Avocatii lui Dan Voiculescu cer Tribunalului Bucuresti sa retrimita dosarul de coruptie la DNA pentru refacerea urmaririi penale

de Red. Stiri     HotNews.ro
Marţi, 9 aprilie 2013, 12:51 Dosare Anticoruptie


Avocaţii lui Dan Voiculescu au cerut marţi Tribunalului Bucureşti trimiterea dosarului privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare (ICA) la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru ca procurorii sa refaca urmărirea penale. Avocatii au cerut şi anularea expertizei financiar-contabile dispuse anterior de judecătorii Inaltei Curti, transmite Agerpres. Instanţa a rămas în pronunţare pe aceste solicitări, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru 30 aprilie.

La termenul de marţi al procesului, avocatul Gheorghiţă Mateuţ a solicitat noului judecător desemnat în acest caz, Graţiela Constantin, să anuleze mai multe decizii luate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul ICA.

Astfel, avocatul a declarat că dosarul ICA trebuie trimis la DNA, în vederea refacerii urmăririi penale, deoarece procurorii nu au descris în rechizitoriu faptele de care este acuzat Dan Voiculescu.

De asemenea, el a cerut şi anularea expertizei financiare încuviinţate de judecătorii de la ÎCCJ în februarie 2012, susţinând că în mod eronat au fost evaluate activele ICA, deşi în mod normal trebuia să se facă o evaluare a acţiunilor Institutului, la momentul preluării acestuia în 2003 de către Grupul Grivco.

Alţi avocaţi au solicitat scoaterea Ministerului Agriculturii şi a Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) din acest proces ca părţi civile şi introducerea Ministerului Finanţelor Publice, iar reprezentantul Ministerului Agriculturii nu s-a opus acestei solicitări.

Dan Voiculescu nu a fost prezent în sala de judecată.

Instanţa a rămas în pronunţare pe aceste solicitări, următorul termen al procesului fiind stabilit pentru 30 aprilie.

Reamintim ca Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie il acuza pe Voiculescu de infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul GRIVCO) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Dan Voiculescu si-a dat demisia de ori din Senat in ultimele 12 luni sub diferite pretexte, reusind astfel sa amine judecarea dosarului trimis succesiv de la Inalta Curte la Tribunalul Bucuresti.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5757 vizualizari

  • +27 (29 voturi)    
    Nu-i mai simplu sa-l scoata pe felix din dosar (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:06)

    linarel [utilizator]

    pe motiv ca el era la bai???
  • +13 (13 voturi)    
    felix isi aranjeaza patul (Marţi, 9 aprilie 2013, 13:19)

    un domn [utilizator]

    ata cat mai poate daca se cearta kkrau si copy paste se teme ca va ajunge victima colaterala, el insa uita un simplu fapt..si anume..ca a umblat la borcanu de miere de la ICA, un acatist ptr felix va rog http://www.petitieonline.ro/petitie/02529049/semnaturi/pg3
  • +12 (12 voturi)    
    VIERME (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:00)

    serbanb [utilizator]

    Un vierme...
    • +9 (9 voturi)    
      gresit (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:06)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui serbanb

      mancator de vierme...adica Varan
      • +5 (5 voturi)    
        Imi cer scuze... (Marţi, 9 aprilie 2013, 15:56)

        serbanb [utilizator] i-a raspuns lui un domn

        Ca mi-am batut joc de viermi, si de animale in general ca le-am folosit numele pe voiculescu. viermi si varanii nu merita asta... in fine... dar nah, sa nu uitam ca a castigat senatul in fata unui om in scaun cu rotile. Oamenii l-au ales..
  • +16 (16 voturi)    
    Matza asta turbata s-a blindat bine (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:07)

    bigbrother [utilizator]

    Si-a trimis hoardele de avocati ca sa il scoata din belea, iar avocatii aia vor profita de orice chichita cat de mica pentru a amana judecata pe termen nedefinit.

    Era de asteptat de altfel, Felix nu putea ajunge in aceasta postura daca nu stia sa-si acopere spatele. Ce ma surprinde pe mine este reactia procurorilor, care tot timpul parca sunt cu un pas in spatele avocatilor, intodeauna cu o miscare in urma. De fapt, in toate dosarele politicienilor, vorbim de scapari care sincer, incep sa dea de banuit.

    Nu vreau sa o interpretez ca rea vointa, dar inclusiv lipsa de reactie a Ministerului Agriculturii ma face sa cred ca de fapt nu se doreste condamnarea acestui nenorocit. Probabil gusterul asta isi va turna toti acolitii daca pica, prin urmare are o sustinere puternica sa ramana in libertate.
    • +14 (14 voturi)    
      Cum a plecat Daniel Morar (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:20)

      Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui bigbrother

      au si inceput! Acum se vede ce disperat era Voiculescu.
  • +10 (10 voturi)    
    mai bine trimite dosarul direct la gâde (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:16)

    IancuJianu [utilizator]

    Nu la Gâdea, ca ăla nu are secure.
  • +7 (7 voturi)    
    hai motane! (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:49)

    Absurdistantul [utilizator]

    hai motane, ca te plimba astia putin si scapi!

    sigur o sa scapi, dar macar ma satur si eu auzind pe unde mai esti citat!

    cand o sa pleci acolo unde nu o sa iei nimic cu tine, o sa apara informatii cat de mafiot ai fost si tu! ca ai fost mare bandit! mare de tot!

    dar averea ta va fi luata de cei carora le apartine de drept: serviciile secrete!

    lasa ca o sa alega ei cine sa te urmeze ca "gestionar"! (sic)
  • +10 (10 voturi)    
    Citat din Antenescu. (Marţi, 9 aprilie 2013, 14:56)

    Alius [utilizator]

    "Exista ideea că USL doreşte să pună mâna pe parchete pentru dosarele lui Voiculescu şi Fenechiu...fals. Nici Voiculescu, nici Fenechiu nu au dosare la DNA. (...) Regret, sunt chiar surprins că un profesionist, vorbim acum de procurorul Ponta, face confuzia asta, dacă o face. Deci Voiculescu şi Fenechiu sunt oameni care au nişte dosare în instanţă, nu la Parchet. Indiferent cine vine şef la DNA, la Parchetul general, nu mai au dânşii treabă", a comentat Antonescu.

    Ia uite ca pana la urma Antenescu si ai lui fac ce fac si dosarul ajunge "unde trebuie"
  • +4 (4 voturi)    
    erata.. la titlu (Marţi, 9 aprilie 2013, 16:15)

    czr [utilizator]

    Titlul corect al articolului ar fi (dupa parerea mea):

    Asaltul final al Varanului aspra justitiei!

    Dar, pana la urma, avem ce-am votat..
    Judecand la rece, asta am votat, asta meritam sa avem!
    Este adevarat si trist ca, pe langa cei ce chiar merita asta, mai sufera si restul..
    Dar asta-i democratia.. atat timp cat 'majoritatea' a votat ce-a votat.. asta avem cu totii
  • +6 (6 voturi)    
    forma fara fond... (Marţi, 9 aprilie 2013, 16:17)

    mereuinminus [utilizator]

    In tari ca cele scandinave, sau la antipozi sau in Germania sau Japonia, asemenea tertipuri de a taragana lucrurile pe procedura, adica pe forma, pentru a nu se ajunge la fond, ar fi practic imposibile. Insa, cu un sir logic, probabil ca Voiculescu e cel mai cinstit dintre politicieni, el nu se fereste sa-si ascunda lasitatea, nu are complexe de inferioritate, adica sa resimta vreo rusine ca fuge de ce a facut, caci stie el ca fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa, el nu are nicio problema in a-si bate joc de statul de la care pretinde sa-l trateze ca pe un mafiot, pardon, parlamentar. In general Voiculescu n-are nicio treaba in a se afisa demonstrat si dovedit ca un varf de lance al ipocriziei, nimicniciei, ridicolului si sabotajului in fosta tara pe care activitatea lui in principal a adus-o din plin in stadiul de teritoriu... dar nu strica el, ci strica populatia care-l tolereaza, la fel ca si pe toti politicienii, fara exceptie, incepand cu presedintele si terminand cu ultimul consilier local de orice culoare ar fi ei, rosie, portocalie, galbena, albastra, verde... oricum, combinate, toate dau maro in rro...
  • 0 (0 voturi)    
    ? (Marţi, 9 aprilie 2013, 18:48)

    cotora [utilizator]

    face ce face, numai sa scape de puscarie, asa a facut si adrian nastase si tot a ajuns, voiculescu ar trebui sa raspunda penal pentru averea care a facut-o, de unde a avut el banii si cum s-a imbogatit mai repede ca in vestul salbatic !


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by