DNA: 11 persoane, printre care si fratele lui Dinel Staicu, cercetate in dosarul judecatoarelor de la Tribunalul Bucuresti

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 14 martie 2013, 19:24 Dosare Anticoruptie


Judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache, de la Tribunalul Bucuresti, si alte noua persoane, printre care doi avocati si fratele lui Dinel Staicu, sunt cercetate penal in dosarul de coruptie in care miercuri au fost facute perchezitii si au fost dispuse sapte retineri, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

DNA precizeaza, intr-un comunicat transmis joi seara si citat de Mediafax, ca Viorica Dinu, judecator la Tribunalul Bucuresti - Sectia penala, este cercetata pentru patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, si luare de mita.

Antonela Costache, judecator la Tribunalul Bucuresti - Sectia penala, este acuzata de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, potrivit sursei citate.

In acelasi dosar sunt cercetati pentru fapte de coruptie Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, Daniel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, si sotia acestuia, Daniela Petre, Ileana Raducan, avocat in Baroul Dolj, Staicu Marian, fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Angela Cirlan, Marius Neagu, Marian Catrin si Marian Vasile.


Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii ianuarie 2013, Sorin Vasilescu, in calitate de grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, a primit 5.000 de euro de la inculpatii Raducan Ileana Alina, avocat in Baroul Dolj (3.500 de euro) si Petre Daniel-Costel, avocat in Baroul Bucuresti (1.500 euro), pentru a-si incalca atributiile de serviciu si pentru a manipula sistemului informatic de inregistrare a cauzelor penale, astfel incat cauza penala privind recursul declarat de Nutu (fost Staicu) Dinel impotriva unei incheieri de mentinere a starii de arest preventiv sa fie repartizata la un complet din care faceau parte si inculpatele Dinu Viorica si Costache Antonela Anemary.

In acelasi context, arata DNA, inculpatul Vasilescu Sorin, in baza unei intelegeri cu inculpata Costache Antonela Anemary, a pretins de la inculpata Raducan Ileana Alina, avocat in Baroul Dolj, suma totala de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine iar 100.000 de euro pentru Costache Antonela Anemary, care, la randul sau, urma sa imparta acesti bani cu ceilalti membri ai completului. La randul sau, inculpata Dinu Viorica, prin intermediul inculpatilor Costache Antonela Anemary si Vasilescu Sorin, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de catre Raducan Ileana Alina.

"Totodata, pentru a determina pe judecatori sa dispuna punerea in libertate a fratelui sau Nutu (fost Staicu) Dinel, invinuitul Staicu Marian a remis inculpatului Petre Daniel Costel suma de aproximativ 60.000 euro. Din acesti bani, aproximativ 10.000 euro i-a oprit pentru sine iar aproximativ 45.000 euro i-a remis inculpatei Dinu Viorica prin intermediul sotiei sale Petre Daniela. In plus, Petre Daniela a mai remis inculpatei Dinu Viorica aproximativ 10.000 de euro, in schimbul carora aceasta a lasat sa se creada ca isi va trafica influenta pe langa un alt judecator care facea parte din completul ce urma sa judece acest recurs. Pentru ca demersurile de punere in libertate a lui Nutu (fost Staicu) Dinel au esuat, Dinu Viorica a restituit lui Petre Daniel Costel sumele de bani primite, respectiv totalul de aproximativ 55.000 euro", se mai arata in comunicatul DNA.


Procurorii anticoruptie mai sustin ca demersurile de punere in libertate a lui Nutu (fost Staicu) Dinel, esuate initial, au continuat si in cursul lunii februarie 2013, cu prilejul judecarii unui nou recurs aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, la un alt complet. "Astfel, Costache Antonela Anemary si Dinu Viorica, prin intermediul lui Vasilescu Sorin, au acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de catre o persoana, lasand sa se creada ca au influenta asupra judecatorilor investiti cu judecarea acestui nou recurs", arata DNA.

In cursul lunii decembrie 2012, inculpata Dinu Viorica, cu ajutorul inculpatei Costache Antonela Anemary, a primit de la mai multe persoane suma de 32.500 euro si, totodata, a acceptat promisiunea remiterii ulterioare a inca 15.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte hotarari favorabile in trei cauze penale, mai arata procurorii.

"In cursul lunii noiembrie 2012, inculpatii Cirlan Angela si Neagu Leon - Marius, cu ajutorul inculpatului Tudor Marian Vasile, au pretins si primit de la mai multe persoane suma totala de aproximativ 60.000 euro, prevalandu-se de influenta pe care Dinu Viorica, judecator la Tribunalul Bucuresti - Sectia a II-a penala, sustinea ca o are asupra colegilor sai judecatori de la Tribunalul Bucuresti, precum si asupra magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pentru a-i determina sa pronunte hotarari judecatoresti favorabile in mai multe cauze penale. Din banii primiti, inculpatii Cirlan Angela si Neagu Leon - Marius au remis inculpatei Dinu Viorica suma de aproximativ 11.500 de euro in scopul mentionat mai sus. La randul sau, Dinu Viorica a acceptat promisiunea oferirii a inca 20.000 de euro din totalul de 60.000 de euro", se mai precizeaza in comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, in februarie 2013, inculpata Cirlan Angela, cu ajutorul inculpatului Neagu Leon Marius, a pretins si primit de la o persoana denuntatoare suma de 11.000 euro si de la inculpatul Catrin Marian suma de 15.000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din cadrul Tribunalului Bucuresti, pentru a-i determina sa dispuna punerea in libertate a unei persoane arestate preventiv. Avand in vedere ca demersurile de punere in libertate au esuat, Cirlan Angela i-a restituit lui Catrin Marian suma de 15.000 euro.

DNA mai precizeaza ca sapte persoane din acest dosar, respectiv judecatoarele Viorica Dinu si Antonela Costache, avocatul Ileana Raducan, Marian Vasile, Marian Catrin, Angela Cirlan si Marius Neagu au fost retinute pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentate Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.


Fata de inculpatii Sorin Vasilescu Sorin, Daniel si Daniela Petre, procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile.

Potrivit DNA, miercuri, Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat perchezitia corporala, domiciliara si informatica, precum si retinerea si arestarea preventiva a judecatoarelor Costache si Dinu.

Viorica Dinu si Antonela Costache au fost suspendate joi din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti de catre CSM, la solicitarea Directiei Nationale Anticoruptie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























2858 vizualizari

  • +3 (3 voturi)    
    revocare (Vineri, 15 martie 2013, 7:28)

    cotora [utilizator]

    majoritatea judecatorilor care au cerut revocarea celor 2 judecatori din csm, ghica si danilet, sunt judecatori care sunt corupti, judecatori care tinjesc dupa vremurile cand lua mita si nu-i intreba nimeni, sunt judecatori care nu vor sa fie intrebati de ce judeca stramb sau cum s-a imbogatit peste noapte
    • -1 (1 vot)    
      de unde pana unde ? (Vineri, 15 martie 2013, 9:19)

      adrian8 [utilizator] i-a raspuns lui cotora

      altu' care baga o presupunere ca pe o certitudine ...

      si apropo de spaga .. mai toti astia "anchetati" au luat spaga pe vremea lui boc-bas .. deci unde e reformarea asta a sistemului ?
      • +1 (1 vot)    
        legatura (Vineri, 15 martie 2013, 11:44)

        cotora [utilizator] i-a raspuns lui adrian8

        ce legatura are cu boc si basescu cu ce am scris sau cu subiectul aricolului, unde este reformarea ?, ai vazut tu, indiferent de tabara politica, ca pe vremea lui iliescu, vacaroiu, constantinescu, nastase, amariei, ca vreun politician sa fie urmarit, anchetat, trimis in judecata si condamnat, eu unul nu, dar pe timpul lui boc si basescu, da, din toate taberele politice, putere sau opozitie
  • 0 (0 voturi)    
    i love DNA (Vineri, 15 martie 2013, 17:23)

    maryus999 [utilizator]

    bravo dna ... incepeti sa aveti suporteri in tara ... sunteti ultima noastra speranta :D


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by