VIDEO UPDATE Adrian Nastase va fi eliberat conditionat din penitenciar

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 18 martie 2013, 8:31 Dosare Anticoruptie


Adrian Nastase
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
STIRE ACTUALIZATA Tribunalul Bucuresti a decis luni eliberarea conditionata a lui Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii", cu doua voturi in favoare si unul impotriva. Decizia este definitiva astfel incat fostul premier va fi eliberat din penitenciar. Completul de judecata care a analizat recursul procurorilor DNA la decizia anterioara de eliberare a fost format din judecatoarele Ioana Cleopatra Sipoteanu, Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu, ultimele doua inlocuindu-le pe Antonela Costache si Viorica Dinu, arestate vineri dimineata sub acuzatia ca ar fi primit mita de la fratele omului de afaceri Dinel (Staicu) Nutu. Numele Ioanei Sipoteanu apare in referatul de arestare al celor doua judecatoare. Sotul judecatoarei Florentina Vasilateanu, Catalin Vasilateanu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, este condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

UPDATE 15:39 Tribunalul Bucuresti a decis luni ca Adrian Nastase va fi eliberat conditionat din penitenciar. Decizia este definitiva iar Adrian Nastase va fi eliberat din penitenciar, informeaza Agerpres.

Instanta a respins recursul DNA si a mentinut o decizie favorabila fostului premier data de Judecatoria Sectorului 4.

Potrivit Romania TV, eliberarea a fost decisa cu doua voturi in favoare si unul impotriva.



UPDATE 14:30
Sedinta s-a terminat, judecatorii s-au retras pentru deliberari, transmite B1TV.

UPDATE 14:25
La reluarea discutiilor din acest dosar, procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a aratat in fata instantei ca, dupa ce a studiat documentele depuse la dosar, a gasit numeroase acte depuse de avocatii lui Nastase care nu poarta stampila "conform cu originalul" si alte inscrisuri care au aceasta stampila, dar este pusa in conditii suspecte, transmite Mediafax.

Procurorul a sustinut ca nu intelege cum de a depus apararea lui Nastase dosarul de penitenciar al acestuia, in conditiile in care doar unitatea de detentie detine acest dosar.

Apararea lui Adrian Nastase a acuzat DNA de tergiversarea judecarii cauzei, precum si de o competitivitate neloiala, aratand ca fostul premier a fost recompensat inclusiv dupa ce i s-a admis la Judecatorie cererea de eliberare conditionata. Avocatul a precizat ca recompensa a constat in suplimentarea dreptului la vizita.

Procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a aratat in fata instantei ca, desi a studiat joi si vineri acest dosar, nu a gasit documentele ce detaliaza activitatile pentru care Adrian Nastase a fost recompensat pe parcursul executarii pedepsei, cerand astfel acordarea unui termen.

In replica, apararea lui Adrian Nastase a acuzat DNA de tergiversarea judecarii cauzei, precum si de o competitivitate neloiala, aratand ca fostul premier a fost recompensat inclusiv dupa ce i s-a admis la Judecatorie cererea de eliberare conditionata. Avocatul a precizat ca recompensa a constat in suplimentarea dreptului la vizita.

Instanta a suspendat pentru doua ore judecarea cauzei, timp in care procurorul DNA va studia  din nou acest dosar.

Avocatul lui Adrian Nastase, Ion Cazacu, a declarat la intrarea in Tribunalul Bucuresti ca se asteapta ca spiritul de dreptate si corectitudinea sa triumfe si, dupa mai bine de 300 de zile de cand a fost incarcerat, fostul premier sa fie alaturi de familie.

Cazacu a precizat ca apararea este pregatita si va combate recursul DNA cu argumente care tin de cauza. Avocatul a mai spus ca, in opinia lui, recursul procurorilor DNA este lipsit de consistenta.

UPDATE 12:20
Magistratii Tribunalului Bucuresti au reluat sedinta de judecata in jurul orei 12:00, dupa o amanare de aproximativ 2 ore, informeaza B1TV.

UPDATE 9:46
Magistratii Tribunalului Bucuresti au suspendat luni, pentru doua ore, judecarea dosarului privind eliberarea conditionata a fostului premier Adrian Nastase, informeaza Agerpres.

Procesul a inceput la ora 9:30, la intrarea in sala de judecata Adrian Nastase fiind aplaudat indelung de catre sustinatori.

Procurorul de sedinta a solicitat insa instantei amanarea dosarului, pe motiv ca nu a avut timp sa studieze mai multe documente depuse la dosar.

Avocatul Ion Cazacu a declarat ulterior ca "procurorul a formulat o cerere invocand ca de joi pana astazi nu a avut timp sa citeasca documentele depuse la dosar" privind activitatile lui Adrian Nastase din penitenciar. Potrivit avocatului lui Nastase, ceea ce este surprinzator pentru mine este ca procurorul ataca in recurs aceste activitati, dar astazi spune ca nu a luat cunostinta de ele. (...) Mi se pare o cerere departe de loialitatea administrarii justitiei. Instanta  a admis-o. Mi se pare corecta decizia de a da doua ore timp procurorului sa citeasca aceste documente."

UPDATE 9:25
Completul care judeca recursul este format din judecatoarele Ioana Cleopatra Sipoteanu, Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu.

Numele judecatoarei Ioana Sipoteanu apare in referatul de arestare al judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu, arestate preventiv vineri dimineata sub acuzatia ca ar fi primit mita de la fratele omului de afaceri Dinel (Staicu) Nutu. (vezi aici stenogramele)

Carmen Constanta Balaci si Florentina Vasilateanu le-au inlocuit in complet pe Antonela Costache si Viorica Dinu.

In ceea ce o priveste pe judecatoarea Florentina Vasilateanu, sotul acesteia, Catalin Vasilateanu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, este condamnat definitiv la inchisoare cu executare pentru trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat de presa al DNA, pe data de 6 februarie 2013, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe Catalin Vasilateanu la 3 ani de inchisoare in regim de detentie pentru savarsirea a patru infractiuni de trafic de influenta.

UPDATE 8:45
Sedinta a fost amanata de magistratii Tribunalului Bucuresti pana la ora 9:30, informeaza B1 TV.

UPDATE 8:37
Avocatul Ion Cazacu, care il reprezinta pe Adrian Nastase, a declarat luni dimineata ca spera ca fostul premier sa fie eliberat luni, precizand ca in opinia sa recursul este "lipsit de consistenta".

"Astept ca spiritul de dreptate si corectitudinea sa triumfe aici la Tribunalul Bucuresti si, dupa mai mult de 300 si ceva de zile, clientul meu sa fie in seara asta alaturi de familia lui", a declarat Cazacu.

"Dupa parerea mea, recursul este lipsit de consistenta si vom incerca sa il combatem cu argumente", a adaugat avocatul lui Adrian Nastase.

Termenul de 18 martie a fost stabilit de Tribunalul Bucuresti (TB) in 4 martie, dupa ce aceasta instanta a primit dosarul de la Judecatoria Sectorului 4.

Viorica Dinu si Antonela Costache, care trebuiau sa faca parte din completul care va judeca recursul la eliberarea fostului premier, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care sunt acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).

Presedintele Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, a declarat pentru Mediafax joi, dupa retinerea celor doua judecatoare, ca dosarul privind eliberarea lui Nastase si cauza privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA) vor fi judecate la termenele stabilite, fiecare sectie avand asigurat un complet de permanenta, pentru situatii neprevazute. Completul de permanenta asigura judecata in orice dosar atunci cand situatia o cere.



Duminica, fostul premier a fost vizitat la penitenciar de cei doi fii ai sai, Andrei Nastase declarand ca spera ca aceasta sa fie ultima ocazie in care isi vede tatal in inchisoare si ca nu vede vreun motiv pentru amanarea procesului de luni.

In 12 februarie, Judecatoria Sectorului 4 a admis cererea lui Nastase de eliberare din penitenciar inainte de termen, decizia fiind contestata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

DNA a notat, in motivarea recursului facut impotriva deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata al lui Adrian Nastase, ca acesta, prin materialele si articolele pe care le-a scris si publicat, dovedeste ca nu regreta faptele pentru care a fost condamnat si ca in continuare nu le admite, singurul regret al sau fiind acela ca este singurul fata de care s-a pronuntat o condamnare cu executare.

Im motivarea deciziei din 12 februarie, Judecatoria Sectorului 4 a aratat ca Adrian Nastase a avut un comportament conform "intru totul" cu rigorile mediului carceral si nu a fost niciodata sanctionat, iar regimul de detentie si-a atins scopul pentru care fostul premier a fost condamnat.

Totodata, instanta a precizat ca lucrarea stiintifica scrisa de Adrian Nastase in penitenciar a fost intocmita conform dispozitiilor legale, iar cele 45 de zile scazute din pedeapsa pentru activitatea desfasurata in detentie au fost stabilite corect.

Instanta a mai notat in motivare ca lucrarea stiintifica "Reprezentarea Romaniei la Uniunea Europeana in contextul reglementarilor interne si europene" a fost scrisa de Adrian Nastase in perioada 10 august - 24 decembrie 2012, constatand astfel ca "acordarea a 45 zile castig s-a facut in conformitate cu dispozitiile legale".

La judecarea cererii de eliberare inainte de termen, procurorul de sedinta a solicitat instantei Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti respingerea acesteia, invocand faptul ca Adrian Nastase nu a dovedit o atitudine de indreptare, intrucat a continuat sa faca afirmatii la adresa judecatorilor care l-au condamnat la doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii".

Procurorul Directiei Nationale Anticoruptie a mai aratat in fata instantei ca este pusa la indoiala calitatea de opera stiintifica a lucrarii fostului premier avute in vedere pentru punerea lui in libertate si a invocat ca Judecatoria Sectorului 4 nu este competenta sa solutioneze cererea.

Adrian Nastase este incarcerat din 26 iunie 2012.

In 9 ianuarie, Comisia de eliberari conditionate de la Penitenciarul Jilava a constatat ca s-a implinit termenul de o treime din pedeapsa in care Adrian Nastase ar putea fi eliberat si a dat aviz favorabil.

Citeste rechizitoriul integral al dosarului "Trofeul Calitatii"

Vezi si cum se apara Adrian Nastase pe propriul site codulzambaccian.ro








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























15354 vizualizari

  • +47 (59 voturi)    
    Si eu sper sa ramana (Luni, 18 martie 2013, 8:50)

    , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator]

    langa familia lui!
    La Rahova!
    Hotul trebuie sa ramana langa cei alaturi lui!
    • -5 (33 voturi)    
      nici o grija, cu judecatorii astia santajabili... (Luni, 18 martie 2013, 11:42)

      Wizard of Oz [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      Cineva, nu spun cine, le-a aratat pisica la judecatori...
      Uite ce au patit alea doua....aveau dosar de mult, erau filate, inregistrate...dar arestate exact acum.
      Buuunnn...chiar HN ne atrage atentia ca alte doua judecatoare din complet sunt santajabile.....
      Daca-l fac scapat, HN o sa sustiana ca au fost santajate de oamenii Puterii USL....daca nu....o sa zica USL ca santajul apartine oamenilor Cotroceniului...
      Oricum, noi cetatenii nu vom avea incredere in justitia asta "in sfarsit independenta".....se vad o multime de sfori trase din toate partile....iar judecatorii nu sunt decat niste oameni si ei.
      • +20 (24 voturi)    
        Da sunt niste oameni...... (Luni, 18 martie 2013, 12:12)

        banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        care pretind venituri nemeritate !
        • +7 (7 voturi)    
          diferenta intre Romania si Germania (Luni, 18 martie 2013, 16:13)

          busola [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

          ....este diferenta intre justitia din Romania si justitia din Germania: ce soarta a avut Helmut Kohl si ce soarta are Adrian Nastase.
          • +2 (2 voturi)    
            Sati spun pe slea ! (Marţi, 19 martie 2013, 4:27)

            banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui busola

            Germani nu au pierdut Busola ! :)
            • +1 (1 vot)    
              nu toti din Banat sunt fruncea! (Marţi, 19 martie 2013, 9:04)

              busola [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

              meri dara la scoala de mai invata graiu mai...
              • +1 (1 vot)    
                Multumesc (Marţi, 19 martie 2013, 10:15)

                banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui busola

                pentru sfat, dar mi-se pare ca nu esti cel mai nimerit sa dai sfaturi !
      • +23 (31 voturi)    
        Sunt santajabili (Luni, 18 martie 2013, 12:20)

        , AlwaysToTheRight, NeveRed! [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        datorita... inamovibilitatii lui ilici!
        Judecatorul trebuie sa aplice aceeasi unuitate de masura pentru toti! Numai ca pe vremea lui ilici, toate astea erau respectate, cand ea vorba de ceilalti;... sa ne aducem aminte de bivolaru, de branisteanu... Cine conducea cohortele de protest? PSD, parca, nu?!
        Acum e vorba de voicu, bombonel, nicolescu ala de la arges, ...
        Cine face galagie? Parca tot aia, nu?!
        Raul de acolo a plecat!
        Si sper ca odata pentru totdeauna sa fie ingropat! Cu toti cei care l/au adminstrat!
      • +13 (27 voturi)    
        toti judecatorii au telefoanele urmarite... (Luni, 18 martie 2013, 13:27)

        akillies [utilizator] i-a raspuns lui Wizard of Oz

        ... deci cum de gagicile astea isi permiteau sa vorbeasca pe telefoanele ascultate despre retele si mite, si altele?!?! Din cauza ca au crezut ca odata cu schimbarea ministrului justitiei, odata cu schimbarea a doi judecatori din cadrul CSM, odata cu situatia de la DNA(cu un director , sau cum i se spune, temporar in functie), ca odata cu schimbarea procurorului general al Romaniei sasmd dpdv al "reformelor" USL din Justitie...ei bine cele doua au crezut ca acum sunt in "siguranta" sub mana "protectoare" USL. Doar ca s-au cam grabit si tocmai ce a explodat un buboi foarte urat pe fata MCV al Romaniei pentru Decembrie!!!

        Bravo USL!! Tovarasi, va faceti foarte bine treaba.., numai, aveti grija, sa nu o faceti prea bine!!!
        • +1 (1 vot)    
          REALITATEA (Marţi, 19 martie 2013, 4:59)

          ravi [utilizator] i-a raspuns lui akillies

          Acesti judecatori au fost alesi si numiti pe criteriul vulnerabilitatii. Cu cat erau mai vulnerabili, cu atat ajungeau mai sus. Astfel cei care il aveau pe "nasul in suflet" trebuiau sa execute intocmai si neantarzit ordinele venite de la "Nasu' ".
    • +25 (35 voturi)    
      A fost condamnat (Luni, 18 martie 2013, 12:09)

      banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      la doi Ani, deci doi ani sa stea acolo ! Ce lege lu peste este acea care te scoate la 2/3 din bulau,candva ai fost condamnat la 20 de ani si o zii , dar nu sa stiut cand vine Ziua respectiva...... ,deci a primit doi ani doi sa stea acolo undei locul !
      • +10 (12 voturi)    
        god (Luni, 18 martie 2013, 16:18)

        Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui banateanul.

        frate ce tara plina de ratati ...

        geoana : un om politic important pentru romania a fost eliberat din penitenciar...

        sarbu : este foarte bine ca nastase va sta alaturi de familia sa acasa,

        .
        .
        .
        .

        o tara de ratati!
        nastase = puscarias ca orice puscarias
        • +3 (3 voturi)    
          Dar totusi (Marţi, 19 martie 2013, 4:30)

          banateanul. [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

          am speranta case va scimba ceva in bine . Bine inteles la varsta mea nu voi mai prinde dar......
    • +9 (11 voturi)    
      condoleante (Luni, 18 martie 2013, 16:22)

      un domn [utilizator] i-a raspuns lui , AlwaysToTheRight, NeveRed!

      trebuie spus democratiei fragile din Romania, fica sa Justitia, a fost rapusa de o boala nemiloasa USLamismul; ce care vor sa ii aduca omagiu Justitiei in acest moment in care a fost DEFINITIV ingropata sa gaseasca misjloacele de a spurca pe bombonel prin vodo, blesteme si orice mijloc traditional neletal...pacat...adio Justitia !
  • +46 (58 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 martie 2013, 9:04)

    [anonim]

    • -33 (43 voturi)    
      romanii nu-si doresc decat sange si catuse! (Luni, 18 martie 2013, 12:06)

      Menamea [utilizator] i-a raspuns lui

      Sper sa sa nu aveti ocazia sa traiti dvs. experienta ..... pe care doriti sa se concretizeze in cazul lui Nastase!
      • +36 (44 voturi)    
        Comentariu sters de utilizator (Luni, 18 martie 2013, 12:58)

        [anonim] i-a raspuns lui Menamea

        • -6 (10 voturi)    
          asa sustin toti hotii (Luni, 18 martie 2013, 16:20)

          busola [utilizator] i-a raspuns lui

          ce sustii dumneata!
          • +7 (11 voturi)    
            ca NASTASE??? (Luni, 18 martie 2013, 17:27)

            Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui busola

            hotii ca NASTASE ? si toti aia din USL care ii sustii dumneata?
          • +2 (6 voturi)    
            tov busola (Luni, 18 martie 2013, 18:12)

            un domn [utilizator] i-a raspuns lui busola

            kkrau a spus sa postezi azi aici ?
            • -1 (3 voturi)    
              a zis bine (Marţi, 19 martie 2013, 0:03)

              Colonel [utilizator] i-a raspuns lui un domn

              toti hotii spun ca nu fura. la fel a facut si Nastase. Asta totusi nu e o scuza pentru hotii basiti.
              • 0 (0 voturi)    
                zise repede colonelul comunist... (Marţi, 19 martie 2013, 17:36)

                Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

                faci cum faci si tot de prost pici colonele.

                asa ai picat de cand esti tu.
      • +8 (12 voturi)    
        Ba eu vreau sa traiesc experienta lui Bombonel (Luni, 18 martie 2013, 16:18)

        Bogdan_1 [utilizator] i-a raspuns lui Menamea

        Dupa ce fur vreo 4-5 Miliarde de euro vreau sa ma odihnesc cateva luni intr-o celula de lux la Jilava (cu Internet, Televizor, 1-2 prieteni selectati de mine sa mai schimbam o vorba, mai scriu o carte de memorii)
        • -4 (8 voturi)    
          sa inteleg ca l-ati vizitat in inchisoare ? (Luni, 18 martie 2013, 17:22)

          Menamea [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_1

          Din comentariu dvs. am inteles ca l-ati vizitat in
          inchisoare , stiti cum arata celula . Foarte interesant ! Aveti imaginatie, asa ca puteti sa incepeti sa scrieti cartea aceea de memorii. La lansare as dori si eu un exemplar .... cu autograf.
          Multumesc anticipat!
          • +2 (6 voturi)    
            ? (Luni, 18 martie 2013, 18:32)

            cotora [utilizator] i-a raspuns lui Menamea

            prea multe drepturi a avut fata de ceilalti condamnati, puscariasii au fost prosti ca nu a facut greva
            • -1 (3 voturi)    
              eu te cred (Marţi, 19 martie 2013, 0:04)

              Colonel [utilizator] i-a raspuns lui cotora

              doar ai fost la el, ca altfel nu vorbeai asa convins. Nu-mi pot imagina ca un cititor hotnews ar inventa lucrurile astea asa de la el.
              • +2 (4 voturi)    
                ? (Marţi, 19 martie 2013, 0:38)

                cotora [utilizator] i-a raspuns lui Colonel

                nu trebuia sa merg la el, "se vedea cu ochiul liber", ma mir ca unii se bucura ca iasa din puscarie infractorii politici sau si mai rau, ca hotii si coruptii sa fie declarati eroii de catre unii !
      • +6 (8 voturi)    
        Eu îmi doresc dreptate (Luni, 18 martie 2013, 16:36)

        AdrianCalin [utilizator] i-a raspuns lui Menamea

        Nu vreau că Năstase să stea în pușcărie dacă e nevinovat doar că vreau și dreptate, adică, dacă a furat și a băgat în buzunar banii care, de drept, erau ai tuturor, să plătească. Sunt foarte curios cum explică cei care cred că românii vor doar sânge și cătușe de ce au politicienii, și mai ales ăia de stânga, atâția bani și averi. Poate că aș fi mai îngăduitor dacă ar fi avut un minim de bun simț să fi făcut ceva și pentru țară dar educația e la pământ, sănătatea e la pământ, ca să fac 300 de km dintr-o localitate în altă îmi ia 6 ore și câte și mai câte în schimb mașinile lor sunt din ce în ce mai mari și mai scumpe, conturile din bănci înfloresc iar casele se înmulțesc ca ciupercile.
      • +3 (5 voturi)    
        !? (Luni, 18 martie 2013, 17:09)

        Googol [utilizator] i-a raspuns lui Menamea

        eu sper să nu mai aveți niciodată ocazia să faultați limba română.
      • +5 (7 voturi)    
        lloooll (Luni, 18 martie 2013, 17:27)

        Dr.Mythnick [utilizator] i-a raspuns lui Menamea

        deci imi urezi sa fur milioane de euro si sa nu intru la puscarie>?

        nu stiu ce IQ ai , dar banuiesc ca e negativ.
      • +2 (4 voturi)    
        ? (Luni, 18 martie 2013, 18:30)

        cotora [utilizator] i-a raspuns lui Menamea

        ce vrei sa spui ?, sa-l iert ca mi-a furat din banii mei, a contribuabilor ?, suntem prosti si o societate bolnava daca ne bucuram pentru un infractor politic
  • +34 (40 voturi)    
    comiti (Luni, 18 martie 2013, 9:14)

    doamnefereste [utilizator]

    o infractiune, mergi la inchisoare, scri acolo doo tri carti iesi din inchisoare..........
    • +2 (12 voturi)    
      ..doo, treooo.. (Luni, 18 martie 2013, 13:29)

      akillies [utilizator] i-a raspuns lui doamnefereste

      ..doozecisidoo.. cate oor fi nevooie ca sa iasa doomnul Nastase de la bulau -oo :))
    • +7 (9 voturi)    
      :) (Luni, 18 martie 2013, 16:56)

      Analfabet [utilizator] i-a raspuns lui doamnefereste

      Macar de ar fi scris si el: "Despre evaziune fiscala, spaga, coruptie, trafic de influenta. Autobiografie"
      • 0 (0 voturi)    
        cel mai bun titlu... (Marţi, 19 martie 2013, 15:58)

        AlexRmF [utilizator] i-a raspuns lui Analfabet

        pentru auto-biografia lui Nastase :D sa o ia apoi DNA-ul si sa o citeasca din scoarta in scoarta, poate mai prind si ei putin know-how despre mintea criminala
  • +33 (43 voturi)    
    Adrian Nastase-cel mai mare hot (Luni, 18 martie 2013, 10:01)

    MirceaIo [utilizator]

    Avand in vedere ca Adrian Nastase a facut muult mai mult rau tarii decat Nicolae Ceausescu, spiritul de dreptate ne facem sa credem ca pedeapsa primita pana acum este nesemnificartiva.
  • +34 (40 voturi)    
    confiscarea averii.. (Luni, 18 martie 2013, 10:15)

    kitto [utilizator]

    eu sunt de acord cu eliberararea lui nastase dar cu confiscarea averii in intregime...
    nu ma incalzeste ca face puscarie si dupa eliberare imi rade in fata si ma scuipa in fata dintr-un Q7.
    • +25 (27 voturi)    
      sa fim noi sanatosi (Luni, 18 martie 2013, 13:15)

      un dac [utilizator] i-a raspuns lui kitto

      Q7 vor avea judecatorii care-l vor scapa inainte de termen. el a avut, are si va avea bani de flota regala, nu un amarat de Q7. si nu ne va scuipa din masina, ci de la Antene. Sa vezi tu ce "spalare" i se va face, ca de la proaspat spalat la spalatii pe creier care pot urmari acele emisiuni.
    • +1 (3 voturi)    
      da (Luni, 18 martie 2013, 18:34)

      cotora [utilizator] i-a raspuns lui kitto

      deocamdata asa ii permite constitutia, ca hotii si coruptii sa ramna cu averea intacta,oare de unde a avut 750.000 de euro cash ?
  • +42 (46 voturi)    
    In timp ce fostul primar al Salonicului (Luni, 18 martie 2013, 10:20)

    gigtic [utilizator]

    a primit inchisoare pe viata pentru 18 milioane euro. Nastase a primit doi ani cu reducere la 10 luni pentru 1,5 milioane de euro.
    In schimb, pentru alte fapte "bune" nu a patit nimic:
    - contracte la preturi mici intre Hidroelectrica si traderi privati: statul roman a pierdut 1,5 miliarde euro
    - autostrada Bechtel: 1,25 miliarde pentru 54 km (un pret real al lucrarilor ar fi undeva la 350 milioane euro, statul roman a pierdut 900 milioane euro euro)
    - Privatizarea Petrom (inclusiv accesul la Zacamintele de titei si gaze), Sidex, Banca Agricolă, Alro, Republica, RAFO, Rodipet,
    - Oltchim: profit 1 milion euro in anul 2000, -53 milioane euro 2001, -36 milioane euro 2002...nu si-a mai revenit
    - contract aprobat prin hotarare de guvern intre Holzindustrie Schweig­hofer Sebes si Regia Natională a Pădurilor prin care fiecare directie silvica judeteana din tara trebuie sa livreze 30.000 – 35.000 mc de lemn anual catre firma din Sebes, valabilitatea contractului 2003-2013.
    Lista poate continua
    • +15 (17 voturi)    
      Care 10 luni? Au fost doar 8! (Luni, 18 martie 2013, 15:53)

      333 [utilizator] i-a raspuns lui gigtic

      23 iulie 2012 - 18 martie 2013.

      8 luni.
    • +1 (1 vot)    
      Asa este. (Luni, 18 martie 2013, 21:08)

      Non.e [utilizator] i-a raspuns lui gigtic

      Ba, mai trebuia să fie condamnat / pedepsit și pentru că faptul că a negociat aderarea României la UE.
  • +15 (21 voturi)    
    ! (Luni, 18 martie 2013, 11:03)

    melcul_naravas [utilizator]

    Astia se conduc dupa zicala;" Lucru bun la 9 luni " dar eu cred ca ar trebui sa mai ramana la mititica pana-si va da seama ca e un infractor. Ar fi interesant de vazut ce complet ii judeca eliberarea.
  • +20 (26 voturi)    
    scapa din pacate... (Luni, 18 martie 2013, 11:42)

    jackalphonse [utilizator]

    intr-o tara in care sile camataru este afisat pe antena 3 ca fiind ""ultimul romantic"" fara bani in portofel (evident ca banii si-i tine bine), ma indoiesc ca nastase nu scapa.
  • +23 (25 voturi)    
    sper sa ramana acolo, oricum a scapat ieftin (Luni, 18 martie 2013, 13:20)

    draq [utilizator]

    Mie mi se pare inacceptabil, tinand cont de faptul ca a fost condamnat pentru (sa-i citez pe cei care au dat sentinta) "coruptie la cel mai inalt nivel"
    Asta deja se vede liber, probabil a si aranjat ceva. Tovarasu' Iliescu declara mai devreme ca nu ar fi rau sa revina in viata politica.
  • +35 (39 voturi)    
    Nastase aplaudat (Luni, 18 martie 2013, 13:41)

    pewpew [utilizator]

    [...]
    la intrarea in sala de judecata Adrian Nastase fiind aplaudat indelung de catre sustinatori.
    [...]

    Pentru mine este greu sa inteleg ce aplauda acei "sustinatori"

    Coruptia, spalarea de bani, sfidarea legii si a bunului simt ? Sau sunt pur si simplu fericiti ca un om ca Nastase a ajuns dupa 4 ani de prim ministru sa detina probabil zeci de milioane de euro in defavoarea Romaniei ?
    • +10 (12 voturi)    
      aplaudau cei care.. (Luni, 18 martie 2013, 16:12)

      akillies [utilizator] i-a raspuns lui pewpew

      ..i-au numarat oo -le, ca au din nou ce sa mai numere! Sau, ca sa vada tatucul (care se considera o victima a sistemului nedrept - mai stim noi cine folosea aceasta retorica, doar ca a murit in '89) ce numaratori de oo are tatucul!!

      Ceva de genu' : aplaudam ca nu mai avem oo in mana sa numaram!!!

      Asta e: guvern USL, justitie amortita!!!

      Ce ma exaspereaza pe mine cel mai tare si cel mai tare in cazul Nastase si ICS este ca, desi e dovedit ca asta a fraudat ICS si a fost condamnat, tot se mai gaseste un cretin fara minte sa il caute pe Nastase in coarne! Imi si imaginez: "Saracul (!!!! Doamne fereste!!!nu mai avea cine sa ingroase randurile saracilor!!!) de el!", "Era nevinovat!", "Nu el a facut asta, saracul(!!!?!??!!) de el!!"..

      Cum de au devenit romanii asa de injusti?!?!!!

      Si pe aia condamnati impreuna cu Nastase, cand o sa ii elibereze conditionat?!?!!! Mai au de scris lucrari stiintifice?!?!!
  • +28 (30 voturi)    
    Mi-e sila ! (Luni, 18 martie 2013, 15:49)

    Felics [utilizator]

    Ce tara de tot rasul.
    Un infractor care a furat milioane de euro face cateva luni de puscarie, apoi vine si are pretentia ca este nevinovat.

    Inseamna ca noi, astia normali, care muncim in fiecare zi, suntem prosti rau de tot. Trebuie sa ne facem politicieni si gata, castigam rapid si usor - daca nu am avea caracter, cum nu are nici Bombo.

    O tara in care toate valorile morale au fost rasturnate, asta e acum Romania.
  • +21 (23 voturi)    
    in tema (Luni, 18 martie 2013, 15:52)

    TLiviu [utilizator]

    PSD s-a reintregi astfel ceea ce mai lipsea era aripa Jilava.
    Uslamismu primeste un imbold -uslamalele se bucura - e momentul apogeului - Bleaga doarme.
  • +25 (27 voturi)    
    se dau lupte grele (Luni, 18 martie 2013, 15:53)

    un dac [utilizator]

    DNA-ul, vadit anti usl, le-a saltat pe cele 2 judecatoare care trebuiau sa judece recursul. Cei ramasi, pro usl, ca mai toata lumea cu functii in perioada asta, l-au eliberat pe nemernic. Deocamdata e 1-1, urmeaza sa vedem ce vor pati judecatoarele, Sper totusi sa bata la scor DNA-ul. Oricum, mare dezamagire.
    PS: iar legislatia cu peste 60 de ani, ca si cea cu cartile scrie, este o mizerie. Un violator de 59 de ani va sta in puscarie mult mai putin decat unul de 61 de ani. Pe victime le intreaba cineva? Cat despre carti, cati oameni au bani sa-si publice cartile din puscarie? Este extrem de discriminatoriu. Tara de 2 lei...
    • +4 (6 voturi)    
      Nu e de 2 lei. (Luni, 18 martie 2013, 16:27)

      Ioanas [utilizator] i-a raspuns lui un dac

      E de 2 carti !
  • +22 (24 voturi)    
    daca fura o gaina lua 5 ani si facea 6 (Luni, 18 martie 2013, 15:55)

    edif [utilizator]

    USL-ul are nevoie de el ca de aer, are experienta in a fenta occidentul si pe romani asa cum doreste
  • +16 (18 voturi)    
    eu cred ca gustul libertatii (Luni, 18 martie 2013, 15:57)

    damenvals [utilizator]

    ii va trezi setea de razbunare. Ramane sa vedem insa pe cine se va razbuna, avand in vedere ca ultima declaratie a lui TB despre soarta lui AN a fost chiar dulce.
    Sah.
  • +27 (29 voturi)    
    injustitia (Luni, 18 martie 2013, 15:57)

    inlocsadorm [utilizator]

    judecatorii care au dat aceasta sentinta nu au respect pentru institutia pe care o servesc. nastase nu trebuia eliberat pentru ca el nu a incetat nici un moment sa atace procurorii si judecatorii care l-au condamnat sustinand ca acestia nu sunt altceva decat uneltele vointei discretionare ale unui singur om. nastase este un pericol pentru societate pentru ca toata perioada cat a stat inchis nu a facut decat sa atace si independenta parchetelor si a justitiei, direct pe blog, sau prin baiatul lui cel mare. el nu a fost un detinut care sa-si fi insusit sensul pedepsei.
  • +8 (10 voturi)    
    Gata puscariasul Nastase va fi eliberat! (Luni, 18 martie 2013, 16:16)

    uluit [utilizator]

    Gata puscariasul Nastase va fi eliberat. Urmeaza spalarea imaginii lui pe la hAntene si reprimirea in PSD-ul mult dorit (eventual intr-o pozitie importanta).

    Acest moment este unul de cotitura, foarte important si va ramane in istoria noastra, ca fiind momentul in care speranta schimbarii in bine si renasterii noastre ca popor, a murit la intrare.

    Prin aceasta eliberare se demonstreaza ca, MAFIA fostilor nomenclaturisti este la putere, iar directia nostra este cu toata viteza catre Est.

    "Felicitari" Tovarasi PSD-isti.
  • +10 (12 voturi)    
    hmm... (Luni, 18 martie 2013, 16:23)

    Googol [utilizator]

    punem pariu că deseară e-n direct la trogloditu' de gâdea să spună cum a făcut el pușcărie politică?
  • +8 (10 voturi)    
    asta e.... (Luni, 18 martie 2013, 16:24)

    catalin72 [utilizator]

    Nu-i nimic ,important e ca Justitia a aratat ca poate,ca e libera !Ca a facut doar 8 luni nu-i o problema,important e c-a fost condamnat !
    E jenant modul in care uni incearca sa-l scoata detinut politic ...daca-i asa,si eu am fost amendat politic de Politia Rutiera !:)
  • -8 (12 voturi)    
    P. asta cu termopane l-am votat pe ala cu vapoare! (Luni, 18 martie 2013, 16:48)

    ro-lari [utilizator]

    si ce a iesit?
    Sa traiti bine, in prostia voastra.
    Treziti-va si nu va mai bazati pe logica pisicilor negre , noaptea !
    • +4 (6 voturi)    
      poți gândi cu propriu-ți cap? (Luni, 18 martie 2013, 17:17)

      Googol [utilizator] i-a raspuns lui ro-lari

      nu mai recicla vorbele cretinilor de la intact. te-au indus în eroare.
  • +6 (8 voturi)    
    in atentia Politiei Romane (Luni, 18 martie 2013, 17:13)

    timur [utilizator]

    va rog mare atentie cum ii transmiteti detinutului vestea eliberarii. sa aveti un fular la indemana pentru ca poate avea reactii imprevizibile
  • +3 (5 voturi)    
    Rana de la gat (Luni, 18 martie 2013, 17:40)

    Cacarau1 [utilizator]

    Chiar sunt impresionat pana la lacrimi. Vad ca se vede rana de la gat a condamnatului si ma intriga faptul ca i-au pus catuse si la picioare. Chiar asa ceva, nu e posibil, e strigator la cer, ca in Evul Mediu, domnilor.
    Ati vazt in ce hal e dus in sala de judecata? Stau si ma gandesc, oare tot asa erau dusi si detinutii politici de pe vremea comunistilor?
    Inteleg, ca acest erou are sanse mari sa candideze la Presedentia Romaniei.
    Succes Romania!
  • +3 (5 voturi)    
    fireste (Luni, 18 martie 2013, 18:28)

    liviusmaximus [utilizator]

    am rezolvat-o si pe asta, fireshte :).
    dar, cu banii cum ramane ? s-au recuperat ? ca, pana la urma, detentia asta online, pare o vacanta platita de stat. anyway, sper ca nu mai sunt arme in casa, da ?
  • +2 (4 voturi)    
    Penibil! (Luni, 18 martie 2013, 18:43)

    Fanfan la tulipe [utilizator]

    Penibili cei care au aplaudat un infractor condamnat, in sala de judecata si la iesirea din penitenciar. Jenanta si solutia de eliberare, prin toate comentariile de pe blog nastase nu numai ca nu si-a recunoscut si regretat fapta dar a si persiflat judecatorii, procurorii, intregul sistem de justitie. Nu mai spun ca ramane si cu o avere dupa aceste infractiuni pt. care a fost condamnat, minore in comparatie cu altele pentru care nu a fost cercetat, a se vedea privatizarea Petrom, contractul Bechtel, etc. etc...
  • +3 (3 voturi)    
    SCARBA TOTALA !!! (Luni, 18 martie 2013, 19:20)

    silvia.sunei1275311232712 [utilizator]

    Ce tara de toata jena avem!!!
    Azi Ponta a iesit cu toata''suflarea''ptr eliberarea lui Nastase...,ptr somajul care este in crestere ,economia care se prabuseste....,nu a adus discutia...,vezi Doamne problema natiunii este eliberarea unuia care a avut grija sa isi ''rotunjeasca''averea ptr doua trei generatii dupa el !!!
    Mai avem sa il declaram ''detinut politic'' !!
    Aveti impresia ca a dorit sa se impuste?Gresit..,a dorit sa se sustraga...,ceea ce a reusit !!!
    RUSINE , RUSINE ,RUSINE JUSTITIEI !!!!!!!


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by