Primarul Targovistei, Gabriel Boriga, condamnat la trei ani inchisoare cu suspendare: Sunt nevinovat

de R.M.     HotNews.ro
Marţi, 30 aprilie 2013, 13:31 Dosare Anticoruptie


Primarul municipiului Targoviste, Gabriel Boriga (PDL), condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, sustine ca este nevinovat, intr-un comunicat publicat marti si citat de Agerpres.

''Sunt nevinovat si in acelasi timp, total surprins de sentinta data de instanta Judecatoriei Targoviste, pe care o consider incorecta, nelegala si netemeinica. Acuzele care mi se aduc sunt nefondate si lipsite de fundament, lucru care s-a putut lesne observa din multitudinea de probe existente la dosar'', se arata in comunicatul semnat de Boriga.

Acesta spune ca va face recurs impotriva sentintei pronuntate de catre instanta.

''Mentionez ca inteleg sa motivez recursul in conformitate cu prevederile art. 38510 C. Proc Pen. printr-un memoriu separat, ulterior motivarii sentintei pronuntate de catre instanta de fond'', se mai arata in acest comunicat.

Boriga a fost condamnat, luni, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, in procesul de coruptie privind achizitia la preturi supraevaluate a unor echipamente pentru locuri de joaca.

Decizia nu este una definitiva.

Potrivit magistratilor Judecatoriei Targoviste, in dosarul in care bugetul Consiliului Local Targoviste a fost prejudiciat cu suma de 399.832 lei, aproximativ 100.000 de euro, prin achizitia supraevaluata de echipamente pentru amenajarea locurilor de joaca, Gheorghe Simoiu, finul primarului Gabriel Boriga, patron al SC Utilex Construct SRL Pucioasa, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, iar Mihai Olaru, directorul fostei Directii de Constructii din cadrul Primariei Targoviste, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata.

Primarul Gabriel Boriga a fost trimis in judecata in luna mai 2011 de catre procurorii DNA Ploiesti, alaturi de Gheorghe Simoiu, finul sau, patronul firmei SC Utilex Construct SRL Pucioasa, si de directorul fostei Directii de Constructii a Primariei Targoviste, in prezent SC Municipal Construct SA Targoviste, Mihai Olaru, pentru prejudicierea bugetului CLM Targoviste cu suma de 399.832 de lei, reprezentand achizitia supraevaluata de echipamente pentru amenajarea locurilor de joaca.

Primarul Gabriel Boriga (PDL) este la al doilea mandat de primar.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2424 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    ! (Marţi, 30 aprilie 2013, 15:25)

    melcul_naravas [utilizator]

    Stim deja! Toti condamnatii sunt nevinovati, toti, toti :)))


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by