VIDEO Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba: Retinerea mea e o inscenare, am vrut doar sa asfaltez drumurile din judet

de I.C.     HotNews.ro
Marţi, 14 mai 2013, 10:44 Dosare Anticoruptie


Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a declarat, marti, la intrarea la Curtea de Apel Targu Mures, care va judeca propunerea de arestare preventiva a sa pentru fapte de coruptie, ca retinerea sa reprezinta o inscenare si ca a a vrut doar sa asfalteze drumurile din judet, transmite Mediafax.

Borboly Csaba a fost adus, marti dimineata, din arestul Politiei la Curtea de Apel Targu Mures, cu propunerea de arestare preventiva. Alaturi de Borboly au fost dusi in instanta si consilierul judetean Palffy Domokos, directorul executiv al Directiei Drumuri Judetene din cadrul Consiliului Judetean Harghita, Csiszer Botond-Benedek, precum si Sofalvi Laszlo, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Harghita, ultimii trei fiind retinuti si ei in acelasi dosar.

Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, le-a declarat jurnalistilor, la intrarea la Curtea de Apel Targu Mures, ca retinerea sa reprezinta "o inscenare".

"Cred ca este o inscenare. Eu am vrut doar sa asflatez drumurile din judet. Drumurile din judetul Harghita nu au mai fost asfaltate de 40 de ani", a spus Borboly Csaba.

De asemenea, sotia acestuia, Borboly Melinda, le-a spus jurnalistilor ca este inuman ce se intampla si ca nu a fost lasata sa ii duca sotului sau nici macar o periuta de dinti.

Propunerea de arestare a celor patru va fi judecata de Curtea de Apel Targu Mures in Camera de Consiliu, fara ca jurnalistii sa aiba acces.



Presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a fost retinut luni de procurorii DNA, fiind suspectat de mai multe fapte de coruptie, intre care abuz in serviciu contra intereselor publice si luare de mita. Potrivit DNA, Borboly este cercetat dupa ce ar fi decontat ilegal, in favoarea unor firme de constructii, aproximativ trei milioane de lei, cerand de la una dintre acestea sa primeasca inapoi 10%, sub forma de sponsorizare. El urmeaza a fi prezentat Curtii de Apel Targu Mures cu propunere de arestare preventiva.

Potrivit unui comunicat transmis luni de DNA, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Tirgu Mures efectueaza cercetari fata de Borboly Csaba, presedinte al Consiliului Judetean Harghita, in sarcina caruia s-au retinut doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, ambele in forma continuata, luare de mita in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, doua infractiuni de instigare la uz de fals, doua infractiuni de fals intelectual si denuntare calomnioasa.

De asemenea, au fost retinuti si Palffy Domokos, consilier judetean in cadrul CJ Harghita si administrator de fapt al S.C. STRAVIA GROUP S.R.L. Goagiu, jud.Harghita, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de conflict de interese in forma continuata, efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia, atributia sau insarcinarea pe care o indeplineste o persoana, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata si participatie improprie la fals intelectual, si Csiszer Botond-Benedek, director executiv al Directiei Drumuri Judetene din CJ Harghita, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma continuata, fals intelectual in forma continuata, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, fals intelectual si instigare la abuz in serviciu contra intereselor publice.

Celor trei inculpati li s-au adus la cunostinta acuzatiile, iar luni procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestora pe o perioada de 24 ore, urmand a fi prezentati Curtii de Apel Tirgu Mures cu propunere de arestare preventiva.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane, precizeaza DNA.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2074 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Mama (Marţi, 14 mai 2013, 11:16)

    Trojan.H [utilizator]

    Tragem concluzia ca este un dosar politic instrumentat de... opozitie. Dar cum UDMR, PPDD si PDL sunt prietenii si aliatii puterii uslamiste ramine o singura varianta: este un dosar politic instrumentat de... mama.
  • +2 (2 voturi)    
    O înscenare? (Marţi, 14 mai 2013, 15:16)

    war4peace [utilizator]

    Cum adică o "înscenare"?
    Mie mi se pare o reţinere foarte reală. Furatul miresei e o înscenare, arestarea unei persoane e o realitate.
    Pfft.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by