Kitty [utilizator] i-a raspuns lui Radu

      1 x 2 = 2, 2 x 2 = 4....
      Nastase a avut multi ani x 2. Deci, 128 de oua n-ar fi de mirare.
  • +11 (17 voturi)    
    buna treaba (Luni, 20 mai 2013, 18:36)

    I [utilizator]

    3+2=3 ani. Buna matematica asta. De ce nu se foloseste tot matematica asta si la calcularea impozitelor. Ai o oaie, 10 lei, ai 3 oi, tot 10 lei.
    • +4 (4 voturi)    
      la unii (Luni, 20 mai 2013, 18:46)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui I

      se aplica si asta.

      dar, riscul este sa ajunga, ca jiji, la pescarie !
  • -17 (29 voturi)    
    Inimaginabil!!! (Luni, 20 mai 2013, 18:43)

    Alexandra [anonim]

    Sincer nu-mi vine a crede ca s-a intamplat!! Chiar a fost condamnat si va fi trimis la puscarie!! Aceasta justitie care ii tine deoparte de puscarie pe verii lui Becali, care ar merita mult mai mult sa ajunga acolo, totusi l-a consamnat!
    Si mai important este cum a fost facut tot acest complot pentru ca este evident si pe fata o maaaare "facatura"! Gigi Becali se vroia a fi inchis. Am sperat pana in ultima clipa ca nu se va putea intampla asa ceva insa se pare ca acei oameni care vor, chiar reusesc, pentru simplu motiv ca "ASA TREBUIE". Exact cum a fost fabricat si dosarul de ieri pentru a nu putea pleca din tara. Totul a fost construit in asa fel incat sa nu aiba nici o sansa.
    Imi este rusine de ce se intampla in aceasta tara, cu aceasta justitie, in acest context politic!!
    Rusine ar trebui sa va fie si voua, celor care instrumentati si alimentati astfel de "intamplari"!!
    Dupa atatia ani de zile, dupa ce a avut si achitare initial, s-au gandit ei ca de fapt este corect sa-l inchida cu orice pret?!
    Sunt sigura ca pana si cei care l-au condamnat merita mult mai mult sa ajunga la puscarie, judecand chiar si numai dupa cum a fost facuta aceasta piesa de teatru, comedie tragico-politica din pacate, insa cu un scenariu foarte "pe fata".
    Nu as vrea sa fie vreodata nevoie sa ma apar in fata unei asemenea comisii de 2 lei.
    Imi pare rau pentru Gigi Becali, imi pare rau pentru justitia din Romania, imi pare rau ca nu pot face mai mult sa impiedic asemenea linsari!
    • +10 (14 voturi)    
      Constiinta impacata (Luni, 20 mai 2013, 19:20)

      Leon_Magnificul [utilizator] i-a raspuns lui Alexandra

      Stai linistita, draguta. Ai facut tot ce ti-a stat in putere pentru a impiedica asemenea "linsari". Ai votat USL.
    • +9 (13 voturi)    
      Ai furat cu el? (Luni, 20 mai 2013, 19:22)

      fane_grija [utilizator] i-a raspuns lui Alexandra

      A facut parte cu tine la ce a produs prin incalcarea legii?
      Esti naiva si ti partea unui hot ordinar tratat ca atare de Justitie.
      Un hot care vroia sa fuga de raspunderea pentru faptele sale.
    • +4 (6 voturi)    
      HALUCINANT (Luni, 20 mai 2013, 20:18)

      dan63 [utilizator] i-a raspuns lui Alexandra

      ceea ce am putut citi în comentariul dvs! HALUCINANT! Atât ... şi nimic mai mult!
    • +3 (5 voturi)    
      da (Luni, 20 mai 2013, 22:51)

      arici [anonim] i-a raspuns lui Alexandra

      Sezi blând si be palinca....
      Nu te mai poate plati oieru pentru posturi...peste 2 ani incerca iara...
  • +10 (12 voturi)    
    CAINAREA TV (Luni, 20 mai 2013, 18:44)

    andimi [utilizator]

    vad ca a inceput cainarea la tv a saracului Berbecali. Eu am de gind sa scriu la adresele de contact ale acestor televiziuni in care sa le cer sa ne lase in pace, sa ne savuram bucuria, bucuria ca justitia din cind in cind mai si functioneaza. Acest personaj a imputit media romaneasca, de la Protv citire, a fost nociv pentru politica romaneasca, GATA, de ajuns, nu mai vrem asa ceva. Scrieti si voi!
  • -6 (16 voturi)    
    a mintit basescu sau nu ?! (Luni, 20 mai 2013, 18:52)

    ics_11 [utilizator]

    nu spunea basescu in urma cu cateva luni sa parlamentarii au "superimunitate" ?! o fi mintit ?!
    • +4 (6 voturi)    
      Amice (Luni, 20 mai 2013, 20:19)

      dan63 [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

      Eşti ... Vorba lui Caragiale!
      • -1 (7 voturi)    
        "ba nu, domnule" (Luni, 20 mai 2013, 22:12)

        ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui dan63

        daca te referi la expresia "Amice ... esti idiot", atunci ar trebui sa stii ca personajul care facea afirmatia asta gresise adresa.
        si eu cred ca nu este o minciuna faptul ca presedintele are superimunitate.
    • +2 (2 voturi)    
      Nu.. (Luni, 20 mai 2013, 20:59)

      bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

      Parlamentarii au „super-imunitate” cînd este vorba de arestări și percheziții pe durata mandatului lor (nu a fost cazul lui Becali) și, mai grav, pentru faptele pe care le-au săvîrșit în calitate de miniștri (din nou nu este cazul lui Becali și a fost ghinionul lui Babiuc că nu mai era parlamentar la începerea urmăririi penale împotriva lui).

      „Super-imunitatea” constă în faptul că aceste măsuri pot avea loc doar cu acceptul/la cererea majorității membrii camerei din care face parte parlamentarul.
      • -2 (4 voturi)    
        si atunci ce este imunitatea ?! (Luni, 20 mai 2013, 22:32)

        ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui bilbofil

        daca "super-imunitatea" parlamentarilor este imposibilitatea arestarii si perchezitionarii pe durata mandatului fara acceptul/cererea majoritatii camerei, atunci in ce ar consta "imunitatea simpla" (ca sa zic asa) ?!
        • 0 (0 voturi)    
          logic (Marţi, 21 mai 2013, 9:39)

          Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui ics_11

          Inseamna ca prietenii lui au vrut sa scape de el votand pentru ceea ce a urmat, nu crezi ?
          • 0 (0 voturi)    
            nu a votat nimeni nimic (Marţi, 21 mai 2013, 16:49)

            ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui Tovarasul_Mos_Craciun

            in cazul lui becali, inainte de condamnare, nu s-a votat nimic in parlament. oamenii pot fi condamnati si fara sa fie arestati sau perchezitionati in prealabil, deci fara sa fie nevoie sa voteze cineva ceva.
            nu crezi ?
  • -5 (15 voturi)    
    Un alt exemplu de ASA NU (Luni, 20 mai 2013, 18:54)

    Alexandra [anonim]

    Nu am nimic impotriva ca cei ce sunt vinovati sa plateasca, dar ca si in cazul lui Nastase, si de data aceasta s-a dovedit ca atunci cand EI VOR, pai se intampla!!
    Daca vor sa fie corecti, atunci sa faca totul corect, inclusiv instrumentarea cazurilor si dosarelor!
    Nu sa se faca orice ca sa plateasca, doar pt ca ei asa considera ca trebuie sa fie. Sa se faca totul corect, pe probe si la timp!! Nu sa-i dea oricat, oricum, pentru ca sigur a gresit el candva cu ceva si ne cam deranjeaza. Hai sa aratam ca noi il pedepsim pe cel ce greseste!!! Tare gluma, dar nu buna.
  • -3 (21 voturi)    
    Sint nedumerit...... (Luni, 20 mai 2013, 18:58)

    CetateanulRoman [utilizator]

    Inteleg ca dosarul are multe parti secrete in care se demonstreaza ca GB (Gigi Becali not Great Britain!) a mijlocit/intermediate furtul din patrimonial MApN. Asta inseamana ca a fost om de paie si beneficiarii adevarati au fost militari, oficiali, ceva gusteri la putere. Daca nu inseamna ca profitul poate fi incriminate in Romania! Are Gigi suficiente bube in cap ( era sufficient sa fie judecat pt incalcarea legii privind spalarea banilor in cazul valiza!) dar pina una-alta e judecat si condamnat pt chestii ce sint discutabile. Personal nu gasesc normal ca el sa ia o pedeapsa mai amre decit generalii! I-a fortat in vre-un fel? I-a santajat?
    Ce se intimpla in cazul asta cu cei ce au cumparat pe 1 Euro intreprinderi intregi? Si care nu au respectat contractul si le-au inchis si taiat? SAu fiindca le-au distrus merita sa fie liberi si vor fi judecati doar cei ce le-au mentinut pe linia de plutire.
    Inca o data ma uimeste capacitatea autoritatilor de a crea "martiri" aplicind sovaielnic si indoielnic legea.
    Ai senzatia ca a ales gresit partidul pe care sa il sponsorizeze.... Poate de aia e asa ascultator antenescu? Ca cei de la Justitie sint in cealalta barca?
    Gigi trebuia sa plateasca pentru pacatele pe care le are. Insa sentinta in acest caz nu pare a face dreptate. Si asta deja devine o problema a noastra a tuturor.
  • +13 (17 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 mai 2013, 19:01)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    acum, cine va avea grija de meme, la puscarie (Luni, 20 mai 2013, 19:06)

    sconcsu [utilizator]

    cine?
  • +1 (3 voturi)    
    Pt banii aia (Luni, 20 mai 2013, 19:10)

    Alex S [utilizator]

    Pt banii aia as face si eu 2 ani de puscarie sincer...
  • -8 (20 voturi)    
    Nu faptele si pacatele lui l-au condamnat (Luni, 20 mai 2013, 19:24)

    alex1234 [utilizator]

    A. Cum e sa iei 3 ani inchisoare ca i-ai batut pe hoti
    in timp ce altul (Iovan) care a impuscat hotul mortal
    n-a patit nimic....? E Corect?

    B. Daca iei 2 ani cu executare ca ai schimbat
    terenuri mai ieftine ale tale cu terenuri
    mai scumpe ale Statului,
    atunci OMV-ul care a furat de la Statul Roman
    tot Petrolul Tarii pentru Totdeauna
    doar pentru 600 de milioane de euro,
    OMV-ul care face 1 miliard de euro profit anual
    CATI ANI DE INCHISOARE AR TREBUI SA IA?

    C. Dar sefii de la Bechtel care au facut 50 Km de autostrada pentru peste 2 miliarde de dolari de la Stat?

    D. Dar Sefii de la Chevron care otravesc apa Tarii pe gratis?


    E. Deci Nu faptele si pacatele lui Becali
    au stat la baza condamnarii lui

    ci ura viscerala a unor atei impotriva

    Iubirii lui de Tara si de Cristos
    • +5 (9 voturi)    
      sigurr (Luni, 20 mai 2013, 19:39)

      andimi [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

      tu citesti ce scrii? Vorbesti de Cristos (sau Hristos?) si treci cu vederea pacate grave, precum furtul? Cine fura, plateste, eu asa stiu, indiferent ca e o gaina sau e un teren. Ipocrizia e mare la confratii romani!
      • -4 (10 voturi)    
        OMV? Bechtel? (Luni, 20 mai 2013, 20:27)

        alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui andimi

        OMV? Bechtel? Astia au furat de 1000 de ori
        mai mult de la Statul Roman?

        Au platit? Nu. Tu citesti ce scrii?

        Te faci ca n-ai vazut ce exemple am dat?
        • +4 (4 voturi)    
          tu ai idee (Luni, 20 mai 2013, 20:44)

          AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

          Ce taxe si impozite plateste OMV statului roman? afla si spune-ne si noua.
          Nu-i asa ca dupa glagoria ta eco-pravoslavnica ar trebui sa lasam si petrolul in pamant? Ca are maica Rusie langa noi destul.
          • -3 (7 voturi)    
            Tu faci pe prostul? (Luni, 20 mai 2013, 20:56)

            alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

            Tu faci pe prostul?

            Pai da-mi casa ta pe gratis si-ti dau eu 3%
            redeventa
            • +4 (8 voturi)    
              Gigel (Luni, 20 mai 2013, 21:16)

              AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

              OMV nu plateste numai redeventa. Plateste TVA, accize la benzina , taxele la cei 22000 de angajati, impozit pe profit, impozit pe dividende, si multe alte taxe inventate de statul roman. care stat roman are totusi 20% din Petrom deci participa la profit.
              Da , ti-as da casa pe gratis daca asta ar fi o ruina pe care tu sa te angajezi sa o renovezi , sa ma tii si pe mine in ea si sa imi platesti in total cam 50% din profiturile tale pentru asta.
              Deci mai lasati dracu redeventele alea ca nu despre ele e vorba. Si revenind la subiect. Becali e un hot si un om fara Dumnezeu , de-aia o sa ajunga unde e locul celor ca el.
          • -2 (8 voturi)    
            OMV a luat si Sondele Romanesti pe gratis (Luni, 20 mai 2013, 20:57)

            alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

            OMV a luat si Sondele Romanesti pe gratis

            alea care forau la 3000 adancime daca n-ai aflat
      • 0 (4 voturi)    
        In Romana e Cristos inrudit cu Crestin (Luni, 20 mai 2013, 20:29)

        alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui andimi

        In Romana e Cristos inrudit cu Cres,tin
        din Latinul Christianus

        Hristos vine din Greaca via Slava Veche
  • +2 (10 voturi)    
    Ma intreb (Luni, 20 mai 2013, 19:33)

    ictin [anonim]

    De ce Babiuc si celalalt reprezentat al statului au luat doar 2 ani. Ei erau reprezentantii statului, aparatorii legi, Becali era un baiat care a incercat si el sa dea o spaga. Normal, sta la parnaie pt. asta. Dar de ce reprezentantii statului nu au luat cel putin dublu?
    • +5 (5 voturi)    
      Tot 2 ani (Luni, 20 mai 2013, 20:13)

      ElCata [anonim] i-a raspuns lui ictin

      Tot doi ani a primit si Jiji Fecali, doar ca el mai avea "coada" aia cu sechestrarea, 3 ani cu suspendare.
      Odata ce s-au cumulat pedepsele, se executa pedeapsa cea mai mare.
  • +5 (7 voturi)    
    dar soferul? (Luni, 20 mai 2013, 19:38)

    CNBC [utilizator]

    Soferul lui Gigi va patii ceva ? Tot drumul spre pipera a mers aproape numai pe contrasens, peste dubla linie continua, depasire pe pod peste dubla linie continua, giratoriul l-a facut prin stanga, etc. Politia rutiera se va sesiza ?
  • +3 (7 voturi)    
    Becali (Luni, 20 mai 2013, 19:39)

    vasile [anonim]

    Eu cred ca mai vinovati sunt cei de la Armata care au instrainat terenul nu Becali care l-a cumparat si cred ca lor trebuiau sa le dea pedepse mai mari.
    • 0 (8 voturi)    
      Corect...Dar daca Hotii erau in libertate (Luni, 20 mai 2013, 20:31)

      alex1234 [utilizator] i-a raspuns lui vasile

      Corect...Dar daca se poate ca
      Hotii sa fie in libertate in timp ce Pagubitul sa fie arestat atunci se poate orice

      Adica se poate orice si pe invers la cei care simuleaza justitia

      Doar l-au impuscat pe Ceausescu "pentru subminarea economiei Nationale"

      pe care ei au subminat-o 23 de ani si inca n-au terminat s-o jefuiasca
    • +3 (3 voturi)    
      Complice (Luni, 20 mai 2013, 20:44)

      bilbofil [utilizator] i-a raspuns lui vasile

      Becali a fost condamnat doar pentru complicitate la abuzul în serviciu al celor care ar fi trebuit să reprezinte interesul general al cetățenilor.
    • +2 (6 voturi)    
      Matale esti exemplul tipic ... (Luni, 20 mai 2013, 20:55)

      Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui vasile

      ... de roman care le stie pe toate.

      Eu cred ca instanta s-a uitat atent a dovezi si s-a gandit bine inainte sa dea sentinta. Si n-a dat-o dupa ce li s-a parut lor corect, ci dupa cum zice legea. Si mai cred ca asa e normal sa faca.

      Ca legea e corecta, ca in instanta au fost prezentate toate dovezile relevante sau nu, ca avocatii celor trei inculpati au folosit sau nu tertipuri avocatesti, astea-s toate chestii care influenteaza decizia, dar de care judecatorii trebuie sa tina cont.

      Daca legea e proasta poti acuza parlamentul, daca acuzarea n-a prezentat dovezi care sa-i incrimineze pe cei din armata mai mult e vina procurorilor, daca Becali a avut avocat mai bun ca cei doi din armata e meritul banilor pe care Becali si-a permis sa-i toace.

      Nimic din toate astea nu e insa responsabilitatea judecatorilor. Asa ca cata vreme nu te uiti atent la toate detaliile procesului, eu cred ca ce crezi matale e cel putin nefondat.
  • +3 (7 voturi)    
    Daca tot are bani... (Luni, 20 mai 2013, 19:49)

    Catz Kitty [utilizator]

    ... putea sa initieze (pe banii lui) contruirea "Edificiul Bulaului Neamului", cu minimum 100 de taje si celule "single" de 100 mp, jacuzzi, internet, telefonie internationala protejata la ascultare etc.
    Atentie la dieta, prea multe icre negre si sampanie sunt daunatoare ficatului (vezi cazul Patriciu).
    In rest, dom' Becali poate face echipa de fotbal "FC Racoarea", cu care sa castige Campionatul Mondial al puscariilor.
    Dar repede, ca acusi e lasat in nou in natura.
  • +4 (4 voturi)    
    rock (Luni, 20 mai 2013, 20:01)

    TLiviu [utilizator]

    ironia este ca a luat 3 ani pentru un "nenorocit care s a impiedicat si s a umplut de vanatai si sange si i s a bagat in porbagaju masini" -altfel poate lua doar 2 ani si neavand antecedente erau cu suspendara - ha ha ha ha
  • +2 (6 voturi)    
    Crestineste este sa ne bucuram? (Luni, 20 mai 2013, 20:06)

    taranistu [utilizator]

    Da!
  • +6 (6 voturi)    
    praf in ochi (Luni, 20 mai 2013, 20:25)

    Doamne fereste [anonim]

    Pe bune !!! Practic a devenit super-milionar din afacerea aia cu terenurile si a adunat averi de sute de milioane de dolari, exploatand terenurile, si acum isi ia 3 ani ??? Nu ii confisca nimeni toata averea ?
    Stau si eu 3 ani...imi da careva cateva sute de milioane de euro, ca stau de 40 de ani in saracie.
    • +2 (2 voturi)    
      Vezi ca ... (Luni, 20 mai 2013, 20:57)

      Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Doamne fereste

      ... despagubirile tre' sa le plateasca cu dobanda. Ma astept ca despagubirile astea sa-l saraceasca de cateva milioane bune.
  • +2 (4 voturi)    
    Ce-ar fi... (Luni, 20 mai 2013, 20:38)

    Catz Kitty [utilizator]

    ... daca s-ar confisca terenurile pe care le-a vandut Becali, iar actualii proprietari ar trebui sa le rascumpere cu sume aduse la zi, plus dobazile de rigoare.
    Poate ar iesi bani sa castigam si noi Eurovizionul la anul, cu formatia "Fratii Becaliii" :)
  • +1 (3 voturi)    
    Varianta actuala (Luni, 20 mai 2013, 21:00)

    Catz Kitty [utilizator]

    Gigi mafioso. Pana atunci varianta veche : "Gigi l'amoroso" :)
  • +4 (6 voturi)    
    Poate ca mai avem o sansa... (Luni, 20 mai 2013, 21:07)

    ciriano [anonim]

    Dupa ce l-am vazut pe Nastase dupa gratii acum a urmat si lotul 2... Deja incep sa cred ca exista sanse pentru Romania... Personal cred ca daca justitia si Politia ar functiona cum trebuie in tara asta am avea toate sansele sa ajungem mult mai sus... Astept sa vad si niste politicieni dupa gratii, gen Fenechiu, Dragnea si altii ca ei si deja o sa ma declar fericit si multumit... Si apropos, nu le plangeti de mila astora... Au furat, distrus si capusat fotbalul romanesc ani de zile. Deasemenea afacerile cu terenuri ale lui Gigi sunt tot un paravan... Le urez detentie usoara si relaxare culturala la zdup!
  • +4 (4 voturi)    
    Va dati seama (Luni, 20 mai 2013, 21:15)

    ciriano [anonim]

    ca ziaristii trebuie sa se apuce sa caute subiecte? :) Sunt chiar fericit... O sa dispara Gigi de peste tot ptr ca nu cred ca intereseaza pe cineva ce face in puscarie... si apropos ca tot e el credincios ii aduc aminte de un citat: “Să nu furi”... si un altul "Vanity, it's my favorite sin!"...
  • +4 (6 voturi)    
    :))) (Luni, 20 mai 2013, 21:18)

    IDB [anonim]

    Relaxati-va, va fi eliberat dupa 8 luni, ca si Nastase, pentru "buna purtare"....
    Justitia romana a facut din nou caca in pantaloni...
    Nu e pentru prima data dealtfel...
    Cine mai are incredere astazi in justitie?
    Sa fim seriosi...
    Justitia romana nu e altceva decat un instrument de reglare de conturi intre smenari!
    Nimic altceva!
  • +3 (3 voturi)    
    salutara decizie; gg completului de judecata (Luni, 20 mai 2013, 23:40)

    nascut in 68 [anonim]

    acesta este doar un Becali, element mafiot intr-o tara detinuta de clanuri mafiote.
    Basescu a inceput lupta cu ei, depinde de Ponta sa o poata continua. Istoria este singura recompensa. Poate, in plus, 1-2 gloante...
  • +1 (1 vot)    
    bravo!!! (Marţi, 21 mai 2013, 0:07)

    dkz [utilizator]

    vesti bune, in sfarsit.
    bufonul Becali trebuia sa fie demult la puscarie.
  • +1 (1 vot)    
    panica la tv! (Marţi, 21 mai 2013, 7:12)

    mihai [anonim]

    cu ce vor umple de acum asa zisele "stiri din sport" relatari zilnice de la gherla nu intereseaza pe nimeni ,jurnalistii sportivi sunt distrusi , hotul preferat ridicat la rang de star rock crestin , a disparut de pe firmament , e doliu la pro sport si alti asemenea.
  • 0 (0 voturi)    
    Sfanta invoiala (Marţi, 21 mai 2013, 8:18)

    hotnewsfil [utilizator]

    Daca Doamne-Doamne era 'baiat-de-comitet', cadea la invoiala cu Jiji : il scapa de puscarie si primea, in schimb, un teren in Pipera.
  • +3 (3 voturi)    
    subtire (Marţi, 21 mai 2013, 8:44)

    c# [anonim]

    cred ca gasim lejer oameni care au primit mai multi ani pentru mai putin smen (gen, au furat o paine ca mureau de foame)
    dar in fine, asta e sistemul si trebuie sa-l respectam...
    • 0 (0 voturi)    
      exemplu (Marţi, 21 mai 2013, 12:42)

      Eusabie [utilizator] i-a raspuns lui c#

      5 ani cu executare pentru posesia a 100 grame de canepa
      free gigi!
  • +2 (2 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Marţi, 21 mai 2013, 9:08)

    [anonim]

  • +2 (2 voturi)    
    Ciudat (Marţi, 21 mai 2013, 10:12)

    Cristean [utilizator]

    Cred că la a doua condamnare și cu alte dosare în spate numai proștii și cerșetorii mai cred în imaginea de băiat bun a lui Becali. Totuși. M-am mirat ieri că Gigi a căzut și verii lui au mai scăpat o dată. Doar avea PR mai bun. L-o fi folosit prost. Știți de ce zic că-i ciudat: că dacă faci o comparație între ei, Gigi chiar pare băiat de comitet. Oricum, dacă-i cuminte, poate până se liberează are și ocazia să rezolve problema aia cu Felix. :D
  • 0 (2 voturi)    
    condamnarea e un fapt firesc (Marţi, 21 mai 2013, 10:40)

    albatrosul_verde [utilizator]

    care nu ar trebui sa mire pe nimeni intr-o tara normala, dar la noi a iscat atatea discutii. e drept, acest individ dubios si incult ne-a sfidat atatia ani, insa ce ar trebui sa ne puna pe ganduri este ca romanul s-a napustit sa il voteze pe acest individ, sa il mai bage o data in parlament.

    asta ar trebui sa ne puna pe ganduri, sa ne gandim fiecare cata moralitate avem si ce intelegem din democratie, pentru ca cei care l-au votat nu pot motiva ca erau scarbiti pana in gat de Basescu. mai este si altceva aici, trebuie vazut exact ce.
  • 0 (0 voturi)    
    Pentru unii muma ... (Marţi, 21 mai 2013, 12:54)

    George din Romania [anonim]

    Sorin Ovidiu Vintu, condamnat la un an de inchisoare cu executare ....si a lasat mii de oameni cu ochii in soare...
  • -1 (1 vot)    
    Machidonul a intrat la apa... (Marţi, 21 mai 2013, 16:23)

    Pro-bono [anonim]

    Un oier agramat a ajuns formator de opinie in Romania anului 2013. Un smenar machidon de terenuri, impreuna cu un alt smenar, Victor BABIUC, a ajuns deontologul Romanieii in 2013. Un tampit cu grave tulburari psihice (delir mistic) a ajuns, prin smenuri repetate, multimilionar in EURO si papitoiul de serviciu al tembeliziunilor nationale. In gura lui, se uia , muta de admiratie, turma amorfa de cretin-ortodocsi rumani...
  • 0 (0 voturi)    
    Sa fie oare raza de soare la începutul Primăverii? (Miercuri, 22 mai 2013, 4:19)

    Gabriel [anonim]

    Sincer încă nu știu se ce ne mai mira sau ne surprinde ca o persoana ca Becali a făcut si a ajuns atât de sus pe scara socială, in condițiile in care situația pe planurile mioritice post decembriste( revolutionare ) sunt din ce in ce in ce mai execrabile! Adevarul, si e cât se poate se vizibil asta, este ca in o tare in care corupția, miselia, furtul si nedreptatea sunt la ele acasă , bine-mersi scaldandu-se in noroiul murdar si împutit al societății pe care noi am creat-o!! Inutil sa ne mai ascundem după degete, acest personaj tragic-comic reflecta in plin, adevarata fata a multora dintre cei care formează casta politica de azi : ,, smecheri,( zic ei ) imuni la orice fel de pedeapsa, senili( căci trăiesc in o lume care nu are nimic de-a face cu realitatea ) stricta convingere ca sunt d-zei pe pământ si noi amaratii putem doar sa le aducem continua osanale, complet corupți, plini de interese personale dar uniti in scopul final care ai pune in aceeași echipa: cât mai mulți bani, cât mai multă putere, indiferent cum si in ce fel obținută!! In România contemporană, asistam la o lista infinita de personaje care ar fi de aruncat in pușcărie si totuși se lafaesc in palatele puterii, fără jena, fără obiectii de constiinta, chiar cu drag as putea spune! Așa ca ce va mai mirati, si mai sariti atât in sus, când singurii vinovați sunteți voi, oamenii de rând, va complaceti in aceasta situație, ridicati din umeri cu eterna scuza,, ce pot sa fac eu ,, așteptând sa pice din cer, o minune sau sa ,, vina americanii ,, !! Sa fim seriosi, dacă România e o tara de rasul lumii in ziua de azi, 90% este datorită vouă. Dacă suntem aratati cu degetul si tratati precum africani odinioara( deși nu chiar așa de mult timp in urma ) este datorită vouă. Dacă România arată execrabil de prost si ma refer la tot ce înseamnă urbanism si infrastructura( ptr cine nu știe ce înseamnă, recomand un dictionar, in mod calduros ) e tot din vina voastra, vina voastra ca arati cu mâinile incrucisate așteptân
  • +1 (1 vot)    
    Cine stie ce e in spatele cortinei? (Miercuri, 22 mai 2013, 17:47)

    Roxana [anonim]

    Nu spun ca nu merita Gigi aceasta condamnare, dar in urma atator dosare m-i se pare ca "cineva" vrea sa ii vina de hac. Daca DNA-ul s-a autosesizat in toate aceste dosare este foarte bine si poate tarisoara noastra incepe sa o ia incet pe calea cea buna. Dar coruptia nu va disparea odata cu Becali fiindca intotdeauna vor rasari altii.
    A adus prejudiciu statului, sa platesca, dar si banii aceia sa se vada unde se duc. Nu il am pe Becali la inima, nici nu il consider un om asa de credincios cum vrea el sa para. Sunt sigura ca averea nu si-a facut-o in modalitati tocmai legale, dar nici alti moguli nu sunt curati ca lacrima.
    daca tot am inceput cu Becali sa ii cautam si pe altii in coarne si sa le aplicam aceleasi sentinte ca la oamenii de rand, fara tratamente speciale. Dar asta nu cred ca se va intampla in viitorul apropiat si vom avea de trecut peste multe hopuri pana se vor invata cei de la putere sa le pese si de altii in afara de ei insusi!
  • 0 (0 voturi)    
    Eliberarea lui Victor BABIUC (Luni, 23 decembrie 2013, 16:02)

    HERSKOCICH MORREL [anonim]

    Eu, nu sunt impotriva ca Domnul Babiuc sa fie eliberat din Inchisoare, dar nu sunt de acord cu
    informatiile eronate furnizate de acesti jurnalisti, care sustin ca eliberarea are loc ca urmare a faptului ca fostul inculpat ar fi ispasit 1/3 din pedeapsa, informatie neadevarata.Astfel, Dl. Babiuc a fost con.damnat pe data de 14 mai 2013 si, deci, va ispasi 1/3 din pedeapsa, adica de 8 luni, pe data de 14 ianuarie 2014.
    In cazul lui Adrian Nastase 1/3 din pdeapsa de 2 ani a insemnat noua luni, iar in cazul lui babiuc 8 luni si 7 zile. Calculati si voi!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by