ARTICOL ACTUALIZAT

VIDEO Dosarul Transferurilor din fotbal a fost trimis spre rejudecare. Fratii Becali, Copos, Borcea, Netoiu castiga timp pana la o decizie finala

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Luni, 20 mai 2013, 6:15 Dosare Anticoruptie


Inculpatii din Dosarul Transferurilor in fotbal
Foto: Colaj foto
Completul de trei judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis luni,cu opinie majoritara, trimiterea Dosarului Transferurilor spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti. Exista riscul ca, pana la pronuntarea unei sentinte finale, unele fapte de evaziune fiscala se se prescrie. Celelalte fapte incriminate de procurori nu se vor prescrie insa. Decizia de astazi inseamna practic inca un an jumate - doi ani la dosar, timp in care se va judeca din nou apelul la curtea de apel si apoi recursul la Inalta Curte. In Dosarul Transferurilor, opt dintre cei mai mari oameni din fotbalul romanesc - George Copos, Cristi Borcea, Gica Popescu, Jean Padureanu, Gigi Netoiu, Mihai Stoica, Victor si Ioan Becali - au fost condamnati de catre Curtea de Apel Bucuresti la un total de 40 de ani de inchisoare (o parte cu suspendare) si la plata unor daune de peste 10 milioane de dolari.

  • O alta problema apare din cauza calitatii de parlamentar a lui Gigi Netoiu, asa ca dosarul care va ajunge la curtea de apel poate fi trimis din nou la Inalta Curte. Exista si posibilitatea ca judecatorii Curtii de Apel Bucuresti sa decida disjungerea cauzei pentru Netoiu, iar ea sa fie trimisa la rejudecare la ICCJ.

Practic, dosarul ar putea fi plimbatde mai multe ori intre Curtea de Apel si Inalta Curte, asemenea dosarului "ICA - Voiculescu".

Informatiile zilei:

Minuta deciziei in Dosarul transferurilor
Foto: Hotnews
  • Ora 12.58: ICCJ caseaza in totalitate sentinta penala si trimite cauza spre rejudecare. Dosarul este trimis spre rejudecare cu vot de doi la unu (opinia majoritara - judecatoarele Corin Jijie si Lucia Rog / opinie separata: judecatoarea Lavinia Lefterache).
In opinia separata, judecatoarea Lavinia Lefterache voia scoaterea din proces si incetarea judecatii in cazul lui Gica Popescu si Jean Padureanu pentru ca si-au platit integral prejudiciul. Totodata, ea a cerut ca dosarul (fara Gica Popescu si Jean Padureanu) sa fie rejudecat, insa la Inaltea Curte, nu la curtea de apel.

Opinia majoritara a fost insa pentru rejudecare, ce va avea loc la Curtea de Apel Bucuresti.


  • Ora 11.14: In jurul Inaltei Curti sint citeva zeci de jandarmi, adusi pentru momentul in care vor aparea suporterii Rapidului, suparati pe George Copos
  • Ora 10.25: Judecatorii inca delibereaza
Informatii de context:

Decizia ICCJ in acest caz este o decizie definitiva si irevocabila. Completul de judecata de la Inalta Curte in acest dosar este format din judecatoarele: Lavinia Lefterache, Lucia Tatiana Rog si Corina Jijiie, ultima fiind si sefa Sectiei Penale a ICCJ.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a incheiat, vineri seara, dezbaterile in dosarul transferurilor, sentinta definitiva in cazul celor opt oameni de fotbal pe care instanta inferioara, Curtea de Apel Bucuresti, i-a condamnat la inchisoare cu executare sau cu suspendare urmand sa fie data luni, 20 mai.

Procurorul DNA a cerut judecatorilor instantei supreme marirea pedepselor dispuse de Curtea de Apel in cazul celor opt oameni de fotbal, in timp ce avocatii acestora au solicitat achitarea acestora.

In ultimul cuvant, toti cei opt s-au aratat nevinovati, sustinand ca au facut transferurile in acord cu legislatia de la acea vreme.



Cine sint inculpatii din Dosarul Transferurilor si ce pedepse au primit la Curtea de Apel

Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 12 noiembrie 2012, condamnarea celor opt oameni din fotbal la un total de 40 de ani de inchisoare (unii cu suspendare).

Ce pedepese au primit cei opt inculpati:
  • Ioan Becali - 8 ani de inchisoare cu executare
  • Victor Becali - 7 ani de inchisoare cu executare
  • Cristi Borcea - 7 ani de inchisoare cu executare
  • George Copos - 5 ani de inchisoare cu executare
  • Mihai Stoica - 4 ani de inchisoare cu executare
  • Gica Popescu, Gigi Netoiu si Jean Padureanu - cate 3 ani de inchisoare cu suspendare

George Copos, principal actionar al FC Rapid, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi pentru patru ani pentru inselaciune in forma continuata. Copos a mai primit un an si sase luni pentru evaziune fiscala. In sentinta data, judecatorii au retinut, in fiecare caz, pedeapsa cea mai mare, respectiv cinci ani de inchisoare cu executare pentru Copos.

Presedintele clubului Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a primit trei ani de inchisoare si trei ani interzicerea unor drepturi, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Padureanu a mai primit doua pedepse de doi ani pentru spalare de bani si inca una de trei ani pentru inselaciune in forma continuata, iar pentru evaziune fiscala inca un an si jumatate de inchisoare.

Fostul vicepresedinte al clubului Otelul Galati, Mihai Stoica, in prezent managerul general al FC Steaua, a fost condamnat la patru ani cu executare si interzicerea unor drepturi pentru trei ani, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave. El a mai primit doua pedepse cu inchisoare de doi ani pentru spalare de bani.

Fostul presedinte executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat la sapte ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de sase ani, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave. El a mai primit un an si noua luni de inchisoare pentru evaziune fiscala si doua pedepse a cate doi ani si jumatate pentru spalare de bani.

La randul sau, pe langa cei opt ani de inchisoare cu executare si sapte ani de interzicere a unor drepturi pentru inselaciune, fostul impresar Ioan Becali a mai fost condamnat la un an si noua luni pentru evaziune fiscala si a mai primit doua pedepse a cate doi ani si noua luni pentru spalare de bani.

Fratele acestuia, Victor Becali, pe langa cei sapte ani de inchisoare cu executare si sapte ani interzicere a unor drepturi, pentru inselaciune, a mai primit un an si noua luni pentru evaziune fiscala si doua pedepse a cate doi ani si noua luni pentru spalare de bani.

Fostul international si impresar Gheorghe Popescu a primit trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru inselaciune, decizie cu suspendare timp de cinci ani. El a mai fost condamnat cu cate un an pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Fostul actionar al FC Dinamo, Gheorghe Netoiu, a fost condamnat la trei ani de inchisoare si interzicerea unor drepturi timp de doi ani, pentru inselaciune, decizie cu suspendare timp de cinci ani. Netoiu a mai primit pedepse de cate un an pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Initial, Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe toti cei opt inculpati din dosarul transferurilor de jucatori.

Decizia insa a fost contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie la Curtea de Apel Bucuresti, care in 12 noiembrie a pronuntat sentinta. Toti cei opt oameni de fotbal au contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema, care va da o sentinta definitiva in acest dosar.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiti justitiei in 2 octombrie 2008, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999 - 2005.

Este vorba despre transferurile jucatorilor Cristian Dulca - realizat in ianuarie 1999, de la clubul de fotbal Rapid Bucuresti la clubul sud-coreean Pohang Steelers, Iulian Arhire - de la clubul Otelul Galati la Pohang Steelers, realizat in martie 1999, Cosmin Contra - de la Dinamo la Deportivo Alaves, realizat in iunie 1999, Ionel Ganea - de la clubul de fotbal Gloria Bistrita la VfB. Stuttgart, din iulie 1999, Paul Codrea - de la Dinamo Bucuresti (imprumutat la FC Arges Dacia Pitesti) la Genoa Cricket and Spa din Italia, realizat in ianuarie 2001, Florin Cernat - din februarie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Dinamo Kiev din Ucraina, Bogdan Mara - din iulie 2001, de la Dinamo Bucuresti la Deportivo Alaves, Nicolae Mitea - din august 2003, de la Dinamo la Ajax Amsterdam, Lucian Sanmartean - din august 2003, de la Gloria Bistrita la Panathinaikos Atena, Florin Bratu - din septembrie 2003, de la Rapid Bucuresti la Galatasaray Istanbul, Dan Alexa - de la Dinamo Bucuresti la Guoan Beijing, in Republica Populara Chineza, realizat in luna iunie 2004 si Adrian Mihalcea - din iulie 2005, de la Dinamo Bucuresti, la Chunnam Dragons din Coreea de Sud.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























32179 vizualizari

  • +28 (28 voturi)    
    hai la.... (Luni, 20 mai 2013, 10:45)

    unnene [utilizator]

    brutarieeeeeee.
    • +3 (9 voturi)    
      :)) (Luni, 20 mai 2013, 11:11)

      adrian_rolland [utilizator] i-a raspuns lui unnene

      Stai linistit ca scapa cu suspendare........
    • +11 (15 voturi)    
      Deci retinerea lui Becali a fost o fumigena (Luni, 20 mai 2013, 13:07)

      dumitrica [utilizator] i-a raspuns lui unnene

      Retinerea lui Becali, care dorea sa fuga in Israel, a fost o simpla fumigena pentru a masca achitarea practica a oamenilor de fotbal prin trimiterea la rejudecare a dosarului lor.
      De asemenea, aceeasi fumigena va masca si achitarea intr-un fel sau altul a lui Becali in dosarul schimbului de terenuri.
      • +15 (15 voturi)    
        ce porcarie Justitia din Romania !!!! (Luni, 20 mai 2013, 13:28)

        Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui dumitrica

        se pare ca mita merge foarte bine in Romania, pentru ca in loc sa aflam o DECIZIE aflam ca trebuie rejudecat procesul de la inceput (PE SPATELE STATULUI ROMAN - CONTRIBUABILILOR ROMANI - cetatenii de rand - ca doar bastanii astia nu au platit niciodata impozite - de aceea sunt in parte si judecati ) !!!!!!

        CE CACIALMA DE PROST GUST !

        In timp ce pana si Marea Britanie a trimis scrisoare catre toate dependintele sale (Cameron le-a trimis această scrisoare liderilor din Bermude, insulele Virgine Britanice, insulele Cayman, din Gibraltar, Anguilla, Montserrat, insulele Turks şi Caicos, Jersey, Guernesey şi din insula Man.)
        pentru a evidentia LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI , in Romania totul se face cu UN PAS inainte DOI INAPOI !

        RUSINE !
        • +5 (5 voturi)    
          Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 mai 2013, 15:30)

          [anonim] i-a raspuns lui Ed___

          • +2 (2 voturi)    
            mai rau a fost (Luni, 20 mai 2013, 16:31)

            srpc [utilizator] i-a raspuns lui

            Ion Iliescu (FSN) - 12.232.498 voturi - 85,07%
            Radu Câmpeanu (PNL) - 1.529.188 voturi - 10,64%
            Ion Rațiu (PNȚCD) - 617.007 voturi - 4,29%
        • +2 (4 voturi)    
          Comment sters de user (Luni, 20 mai 2013, 16:49)

          polonyca [anonim] i-a raspuns lui Ed___

    • +8 (8 voturi)    
      brutarie, brutarie (Luni, 20 mai 2013, 14:42)

      ‐utilizator- [utilizator] i-a raspuns lui unnene

      insa daca ar fi dupa mine as face altceva.
      in exemplul de fata statul a cheltuit o gramada de bani cu judecata timp de 8 ani si a pierdut si din posibilele taxe care ar fi trebuit platite( inclusiv evaziunea in sine).

      ar fi mai simplu ca in situatii de astea sa se stabileasca o cautiune foarte mare de la inceput , sa poata alege intre a plati si a fi liber,odata pus sub acuzare, si odata ce procurorul face dovada fraudei cu argumente evidente.
      intre timp se pot judeca cat vor si sa-i tina in tribunale cati ani vor magistratii pina clarifica situatia.

      ar fi mult mai simplu decat circul actual cu justitia.
      este evident pentru orice nestiutor cine sunt personajele si cam cu ce se ocupa,de ce trebuie atita circ, cand ii poti face sa plateasca cu varf si indesat fara sa existe stresul ca ar putea sa scape si statul sa nu-si recupereze prejudiciul.
      • +1 (1 vot)    
        ce brutarie ? (Luni, 20 mai 2013, 16:38)

        nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui ‐utilizator-

        astia au trecut de faza aia.
        direct la ..pescarie ! :))
  • +21 (21 voturi)    
    hai cu condamnarile! (Luni, 20 mai 2013, 11:12)

    Floorin [utilizator]

    Daca ii baga la zdup pe toti, as fi mai fericit decat atunci cand am aflat de Nastase
    • +19 (21 voturi)    
      acum totul conduce la concluzia ca (Luni, 20 mai 2013, 13:15)

      nellino [utilizator] i-a raspuns lui Floorin

      Nastase a fost fraier ca a fost condamnat...

      "reforma justitiei", my ass...
      • +7 (7 voturi)    
        Mai mult decit atit se indeamna la HOTII (Luni, 20 mai 2013, 13:57)

        linarel [utilizator] i-a raspuns lui nellino

        cu tupeu la incalcarea legiilor --- care legi sint FACULTATIVE pentru unii pt prosti sint obligatorii --- , da e adevarat => ca Nastase a fost un fraier ca picat cu fundu'n balta . Asta nu e justitie e cel putin bataie de joc

        Pai ce smecheri erau ei prin anii 95-99 cind bagau in buzunar 500.000 - 1 mil de euro din transferuri se defilau tzantzosi pe strada facind parada . Ce valoare aveau banii atunci ?

        Si stau si ma intreb cit a fost oare spaga in acest caz ???? 100.000 euro de caciula sau mai mult , poate vom afla peste 10 ani
      • 0 (4 voturi)    
        sa stii ca incepe sa mi se faca mila de Nastase (Luni, 20 mai 2013, 14:29)

        bancher [utilizator] i-a raspuns lui nellino

        el a fost singurul fraier condamnat de justitia din Romania....macar el este cult, cu scoala si se spala....toparlanii astia din fotbal au 4 clase, sunt inculti, trogloditi si miros a transpiratie.
        Adi, desi m-am bucurat cand te-au bagat, acum incepe sa imi para rau de tine, ca nu e drept tu la zeghe si astia in liberatate.
        Halal justitie.
  • +17 (19 voturi)    
    pfffff (Luni, 20 mai 2013, 13:01)

    gica pantalon [utilizator]

    se reduca, deci cu alte cuvinte, au scapat. cat de naiv am fost
  • +32 (34 voturi)    
    rejudecare,tergiversare si apoi achitare (Luni, 20 mai 2013, 13:01)

    Tibi. [utilizator]

    justitia romana..un pisat
    • 0 (0 voturi)    
      Comment sters de user (Luni, 20 mai 2013, 16:50)

      polonyca [anonim] i-a raspuns lui Tibi.

  • +23 (23 voturi)    
    Pai cum altfel....! (Luni, 20 mai 2013, 13:02)

    NeluTulceanu [utilizator]

    Exemplu de aseara de la meciul fin - nas nu v-ajunge?! Astia au inclusiv justitia la....degetelul lor al'mic. Ca sa nu se creeze rumosre i-auzi...ICCJ trimite dosarul la rejudecare.....pai da,astia-s zei nu oameni,ce sa caute ei in puscarie? Inca nu s-a construit puscaria care sa primeasca neoameni ca ei!
    • +6 (6 voturi)    
      nu o sa faca puscarie (Luni, 20 mai 2013, 14:33)

      bancher [utilizator] i-a raspuns lui NeluTulceanu

      se prescriu pana atunci....ganditi-va ca se judeca la Curtea de Apel...e posibil ca aia sa ii scoate nevinovati...daca totusi ii scot vinovati, acuzatii vor face recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie...si acolo iar judecata...trec cam 2 ani cu totul...faptele care pot fi dovedite se prescriu. Cele grave nu se prescriu, dar sunt mai greu de dovedit.
      Gata, nu mai am nici o indoiala, scapa toti. cat am fost de naiv sa cred ca a inceput sa functrioneze justitia.
  • +27 (27 voturi)    
    instanta finala devine... (Luni, 20 mai 2013, 13:03)

    un dac [utilizator]

    instanta intermediara:-)
    ard castanele, a?
  • +28 (30 voturi)    
    Saracu' Nastase (Luni, 20 mai 2013, 13:06)

    rochiri [utilizator]

    Ramane singurl fraier care a facut puscarie!
    • +1 (3 voturi)    
      pe bune! (Luni, 20 mai 2013, 14:14)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui rochiri

      Nu am mare simpatie pt Saptecase, iar aroganta lui nu il face simpatic. Insa acum simt COMPASIUNE pt el, de ce sa fie singurul "fraier" care ajunge sa vada interiorul unei inchisori?!
  • -27 (33 voturi)    
    Felicitari justitiei romane! (Luni, 20 mai 2013, 13:10)

    antitot [utilizator]

    Acum se vede ca justitia a scapat de regimul Basescu.
    Acum este cu adevarat libera si nu se instrumenteaza la comanda.
    Felicitari Victor Ponta este artizanul justitiei libere.
    Base nu scapi.
    • +27 (27 voturi)    
      ce concluzie (Luni, 20 mai 2013, 13:16)

      sucaa [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      daca nu condamna niste smecheri care au facut milioane din neant inseamna ca plagiatorul a "eliberat" justitia???
      ati luat-o rau pe aratura. nu aveti nicio dovada ca base si-a substituit justitia dar o repeti ca un papagal.
      • -4 (4 voturi)    
        hai mai sucaa (Luni, 20 mai 2013, 13:47)

        rider [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        las-o mai moale.
        Ok, nu exista dovezi, dar daca tu crezi pe deplin chestiile astea (ca nu a avut nici o legatura, ca nu si-a tinut justitia "aproape", etc....) atunci nu stiu cine este papagalul.

        hai ca am facut si off-topic....
      • 0 (0 voturi)    
        Asta (Luni, 20 mai 2013, 15:27)

        baibars [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        a vrut 70% din populatie si asta are. Nu va mai inflamati degeaba. Pe vremea lui Base cel justitiar cel care acum a batut palma cu derbedeii sareau toti cu reclamatia ca se fac dosare politice. Lasati baieti ca-i bine si la vara cald. La furat fratilor c-a sosit vremea, numai atentie ca pestele se curata de la coada.
      • -1 (5 voturi)    
        Base cel drept,cel mare... (Luni, 20 mai 2013, 15:57)

        cristian_n [utilizator] i-a raspuns lui sucaa

        I-a avut impreuna cu justitia sa dreapta in manuta.
        De ce nu i-a infundat????
        Au....stai asa copos parca era si p-acolo intre justitiari...in dreapta lui macovei...
    • +7 (7 voturi)    
      nu-mi dau seama (Luni, 20 mai 2013, 13:22)

      mircearh [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      asa e , justitia nu mai e ca sub regimul Basescu. Seamana din ce in ce mai mult cu regimul Iliescu- Nastase.
    • +3 (3 voturi)    
      Ma intreb (Luni, 20 mai 2013, 13:51)

      Sani [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      Matale esti parlamentar USL sau PP-DD/PDL/etc... care vrea sa treaca la USL?

      Dupa nivelul de inteligenta te suspectez ca esti invatatoarea Anghel in travesti.
    • +1 (1 vot)    
      sper... (Luni, 20 mai 2013, 14:15)

      liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      din tot sufletu ca esti ironic...
    • +2 (2 voturi)    
      ce om (Luni, 20 mai 2013, 16:45)

      aracic [utilizator] i-a raspuns lui antitot

      ia uitati cu ce specimene , acest antitot (rimeaza f bine cu stim noi ce) avem de convietuit in biata romanica. Stam si aruncam cu vorbe in politicieni, cand colo ei nu sunt decat reprezentantii acestor "antitoti", cateva milioane de antitoti. Ei sunt plaga, degeaba ne ascundem dupa deget, tara asta e asa cum e din cauza marii mase de conlocuitori, nu a catorva politicieni smecheri.
  • +44 (44 voturi)    
    Sa curga sampania! (Luni, 20 mai 2013, 13:14)

    Trojan.H [utilizator]

    Ce sa-ti doresti mai mult de la viata? Ce poate fi mai frumos pe lumea asta decit sa fii mafiot, intr-o tara condusa de un regim mafiot, si cu o populatie de sclavi idioti?
    Yupeeeee!
  • +26 (26 voturi)    
    judecatori (Luni, 20 mai 2013, 13:17)

    tzutzumutzu [utilizator]

    fara cojones!
  • +22 (22 voturi)    
    ? (Luni, 20 mai 2013, 13:18)

    cdv [utilizator]

    recunosc ca nu ma pricep, dar la o astfel de decizie, nu sunt obligati sa dea si o motivare? care a fost acea ?
    • +2 (2 voturi)    
      Li se falfaie lor de motivare , sint inamovibili (Luni, 20 mai 2013, 13:58)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui cdv

      asta e adevarul .
    • 0 (2 voturi)    
      pai (Luni, 20 mai 2013, 14:02)

      Xorciser [utilizator] i-a raspuns lui cdv

      Probe insuficiente...
    • +6 (6 voturi)    
      N termene (Luni, 20 mai 2013, 14:14)

      cititor9 [utilizator] i-a raspuns lui cdv

      Si s-au prins ca trebuie rejudecati abia la al nu stiu cata-lea termen?
      Nici macar vineri nu s-au prins de asta?
      O luam de la cap cu 100 de termene in care nu au avocat fiecare dintre ei si cu cine stie ce expertize si poate unii din ei raman la Miami.
      As fi considerat decizia onesta daca i-ar fi trimis la rejudecare la primul sau la al 2-lea termen. Dar asa, e clar ca n-au avut curaj. Sau poate au avut altceva...
      • +3 (3 voturi)    
        Da (Luni, 20 mai 2013, 15:07)

        sorincj [utilizator] i-a raspuns lui cititor9

        Acceptabil ar fi fost sa trimita spre rejudecare la primul termen, nu la ultimul. Ciudata decizie.
    • +2 (2 voturi)    
      dar este evident! (Luni, 20 mai 2013, 14:15)

      hot news [utilizator] i-a raspuns lui cdv

      Mia ales incazul unor infractiuni pentru care data de prescriere se aproie rapid, este absolut clar ca motivatia a fost una pur ... financiara!
      Nu cred ca este nevoie sa intru in detalii ...
  • +10 (10 voturi)    
    rejudecare ? (Luni, 20 mai 2013, 13:24)

    nash pandelica [utilizator]

    este decizia unui complet de 3.
    procuratura nu poate face recurs la unul de 5 ?

    unde este curtea cu juri !

    mafia nu este numai a politicienilor, este si a juzilor.
    justitia e chioara si cu mana intinsa.
    este exact cum ne arata aia de la mupetii frantuzesti.

    cat o fi costat ?!
  • +10 (10 voturi)    
    O zi neagra pentru Romania (Luni, 20 mai 2013, 13:30)

    buncrestin [utilizator]

    Mesajul este clar: "romani, furati si furati mult si dati la toti, iar spatele vostru va fi intotdeauna asigurat, pana la cel mai inalt nivel". Nu se putea o decizie mai proasta, o lovitura mai puternica a cleptocratiei post-comuniste peste capetele romanilor de buna credinta. Puterea comunista e binemersi si ne-o spune in fata: nu va convin regulile noastre, plecati unde vreti.
  • +9 (9 voturi)    
    Uni judecatori sunt jegosi (Luni, 20 mai 2013, 13:34)

    Mold [utilizator]

    A venit PSD la putere, justitia a inceput sa-si incline coloana. Cum dracu, la fape clare, bani sifonati prin conturile invinuitilor prin alte conturi de banci din afara tarii si vii tu justitie si ceri rejudecarea, de ce se pune intrebarea, raspunsul meu este, sa se traga de timp poate intervine prescriptia
  • +9 (9 voturi)    
    si eu care ma gandeam... (Luni, 20 mai 2013, 13:40)

    liviu_ [utilizator]

    ca poate poate avem noroc si incep si in romania sa fie condamnati hotii....
    greseala mea ... revenim la statutul de tara bananiera!
    • +9 (9 voturi)    
      In RO nici intr-un caz , emigrarea e no1 (Luni, 20 mai 2013, 15:08)

      linarel [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

      Niciodata in RO nu va fi ordine si nu se vor respecta legile . Sistemul juridic RO trebuie ras din radacini si construit de la zero .
      Nu avem nici o sansa si din pacate mai grav asa zisa justitie imi confirma spusele :

      >> furi un ou - puscarie 10 ani
      >> pt evaziune fiscala - la unii - - dosarul se rejudeca pina se prescrie infractiunea
      >> omori 4 oameni cu masina - huidu , madam paunescu,etc - scapi cu suspendare
      >> lovitura de stat - ajungi prim ministru + presedinte interimar
      >> judecatori corupti de la ICCJ - ies la pensie pe sume uriase , drept rasplata pt " serviciile" depuse
      >> legi facute si votate de urmariti penal - adica infractorul face legea pt cetatenii onesti ca si cum lupul ar pazi oile .

      In ce tara sint permise astfel de infractiuni grave si faptuitorii sa scape fara o singura zi de puscarie ???? Nicaieri in lume
      • +2 (2 voturi)    
        de fapt (Luni, 20 mai 2013, 16:50)

        srpc [utilizator] i-a raspuns lui linarel

        dusmania fata de lege, ordine, cinste, munca si valori este o constanta a neamului romanesc, de cand exista romani...
  • +11 (11 voturi)    
    natie de viteji (Luni, 20 mai 2013, 13:45)

    prepeleac [utilizator]

    Curajul, una din trasaturile de caracter care ne lipseste. Decizia judecatorilor o dovedeste cu prisosinta. Decat sa se puna cu mafia fotbalului luand o decizie intr-adevar curajoasa, dar care ar fi fost dovada clara a puterii si independentei magistratilor, prefera sa se spele pe maini, retrimitand dosarul la judecata. Cea mai convenabila solutie. Nici criticati de opinia publica, nici amenintati si blestemati de inculpati. Specific romanesc. Nu de curaj duc insa lipsa fratii Becalii (aromani parca) si ceilalti, care se usureaza pe justitia noastra de cate ori au ocazia. Natie de viteji.
  • +12 (12 voturi)    
    Sentinta (Luni, 20 mai 2013, 14:01)

    blackarrow [utilizator]

    de toata jena..cum adica rejudecare la Curtea de Apel ? Recunosti ca nu esti in stare , ti-e teama sa iei decizia corecta, ca sa nu strici apele ,ca s-ar putea sa zbori de-acolo peste ceva timp, nu ?
    Urata a ajuns justitia in tara asta ..
  • +6 (6 voturi)    
    mda (Luni, 20 mai 2013, 15:45)

    gechi [utilizator]

    saptamana incepe prost...
  • +4 (4 voturi)    
    fotbaliatorii (Luni, 20 mai 2013, 16:01)

    tzepes [utilizator]

    Buni si cinstiti judecatori sunt in Bucuresti ! Daca eu , un simplu cetatean eram acuzat de asa ceva deja eram veteran la Jilava !
    Poate afla cineva cati bani s-au " mutat " in niste conturi !
    Tara de .....
    Bravo don Basescu, asta e rezultatul numirilor de la sefia parchetelor !
  • +2 (2 voturi)    
    avem o nelamurire (Luni, 20 mai 2013, 16:59)

    trient [utilizator]

    ...aseara, cind am citit articolul lui Catalin Tolontan (http://tolo.ro/2013/05/19/poveste-cu-o-judecatoare/).

    Inteleg ca o investigatie de la Gazeta Sporturilor a deschis acest dosar. In conditiile in care cam toate comentariile la acel articol il citeau in nota "se va lasa cu achitari, si asta e ok - ca judecatorii sint oameni corecti, ca problema e mult mai larga - nu e vorba doar despre 8 vinovati, ci de toata lumea implicata, etc. etc.".

    Ce nu intelegeam, e cum de aceiasi jurnalisti care arata cazul, acum se fac ca ploua si ca de fapt e ok sa nu se termine nicicum. Pai concluzia e foarte simplu: ei sint doar jurnalisti, si trebuie sa-si vinda ziarul. Pentru asta tam-tam-ul e suficient, ce se intimpla in final conteaza mai putin (ba chiar, orice prelungire da noi ocazii de materiale si mai mult tam-tam).

    So, there you go, pupat piata endependentei, toata lumea multumita, restul capul la fund.
  • +1 (1 vot)    
    Comentariul facut vineri s-a adeverit 100% (Luni, 20 mai 2013, 22:39)

    andreesanu [utilizator]

    In Romania asteptam ca prostii minuni din partea Justitiei,a unei justitii,oarbe ,surde,cocosata de coruptie,cocosata de mafioti,cocosata de relatii si dedesubturi .
    Anormalitatea ,absurdul ,lasitatea infiltrata in sistem a pus stapinire pe justitie facind imposibil actul de justite.
    Procese tergiversate,procese rastalmacite ,procese ingropate definitiv,hotariri date dupa presctierea faptelor,ce-i asta justitie !!!!, sau trebuie asteptata judecata de apoi ???
  • 0 (0 voturi)    
    Justitia (Marţi, 21 mai 2013, 13:29)

    justiarul [utilizator]

    Ardealul este o alta tara ,faptul ca s-a trait sub mai multa ordine sute de ani este o realitate care a sculptat
    caractere de felul d-nului Daniel Morar.
    Este clar ca dosarul transferurilor spune enorm despre justitia dă Bucuresti legata prin fire lungi si scurte de actuala putere.
    Gratie si presedintelui ,avem judecatori corupti avem dovezi in acest sens -vezi cazul judecatoarelor care vorbeau despre un intreg sistem.
    Ce bine ar fi daca opinia publica din Romania ar fi mai unita


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by