ANI a virat la bugetul de stat peste 550 mii de euro, bani confiscati de la inculpatii din dosarul permiselor de conducere false din Arges

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 28 ianuarie 2013, 18:08 Dosare Anticoruptie


Agentia Nationala de Integritate a virat la bugetul de stat suma totala de 2.501.102, 79 lei (echivalentul a aproxmativ 551.000 euro) "reprezentand contravaloarea mijloacelor de plata in valuta confiscate de la Vlasceanu Gheorghe Codrut si Zidaru Daniel, agenti de politie in cadrul Serviciului Public Comunitar - Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (Arges)", anunta ANI, intr-un comunicat.

In anul 2009, Agentia Nationala de Integritate a sesizat Curtea de Apel Pitesti in vederea confiscarii sumelor de 454.805 Euro, 1.580 USD si 145.420 Lei, respectiv a sumelor de 61.650 Euro si 9.980 Lei, a caror provenienta nu putea fi justificata de catre Vlasceanu Gheorghe Codrut, respectiv de Zidaru Daniel, ofiteri de politie in cadrul S.P.C - R.P.C.I.V. (Arges). Aceste sume au fost, in prealabil, indisponibilizate de catre Directia Nationala Anticoruptie in urma perchezitiilor domiciliare efectuate efectuate la acestia.

Masurile au fost intreprinse ca urmare a Deciziilor 6175/20.12.2011 si 5861/06.12.2011, emise de Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin care s-a decis confiscarea sumelor dobandite cu caracter nejustificat de catre Vlasceanu Gheorghe Codrut si Zidaru Daniel, respingand recursul acestora impotriva Deciziilor Curtii de Apel Pitesti (emise la 27.04.2011, respectiv la 18.05.2011) de admitere a cererii de confiscare inaintata de Agentie in anul 2009.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.



























411 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by