Primarul din Ramnicu Valcea, Emilian Francu, ramane in arest

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 2 mai 2013, 15:57 Dosare Anticoruptie


Emilian Francu (PNL)
Foto: Agerpres
Primarul din Ramnicu Valcea, Emilian Francu, acuzat de procurorii DNA de luare de mita, ramane in arest dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins joi recursul acestuia la decizia Tribunalului Bucuresti de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile, informeaza Agerpres. Decizia este definitiva.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis vineri 26 aprilie arestarea pentru 29 de zile a primarului din Ramnicu Valcea. Edilul a fost retinut joia trecuta de procurori, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la administratorul unei firme, arhitectul bucurestean Sorin Dragos Popescu.

Potrivit DNA, la inceputul anului, Primaria din Ramnicu Valcea a incredintat unei firme un contract de prestari de servicii, in valoare de 200.000 de euro, avand ca obiect lucrari de amenajare a unor spatii publice din oras. In luna ianuarie, Francu i-a pretins administratorului firmei careia ii fusese incredintat contractul 10% din valoarea lucrarilor.

'Dupa finalizarea lucrarilor mentionate in contractul de prestari servicii si plata unei prime transe din banii datorati de primarie, la data de 22 aprilie, Emilian Francu i-a pretins aceluiasi denuntator sa ii remita, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei pentru ca, in schimb, sa semneze documentele care conditionau efectuarea platii celei de-a doua transe catre firma acestuia, in contul prestarii de servicii al caror beneficiar era Primaria Ramnicu Valcea', sustin procurorii.

DNA precizeaza ca Emilian Francu i-a mai solicitat aceluiasi administrator sa achite si suma de 40.000 de lei, disimulata intr-un contract de sponsorizare, dupa plata ultimei transe pentru prestarea serviciilor de catre firma lui.

Joi, 25 aprilie, conform intelegerii anterioare, administratorul i-a dat primarului, prin intermediar, suma de 50.000 lei, moment in care au intervenit procurorii DNA si l-au retinut pe Emilian Francu.

Acesta a fost adus la sediul DNA din Bucuresti si audiat mai multe ore, dupa care anchetatorii au solicitat instantei arestarea lui pentru 29 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























636 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by