Curtea de Apel Bucuresti: Procurorul Tomita Neagu, acuzat de DNA de luare de mita, va fi cercetat in libertate

de Alina Neagu     HotNews.ro
Sâmbătă, 19 ianuarie 2013, 17:33 Dosare Anticoruptie


Curtea de Apel Bucuresti a respins sambata propunerea procurorilor anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a procurorului Tomita Neagu, retinut vineri  pentru luare de mita. Decizia CAB poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Agerpres.

Procurorii DNA au dispus vineri retinerea pentru 24 de ore a procurorului Tomita Neagu, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, in sarcina acestuia fiind retinuta infractiunea de luare de mita in forma continuata.

In aceeasi cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de invinuitii Olimpia Neagu, sotia lui Tomita Neagu, Ovidiu Szasz si Adrian Richartt Zamfirachi, avocat suspendat la Baroul Bucuresti, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de complicitate la luare de mita.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada 2009-2010, inculpatul Neagu Tomita Ionut, in calitate de prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Cornetu, cu complicitatea lui Zamfirachi Adrian Richartt si Szasz Ovidiu, a pretins, acceptat si primit de la un denuntator, cu titlu de mita, bani si bunuri, pentru ca, in schimb, sa-i fie solutionate favorabil denuntatorului dosarele aflate in lucru la unitatea de parchet condusa de procuror. In aceste dosare denuntatorul era fie cercetat in calitatea sa de primar, fie dosarele erau formate ca urmare a unor plangeri penale ale acestuia impotriva altor persoane.

In aprilie 2009, Neagu Tomita Ionut ar fi pretins si primit de la un denuntator, prin intermediul lui Zamfirachi Adrian Richartt si Szasz Ovidiu, un teren in comuna Jilava, judetul Ilfov, teren care a fost achitat cu suma de 170.000 euro de denuntator. In schimb, la Parchetul condus de prim-procurorul Neagu Tomita Ionut urma sa fie solutionat favorabil un dosar format in urma unei plangeri depuse de denuntator.

Formalitatile de achizitionare a terenului care a revenit sotilor Neagu s-au realizat cu sprijinul lui Szasz Ovidiu, in calitate de imputernicit al vanzatorului.

In perioada ianuarie-februarie 2010, inculpatul Neagu Tomita Ionut a acceptat si primit de la acelasi denuntator, prin aceeasi intermediari, cu titlu de mita, contravaloarea cheltuielilor (transport, cazare, cheltuieli personale) de aproximativ 10.000 dolari ocazionate de un sejur petrecut de inculpat si de sotia acestuia, Neagu Olimpia, in localitatile Las Vegas si Beverly Hills, din SUA. In cursul lunii februarie 2010, inculpatul Neagu Tomita Ionut a primit de la denuntator si un televizor in valoare de 8.300 lei. Remiterea acestor foloase conditionau solutionarea dosarelor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cornetu in care era cercetat denuntatorul, intr-un mod favorabil acestuia.

Avand in vedere calitatea de magistrat a inculpatului Neagu Tomita Ionut, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a incuviintat masura retinerii si arestarii preventive a acestuia.

Inculpatului Neagu Tomita Ionut i s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile Codului de procedura penala.

Neagu Olimpia, Szasz Ovidiu si Zamfirachi Adrian Richartt au interdictie d a parasi tara pentru 30 de zile.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.





























1509 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Contributors
Euractiv


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer
Proiect finantat de Uniunea Europeana
Proiectul "Implicare si simplificare. Instrumente online in sprijinul luptei anticoruptiei" este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei.

Aceasta sectiune nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Comisiei Europene. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor.

Pentru eventuale informatii si sesizari legate de proiectele PHARE contactati: cfcu.phare@mfinante.ro

Pentru informatii despre celelalte programe finantate de Uniunea Europeana in Romania, cat si pentru informatii detaliate privind aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati adresa web a Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania.
Dosare inchise cu sentinte definitive
Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de un act de coruptie? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by