VIDEO Dosarul Transferurilor: Instanta suprema a incheiat dezbaterile, urmand sa ia o decizie definitiva pe 20 mai

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 17 mai 2013, 21:28 Dosare Anticoruptie


Inculpatii din Dosarul Transferurilor in fotbal
Foto: Colaj foto
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a incheiat, vineri seara, dezbaterile in dosarul transferurilor, sentinta definitiva in cazul celor opt oameni de fotbal pe care instanta inferioara, Curtea de Apel Bucuresti, i-a condamnat la inchisoare cu executare sau cu suspendare urmand sa fie data luni, 20 mai, informeaza Mediafax.

Procurorul DNA a cerut judecatorilor instantei supreme marirea pedepselor dispuse de Curtea de Apel in cazul celor opt oameni de fotbal, in timp ce avocatii acestora au solicitat achitarea acestora.

In ultimul cuvant, toti cei opt s-au aratat nevinovati, sustinand ca au facut transferurile in acord cu legislatia de la acea vreme.

Astfel, Gheorge Popescu a aratat ca tot ce a obtinut ca fotbalist si dupa cariera de sportiv a fost prin eforturi mari si foarte multa munca.

Jean Padureanu le-a spus magistratilor ca el conduce de 45 de ani Gloria Bistrita si ca nu a inselat in niciun fel clubul, prin transferurile in legatura cu care a fost judecat.

George Copos a aratat ca este nevinovat in privinta acuzatiilor legate de transferurile jucatorilor Cristian Dulca si Florin Bratu, ca nu si-a insusit niciun ban din acestea si ca toate sumele au intrat in conturile clubului, regasindu-se in evidentele contabile.

Mihai Stoica a spus ca este "total nevinovat" si ca nu a detinut vreodata o functie de executie care sa-i confere vreun drept decizional. "Va rog sa nu ma blamati si sa nu ma asociati acelor oameni de fotbal fara scoala sau controversati", le-a mai spus el judecatorilor.

Cristi Borcea a afirmat ca a actionat in baza unui mandat, ca tot ce a facut a fost legal si ca, in perioada sa, clubul de fotbal Dinamo a obtinut si profituri de pana la 1.800 la suta.

Ioan Becali a aratat ca, in opinia sa, Directia Nationala Anticoruptie trebuie sa demonstreze printr-un circuit bancar sursa banilor. "Dupa Revolutie, am trimis sume de bani din care tatal meu a facut o casa pe care n-a putut-o face pe vremea lui Ceausescu. O sa va reclam (pe procuror - n.r.) daca nu-mi aduceti o proba", a mai sustinut el.

La randul sau, Victor Becali, fratele lui Ioan Becali, le-a spus magistratilor ca a actionat in spiritul regulamentelor si legilor in vigoare. Tot Victor Becali a aratat ca din declaratiile unor fotbalisti reiese ca transferurile acestora nu au avut nicio legatura cu firma sa si a lui Ioan Becali.

In final, Gheorghe Netoiu a spus ca a primit mandat de la presedintele lui Dinamo, Nicolae Badea, in perioada cat Cristi Borcea a fost plecat. "Am avut mandat pentru acel acord de transfer", a afirmat Netoiu.

Judecatorii au ramas in pronuntare, urmand sa ia o decizie definitiva in acest dosar.



Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe George Copos, Jean Padureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu, in dosarul transferurilor de jucatori.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care, in 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toti cei opt oameni de fotbal la pedepse cu inchisoarea, cu suspendare sau cu executare.

Astfel, Ioan Becali a fost condamnat atunci la opt ani de inchisoare cu executare, Victor Becali si Cristi Borcea au primit cate sapte ani de inchisoare cu executare, George Copos - cinci ani de inchisoare cu executare, Mihai Stoica - patru ani cu executare, iar Jean Padureanu, Gheorghe Popescu si Gigi Netoiu - cate trei ani de inchisoare cu suspendare.

Inculpatii au contestat decizia Curtii de Apel Bucuresti la instanta suprema.

Cei opt oameni de fotbal au fost deferiti justitiei in 2 octombrie 2008, de catre procurorii anticoruptie, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Conform probatoriului administrat, intre Copos, Borcea, fratii Becali, Padureanu, Popescu si Netoiu ar fi avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind virati reciproc in conturile personale, fara justificare.







Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5350 vizualizari

  • +7 (7 voturi)    
    ce inseamna mai exact? (Vineri, 17 mai 2013, 22:04)

    dadan [utilizator]

    adica nu vreau sa par ignorant dar o stire poate fi mai explicita si pentru cei ce nu-s obisnuiti cu limbajul de lemn juridic - adica inteleg ca urmeaza sa se pronunte sentinta finala? si cand se intampla asta? titlul parca ma lasa in ceata... daca nu era termen juridic des folosit putea sa spuna la fel de bine ca a ramas in contemplare .... adica se creaza asa o stare de incomprehensibilitate indubitabila....
    • +2 (2 voturi)    
      asa mai merge (Vineri, 17 mai 2013, 22:45)

      dadan [utilizator] i-a raspuns lui dadan

      multumesc
      • +1 (1 vot)    
        Tot sistemul juridic foloseste termeni de lemn (Sâmbătă, 18 mai 2013, 9:49)

        linarel [utilizator] i-a raspuns lui dadan

        intelesi doar de cei din sistem si de multe ori folositi contrar DEX-ului limbii romane , care este baza limbii romane .

        Vei intilni fraza " pedeapsa cumulativa " dar de faot se pune in aplicare pedeapsa cea mai mare .

        Cit despre fotbal in fiecare tara se face evaziune fiscala in acest domeniu . Numeri pe degete cluburile care pot sa-si plateasca jucatorii
  • +13 (13 voturi)    
    Tipic (Vineri, 17 mai 2013, 22:17)

    nano2k [utilizator]

    Iata cum evolueaza infractorii:

    Faza 1: sunt mari si tari, pe cai mari, invart, fac, desfac, fraudeaza samd
    Faza 2: la tribunal sunt catelusi, cate unul mai maraie, altul isi mare arata un colt tocit samd
    Faza 3: cand ajung la zeghe incep sa se imbolnaveasca foarte grav, sunt mielusei victime ale sistemului, sa le plangi de mila nu alta.
    • +7 (7 voturi)    
      pt unii e ultimul wk in libertate (Vineri, 17 mai 2013, 22:57)

      Tovarasul Spirala [utilizator] i-a raspuns lui nano2k

      pt altii oportunitatea sa dispara
      cred ca giovani se muta la tata socru
  • +6 (6 voturi)    
    Pina pe 20 tocmeala ,pile, relatii !!! (Sâmbătă, 18 mai 2013, 4:53)

    andreesanu [utilizator]

    S-o vedem si pe asta ,mai asteptam, pina luni nu-i departe!!!
    Desi cred ca o sa fie un fissssssssssssss o cacialma .
  • +2 (2 voturi)    
    LIBERI (Sâmbătă, 18 mai 2013, 11:29)

    blu3s0ul [utilizator]

    o sa primesca cu suspendare sau o sa fie achitati total. nu face nici unul din ei nici macar o zi de puscarie!
  • +1 (1 vot)    
    Comment sters de user (Sâmbătă, 18 mai 2013, 12:58)

    polonyca [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    la bruatarie ! (Sâmbătă, 18 mai 2013, 13:04)

    nash pandelica [utilizator]

    se cere completarea listei cu nasu si mitica, plus varu' jiji.
  • 0 (0 voturi)    
    octogonul infractorilor ! (Sâmbătă, 18 mai 2013, 15:09)

    kkciosuldelahamangia [utilizator]

    ...ca de obicei se va interveni politic, cazul valiza in care un flagrant e aminat la nesfirsit...
    sportul in ziua de azi, e sinonim cu hotia.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by