Marius Locic s-a predat la arestul Politiei Capitale

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 23 aprilie 2013, 1:35 Dosare Anticoruptie


Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, luni noapte, la Serviciul Arest al Poliţiei Capitalei, după ce a primit pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme, potrivit Mediafax.

In urma deciziei definitive date, luni, de Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), Marius Locic a ramas cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, dispusa in iunie 2012, in dosarul de coruptie in care a fost judecat alaturi de fostul senator Catalin Voicu, fostul judecator Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu.

Catalin Voicu a fost condamnat definitiv de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, dupa ce Completul de trei judecatori al instantei il condamnase, in iunie, la cinci ani de inchisoare cu executare.

Mandatele pentru executarea pedepsei pentru Locic si Voicu au fost emise luni noapte, cel dintai predandu-se, in timp ce fostul senator se afla in continuare la Spitalul de Urgenta Floreasca.

Catalin Voicu a fost internat, luni dimineata, in Clinica de chirurgie 3 de la Spitalul Floreasca, cu diagnosticul rectoragie si anemie secundara, fiind supus unor investigatii amanuntite intrucat are si alte suferinte, precum diabet, boala de inima si obezitate, a declarat pentru MEDIAFAX seful clinicii, medicul Mircea Beuran.

Completul de cinci judecatori al instantei supreme, a mai dispus luni, in acelasi dosar, majorarea pedepsei in cazul fostului judecator Florin Costiniu, de la trei la patru ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind un termen de incercare de noua ani.

In cazul lui Costel Casuneanu, instanta a mentinut pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de incercare la noua ani.

Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata in 21 mai 2010, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 1 iunie 2012, Catalin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, iar Costel Casuneanu primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























2630 vizualizari

  • +5 (5 voturi)    
    Bravo DNA (Marţi, 23 aprilie 2013, 3:04)

    sacaradan [utilizator]

    O buna dovada ca justitia si mai cu seama DNA functioneaza .Sa fie intr-un ceas bun.
  • 0 (0 voturi)    
    justitie din interes, (Marţi, 23 aprilie 2013, 19:16)

    jr.vastro [utilizator]

    eu nu vreau sa sustin ca voicu a primit prea mult sau ca altii au primit prea putin. Inca o data se observa ca ICCj prin completul intitulat "completul negru" condus de doamna Stanciu probasista, a demonstrat ca nu face altceva decat sa dea satisfactie lui basescu si celor care au contribuit la ascensiunea ei. Corect ar fi fost sa fie tratati cu acelasi regim atat mituitorii cat si mituitii nu numai intermediarii. Deci nu este normal ca autorii faptei sa primeasca mai putin decat intermediarii. Sunt jurist, dar daca privesc situatia ca un simplu cetatean, consider ca trebuia sa se dovedeasca obiectivitate pana la capat, nu ca in cazul cand CCR a judecat legalitatea taierii pensiilor- cand au spus ca pot fi taiate-recalculate numnai a judecatorilor nu. Ma intreb de ce nu a fost condamnat cu inchisoare si Judecatorul Costiniu. Daca nu ar fi existat acest judecator corupt, nu ar fi existat nici acest caz de coruptie. deci unde a facut si unde nu a facut dreptate doamna Stanciu? Totul este falsf, si se actioneaza pentru multumirea celui care o cere.


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by