Adrian Nastase a notificat Inspectoratul de Stat in Constructii ca plateste 760.000 de euro din prejudiciul Trofeului Calitatii

de V.M.     HotNews.ro
Vineri, 8 februarie 2013, 22:02 Dosare Anticoruptie


Fostul premier Adrian Nastase a notificat, prin intermediul avocatilor, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) cu privire la faptul ca va plati 760.000 de euro din prejudiciul calculat in dosarul Trofeul Calitatii, a declarat vineri, pentru Mediafax, avocatul Ion Cazacu.

Potrivit lui Cazacu, suma reprezinta partea din prejudiciu ce ar trebui achitata de Nastase in solidar cu ceilalti cinci inculpati din dosar, conform deciziei instantei.

Notificarea catre ISC a fost trimisa joi, urmand ca in cateva zile creditorul sa indice contul in care sa fie virati banii, a precizat avocatul lui Nastase.

Daca ISC nu va face acest lucru, banii vor fi consemnati in contul unui executor judecatoresc, a mai spus Cazacu.

Avocatul a mai precizat ca, la momentul trimiterii notificarii, nu incepuse procedura de executare silita dispusa de Judecatoria Sectorului 1 in cazul lui Nastase.

Notificarea catre ISC a fost trimisa inainte de judecarea cererii de eliberare inainte de termen a fostului premier, aceasta avand termen in 12 februarie, la Judecatoria Sectorului 4.

Judecatoria Sectorului 1 a admis, la 1 februarie, cererea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) de incuviintare a executarii silite a lui Adrian Nastase cu peste 3,3 milioane de lei din prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii, decizia neputand fi contestata.

"Admite cererea de incuviintare a executarii silite formulata de BEJ Timnea Vicentiu-Pascal impotriva debitorului Nastase Adrian, la solicitarea creditorului Inspectoratul de Stat in Constructii. Incuviinteaza executarea silita ce urmeaza a se efectua in circumscriptia teritoriala a Judecatoriei Sectorului 1 Bucuresti, potrivit art. 3711 alin. 3 C.proc.civ., pentru suma de 3.337.452,5258 lei, datorata de debitor in temeiul titlului executoriu reprezentat de Sentinta penala nr. 176/30.01.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala in dosar nr. 514/1/2009, ramasa definitiva prin Decizia nr. 160/20.06.2012 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Completul de 5 judecatori in dosar nr. 2470/1/2012, precum si pentru cheltuielile de executare. Fara cale de atac, conform art. 3731 C.proc.civ.", se arata in decizia Judecatoriei Sectorului 1.

In 29 ianuarie, ISC a formulat la Judecatoria Sectorului 1 si o cerere de incuviintare a executarii silite a Dianei Gasparovici.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care a fost acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Prejudiciul din dosarul Trofeul Calitatii este de aproximativ 6,4 milioane lei (peste 1,4 milioane de euro).

Din aceasta suma, Adrian Nastase, in solidar cu Irina Paula Jianu, Diana Gasparovici, Marian Ioana si Bogdan Popovici, Cristian Mihail Vasile si societatile Arond SRL si Eurografica SRL, a fost obligat de catre instanta suprema la plata a peste 3,3 milioane de lei despagubiri catre ISC. Restul sumei calculate drept prejudiciu este in sarcina inculpatilor Jianu, Gasparovici, sotii Popovici si Vasile.

Diana Gasparovici, care a primit cinci ani de inchisoare cu executare, este singurul condamnat din dosar care nu se afla in inchisoare, ea nefiind gasita de Politie.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























5887 vizualizari

  • +31 (31 voturi)    
    de unde... (Vineri, 8 februarie 2013, 22:03)

    demaGOGU [utilizator]

    ...pm are asta 0.75 mil de eur?!?!

    tara de hoti
    • +9 (9 voturi)    
      cum.... (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 8:18)

      translativus [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      ....de unde ? Din micile economii facute pe blat, fara sa stie nevasta !!!
      Se pare ca "bojdeuca din Zambaccian" are ceva comori prin pereti, din moment ce detinutul a sarit cu banul imediat ce a auzit ca o sa ii fie confiscata.
      Cand spun comori nu ma gandesc neaparat la bani, pot fi si niscai dosare si alte hartii compromitatoare pentru unii.
      Imi aduc aminte de prima perchezitie la casa detinutului si mare mi-a fost mirarea cand am vazut un anchetator cu un detector de metale. Stiau ei ceva !
    • +7 (7 voturi)    
      Chiar asa!!! (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 9:11)

      Ronin [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Mi-ai luat vorba din gura!!
    • +12 (12 voturi)    
      din drepturi de (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 10:45)

      __alex__ [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      autor ;) Tot USL-ul fura dupa 'metoda Nastase', si ii plateau pentru licenta...
    • +4 (4 voturi)    
      sa-i fie trimisa la puscarie s-o invete pe de rost (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 15:29)

      razek [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      Definitia coruptiei: Folosirea abuziva de catre o persoana, a functiei pe care o detine, pentru a-i acorda celui care corupe, avantaje economice sau administrative, in schimbul unor sume de bani, cadouri,proprietati si a altor avantaje necuvenite.
      Corupţia se înrădăcinează mai uşor în ţările în care oamenii sunt mai puţin educaţi şi unde conştientizarea unor aspecte de către populaţie este mai scăzută.
      Tentaţia de a ne comporta într-un mod corupt creşte cu nevoile de consum şi pe măsură ce bunăstarea personală devine mai importantă decât bunăstarea publică.
    • +7 (7 voturi)    
      Varujan spunea ca nu-i ajunge salariul! (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 16:26)

      Dianora [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

      .. uite cat a obtinut un ministru strangator din micile economii! Evident, Dana are contributia ei, caci tablourile s-au cumparat din vanzarea oulelor. (de gaina!... la ca va gandeati, perversilor!?)
  • +28 (28 voturi)    
    bani de rezerva (Vineri, 8 februarie 2013, 22:06)

    andimi [utilizator]

    avea si el acolo niste banuti pentru zile negre si uite ca i-au luat astia cu japca! ce tara, dom le, ce tara!
  • +29 (29 voturi)    
    LOOSE (Vineri, 8 februarie 2013, 22:19)

    Heruvim [utilizator]

    Abia acum a pierdut! Prin asta si-a recunoscut fapta. Case closed.
    • +4 (4 voturi)    
      bravo! bravo! (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 17:31)

      foarte-curios [utilizator] i-a raspuns lui Heruvim

      asa este. Juristul Nastase ar fi murit de foame ca avocat pledant!!! PS. eu cred ca a vrut TOTODATA sa evite un inventar public al averii, ca sa nu vedem muuuulte alte sipete cu comori.
  • +24 (24 voturi)    
    Cine se seizeaza? (Vineri, 8 februarie 2013, 22:25)

    Sthelian [utilizator]

    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=192&leg=2008&pag=5
    Aci este declaratia de venit din 2012 depusa la Camera deputatilor. Total el si sotie 368704 lei, adica cam 85000 de Euro. (In conturi n-are prea mult)
    Impartind 760000 la 85000, vin cam 9 ani de economii fara sa manince.
    Deci cum ii are asa dintr-o data? Din ce cont nedeclarat ii scoate?
    Inca o dovada ca declaratiile de venit sunt date la plesneala sau au in realitate venituri mult mai mari...
    • +9 (9 voturi)    
      Pai cine ? (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 9:38)

      zarzache [utilizator] i-a raspuns lui Sthelian

      Banii i-au fost donati de vreo matusa.
  • +20 (20 voturi)    
    inchisoare va calii pe penalul sus numit (Vineri, 8 februarie 2013, 22:28)

    was [utilizator]

    M-as bucura daca as vedea o fotografie mai recenta a inculpatului AN, preferabil in tinuta oficiala. Sau poate ca el are haine din matase chinezeasca autentica.
    La subiect: foarte bine ca plateste, dar cand va iesii de acolo 0049, atunci va recupera "pierderea" ca varf si indesat.
  • +32 (32 voturi)    
    Comment sters de user (Vineri, 8 februarie 2013, 22:32)

    florinelul [anonim]

  • +27 (27 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 8 februarie 2013, 22:50)

    [anonim]

  • +22 (22 voturi)    
    smecherie sau executie de buna voie? (Vineri, 8 februarie 2013, 23:21)

    Baltaretu [utilizator]

    Daca in sentinta, prejudiciu este in valoare de 1,4milioane de euro, in solidar cu ceilalti inculpati, Dl Nastase in frunte cu avocatul trebuie sa plateasca toata suma,urmand a se judeca cu ceilalti inculpati pentru recuperarea catimii .Numai creditorul, poate hotari daca accepta suma propusa de Nastase, iar cu restul sa ceara executorului recuperarea diferentei, daca nu, nu.Daca se ajunge cu titlul executor la un executor judecatoresc, acesta va percepe 1% onorariu calculat la prejudiciu de recuperat si nu este de neglijat suma.In cazul in care ISC accepta cota parte din prejudiciu propus de A Nastase , inseamna ca se face blat , intrucat pentru restul sumei urmarirea si recuperarea sa se faca prin executor care nu este sigur de bunurile urmaribile(daca s-a facut sechestru asigurator in timpul procesul ar fi f.bine)
    Voi fi atent la evolutia executarii titlului, daca presa va urmari acest subiect, sa intregim tabloul acestei spete
    • +8 (8 voturi)    
      Foarte bine punctat (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 12:53)

      Rares101 [utilizator] i-a raspuns lui Baltaretu

      Daca 2 indivizi iau un credit de la banca de $20k sa zicem si nu il mai restituie, atunci banca e indreptatita sa recupereze cei $20k de la cine poate, si in cele mai multe cazuri ii recupereaza de la unul din debitori, in nici un caz nu imparte suma in 2 si ia $10k de la unu si $10k de la altul. N-are nici un interes sa faca asta.
  • +31 (31 voturi)    
    760000E cash!!!! (Vineri, 8 februarie 2013, 23:33)

    MirceaIo [utilizator]

    Are balta peste!!! Mult a mai furat. Cred ca luat spaga impreuna cu Dan Ioan Popescu peste 300mil.E dupa privatizarea PETROM.
  • +27 (27 voturi)    
    deci stia ca este vinovat (Vineri, 8 februarie 2013, 23:43)

    visio [utilizator]

    si totusi da vina pe procurori, pe judecatori, pe basescu, pe soare, pe...cam asta este psd...
    dar, daca romanii l-au vrut la guvernare...oameni deosebiti, speciali...
  • +18 (18 voturi)    
    pacat (Vineri, 8 februarie 2013, 23:45)

    woe [utilizator]

    c-a fost doar atat miculdejun, ca se pare ca n-are remuscari in a-l achita.
    Ce nu inteleg este de ce i-a cerut IBAN-ul la institutia lui peste ca sa ii plateasca? Executorul judecatoresc pune poprire in primul rand pe contu(rile) bancar al executatului, din care isi trage suma necesara. Poate doamna Nastase, aia micii sau avocatul va/vor merge la Trezorerie cu sacosa matusii sa plateasca cash 760.000 euro? n-ar fi de mirare. Sau i-o fi fost frica de declaratia de avere si continutul actual al conturilor (asta daca are vreunul prin RO, in afara de cel de card pt. cheltuieli curente)
    Si inca ceva, detinutii pot sa notifice executorii, chiar si prin reprezentanti? hmm, ceva miroase.
  • +21 (21 voturi)    
    Ce-ar vrea? (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 0:11)

    eek [utilizator]

    ...sa aplaud ca da banii furati inapoi?
    Apropo domnule Nastase, vedeti cu nu ajung, ar mai trebui inca pe atat. Plus dobanda, plus daune morale catre stat.
  • +25 (25 voturi)    
    Ce suflet mare! (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 0:21)

    antipesedeu [utilizator]

    Nu s-a furat, el a facut inchisoare degeaba, pe criterii politice, dar el tot da banii la ISC. Un filantrop adevarat. Il votez presedinte la urmatoarele alegeri... putrezi-i-ar oasele uitat intr-o inchisoare... a distrus viitorul unei tari cu sleahata lui de comunisti si securisti, se sting batrani si oameni care au nevoie de medicamente, dar de unde bani daca economia e pe butuci?
  • +22 (22 voturi)    
    Inainte de a plati.... (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 1:06)

    alex1234 [utilizator]

    Inainte de a plati....cei 760 000 fiscul ar trebui sa-l intrebe pe Nastase de unde are el 760 000 cand toata viata luia lucrat la Stat....

    Socotind salarul Net al unui demnitar roman in jur de 1000 de euro pe luna Nastase ar fi putut strange doar 12000 de euro pe an fara sa-si hraneasca familia sau sa-si plateasca alte cheltuieli

    In 20 de ani cat a fost Demnitar a putut strange 12000 * 20 = 240 000 de Euro....in 20 de ani....
    Din care trebui scazuti cheltuielile cu intretinerea familiei, cu ridicarea vilelor.....etc......
    Chiar daca Nastase a mai luat un salariu de profesor la drept etc...diferenta paan la 760 000 de euro (suma pe care afirma ca o detine) este uriasa....

    Fiscul poate verifica de-asemenea cu ce bani a achizitionat Nastase ferma si si-a ridicat casa de la Cornu precum si veniturile acestei ferme....cu ce bani si-a ridicat vila din Zambaccian, cu ce alti bani a cumparat terenuri si alte case etc etc... .caci nu am auzit ca Scrierile sale de Drept sa se vanda ca Best Seller-uri in Romania....

    La o simpla analiza Logica rezulta deci ca e foarte probabil ca Nastase sa fi recurs frecvent de-a lungul carierei sale la Foloase Necuvenite adica mai pe sleau sa fi furat bani prin trafic de influenta etc....cum s-a intamplat si in Dosarul calitatii pentru care asi fost condamnat.

    Desigur Fiscul si Instanta pot verifica acum. impreuna, provenienta celor 760 000 euro pe care Nastase declara pe proprie raspundere ca i-ar detine....asta inainte de a accepta plata oricaror posibili bani negrii in contul acestor despagubiri

    Pentru cineva care si-a tradat Tara vanzand tot petrolul Tarii pe nimic orice pedeapsa colaterala va ramane mult prea mica....
    • +23 (23 voturi)    
      Are bani de la matusa Tamara (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 2:17)

      Haskal [utilizator] i-a raspuns lui alex1234

      I-a lasat aia si o punga cu galbeni ingropata in gradina din spatele casei.
  • +6 (6 voturi)    
    Tupeu de golan (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 5:48)

    miradan [utilizator]

    A facut plata dintr-o rasuflare. Toata tevatura care a facut-o in jurul lui a fost sa se asigure ca nu face mai alti ani de puscarie.Aceasta familie a devalizat statul de multe milioane de euro.Ce are de plata acum este doar o suma modica pt niste mafioti ca el.
    • +4 (4 voturi)    
      Gresiti, Domnule (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 18:22)

      Kappa [utilizator] i-a raspuns lui miradan

      E vorba de combinate vindute ca sa fie transformate in fier vechi, e vorba de Petrom, de Delta, de Insula Mare a Brailei.
      E vorba de acel faimos Dl.10%.
      Ma tem ca totate aceste giumbushlucuri nu fac mii de euro. Puneti miliarde ca-n graba sau din furie ati gresit cuvintul.
  • +7 (7 voturi)    
    Are bani (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 8:38)

    mikk1977 [utilizator]

    Are bani tiganul. Va recomand sa cititi cartea Nastase sapte case, scrisa de unchiul astuia Aurel Sergiu Marinescu .O sa va cruciti ce veti citi acolo.
  • +6 (6 voturi)    
    una din sursele de venit (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 10:18)

    lars [utilizator]

    a lui Nastase e Scandia Sibiu, este unul din cei 3 (cred) proprietari si e numarul 2 ca si cota parte. Evident, prin interpusi, nu detine direct, prin acte. Si o detine de multi ani, cred ca de cand a inceput sa fie vandute titlurile de proprietate. Poate un ziarist de investigatie poate afla mai multe, eventual dovezi.
  • +3 (3 voturi)    
    de unde? (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 19:08)

    Bota [utilizator]

    Cei 760 000 euroi i-a făcut vânzând ouăle făcute de cocoşii din ferma de la Cornu!
  • +3 (3 voturi)    
    un "bombonel" cu morga si pretentii intelectuale (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 19:16)

    fosta zoezoe [utilizator]

    Nu am nimic cu minoritatile sexuale sau nationale dar asta ne baga zilnic degetul in ochi cu tupeul caracteristic natiei sale .M-am deranjat doar ca sa-l desfid .Daca niste colegi binevoitori l-au ajutat sa-si rupa gatul (si cred ca si el stie exact si cine) e ok desi au facut-o numai ca sa avanseze ei in ierarhie si nu din considerente morale dar nastase, pe mine cetatean lasa-ma sa uit ca ai existat !
  • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 9 februarie 2013, 21:00)

    [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
    ei, de unde? (Duminică, 10 februarie 2013, 12:08)

    apoliticus [utilizator]

    de la fratii si discipolii lui saraci din "cel mai cinstit guvern" (hahaha!!!!). Au pus mana de la mana sa-si ajute marele GURU intr-ale furaciunilor


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by